Nowi gracze - seria pytań

1. Pearl shop i spanie w łóżku

2. Większa szansa na lepsze ryby

3. Będziesz dłużej mógł biec

4. Można, jak na wszystkim w tej grze jeśli robisz to dobrze i dużo

5. Nie, jest kilka miast ale tego "najważniejszego" nie ma.

6. Kupić xD

7. Jest, nazywa się value pack. Oczywiście jest minimalna szansa na kupienie za kasę z gry.

8. Nie wszystkie wędki da się naprawić. Podstawowe chyba się wyrzuca i kupuje nową po prostu.

9. U Trade Menagera

Jak znaleźć Trade Menagera w mieście Velia?

Kliknij taką lupkę zaraz koło mapy i będziesz miał :P

I dodam, że łowienie AFK to część gry i nie jest to karane :) (dopóki korzystasz z opcji wbudowanych w grę oczywiście.)

Dostałem informację, że sprzedałem przedmiot w "Marketplace" i mam pieniądze w "Storage". Gdzie jest moje srebro i czemu cały czas widzę sprzedany przedmiot w markecie w zakładnce "View my items"?

Obok przedmiotu masz "collect money" i jak to klikniesz to kasa poleci do twojego storage w mieście, w którym sprzedałeś przedmiot. Serdecznie zapraszam do gildii Noctrurne, chętnie pomożemy wszystkim nowym graczom :) Jest Discord, chat w grze, szybsze odpowiedzi niż na forum :)

Jak mam kupić grę, teraz kiedy jest wersja na Steam'a? Pobrałem wersję ze strony producenta.

Mogę pobrać grę na Steam i tam się logować na moje konto czy kupić w jakiś inny sposób?

Jak mam kupić grę, teraz kiedy jest wersja na Steam'a? Pobrałem wersję ze strony producenta.

Mogę pobrać grę na Steam i tam się logować na moje konto czy kupić w jakiś inny sposób?

Na steam musialbys zrobie steamie konto, na tych ze str sie Gracie nie da.

Tez macie takie olbrzymie lagi? Dzis wieczorem grac nie szlo, w ciagu 15min mialem 4 dc i procz chodzenia nie moglem nawet panelu ekwipunku otworzyc czy do npc zagadac

Nie. Od dawna nie czułem żadnych lagów, ścin albo DC. Zapewne to Twój internet, wczoraj wszystko u mnie śmigało i nie słyszałem żeby ktoś inny miał taki problem :)

Tez macie takie olbrzymie lagi? Dzis wieczorem grac nie szlo, w ciagu 15min mialem 4 dc i procz chodzenia nie moglem nawet panelu ekwipunku otworzyc czy do npc zagadac

Nawet najmniejszego przycięcia ;) coś zepsułeś ;)

Mógłby ktoś podlinkować jakieś dobre, aktualne poradniki co do gearu/skilli witcha pre-awakening? Ogólnie mam 28lvl, a w skille nic nie rozdawałem punktów (nie umiem się w tym połapać, bo przez ostatnie 9 lat z mmorpg grałem tylko w metina, gdzie skille każdej klasy znam na pamięć), srebra mam 25kk.

Mógłby ktoś podlinkować jakieś dobre, aktualne poradniki co do gearu/skilli witcha pre-awakening? Ogólnie mam 28lvl, a w skille nic nie rozdawałem punktów (nie umiem się w tym połapać, bo przez ostatnie 9 lat z mmorpg grałem tylko w metina, gdzie skille każdej klasy znam na pamięć), srebra mam 25kk. 

Skille możesz dodawać jakimi ci się dobrze expi, do 56lvl możesz cofać za darmo więc próbuj, a co do gearu to powszechnie znany Grunil chyba będzie najlepszy xD

Skille możesz dodawać jakimi ci się dobrze expi, do 56lvl możesz cofać za darmo więc próbuj, a co do gearu to powszechnie znany Grunil chyba będzie najlepszy xD 

Grunil ten zwykły? Bo oprócz normalnych są jakieś of Agility, of Iron Wall itd.

I jaką broń kupić?

Preboss gear to zazwyczaj ultimate grunil armor albo heve. Broń Rosar a sub-weapon zależy od klasy.

Grunil ten zwykły? Bo oprócz normalnych są jakieś of Agility, of Iron Wall itd.

I jaką broń kupić?

off-hand - steel dagger dla nowego będzie lepszy, Main Rosar lub Bares pewnie będą dobre..

Co do grunili najllepiej ulepszać zwykłe, a później przerabiasz 'ultimad armor reform stone' na złoty. -lub kupic od razu gotowy.

Jeśli grasz wizard/witch to zastanowiłbym się nad setem heve. Ta postać nie potrzebuje dobrego armora i boostu do ap a heve jest tańsze i ma niezależne setowe bonusy - co to znaczy? Że później przy wymianie gearu na boss gear będziesz mógł zmieniać po jednej części bez większej straty a w grunilu musisz wymieniać conajmniej określonymi parami, a najlepiej cały set na raz.

Zapraszam do gildii Nocturne, tam znajdziesz odpowiedź na każde pytanie ;)

Nowi gracze niech pamiętają, że najpierw ogarnia się broń do PRI, potem SET DO PRI/DUO, Biżuterią w ogóle się obecnie nie zajmuje bo można w 1-2 dni wyfarmić za darmo OP SET:

BIZUTERII W OGOLE NIE PODBIJAJCIE/NIE KUPUJCIE. Najpierw SET/BRONIE do TRI !!!!

(20 ACC, np. neck tutaj daje 11ap + 2dp, gdzie ogre ring za 100mln daje tylko 10ap)..... -> wprowadzony w sierpniu set, zeby pozwolic ludziom ze Steama, calej tej fali graczy skupic sie na broniach i armorach.

Generalnie, bronie BOSS(Awak moze byc golden) do TRI najpierw, set do TRI(a nawet w zasadzie mozecie ogarnac BOSS SET DO TRI - preordery ofc), zanim zaczniecie investowac w "lepszy set bizuterii". Ta bizuteria, z bonusem AP (5 partsow, czyli np. mozecie sobie basilisk belt ogarnac na PRI zamiast tego setowego, albo jakis podbity kolczyk red collara jak bardzo chcecie....) i nadal miec bonus, ale generalnie.

Bizuteria w ogole sie nie zajmujcie,

bron/armor -> do TRI (kzarka included), off bossowy/nie bossowy zaleznie od klasy.

GL (kase zaoszczedzona na bizuterii all pakowac w bronie/armory, na prawde....)

Wbiłem 50 lewel i chciałem kupić lepszy sprzęt.

Na co zbierać dla wizarda - jaka broń i jaki armor?

I mam pytanie co do ulepszeń - widzę, że są ulepszenia do pri, duo, ... A czym się różni broń co ma np. ulepszenie +13. To są jakieś dwa różne ulepszenia?

Po +15 kolejnym poziomem ulepszenia jest PRI, DUO itd. Różni się tym, że podbija się innymi kamieniami. Broń Rosar staff a sub-weapon Steel dagger.

siemka mam pytanie

w grze jest duże p2w ?

macie moze kilka porad dla nowego gracza ?

siemka mam pytanie

w grze jest duże p2w ?

macie moze kilka porad dla nowego gracza ?

mhm spore, skroci ci znacznie czas farmy ale kosztuje sporo