Nowi gracze - seria pytań

Mam 52 CP, od czego zacząć zarabianie? 

Od zdobycia przynajmniej 150 CP :) To nie żart, serio Ci mówię. Z 52 to wykupujesz wszystkie możliwe nody z ziemniakami, zbożem i robisz na potęgę piwo. Zresztą... https://docs.google.com/spreadsheets/d/1puGf6vdF1nZMN4C2GKf0P_EXwYcFgciZ3FEVOJbRLfw/edit#gid=2094125593

I to piwo sprzedaje?

Nigdy w życiu, piwo służy Ci do odnawiania energii twoich workerów. Po za tym dostajesz podczas gotowanie inne dania (produkty uboczne), które wymieniasz na cp exp, cooking exp, mleko, piwo i jakiś śmieszny Hajs. To też jest ważne bo na początku jak masowo będziesz robił piwo to wyciągniesz spore ilości CP i Cooking expa z tych talerzy.

Da się jakoś legalnie sprzedać konto? :P Albo chociaż w bezpieczny sposób dla kupującego i sprzedającego?

Da się jakoś legalnie sprzedać konto?  Albo chociaż w bezpieczny sposób dla kupującego i sprzedającego?

No niestety nie, osoba sprzedająca musi zmienić maila na takiego jaki chce kupujący i tutaj pojawia się problem, bo co zmienisz maila bez kasy? Czy dasz gościowi kasę bez maila?

Procedura zmiany maila trochę trwa.

Kurde szkoda, nie mam za bardzo czasu ostatnio grać, a właściwie to chyba mi się odechciało, znudziło. Szkoda pereł trochę, no ale mogłem nie kupować tak dużo. Jedyna opcja to zrobić to na żywo z klientem, kasa do ręki i zmiana maila z hasłem odrazu.

Witam ostatnio zaczęłam bawić się w podbijanie gatheringu i zainteresowałam się zakładką processing/heating.

Postanowiłam na sprzedaż troszeczkę poprzetapiać iron/cooper ore, porobić brass ingoty i napotkałam mały problem. Doczytałam się, iż można to zrobić w domku przerabiając go na mineral workbench ale coś robię źle ponieważ nic się nie dzieje. Workera wolnego mam, mineral workbench mam, materiały mam, miejsce w schowku również mam i nic. Czego mi więcej potrzeba? Wiedzy a może sztabki najlepiej produkuje się w innym mieście niż Velia?

worker w tym samym mieście co workbench?
Wszystkie materiały w tym samym mieście co worker?

Jak zmienić maila w BDO? Chce sprzedać konto.
Kiedyś możliwość była tylko przez support, nadal tak jest?

Wszystko mam w Velii i nie mogę uruchomić produkcji. W workbenchu jak wybieram opcję np iron ingot wogole nie widać liczby materiałów jakie zgromadziłam w magazynie.

by coś robić klikasz w opcję Manage Crafting:

http://imageshack.com/a/img924/5213/Zxd8M2.jpg

Cześć, można przenieść pety zakupione w is na inną postać?

pety są na konto nie na postać, także nie ma znaczenia na jakiej postaci jesteś.

Jak zwiększyć szybkość pływania/ nurkowania ?- potrzebuje do questa.

Gram Sorceress na 56 lvl - mam mało kasy i słabe eq- dp 160, ap 118 - i teraz pytanie gdzie najlepiej wybrać się na Grinding by zmienić ten stan?

Ogry odpadają - za dużo graczy którzy mają mnie na kilka strzałów.

Piraci - fajna kasa ale mam zbyt małe AP/ długo się ich ubija

Mnisi - wydropiłem kilka Mark of Shadow, ale to troszkę za mało by kupić kosę na III.

I szczerze dalej nie wiem co za bardzo mam robić w tej grze.

I jeszcze jedno pytanie - gdzie dropi żółta/ złota broń?

I jeszcze jedno pytanie - gdzie dropi żółta/ złota broń? 

masz szanse na otrzymanie zoltej broni u night vendora, z bossow-karanda, nouver, kzarka oraz kutum, mozesz tez wymienic shakatu seale na box z dandelionem, kzarka, badz nouverem

mozesz tez ulepszyc niebieskie bronie przy uzyciu ultimate reform stone

- " shakatu seale" mam ich 15 i jak na razie nie zapowiada się na więcej (nie mam pojęcia skąd je wziąć )

- Dostałem zadanie Kzarkas Latent Aura, również nie bardzo wiem gdzie mam je zbierać - przypuszczam, że z Boosa, ale zabicie go 100 razy jest dla mnie niewykonalne :)

- Terrmian Coin (Event) mam ich około 150 - co z nimi można zrobić ?

