Nowi gracze - seria pytań

Problem rozwiązany, można wracać do gruntowania;-)

@Naadir

Jeszcze jedno pytanie. Jest możliwość zmiany nicku postaci lub nazwy family name?

Jeśli jest to f3 i szukaj w IS. Nie interesowałem się tym ale to raczej oczywiste, że jeśli istnieje możliwość to za realne pieniążki. Wydaje mi się, że imię postaci możnabyło zmienić ale family name to w zasadzie twoje konto więc tu może być większy problem.

wiem, że jest kupon w ISie na zmianę nicku, ale nie wiem czy jest do family name.

Dziekuje za odpowiedzi. A wiec kolejne pytanko.

Czy drop black stone'ów jest losowy? Moby z przedziału 20-30 lvl maja taka sama szanse dropu co moby 30-40 lvl?

Family name można zmienić za 1000 perełek. Black stony mają różne drop raty można to sprawdzić na http://bddatabase.net/us/ jeśli dobrze pamiętam to helmy mają najwyższy współczynnik dropnięcia blackstonów.

Punkty kontrybucji dostaje sie z questów?

Z questów main, daily ale najbardziej to wbija się contribution na efekcie ubocznym podczas wytwarzania piwerek.

No rozumiem. Bo sprawa wyglada tak. Mam 7 na 21 tych punktow. Od pewnego goscia moge dostac bron za 50 tych punktow i teraz pytanie jak zwiekszyc limit do 50 bym mogł odebrac ta bron.

I jak sie wytwarza to piwo :)

http://bddatabase.net/us/recipe/122/

Zapisuje sie ktoś do turnieju 1vs1?

Ktoś miał problem ze po wcisnieciu klawisza "R" w grze klawiatura przestaje działać?

Pytanko na szybko. Dużo osób pisze, że kupi pety itp teraz pytanie jeżeli ktoś będzie im chciał takowy sprzedać to w jaki sposób akurat ta osoba dostanie ten item? to samo tyczy się broni i innych? Mam podejrzenia, że chodzi tutaj o ten system pre orderu ale pewien nie jestem :D czy po prostu musi mieć farta

Pytanko na szybko. Dużo osób pisze, że kupi pety itp teraz pytanie jeżeli ktoś będzie im chciał takowy sprzedać to w jaki sposób akurat ta osoba dostanie ten item? to samo tyczy się broni i innych? Mam podejrzenia, że chodzi tutaj o ten system pre orderu ale pewien nie jestem  czy po prostu musi mieć farta

nie da się....

mieli farta.

Czy Sorc korzysta z normalnej broni mając dostępny aweking? Chodzi mi o to, że posiadam Yurie + 15 i nie wiem teraz czy olać jej zmianę i całą kasę wydać na aweking czy jednak ta broń te jest potrzebna?

Połowa AP z main weapon i całe AP z secondary weapon jest dodawane do AAP, czyli koniec końców potrzebujesz jak najlepszej broni każdego typu.

Czy korzystając z Value Packa mogę pozbierać itemy sprzedane, użyc go i w wtedy zebrać kasę ?

To jeszcze pytanie o value pack. Czy dobrze rozumiem, iż używając go i sprzedając item na marketplace za 100k otrzymuję 130k? (Mam nadzieję, że nie, chociaż znając realia gier MMO...)

dostajesz o 30% wiecej po odjeciu podatku(45%) czyli ok 84k

dostajesz o 30% wiecej po odjeciu podatku(45%) czyli ok 84k

Podatek w grze to 35%, 30% aukcji 5% terytorialny.

jak sprzedajesz item to idzie to tak:

Wystawiasz item za 100k, zostaje on sprzedany i do ciebie wraca 65% jego wartości.

Jak masz Value Pack to wtedy masz tak: item za 100k sprzedajesz i masz do odbioru 65% jego wartości, ale w momencie odbierania pieniędzy dostajesz dodatkowo 30% z tych 65%.

Value Pack działa dopiero w momencie odbierania pieniędzy, dlatego dużo graczy, którzy nie kupują VP albo nie mają szczęścia na aukcji, kumulują sprzedaż itemów co 2 tygodnie, by kupować sobie 1dniowy Value Pack za loyalki, które dostaje się za logowanie.

Bez Value Packa dostajesz za item 65% wartości itemu.

Z Vale Packiem 84,5% wartości itemu.

Mam 52 CP, od czego zacząć zarabianie?

- czy granie w party na end game ma sens? 

>Tak.

- czy istnieja dungeony na które warto razem chodzic?

>Tak. Hysteria i Aakman, chociaż nie są to typowe dungeony jak w innych MMO.

- czy 3 osoby wystarcza do zabijania dziennych bosow ze zwojów?

>Tak, bez żadnego problemu

- jak spisuje sie ranger na solo farmie?

>Dobrze. Każda klasa jest dobra i poradzi sobie ze wszystkim jesli ma odpowiedni ekwipunek i potrafisz nią grac.

- jak spisuje sie valkyrie na solo?

>Taka sama odpowiedź jak wyżej

- jaka 3 klasa dobrze by dopelnila ten sklad i dlaczego?

>Wizard/witch. Obszarowe leczenie, duzy obszarowy damage i support.

- kolezanki bardzo lubia zbieractwo w grach. Czy w bdo ma to sens i idzie na tym zarobic? Czy sa takie profesje jak kowal?

>"Zbieractwo" i profesje są bardzo ważne z tej grze gdyż z nich przychodzi większość twoich pieniędzy. Są profesje "jak kowal" np: Alchemik, rybak, kupiec, kucharz etc.