Nowi gracze - seria pytań

hejooooo, mam zamiar zacząć od nowa i zakupić gierkę na steam pamiętam, że na starym koncie dostałem z eventów pingwina peta i konia tier V oraz nie miałem jakiś problemów z value pack. Pytanie to czy jest teraz jakiś event dzięki któremu idzie znowu wyłapać konia/peta z okazji wakacji :D ? Bo o ile dobrze pamiętam to pingwinka wyłapałem jakoś na początku roku

hejooooo, mam zamiar zacząć od nowa i zakupić gierkę na steam pamiętam, że na starym koncie dostałem z eventów pingwina peta i konia tier V oraz nie miałem jakiś problemów z value pack. Pytanie to czy jest teraz jakiś event dzięki któremu idzie znowu wyłapać konia/peta z okazji wakacji  ? Bo o ile dobrze pamiętam to pingwinka wyłapałem jakoś na początku roku

konia dostajesz za logowanie w pierwsze chyba 21 dni, pierwszego albo drugiego dnia, jezeli mnie pamiec nie myli; peta mozna bylo dostac teraz za codzienne logowanie,

a jak tutaj z promocjami bo w sumie jestem w stanie wydać do 100 zł na wagę/pety wiadomo to mało ale na promo może idzie coś za to wyłapać

a jak tutaj z promocjami bo w sumie jestem w stanie wydać do 100 zł na wagę/pety wiadomo to mało ale na promo może idzie coś za to wyłapać

Lepiej Ci będzie grać na starym koncie, wracający do gry (30 dni przerwy) ma osobny kalendarz z value packami 7 dniowymi, combat bookami, goldem, black stonami, koniem tier 5, oraz memory fragmentami. Jak masz już wydawać kasę to kup komuś gift-a za 10 dolców jak ten ktoś wbije 30 lvl to masz do wyboru albo pet-a (misio polarny) albo 1000 pereł które kosztuje 10 euro (lepsza opcja niż kupowanie na sztywno 1000 pereł).

Rozumiem Cię że chcesz mieć grę na steamie (ja też tego pragnę z całej siły) ale serio ekonomicznie Ci to się nie opłaca :D (jeszcze jak masz guest passy to możesz z takich osób wyciągnąć loyality dodatkowo)

Na czym najlepiej wbijać fail stacki?

Na czym najlepiej wbijać fail stacki? 

Co gracz to sposób tak naprawdę, ale jedną z fajniejszych metod (SUBIEKTYWNIE) jest kupienie Reblath'ów (Kowal w Velii). Łatwo się je naprawia, są tanie, a jak niechcący wbijesz +15 to stwórz botka, który jest poniżej 10lvla, wbij negatywną karmę(na koniach koło Velii, wejdź tu i masz podaną ich lokalizację (http://www.somethinglovely.net/bdo/) i wtedy zakładasz part +15 na siebie, dajesz zabić się Guardom i przy śmierci jest szansa, że +armora zejdzie. Zawsze też Reblathy po jakimś czasie można włożyć do kowala i użyć "extraction", który zależnie od ilości włożonych w to kamyczków odda Ci jakąś ich ilość. Więc jak będziesz cierpiał na ich brak zawsze możesz to zrobić i zrobić kolejny taki itemek. To mój proponowany sposób, u mnie się sprawdza, więc polecam. :)

Drugi sposób to ulepszanie Grunili i jak wejdzie Ci +15 to wystawić na marketplace.

Co kto woli. Oczywiście failstacki nabijasz opcją "durability" przy ulepszaniu, mniejsza szansa na ulepszenie.

