Nowi gracze - seria pytań

Według mnie to są dwie osobne rzeczy. Ale jest prosta metoda na to - sprawdź, ustaw notice na coś co wpada co chwilę i będziesz widzieć.

Sprawdziłem i jednak nie są to dwie różne rzeczy, niestety...

To może coś źle popatrzyłem, będę jeszcze testował.

Powiem Ci, że to dziwne, bo ja mam ptaszka przy Marketplace, a jednak notice w rogu normalnie dostaję.

Da sie naprawić max durability itemków poza memory fragment?

Tak, tym samym itemem mozesz naprawic. (moze byc +0) Np. masz grunil armor +10 i chcesz naprawic durability to kupujesz grunil armor +0 i odnowi Ci 10 durability.

Chyba ze mowa o armorach/broniach bosowych no to w tym wypadku tylko memory fragmenty.

To do czego są gold ingot? i czy jak mam powiększone eq na jednej postaci to na drugiej też będę miał?

To do czego są gold ingot? i czy jak mam powiększone eq na jednej postaci to na drugiej też będę miał? 

Sloty inventory i udźwig są osobne dla każdej postaci.

Gold Ingot to silver wymieniony na złote sztabki. 1G to 100k, 10G to 1kk.
Wymieniasz w storage.

kolejne pytanie z serii do czego to jest: Do czego są gift letter of repayment

kolejne pytanie z serii do czego to jest: Do czego są gift letter of repayment

Wysyłasz komuś prezent. Ktoś Ci pomógł? Wyślij. Wpisujesz jego nick.

Czy jeżeli interesuje mnie klasa Bladera to po Awakeningu muszę zmieniać mu broń na glewię? Nie ukrywam, że podoba mi się wyłącznie gra z kataną/mieczem.

Czy jeżeli interesuje mnie klasa Bladera to po Awakeningu muszę zmieniać mu broń na glewię? Nie ukrywam, że podoba mi się wyłącznie gra z kataną/mieczem.

to idź w Warriora bo na awakeningu ma 2h sword.

Czy to normalne że na łowisku exhaused ponad połowa ryb jest za 30k a na abundant prawie nic? to już 3 dzień z rzędu.

Czy to normalne że na łowisku exhaused ponad połowa ryb jest za 30k a na abundant prawie nic? to już 3 dzień z rzędu.

to nie ma wpływu na jakość ryb a na szybkość tego kiedy ryba "bierze".

To nadal nie jest odpowiedź na moje pytanie. Czy można po przebudzeniu grać nadal kataną?

To nadal nie jest odpowiedź na moje pytanie. Czy można po przebudzeniu grać nadal kataną?

Tak. Możesz przełączać się między jedną bronią a drugą. Wystarczy do tego jeden klawisz. ;)

Tak. Możesz przełączać się między jedną bronią a drugą. Wystarczy do tego jeden klawisz. 

Dziękuję. A 2 pytanie z tym związane - czy glewia jest zauważalnie lepsza? Tj. jeżeli będę grał cały czas mieczem to będę zauważalnie słabszy na pvp/pve?

Dziękuję. A 2 pytanie z tym związane - czy glewia jest zauważalnie lepsza? Tj. jeżeli będę grał cały czas mieczem to będę zauważalnie słabszy na pvp/pve?

Do AP awakeningu wchodzi też część podstawowego AP (ukryte). Ja osobiście różnicę dostrzegam dużą.

Do AP awakeningu wchodzi też część podstawowego AP (ukryte). Ja osobiście różnicę dostrzegam dużą. 

Rozumiem. Szkoda, że tak ograniczają wybrany styl walki.

Chodzi o to, że jak sama nazwa mówi jest to "przebudzenie" i nie bez powodu dostępne dopiero od pewnego poziomu. Jest mocniejsze. Niemal u każdej klasy styl walki zmienia się diametralnie i nie przypomina tego z pre-awakening. Będziesz zauważalnie słabszy i to jest niestety nie do podważenia, bo część skilli po przebudzeniu ma naprawdę nieziemskie modyfikatory, jeśli chodzi o dmg, np. u Wizarda lub Warriora. Jednakże, aby pozostać najbardziej efektywnym i tak będziesz musiał korzystać z obu "stance'ów". Niektóre klasy są do tego zmuszane mniej(wizzzzz) lub bardziej(ninja).

jak wyhodować całego białego albo całego czarnego konia czy jest to możliwe?

trzeba łapać i rozmnażać konie z przewagą tych kolorów i liczyć na szczęście na czym to polega ?

jak wyhodować całego białego albo całego czarnego konia czy jest to możliwe? 

trzeba łapać i rozmnażać konie z przewagą tych kolorów i liczyć na szczęście na czym to polega ?  

Co do kolorków jest jakiś kalkulator który bazuje na gdybaniach, nie wiemy dokładnie jak to działa.

Kolory warunkują zazwyczaj tier konia.