Nowi gracze - seria pytań

Powie mi ktos jak sie robi lepsze tiery petow?  Trzeba 2 takie same pety T1, "laczy" sie je w 1 T2 + kolejny taki sam T2 i powstaje 1 T3?

Jak wiadomo T1 w biegu zbiera co 3.7s. Mniej wiecej o ile szybciej zbiera taki T2/T3/T4 loot? 

kupujesz np. 2 pety.

1pet lvlujesz do lv10(maks) -> i laczysz z tier 1 lv1 (jak podstawowy pet do laczenia ma lv10, to jest wieksza szansa na sukces)

z t1 10lv+t1 moze wyjsc t3, moze wyjsc t2 ;)

Dobra, dobra. Koniec pisania w tym temacie na nastepny tydzien. 

Powinni Wam placic za te bzdury  Jakby nic nie dawalo to by nie kupowano tego tak masowo.

Kupisz pety, za Ciebie nie wyfarmią, kupisz VP masz bonus ale musisz mieć co wystawić, samo nie wpadnie itd żeby dojść do jakiegoś poziomu to musisz grać chyba, że gotowa postać za $$, to wszystko to udogodnienia, nawet spore i nikt tego nie neguje ale do BDO nie zalogujesz sie nowa postacia i nikt Ci nie wysle silvera na start z allegro bo zaplaciles. 30kk za kostium? Śmiech na sali, ile tych kostiumów trzeba byłoby kupić żeby zgarnąć chociaż jedną przyzwoitą itemkę.

Do króla MMO, WOW'a możesz kupić tony golda na allegro i mieć hajsu jak lodu bez żadnego wkładu ale to BDO jest złe, beka z ludzi, to już wolę to BDO.

Ludzie mają ból d*py, przecież P2W istniało od zawsze, 12 lat temu na Teonie w Lineage 2, ktoś kupił gotowe konto czy adenę i za to broń, set itd i zabijał Cię na spotach, czy interesowało Cię gdzie trafiły pieniądze - czy to robi wielką różnicę czy poszły do twórców czy do innego, zwykłego gracza który to wcześniej wyfarmił i sprzedał gold na ebayu? Wątpie. jak ktoś chcę wydać dolary na grę, na itemy to robił to 15 lat temu, zrobi to dzisiaj i zrobi to za 15 lat - i tak było zawsze, jeszcze chwała za to, że w BDO updates są za darmo, gracze którzy sprzedają goldaw innych MMO raczej nie mają dużego wkładu w updates.

kupujesz np. 2 pety.

1pet lvlujesz do lv10(maks) -> i laczysz z tier 1 lv1 (jak podstawowy pet do laczenia ma lv10, to jest wieksza szansa na sukces)

z t1 10lv+t1 moze wyjsc t3, moze wyjsc t2 

Dzieki :)

Niezaprzeczalnym atutem tej gry jest brak gold sellerow. Niby cierpi na tym swoboda, ale lepsze to niz setki chinoli farmiacych dniami i nocami/boty. W ten czy inny sposob do wszystkiego trzeba dojsc samemu

Dzieki 

Niezaprzeczalnym atutem tej gry jest brak gold sellerow. Niby cierpi na tym swoboda, ale lepsze to niz setki chinoli farmiacych dniami i nocami/boty. W ten czy inny sposob do wszystkiego trzeba dojsc samemu

I tak I nie problem polega na tym, ze SA niewykrywalne boty zarabiajace Ci na lifeskillach po 2-3 miliardy na msc + byly bugi w grze Bo koreancy trzymaja zamiast po str serwera pliki po str klienta ktore pozwolily pozarabiac dziesiatki miliardow....

Powinni usunac zarobek z fishingu oraz postawic nowy mega serwera w przyszlym Roku(ktory nie bedzie podlegal mergowi), Bo jak ja widze lidzi z 100 mld. Silvera na EU to przeciez wiadomo skad I za co...

Nawet jak wowczas powstana boty do grindingu to beda wykrywalne w przeciwienstwie do fishingu, bo obecnie masz ponad 6000 userow korzystajacych z fishing shietu I nic Im nie robia Bo przez systemy afk fishingu nie da sie sprawdzic obecnie czy bot czy afk player.

