Nowi gracze - seria pytań

To kupić gre i 2 pety na raz. A ile można używać jednocześnie?

Dodatkowo jak zrobisz postać i chwilę pograsz dostaniesz kupon zniżkowy -20% na peta. Powinno Ci dzięki temu zostać troszeczkę pereł.

Najlepsze pety to 1100 pereł za 20 euro dostaniesz 2000 pereł, z wykorzystaniem kuponu powinno Cię stać od razu na te lepsze.

Jak mówię źle to niech ktoś poprawi, gram dopiero parę dni.:)

To mogę 3 naraz używać? Karmi się je ? Jak często i czy za golda z gry można:D

To mogę 3 naraz używać? Karmi się je ? Jak często i czy za golda z gry można:D 

Ja używam czterech. Karmi się. Zależy od tego jaki tryb ustawiony masz i czy je chowasz czy nie. Tak, można za silver z gry.

Mam pytanie, gdy w marketplace ktoś wystawia czasami pety/value packi i zdążę kliknąć "Bid" to itemek i tak pójdzie do tego kto pierwszy to kliknął czy jest losowany między tymi co zdążą kliknąć? Cholernie dużo tych botów kampiących przy marketplace.

Mam pytanie, gdy w marketplace ktoś wystawia czasami pety/value packi i zdążę kliknąć "Bid" to itemek i tak pójdzie do tego kto pierwszy to kliknął czy jest losowany między tymi co zdążą kliknąć? Cholernie dużo tych botów kampiących przy marketplace.

Klikasz bid i losuje spośród wszystkich chętnych. A gwarantuję, że jest ich bardzo, bardzo dużo.

Klikasz bid i losuje spośród wszystkich chętnych. A gwarantuję, że jest ich bardzo, bardzo dużo.

Dzięki, to chciałem wiedzieć. :)

Że jest tych kampiących botów wiele to wiem widzę w każdym mieście.

No nic może mi się uda. :)

Mają czas to kampią. :D

Mają czas to kampią. 

Albo mają wyśmienity software..

Albo mają wyśmienity software..

Jak zawsze trzeba dopatrzeć się najgorszego. A to, że takich jak Ty jest tysiące to już jest szczegół. Każdy chce peta, każdy chce Value Packa. Biduje mnóstwo osób, więc szanse są niewielkie. Ale oczywiście, wszyscy używają botów. ;]

Jak zawsze trzeba dopatrzeć się najgorszego. A to, że takich jak Ty jest tysiące to już jest szczegół. Każdy chce peta, każdy chce Value Packa. Biduje mnóstwo osób, więc szanse są niewielkie. Ale oczywiście, wszyscy używają botów. ;]

Wykluczyć tego nie można.:)

Boty są wszędzie i zawsze. Nie mniej jednak chwalę zabezpieczenie bdo od kiedy wywalało mi "AutoHotKey" który był używany w Path of Exile gdy BDO łowił sobie rybki na afk tray. Coś tam jednak to ustrojstwo wykrywa, ale zawsze znajdzie się bypass. A Ci ludzie są tam 24/7...

Znam mnóstwo osób co są dostępni 24/7, a w międzyczasie oglądają filmy, robią różne inne rzeczy. ;-)

Znam mnóstwo osób co są dostępni 24/7, a w międzyczasie oglądają filmy, robią różne inne rzeczy. ;-)

No to powiedzmy że te mnóstwo osób to będzie nawet i połowa tego co tam stoi, druga połowa to wysoce prawdopodobne użytkownicy botów/macro i innych dziwnych programików. Nie uwierzę że w grze nie ma ani jednego bota.

OD czasu mergea I jednego marketu to gl z value packami Na ah. Jak masz pokojowke to peta rzadko wtrafisz.

zaraz jakis janusz napisze, ze on bez problemu biduje I to po 2 value packi miesiecznie.

imho strata czasu, a po ver. Steam I zjazdzie januszy to juz w ogole masakra. Tylko czekac, az janusze sie wzbogaca I ogarna co to hebe I muskany. Jak teraz jest juz ciezko kupic to wyjdzie wlasnie ten 1 ah Na cala Europe kolo pupy. Ja juz mam full I dandki 2 nieotworzone, ale wspolczuje nowym.

mozesz miec 4pety I najlepiej miec 4 pety, karmisz za silver.

dredzik ja gram w oldsk, mam full Tet z tri ogrem I tri tungradami. Niech gra czym chce, ale wizzem sie najszybciej sfarmi.

botow jest pelno, pod fishingi I ah wystarczy zerknac Na owdcore,epvpers lub world chat w grze lub stocki znikajace w 3sec ing Na ah.

jezeli Sa one niewykrywalne softwareowo to kiepsko bo w l2 mass duzo afk activities, looping itd.wiec pobyt 24/7 postaci ing nie wzbudza podejrzen - ale to temat rzeka. Boty byly, Sa I Beda.

mnie bardziej martwia exploity... Jak Te Na starcie z atk speedem x100 czy teraz co wyszlo z workerami, a jest pelno innych. Bo koreancy wypuscili gre mmo, pod koree portowana Na zachod, I wiele rzeczy siedzi Na twoim dysku(client).