No tak oba sposoby świetne więc wypróbuje. Odniosłem wrażenie że w zależności od Itemu biały, zielony, niebieski dany plus ciężej wbić, co za tym idzie potrzeba więcej fail staków. I tu stąd moje pytanie, bo o ile łatwo wbić te 15 - 20 fail staków tak już powyżej często item z 14 wbija się na 15 i d*pa. Chodzi mi bardziej o sposób na wbijanie fail staków powyżej 25+

Mi wiele razy udało się wbić na itemku +14 do FS 20Failstacków, wiec to chyba zależy od szczęścia.
Zawsze też ulepszać Grunile +15 na pri i z pri na DUO, zawsze trochę FS. Tylko to droższa zabawa, bo shardy :/

Tu masz tabelę ulepszania itemkow :) Każdy failstack zwiększa szansę na powodzenie

failstacki.png

Zainwestowałem w wędkę, poszedłem na staw i sobie łowię. Z początku robiłem to ręcznie, wchodziły rybki za ~3,5k silver coinsów. Następnie poszedłem afk (na paredziesiąt minut) i wydropiło mi 5x przedmiotow po 20 coinsów oraz 2 po 2k coinsów. Czy o to chodzi w zarobku na łowieniu ryb? Coś dodatkowo mam zrobić? Drop szału nie robi.

Zainwestowałem w wędkę, poszedłem na staw i sobie łowię. Z początku robiłem to ręcznie, wchodziły rybki za ~3,5k silver coinsów. Następnie poszedłem afk (na paredziesiąt minut) i wydropiło mi 5x przedmiotow  po 20 coinsów oraz 2 po 2k coinsów. Czy o to chodzi w zarobku na łowieniu ryb? Coś dodatkowo mam zrobić? Drop szału nie robi.

Po 1.

Masz kupa wędkę.

Po 2.

Masz niski skill w łowieniu ryb.

Po 3.

Łowisz w kupa miejscu.

Po 4.

Nie masz kostiumów do łowienia rybek.

Po 5.

Ustaw to żeby wyrzucało śmieci z ekwipunku.

Po 6.

Czytałem żeby sprzedawać rybki do Imperial coś tam, podobno 250% tam jest zawsze.

Po 7.

Zrób wszystkie misje na powiększenie ekwipunku.

Czy wielkość kwoty przy wystawianiu pre-orderów ma znaczenie? tzn. czy im wyższą ofertę złożę, to tym większa jest moja szansa na zakup przedmiotu?

Czy wielkość kwoty przy wystawianiu pre-orderów ma znaczenie? tzn. czy im wyższą ofertę złożę, to tym większa jest moja szansa na zakup przedmiotu?

Oczywiście. Towar trafia do najwyższej oferty.

Jakie są bonusy z wysokiego poziomu life skilli?

np dla Gathering skilled 5 można nosić złote narzędzia, potem zużywa się mniej energii przy wydobywaniu

Co jest na poziomie np Master ? jakiś dodatkowy bonus ?

Jakie bonusy sie dostaje na Trainingu i innych profesji? W grze jest to bardzo skromnie wyjaśnione.

Ktoś ma jakoś stronę gdzie jest wyjaśnione dokładnie jakie bonusy się dostaje od poziomu Life Skilla ?

Dziękuje za odpowiedz @7santi7. Teraz jeszcze jedno pytanie odnośnie cen. Czy ktoś z obecnych na forum orientuje się w cenie pre-orderów za Muskan's Shoes oraz Dim Tree +0? :-)

Dziękuje za odpowiedz @7santi7. Teraz jeszcze jedno pytanie odnośnie cen. Czy ktoś z obecnych na forum orientuje się w cenie pre-orderów za Muskan's Shoes oraz Dim Tree +0? :-)

Zapytałem niedawno jednego gracza, ktory kupił rękawice Bhega przez pre-order. Odpowiedział, że dał 450kk.

Gdy składacie preorder na itemek to cała kwota jaką postawiliście idzie do "gry", a sprzedający dostaje i tak tylko tyle za ile itemek wystawił reszta waszej kasy znika. (albo idzie na gildię która kontroluje teren ale tego nie wiem)

Gdy składacie preorder na itemek to cała kwota jaką postawiliście idzie do "gry", a sprzedający dostaje i tak tylko tyle za ile itemek wystawił reszta waszej kasy znika. (albo idzie na gildię która kontroluje teren ale tego nie wiem)

Sprzedający otrzymuje 5% ceny z pre-ordera ponad to co kosztuje item.

Sprzedający otrzymuje 5% ceny z pre-ordera ponad to co kosztuje item. 

O widzisz, dzięki za info.