Ofc nadal moze powstac alternatywa, ale na szczescia path finding w tej grze jest tak tragiczny, ze bot do trade runow jest niemozliwy xd.

Feeding workerow mozna przezyc... A boty fishingowe, gdzie gosciu wbija I od 2giego dnia zarabia po 50-100mln juz nie.

Ktos zaraz powie, ze o czym ja gadam. Tylko, ze potem konkurujesz na PvP z Tymi ludzmi a gear to 80% w tej grze, zakladajac ze nie jestes ameba.

Zwlaszcza jak zanizli soft cap I Dali all skille na 60(juz nawet grinding nie trzeba).

Fishing boty ostatnio ostro banowali, stąd ceny poszły na wszelakie scrole memorkowe do góry.

Wykrycie czy gościu to afk czy bot jest możliwe ale nie szybkie, osoba która afkuje nie podnosi ryby szybciej niż co około 1,5min jak kiedyś liczyliśmy. Jeśli tak to spędza na spocie ogrom czasu przy odpowiedniej wędce, czyli może jakoś 2x dziennie iść sprzedać ryby z czego zarobi około 3kk.

Osoba, która czegokolwiek używa wali tak jak gracz nie będący afk, czyli łapie ryby co chwila wpisując literki jak powalony, praktycznie instant, do tego chodzi i sprzedaje ryby.

Wszystko się da wykryć to tylko kwestia czasu.

CO do samego zarobku z fishingu to lekko przesadzasz, by zbierać takie ilości srebra czyli około 66kk dziennie, musiałaby taka osoba siedzieć cały czas na pełnym morzu korzystając z ręcznego łowienia a nie afk oraz łowić z hotspotów a nie byle co. Nawet jakby łowił shardów co chwila to musiałby mieć ich ogrom.

Nie da się takich "cyferek" ogarnąć maskując się afk fishingiem.

Nie znam ogólnego systemu działania bota, bo się tym nie interesuje, nie chodzę po stronach tego typu by jakiegoś syfu nie przynieść... ale system w grze jest taki a nie inny.

PS: nie bronię i nie mówię, że ów botów nie ma, bo są ale też są wykrywane i banowane co jakiś czas.

PS2: Gdyby tak łatwo było można kupić gear....

@Dreedzik

zero banow w na/eu ;)

Jedyna opcja jest teleport przez admina, a maja wbudowane auto checki, i sie wylaczaja po TP :P

p.s

te boty a jest ich pare biduja na AH:P takze juz wiesz jak to sie dzieje, ze wszystko znika, obecnie masz okolo 6000 uzytkownikow tych botow, takze akurat :)

Zreszta j/w

boty jak boty one zarabiaja 50-100 mln dziennie zaleznie od ustawien, ilosci slotow inventory itd. ....

Gorzej jak mozna bylo cofac workerow od startu do gry do maja i budowac X razy szybciej;

lub w marcu/maju robic na gold bankach setki milionow w godzine....

a to tylko te bugi ktore znamy (+att/cast/movement speed x100 na starcie z gry)

Chodzi mi o to, ze przydalby sie nowy mega serwer, ktory wyjdzie wraz z nowym interfacem + xboxem, pytanie czy bedzie tylko dla xboxow czy tez dla pc.

Dużo wiesz o tych botach :P

Ciekawe też skąd info odnośnie tego, że nie było żadnych banów :P

Ale spoko się kłócić nie będę... z AH znikać wszystko będzie niezależenie od botów czy nie, jest pierdylion ludzi co kupuje dużo a najpopularniejsze rzeczy schodzą na pniu... to normalne, nie wiem po co jakieś teorie spiskowe.

PS: czyli każda osoba najbogatsza na serwie jest botem :P

Dużo wiesz o tych botach 

Ciekawe też skąd info odnośnie tego, że nie było żadnych banów 

Ale spoko się kłócić nie będę... z AH znikać wszystko będzie niezależenie od botów czy nie, jest pierdylion ludzi co kupuje dużo a najpopularniejsze rzeczy schodzą na pniu... to normalne, nie wiem po co jakieś teorie spiskowe.