Myslicie, ze jak powstala pelno poradnikow z lista tittle, questow wrzuconych do arkuszy google docs od startu gry?

Wszystko z clients portowane.

Pytanko nr. 1:

Czy jak buduję sobie stateczek to muszę sam wszystkie materiały zdobyć/kupić? np. mój kolega nie może pójść ze mną do lasu wyrąbać drzewo i dać mi je? materiały są tylko do wystawiania na ah tak? nie da się komuś ich dać na zwyczajnym trade prawda?

@Quaku jakie boty na AH... wszystko idzie na bid, nie da się tego ominąć... i tyle.. jeśli mówisz o przypadku, że masz Counting a item nagle znika to wynika to z różnic czasowych niestety ... to tak jak każdy ma inaczej nocke w grze. są te rozbierzności i tyle.. ale niemniej jednak jak system na BID przypisze tobie to nikt Ci tego nie ukradnie... ehhh..

Ale czym się chwalisz... mnie gildia nie dotuje i mam taki gear ;P. Klasy które wypisałem z proper gearem farmią podobne lub takie same ilości, a ogarnięty DK potrafi wyfarmić jeszcze więcej. Może i Wiz ma najłatwiej ze względu na jego rodzaj skilli ale nie oznacza to, że inne klasy nie podołają.

Boty się reklamują a ludzie tracą konta lub zgarniają bany ^^.. ale jak to mówisz boty były są i będą a ludzie zawsze będą szukać ułatwień.

Są ludzie majacy farta do bidowania, nie raz na TSie słyszę - o kupiłem właśnie dwa VP :P ... no cóż.. problem jest w tym, że jest tego za mało na AH a nie będzie więcej bo cena jest z d*py... i tyle w temacie, będzie konkretna kasa za sprzedaż ISa to się będą pojawiać na AH!!

Pytanko nr. 1:

Czy jak buduję sobie stateczek to muszę sam wszystkie materiały zdobyć/kupić? np. mój kolega nie może pójść ze mną do lasu wyrąbać drzewo i dać mi je? materiały są tylko do wystawiania na ah tak? nie da się komuś ich dać na zwyczajnym trade prawda?

</blockquote>

NIe, personalny trade jest ograniczony do kompletnego minimum. Nie można sobie przekazywać 95% itemów w grze łącznie z kasą, co jest dość istotne bo mocno blokuje handel czarnorynkowy czy goldsellerów, niestety uderza w graczy i element socjalny... jednak dla tekiego spokoju jestem w stanie zaakcpetować tą niedogodność.

Pytanko nr. 1:

Możesz też od razu kupić licencje na statek.

Możesz też od razu kupić licencje na statek.

Nie psuj mi zabawy. :D

Pytanie nr. 2:

Czy jak użyję value packa na jednej postaci to będę miał jego buffki na wszystkich postaciach na koncie?

Pytanie nr. 3:

Jak wyłączyć powiadomienia na samej górze? Ktoś coś ulepszył albo zcrafcił a ja mam to w głębokim, jak to wyłączyć?

Nie psuj mi zabawy. 

Pytanie nr. 2:

Czy jak użyję value packa na jednej postaci to będę miał jego buffki na wszystkich postaciach na koncie?

Pytanie nr. 3:

Jak wyłączyć powiadomienia na samej górze? Ktoś coś ulepszył albo zcrafcił a ja mam to w głębokim, jak to wyłączyć?

Value Pack jest na całe konto.

Jak wyłączyć? Otworzyć ustawienia i wyłączyć. :-)

Value Pack jest na całe konto.
Jak wyłączyć? Otworzyć ustawienia i wyłączyć. :-)

Co do powiadomień chodzi, to co mogłem to wyłączyłem ale wciąż wyskakuje mi że ktoś wystawił jakiś item na ah, rozumiem że to jest opcja Turn off system notification -> Marketplace ale czy to wyłączy mi też powiadomienia przy itemkach które sobie zaznaczyłem dzięki czemu w prawym dolnym rogu pojawia mi się że ktoś wystawił peta albo value packa, chcę żeby to zostało a tylko to z góry zniknęło, czy ta opcja nie wyłączy mi też notyfikacji z prawego dolnego rogu?

Co do powiadomień chodzi, to co mogłem to wyłączyłem ale wciąż wyskakuje mi że ktoś wystawił jakiś item na ah, rozumiem że to jest opcja Turn off system notification -&gt; Marketplace ale czy to wyłączy mi też powiadomienia przy itemkach które sobie zaznaczyłem dzięki czemu w prawym dolnym rogu pojawia mi się że ktoś wystawił peta albo value packa, chcę żeby to zostało a tylko to z góry zniknęło, czy ta opcja nie wyłączy mi też notyfikacji z prawego dolnego rogu?

Według mnie to są dwie osobne rzeczy. Ale jest prosta metoda na to - sprawdź, ustaw notice na coś co wpada co chwilę i będziesz widzieć.