Nowi gracze - seria pytań

co do rpacownikó, nodów itd.

powinno pomóc

Dzięki xd

bd bogaty xD

Grając na DK i mając 51lvl 92AP/125DP to dobre wartości? Dodam że mam odłożone 110mln na +15 lub PRI liverto

Grając na DK i mając 51lvl 92AP/125DP to dobre wartości? Dodam że mam odłożone 110mln na +15 lub PRI liverto 

Na 51 bez znaczenia. Jak dobijesz 56. wtedy zastanawia się czy to dobrze. Nie potrzebujesz Liverto na DK, bazowo ma ogromną ilość critów.
DUO yura na pve ci starczy.
Z yuri na Kzarke skocz.

Mam takie pytanie odnośnie fishingu. Co jakiś czas widzę tutaj, że niektórzy ludzie piszą ,że zarabiają luzno po 20-30 mln dziennie z fishingu. Jak mógłbym zoptymalizować swój zarobek właśnie z łowienia ? Mam skill :professional6, łódkę. Płwam po hot spotach, ale to i tak suma 20mln dziennie jest dalej nieosiągalna, udaję mi się po dość długim pływaniu uzbierać do max 7-8 mlnów. Prosiłbym o rady odnośnie wędek jakich najlepiej używać i co ewentualnie zmienić. Używam wędki epheria +4 (90 dura) bo często na afk lowię.

Mam takie pytanie odnośnie fishingu. Co jakiś czas widzę tutaj, że niektórzy ludzie piszą ,że zarabiają luzno po 20-30 mln dziennie z fishingu. Jak mógłbym zoptymalizować swój zarobek właśnie z łowienia ? Mam skill :professional6, łódkę. Płwam po hot spotach, ale to i tak suma 20mln dziennie jest dalej nieosiągalna, udaję mi się po dość długim pływaniu uzbierać do max 7-8 mlnów.  Prosiłbym o rady odnośnie wędek jakich najlepiej używać i co ewentualnie zmienić. Używam wędki epheria +4 (90 dura) bo często na afk lowię.

Fishing 5, balenos Food

P2W costume (+fishing speed)
Steel road (+2 fishing speed)
Master 2 Trading (jezeli chcesz jeszcze wiecej zarabiac, 2tyg sie go robi).

Ross/Margoria Sea, z soba bierzesz traveler's scroll.

Rozbudowane sloty, zeby starczylo na 20h +/-

HF

pytanie. do czego jest golden dagger?

pytanie. do czego jest golden dagger? 

Do sprzedaży. ;)

a jakie jedzenie można oddawać za contribution expa?, bo wiem że te jedzenie co sie robi przy okazji gotowania można oddawać tylko nie wiem które i komu.

a jakie jedzenie można  oddawać za contribution expa?, bo wiem że te jedzenie co sie robi przy okazji gotowania można oddawać tylko nie wiem które i komu.

kupujesz ville w calpheonie

ogarniasz lv3 tool workshop prawy dolny rog miasta (pod mostem laczacym 2 czesci)

robisz na lv3 balenosowki 2000dura

kupujesz w calpheonie truskawki

reszte na markecie

NA AH stroj do cookingu i zrob go +1

2000dura to na calo noc 8-9h starczy

W momenncie jak bedziesz mial 10 kuchenek mozesz zaczac gotowac po nocach okolo 500 jedzenia na CP na noc. tj 4000contri expa

ok, ale chodzi mi jak to jedzenie się nazywa i komu się to oddaje

a jak jest z walkyrią oraz musa i maheva jak te klasy się sprawują.

w tej grze sa 2 tiery, top tier i mid tier

te postacie sa mid tierowe. pve/p

nie pacz na to dobierz klase, ktora lubisz - wizualnie ci sie podoba.

ew. wizz/witch jak chcesz szybko farmic#

i tak musisz wyfarmic tri gear boss, a to jakies 6 bilionow z bizka, wiec mowimy o tysiacu godzin, zanim nie bedzie splywal na pierdka w pvp

p.s

witch/wizz easy gear bedzie farmil na grindzie 10mln/godzine, powyzsze klasy kolo 6tki z takim latwo dostepnym gearem.

http://bddatabase.net/us/item/9711/

Produkt poboczny z gotowania wielu jedzonek.

