Czy robią jakieś promocje w sklepach i jeżeli tak to jak często? Bo z tego co zauważyłem żeby kupić jakiś fajny outfit do postaci to trzeba 3400 pereł (czyli 40ojro) Trochę drogo jak za sam "wygląd"
Nowi gracze - seria pytań
Outfit daje ci 10% expa
Outfit daje ci 10% expa
+ wolniej gear Ci sie niszczy
+ mniej kary do Expa za deada
No to w sumie nie taki sam wygląd jak mi się wydawało A co z tymi promocjami? Są jakieś?
+ wolniej gear Ci sie niszczy + mniej kary do Expa za deada
obydwie opcje są kompletnie niezauważalne w normalnej grze, z outfitem nie posiedzisz godziny dłużej od osoby bez outfita - oczywiście mówimy o tym samym sprzęcie.
Kara za deada też nie jest mniejsza, za śmierć czy z czy bez i tak tracisz 1% lub 2% na pustyni.
Kilka pytań.
1.Dlaczego ludzie trzymają wykorzystane cook/alchemy tool po rezydencjach? Niektórzy mają magazyny zużytego sprzętu, jakiś cel w tym jest?
2. Czy petom wraz z wyższym tier rosną procenty w skilach? Czy tylko boostuje się prędkość z jaką zbierają drop?
3. Jaka według was dolna granica ilości CP i Energy points by z czystym sumieniem odpuścić sobie questy i rozpocząć grind na spotach?
Kilka pytań. 1.Dlaczego ludzie trzymają wykorzystane cook/alchemy tool po rezydencjach? Niektórzy mają magazyny zużytego sprzętu, jakiś cel w tym jest? 2. Czy petom wraz z wyższym tier rosną procenty w skilach? Czy tylko boostuje się prędkość z jaką zbierają drop? 3. Jaka według was dolna granica ilości CP i Energy points by z czystym sumieniem odpuścić sobie questy i rozpocząć grind na spotach?
1.Dunno, ja kasuje
2.Tak, rosnie i rosnie speed podnoszenie, chcialbys miec idealnei 4x PET TIER3 (moga ci wskoczyc z laczenia 1 z 1 tierem, ale moga CI wskoczyc na tier 2...) rng
3.Totalne minimum to:
All Q od ducha + All suggested Q na invetory + valencia part I/II
preferowalnie all suggested skills
Wszystko zalezy od Cb, https://docs.google.com/spreadsheets/d/1puGf6vdF1nZMN4C2GKf0P_EXwYcFgciZ3FEVOJbRLfw/htmlview?usp=sharing&sle=true
150 Contri imho +/- jak w poradniku, mozesz to wszystko gotowaniem na kuchenkach z tool workshopu Lv 3 (balenos, 2000 dura = 8 godzin gotowania) + stroj AH kupujesz i enchantujesz na +2 (easy...)
Noc gotowania to okolo 500 byproducts, za 5 szt masz 40cp wiec 4000 cp za noc, mozesz to zboostowac 15mln rundka calpheonuu o dodatkowe 1300expa contri dziennie (wszystko w poradniku).
Milej zabawy.
Moim zdaniem, imho robisz all suggested, sam kamien z valencii jest wart 70mln na preorderze (mimo, ze jego cena to 20mln, to trzeba wystawic preorder), olbrzymi Boost CP + i tak warto all zrobic, bo te questy same w sobie nie sa takie dlugie a i tak musisz odwiedzic kazdy obszar i zagadac z NPC(wiedza, bo energia jest bardzo wazna).
p.s
Przy obecnym evencie, warto uzywac energii i zbierac shardy (np. zabijacie owieczki i zbieracie - gathering) event do 12 lipca
Dodatkowo, jak ktos planowal kupic Value packa a ma troche wiecej pieniedzy to ten welcome pack za 4500 perel ma w sobie jezyka, jezyk normalnie w zakladce petow nie dostepny.
Jest on P2W, np. jak gatherujesz perly na morzu zamiast 1 perly leca 3. Takze do gatheringu kupa siana. Latwe 15mln/godzina (nie wyciagniesz tyle w farmie bez gearu).
Kilka pytań. 1.Dlaczego ludzie trzymają wykorzystane cook/alchemy tool po rezydencjach? Niektórzy mają magazyny zużytego sprzętu, jakiś cel w tym jest?
