Hej, jak tam dodatek? Jest co robić na nowych terenach? Najbardziej mnie interesuje czy są fajne expowiska, którymi można zastąpić piratów i sousany wierząc w to że wiara się rozejdzie trochę po świecie? Takie na np. 58lvl z mniej więcej 400GS
Nowi gracze - seria pytań
Hej, jak tam dodatek? Jest co robić na nowych terenach? Najbardziej mnie interesuje czy są fajne expowiska, którymi można zastąpić piratów i sousany wierząc w to że wiara się rozejdzie trochę po świecie? Takie na np. 58lvl z mniej więcej 400GS
Niestety w Kamie 1, nie zamienisz tych spotów dla siebie. Kama1 do efektywnego grania solo wymaga grubego i porządnego zestawu GS 500 + i 60lvla. Moby na Kamie1 do expienia są od 60 do 65. Drzewce są bardziej pod PT ale nie mają indywidualnego loota. Mój GS to 544, osoby które wczoraj były u mnie na streamie widziały jak wygląda walka z mobami :). Dziś ciąg dalszy zabawy.
Dopiero kama 2 wprowadza dwa zamienne spoty, moby na poziomie Sousanów i piratów, które spokojnie będzie można klepać na takim poziomie.
No ale przynajmniej jest szansa, że cała ta chołota z boss gearem tam pójdzie a spoty dla nas zostaną faktycznie dla nas. No nic, pobiorę dzisiaj, zaryzykuję powrót.
Szczerze w to wątpię, ponieważ ta cała "chołota" jak to bujnie nazywasz przelicza czas na pieniądze a czasami i jeszcze %, niestety w tej formie jaka jest kama, a definitywnie widzę, że jest przed nerfami mobów jakie miały miejsce potem w KR i z niskim dość dropem wątpię by ludzie farmiący Shulze czy piraty na potęgę przenieśli się na Kamę i wilki, nie mówiąc już o innych mobach.
Także no niestety Q porobią, wpadną może na daily ale duża większość wróci na klepanie piratów.
Ktoś mi powie jak wyłączyć te upierdliwe komunikaty o aukcjach, udanych/nieudanych ulepszeniach eq, to że jakiś gracz wbił xxx poziom profesji itp. pojawiajace się ciagle na głównym ekranie? Nie powiem, jest to strasznie upierdliwe, a w opcjach UI tego nie znalazłem
Ktoś mi powie jak wyłączyć te upierdliwe komunikaty o aukcjach, udanych/nieudanych ulepszeniach eq, to że jakiś gracz wbił xxx poziom profesji itp. pojawiajace się ciagle na głównym ekranie? Nie powiem, jest to strasznie upierdliwe, a w opcjach UI tego nie znalazłem
w ustawieniach pod O to masz
To skoro w tym temacie jest zbiór wiedzy o BDO, to ja tez o coś zapytam : )
- Jeden dzień traila za mną. Gra się przyjemnie, najbardziej podoba mi się dynamiczny system walki. Póki co dostaje questy od czarnego duszka. Czy tego typu questy są dostępne przez całą grę, czy tylko na początku, coś jak samouczek?
- Czy gdy kupię grę na steam (teraz gram bezpośrednio przez klienta gry), będzie trzeba tworzyć nową postać?
- Gram klasą MUSA, czy ta postać moze walczyć łukiem?
- Co robić w tej grze oprócz questow. W sensie, gdzie najlepiej grindować, jak odwiedzić dungi? Trzeba do kogoś pójść, czy coś wcisnąć na klawiaturze itp? xp
- Polecacie jakąś sympatyczną gildie, która pomoże rozwinąć skrzydła i zachęci jeszcze bardziej do gry w BDO?
Wracam po dłuższej przerwie do gry. Pytanie mam czy zmienilo sie cos w sprawie zarobkow? Czy daley tylko sausany i piraty po 5-10kk na godzine? Widze relici po 1kk+ wiec cos sklep szaleje nie bylo mnie w grze z 2 miesiace. Czym warto teraz sie zajac zeby zarobic troche grosza?
Wracam po dłuższej przerwie do gry. Pytanie mam czy zmienilo sie cos w sprawie zarobkow? Czy daley tylko sausany i piraty po 5-10kk na godzine? Widze relici po 1kk+ wiec cos sklep szaleje nie bylo mnie w grze z 2 miesiace. Czym warto teraz sie zajac zeby zarobic troche grosza?
To samo, Weszła kamasylva więc tam możesz coś obczaić xD
To skoro w tym temacie jest zbiór wiedzy o BDO, to ja tez o coś zapytam : ) - Jeden dzień traila za mną. Gra się przyjemnie, najbardziej podoba mi się dynamiczny system walki. Póki co dostaje questy od czarnego duszka. Czy tego typu questy są dostępne przez całą grę, czy tylko na początku, coś jak samouczek? - Czy gdy kupię grę na steam (teraz gram bezpośrednio przez klienta gry), będzie trzeba tworzyć nową postać? - Gram klasą MUSA, czy ta postać moze walczyć łukiem? - Co robić w tej grze oprócz questow. W sensie, gdzie najlepiej grindować, jak odwiedzić dungi? Trzeba do kogoś pójść, czy coś wcisnąć na klawiaturze itp? xp - Polecacie jakąś sympatyczną gildie, która pomoże rozwinąć skrzydła i zachęci jeszcze bardziej do gry w BDO?
