Problem rozwiązany, można wracać do gruntowania;-)
Jeszcze jedno pytanie. Jest możliwość zmiany nicku postaci lub nazwy family name?
Problem rozwiązany, można wracać do gruntowania;-)
Jeszcze jedno pytanie. Jest możliwość zmiany nicku postaci lub nazwy family name?
Jeśli jest to f3 i szukaj w IS. Nie interesowałem się tym ale to raczej oczywiste, że jeśli istnieje możliwość to za realne pieniążki. Wydaje mi się, że imię postaci możnabyło zmienić ale family name to w zasadzie twoje konto więc tu może być większy problem.
wiem, że jest kupon w ISie na zmianę nicku, ale nie wiem czy jest do family name.
Dziekuje za odpowiedzi. A wiec kolejne pytanko.
Czy drop black stone'ów jest losowy? Moby z przedziału 20-30 lvl maja taka sama szanse dropu co moby 30-40 lvl?
Family name można zmienić za 1000 perełek. Black stony mają różne drop raty można to sprawdzić na http://bddatabase.net/us/ jeśli dobrze pamiętam to helmy mają najwyższy współczynnik dropnięcia blackstonów.
Punkty kontrybucji dostaje sie z questów?
Z questów main, daily ale najbardziej to wbija się contribution na efekcie ubocznym podczas wytwarzania piwerek.
No rozumiem. Bo sprawa wyglada tak. Mam 7 na 21 tych punktow. Od pewnego goscia moge dostac bron za 50 tych punktow i teraz pytanie jak zwiekszyc limit do 50 bym mogł odebrac ta bron.
I jak sie wytwarza to piwo
Zapisuje sie ktoś do turnieju 1vs1?
Ktoś miał problem ze po wcisnieciu klawisza "R" w grze klawiatura przestaje działać?
Pytanko na szybko. Dużo osób pisze, że kupi pety itp teraz pytanie jeżeli ktoś będzie im chciał takowy sprzedać to w jaki sposób akurat ta osoba dostanie ten item? to samo tyczy się broni i innych? Mam podejrzenia, że chodzi tutaj o ten system pre orderu ale pewien nie jestem czy po prostu musi mieć farta
Pytanko na szybko. Dużo osób pisze, że kupi pety itp teraz pytanie jeżeli ktoś będzie im chciał takowy sprzedać to w jaki sposób akurat ta osoba dostanie ten item? to samo tyczy się broni i innych? Mam podejrzenia, że chodzi tutaj o ten system pre orderu ale pewien nie jestem czy po prostu musi mieć farta
nie da się....
mieli farta.
Czy Sorc korzysta z normalnej broni mając dostępny aweking? Chodzi mi o to, że posiadam Yurie + 15 i nie wiem teraz czy olać jej zmianę i całą kasę wydać na aweking czy jednak ta broń te jest potrzebna?
Połowa AP z main weapon i całe AP z secondary weapon jest dodawane do AAP, czyli koniec końców potrzebujesz jak najlepszej broni każdego typu.
Czy korzystając z Value Packa mogę pozbierać itemy sprzedane, użyc go i w wtedy zebrać kasę ?
To jeszcze pytanie o value pack. Czy dobrze rozumiem, iż używając go i sprzedając item na marketplace za 100k otrzymuję 130k? (Mam nadzieję, że nie, chociaż znając realia gier MMO...)
dostajesz o 30% wiecej po odjeciu podatku(45%) czyli ok 84k
dostajesz o 30% wiecej po odjeciu podatku(45%) czyli ok 84k
Podatek w grze to 35%, 30% aukcji 5% terytorialny.
jak sprzedajesz item to idzie to tak:
Wystawiasz item za 100k, zostaje on sprzedany i do ciebie wraca 65% jego wartości.
Jak masz Value Pack to wtedy masz tak: item za 100k sprzedajesz i masz do odbioru 65% jego wartości, ale w momencie odbierania pieniędzy dostajesz dodatkowo 30% z tych 65%.
Value Pack działa dopiero w momencie odbierania pieniędzy, dlatego dużo graczy, którzy nie kupują VP albo nie mają szczęścia na aukcji, kumulują sprzedaż itemów co 2 tygodnie, by kupować sobie 1dniowy Value Pack za loyalki, które dostaje się za logowanie.
Bez Value Packa dostajesz za item 65% wartości itemu.
Z Vale Packiem 84,5% wartości itemu.
Mam 52 CP, od czego zacząć zarabianie?
- czy granie w party na end game ma sens? >Tak. - czy istnieja dungeony na które warto razem chodzic? >Tak. Hysteria i Aakman, chociaż nie są to typowe dungeony jak w innych MMO. - czy 3 osoby wystarcza do zabijania dziennych bosow ze zwojów? >Tak, bez żadnego problemu - jak spisuje sie ranger na solo farmie? >Dobrze. Każda klasa jest dobra i poradzi sobie ze wszystkim jesli ma odpowiedni ekwipunek i potrafisz nią grac. - jak spisuje sie valkyrie na solo? >Taka sama odpowiedź jak wyżej - jaka 3 klasa dobrze by dopelnila ten sklad i dlaczego? >Wizard/witch. Obszarowe leczenie, duzy obszarowy damage i support. - kolezanki bardzo lubia zbieractwo w grach. Czy w bdo ma to sens i idzie na tym zarobic? Czy sa takie profesje jak kowal? >"Zbieractwo" i profesje są bardzo ważne z tej grze gdyż z nich przychodzi większość twoich pieniędzy. Są profesje "jak kowal" np: Alchemik, rybak, kupiec, kucharz etc.