O tym mowa?
http://imgur.com/a/CIAd7
Haha dokładnie Santi. Choć tu I tak nie jest
źle, nie lepiej to wyrzucać?
To jest taki dosyć znany, życiowy bug. Nazywa się mniej więcej tak - "nie chce mi się".
Tool Workshop lvl 4 jest tylko w glish? nie ma go gdzieś bliżej altinovy?
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak to jest z tym rzekomym bugiem na jerrete biżuterie ?? Podobno jest jakiś bug i bonus za set nie daje tego "ukrytego ap". Może ktoś mi opisać dokładnie jak to jest z nimi oraz kiedy wypada je zmienić i na co jeśli to "ukryte ap" się nadal dostaje ?
Jaki gear setup jest aktualnie wystarczajączy do grania. Docelowo na strikera?
Co przez to rozumiem, nie op wszystko na maksa ale taki, który pozwoli mi cieszyć się grą, robić content pve i w razie czego odeprzeć jakiś atak, powalczyć o spota, nie być kukłą do bicia. Taki standard na serwerze.
Jaki gear setup jest aktualnie wystarczajączy do grania. Docelowo na strikera? Co przez to rozumiem, nie op wszystko na maksa ale taki, który pozwoli mi cieszyć się grą, robić content pve i w razie czego odeprzeć jakiś atak, powalczyć o spota, nie być kukłą do bicia. Taki standard na serwerze.
Żeby troszkę powalczyć na spotach i nawet chodzić na podstawowe nody z gildią to sądzę, że ~400GS będzie okej (GS= Twoje AP+DP)
Czyli Ultimate grunil na DUO, off-hand na DUO, Broń Liverto i niebieskie Awa na DUO i można już trochę powalczyć
Witam mam pytanko mam 17 lvl dzisiaj łowiąc ryby w ciągu hmmm 15 min złowiłem 3 Ancient Relic Crystal Shard'y (wartke koło 800k sztuka) trzeba posiadać ich 5 do stworzenia scrolla i nie wiem czy na tym etapie mam to zatrzymać i zbierać dalej czy lepiej to sprzedać? Co byście uważali?
Witam mam pytanko mam 17 lvl dzisiaj łowiąc ryby w ciągu hmmm 15 min złowiłem 3 Ancient Relic Crystal Shard'y (wartke koło 800k sztuka) trzeba posiadać ich 5 do stworzenia scrolla i nie wiem czy na tym etapie mam to zatrzymać i zbierać dalej czy lepiej to sprzedać? Co byście uważali?
Ciężka sprawa, mógłbym powiedzieć: rób co Ci serce podpowiada, i będzie dobrze Jak sprzedasz, masz zysk. Jak nie sprzedasz to musisz uzbierać takich 50, przerobić na scrolle, znaleźć 4 innych gości ze scrollami, ubić bossy co zajmie z godzinę i wyciągniesz z nich drop, który... haha albo sprzedasz albo... w tej grze tak już jest ziomeczku
Na Twoim poziomie -> sprzedawaj, bo bardziej Ci potrzebny na rozwój set/wepu/akcesorii, a memory fragment kiedy indziej tkniesz. Więc -> sprzedawaj.
P.S ryby sprzedawaj do Imperial trader'a, lepsza cena
OK dzięki panowie będe to sprzedawał. Racja 17 poziom to za mały szczególnie patrząc na to że ja za LVL na łeb na szyje póki co nie gonie, robie dużo questów i uczę się jako tako craftu. Więc jeszcze raz dzięki za pomoc
BTW. ten przedmiot ogólnie tak często wylatuje? czy poprostu mi sie zdarzyło?
OK dzięki panowie będe to sprzedawał. Racja 17 poziom to za mały szczególnie patrząc na to że ja za LVL na łeb na szyje póki co nie gonie, robie dużo questów i uczę się jako tako craftu. Więc jeszcze raz dzięki za pomoc BTW. ten przedmiot ogólnie tak często wylatuje? czy poprostu mi sie zdarzyło?
Raczej miałeś szczęście, może nie jestem jakimś ogarniętym rybakiem, ale sądzę, że tyle w 15min to nawet nieźle
Mhmmmm czyli czasem się głupiemu trafi a jeszcze mam pytanko da się samemu wytworzyć jakąś lepsze wędzisko czy zostaje tylko market?