Obecnie uzbierałem ok 20mln (200.000.000) jeszcze z 10 i będe mógł kupić żółtą Scythe na III, tylko obawiam się że te 42 ap + nie zrobi aż tak dużej różnicy.

- " shakatu seale" mam ich 15 i jak na razie nie zapowiada się na więcej (nie mam pojęcia skąd je wziąć )

- Dostałem zadanie Kzarkas Latent Aura,  również nie bardzo wiem gdzie mam je zbierać - przypuszczam, że z Boosa, ale zabicie go 100 razy jest dla mnie niewykonalne  

- Terrmian Coin (Event) mam ich około 150 - co z nimi  można zrobić ? 

Obecnie uzbierałem  ok 20mln  (200.000.000)  jeszcze z 10  i będe mógł kupić żółtą Scythe na III,  tylko obawiam się że te 42 ap + nie zrobi aż tak dużej różnicy. 

shakatu seale zdobywasz za dzienne logowanie w tym miesiacu mogles/mozesz dostac 15 seali

kzarkas latent aura dropi z kzarki, lecz nie masz pewnosci, ze ja dostaniesz po zabiciu bossa

zobaczysz roznice i to duza

i tri ultimate scythe kosztuje co najmniej 300mln

ja bym na twoim miejscu kupil tri zielona kosa bo jest tansza a roznicy chyba ze w pvp nie ma az tak duzej, reszte kasy zostaw sobie na kzarke/bhegi

Źle napisałem - mam 200mln, gdybym sprzedał wszystkie graty uzbierałbym 300 na już (ale to chyba niezbyt dobry pomysł). Najlepiej poczekałbym jeszcze troszkę i wziął Dandeliona - ale jego dostępność graniczy z cudem. Zielona jest znacznie tańsza i chyba tak też trzeba będzie zrobić - a obecnie mam niebieską na +12,.

Teraz interesuje mnie tylko pve - nie wiedzę sensu bawić się w pvp z takim eq - więc chce zrobić tak by, jak najszybciej ubijać piratów, sausany (chyba że są lepsze moby do zarabiania).

Z kryształów dodatkowo uzyskam +15 AP.

jeszcze mam dwa pytana.

- Castnig Speed, Critical Hit itp, maksymalny lvl to 5? czy jest sens dawać więcej w te statystyki?

- mam Gruil na 15+, ale z małym DP jakoś sobie jeszcze radzę, natomiast chciałbym spytać co zmienić w biżuterii?

mam Mark of Shadow x2, Tungerd Earring, Asulas Crimson Eay Earring ( w magazynie leżą Withs i Fugitive khalks earring), tree spirit belt ( na sobie Asulas Crimson Eay Belt) i Asulas Crimson Eay Necklace - nic nie jest ulepszone.

Źle napisałem - mam 200mln, gdybym sprzedał wszystkie graty uzbierałbym 300 na już (ale  to chyba niezbyt dobry pomysł). Najlepiej poczekałbym jeszcze troszkę i wziął Dandeliona - ale jego dostępność graniczy z cudem.   Zielona jest znacznie tańsza i chyba tak też trzeba będzie zrobić - a obecnie mam niebieską na +12,.

Teraz interesuje mnie tylko pve - nie wiedzę sensu bawić się w pvp z takim eq - więc chce zrobić tak by, jak najszybciej ubijać piratów, sausany (chyba że są lepsze moby do zarabiania). 

Z kryształów dodatkowo uzyskam +15 AP. 

jeszcze mam dwa pytana.

- Castnig Speed, Critical Hit itp,  maksymalny lvl to 5? czy jest sens dawać więcej w te statystyki? 

- mam Gruil na 15+,  ale z małym DP jakoś sobie jeszcze radzę, natomiast chciałbym spytać co zmienić w biżuterii?

mam Mark of Shadow x2,  Tungerd Earring, Asulas Crimson Eay Earring  ( w magazynie leżą Withs i Fugitive khalks earring),  tree spirit  belt ( na sobie Asulas Crimson Eay Belt) i Asulas Crimson Eay Necklace - nic nie jest ulepszone. 

wymien akcesoria na set asuli+ tree spirit belt,

tak, 5 to maksimum, na sorcu zignoruj attack speed, nie jest ci on potrzebny, gdyz korzysta ona jedynie z casting speedu

Dzięki za odpowiedź - jeszcze tylko chciałem zapytać gdzie lecą pierścienie asuli (podobno na helma post, ale jak na razie tylko kilka kolczyków wypadło.