Jakbym zaczynal od zera ta gre, to bym tylko zaczynal wizzem/witchka(bez roznicy), bo w duo zielonym gearze (awak bron) i pri main/off, duo secie farmisz 10mln/h na susanach.

Zadna klasa z takim shit gearem nie wyfarmi, jakby sie przylozyc to jakis tydz roboty i zaczynasz zarabiac rozsadne pieniadze. Do tego gotujesz w nocy jak spisz i budujesz CP, jak dobijesz do 150 CP to zaczynasz workerow itd. (PASYWNY DOCHOD).

Jest roznica, farmic 6mln jakas klasa a 10mln witchka. Przelicz sobie przy np. koszcie broni na TRI kzarki

450mln (wizzard farmi) = 45 godzin

inne chary np. 75h

Teraz przelicz, ze potrzebujesz offhand, 4 setowki na dobry poczatek i main golden w tej samej +/- cenie/koszcie(bo muskanow, tree spirit armora nie kupisz zrobionego, sam bedziesz musial podbijac).

tj. 7 przedmiotow = wizzard

7x45h = 315 godzin gry

inna przecietna klasa?

7x75h = 525 godzin gry

A to nawet nie jest polowa, bo zostaje bizuteria itd. itp. itd. Widzisz roznice?

A pozniej, bizuterie/set przerzucisz, bronie sprzedasz tracac tylko 15.5% jak masz value packa, czyli defakto nie tak wiele i mozesz grac czym chcesz.

W tej grze nie liczy sie Lv tylko sprzet, bo ten 60 to wbijesz 10x zanim zrobisz gear od zera.

Kupujac ten pakiet za 29.99 Euro dostaje sie peta+ plus za 20 dni logowania do 12 lipca mozna dostac pingwina i uzywac naraz 2 petow? Czyli najlepiej grac wizzardem bo najlepszy grind i pvp grupowe? :D

@Quaku spokojnie z tymi liczbami ;] Nie zpomnij, że to nie tylko gear.. inne warunki trzeba spełnić też by szybkość się zgadzała a co najważniejsze musisz mieć spota :P Kolejną sprawą jest fakt, że zaczynanie gry na zasadzie a zrobie postać pod szybki grind a potem tą którą chce... się nie sprawdza jak nie masz pierdyliona czasu na grę.

Bardzo proszę o podawanie jakichkolwiek liczb z głową i rozwagą a nie rzucanie słów gołosłownie, bo to ile zarabia wizz a inne klasy się ekhm ni jak ma do rzeczywistości a robi się tylko wodę z mózgu ludziom...

Kupujac ten pakiet za 29.99 Euro dostaje sie peta+ plus za 20 dni logowania do 12 lipca mozna dostac pingwina i uzywac naraz 2 petow? Czyli najlepiej grac wizzardem bo najlepszy grind i pvp grupowe? 

Nie oplaca sie lepiej kupic gre za 10euro i od razu 2 pety.

Tak, ale najpozniej od jutra musialbys sie dzien w dzien logowac. (do 7mego musisz te 20dni odbebnic, ledwo zdazysz bo w weekendy masz jakby 2 dni zamiast 1)

Tak witch/wizz jak Ci pasuje jest OP farmerem i OP na jedyne sensowne pvp w tej grze, tj. Node/siege

Dlaczego nie moge się zalogować na serwer Olvia?

Nie oplaca sie lepiej kupic gre za 10euro i od razu 2 pety.

Tak, ale najpozniej od jutra musialbys sie dzien w dzien logowac. (do 7mego musisz te 20dni odbebnic, ledwo zdazysz bo w weekendy masz jakby 2 dni zamiast 1)

Tak witch/wizz jak Ci pasuje jest OP farmerem i OP na jedyne sensowne pvp w tej grze, tj. Node/siege

</blockquote>

chyba Quakuza mało na porządne nody chodzisz... ale cóż nie będę się z tym przpychał... powiem tylko że Ranger, DK, Musa/Mahewa, nie mają gorszego zarobku na godzinę... mówię tylko o tych klasach z którymi się "ścigało".

Dlaczego nie moge się zalogować na serwer Olvia?

BY móc się zalogować na kanał Olvia musisz mieć świeże konto lub nie być zalogowany przez 30 dni. Dostęp masz tylko do Olvi a nie Olvia_Streem.

To kupić gre i 2 pety na raz. A ile można używać jednocześnie?