Q od duszka będą dostępne przez całą grę, coś jak główna fabuła ;P
Nowa postać - steam a klient to oddzielne konta
Nie, później jest avakening i zmienia się główna broń.
Grind - zalezy od lvl i gearu, nie ma dungów, masz life skille, word bossy(to później)
Co do Gildii możesz wpaść do ZakonVII nie znam za bardzo gildii co przyjmują nowych - na czacie często też piszą ;P
Czy warto wbijać lvle np skinningu, rabania drewna itp? Czy później będę mógł zbierać jakieś wyjątkowe drewno?
Robiać Gathering masz szanse otrzymać Shard/Hard, które są warte pare kk no i najważniejsze, ulepsza się nimi potem ekwipunek ponad +15.
Przy okazji zdobywasz materiały potrzebne do craftingu, wiec np. robiąc codziennie gathering na owcach koło heidel możesz uzbierac mięso, które potem wykorzystujesz do gotowania, a wycraftowane przedmioty możesz sprzedać albo zostawić dla siebie.
Tak samo np. możesz zbierać rzeczy potrzebne do produkcji np. steel butcher knife - dokłladniej mi tu chodzi o skóre z lizardów, którą potem obrabiasz w processingu i tworzysz z tego hard Hide -> a to jest potrzebne do crafta tych nożyków. Pomysłów wiele, polecam się w to pobawić - dużo kasy z teog można wyciagnąć
To nie jest wow, tu wszystko warto robić, a jak się wyspecjalizujesz w tym to będziesz miał profit. Tu nie ma zbędnych aktywności, które nic nie dają, tu nie zrobisz craftingu w jedno popołudnie. Dlatego jeśli czymś się zainteresujesz to po prostu to rób. To jest taki symulator średniowiecza, na wszystkim idzie zarobić jeśli będziesz to robił dobrze. I jeśli Cię to nie znudzi.
Wbilem warriora 57lvl, aczkolwiek mysle nad mainowaniem valkyri. Gram tylko klasami mele ale pytanie czy valkyria sprawnie bede grindowal powiedzmy przy 170ap. Jak radzi sobie w pvp przed 60lvl. Trudna do ogarniecia? Malo ich jest i to mnie intryguje.
Witam, mam pytanie, dla Warrior lepiej kutum czy nover ? Liczę, ze dreedzik sie wypowie hehe
Witam, mam pytanie, dla Warrior lepiej kutum czy nover ? Liczę, ze dreedzik sie wypowie hehe
Zależy jaki robisz build, zależy na co robisz build i zależy czy PVP czy na PVE. Jeśli nie wiesz jak działa DP i AP w BDO to trzeba by zrobić wykład na ten temat by stwierdzić co będzie akurat dla Ciebie lepsze Znam osoby, które na Warriorze mają jedno i drugie. Zmieniają w zależności od tego co robią, gdzie robią i jak robią.
pod PvE no i jakis wpier... spuscic jak cos komus, hehe ; D
pod PvE no i jakis wpier... spuscic jak cos komus, hehe ; D
Zdecydowanie Kutum, zwłaszcza jeśli jesteś nowym graczem.. ;P
Tylko kutum lub vangertz. Nouver nadaje się jedynie do pvp na osoby w dr buildzie (najczęściej warriorzy i valkyrie )
1. Jest jakiś szybszy sposób na odzyskiwanie energii niż co 3 minuty?
2. Co mi daje wyższy fishing? Lepsze ryby będę łowił, łatwiej, czy coś jeszcze innego?
3. Co mi daje trenowanie "Breath"? Będę szybciej chodził/biegał?
4. Czy na łowieniu można się dorobić czy lepiej skupić się na czymś innym?
5. Jest tu jakieś główne miasto, coś typu Stormwind z WoWa?
6. Jak zdobyć perły?
7. Jest tu premium account?
8. Jak naprawić wędkę?
9. Gdzie sprzedawać złowione ryby?
10. Czy za łowienie na AFK można dostać bana?
1. Pearl shop i spanie w łóżku
2. Większa szansa na lepsze ryby
3. Będziesz dłużej mógł biec
4. Można, jak na wszystkim w tej grze jeśli robisz to dobrze i dużo
5. Nie, jest kilka miast ale tego "najważniejszego" nie ma.
6. Kupić xD
7. Jest, nazywa się value pack. Oczywiście jest minimalna szansa na kupienie za kasę z gry.
8. Nie wszystkie wędki da się naprawić. Podstawowe chyba się wyrzuca i kupuje nową po prostu.
9. U Trade Menagera