PS: czyli każda osoba najbogatsza na serwie jest botem 

:) Wiem czy nie, ja obecnie jestem full TET wiec nie botuje, ale musze powiedziec Ci ze duzo osob boci, w kazdej PL gildii i szczegolnie w topce :) Zostawiasz lowi rybki i do 100mln dziennie za darmo to jednak cos tam jest;p

@Dreedzik

widziales wysyp danych z datamine?

;) w skrocie sa failstacki przy biddowaniu na ah

boss set op, kutumki zaczna ludzie trzaskac itd. rozne ciekawe rzeczy;p

w sumie nic nowego, jedynie kutum mnie dziwi, a tak to wszystko dookoła było mniej więcej znane, na zasadzie - to ma więcej ale to ma mniej itd. - Nie po to coś jest bossowe by było gorsze :P

jak jak wiem, że ktoś czegoś używa to raportuje... nie siedzę biernie.. to tak na marginesie.

Mruwki

Brak motywacji ; < zaraz 60 lvl na karku - jakos nie widze sensu dalej wbijac  boss set uzbierany, ale ciezko mi wbic nawet na +11, co uzbieram memorek to dalej nie chce mi wbic nawet na 20 FS'ach ; s ( nie dobijam do 100 durability tylko do 70 - nie wiem czy to ma jakas roznice ; D)  

Do mojego pecha Ci jeszcze daleko ;) Nigdy nie zapomnę użerania się z pieprzonym liverto. 6 postaci, na każdej wbite od 20 fs okrągle... 80 fs podczas prób ulepszania tego szajsu (na samo +15. Do +14 szło jak burza)

jaki ja set powinienem miec na 51 lvl grajac walkiria, bo juz nawet tej serii glownych zadan nie daje rady solo zrobic ;p i chyba trzeba cos zainwestowac, ale nie mam pojecia o grze grajac od kilku dni

jezeli chce zdobyc memory fragmenty to tylko relic shardy?

lepiej jest je dropic przez grind w calpheon czy lowienie?

jezeli chce zdobyc memory fragmenty to tylko relic shardy?

lepiej jest je dropic przez grind w calpheon czy lowienie?

lowienie bo robisz to na afk ;D

Na jakiej zasadzie sprzedaje się drożej ryby? Wszyscy mówią, że poprzez nody (których nie rozumiem do końca jak działają).

Mam z tymi rybami zapierniczać na drugi koniec mapy i tam je sprzedawać, czy po prostu łączyć nody że tak powiem w strategicznych miejscach i sprzedawać gdzie chce, czy co?

Na jakiej zasadzie sprzedaje się drożej ryby? Wszyscy mówią, że poprzez nody (których nie rozumiem do końca jak działają).

Mam z tymi rybami zapierniczać na drugi koniec mapy i tam je sprzedawać, czy po prostu łączyć nody że tak powiem w strategicznych miejscach i sprzedawać gdzie chce, czy co?

Miejsce w którym łowisz ryby musisz mieć połączone z miejscem gdzie chcesz je sprzedać.

Lub też Imperial Delivery.

Na takiej, że "zapierniczasz" do:

NPCs

Dius - Epheria (next to wharf manager)
Rai - Glish (next to trade manager)
Karon - Velia (next to wharf manager)
Hirio - Splashing Point (next to trade manager)
Balleo - Valencia (W side, next to the Imperial Crafting Delivery NPC)

Hmm będę musiał w takim razie zainwestować w jakiś powóz, albo statek z wieloma miejscami w inventory.

Dzięki.

Hmm będę musiał w takim razie zainwestować w jakiś powóz, albo statek z wieloma miejscami w inventory.

Dzięki.

Wystarczy ci łódka i połączone okoliczne nody z port Epheria. Łowisz sobie w pobliżu okolicznych wysepek (albo szukasz spotów z mewami) i sprzedajesz u imperial delivery w porcie. Sprzedając u niego zawsze dostajesz ~250% wartości ryby, bez względu na dystans.

Najważniejsze aby miejsce pochodzenia ryby mieć połączone z portem.

Na lądzie słonik sprawdzi się lepiej niż wóz przy transporcie towarów, a jeśli chodzi o połączenia miedzy nodami, to nie wiem, czy są one konieczne. Jutro aż sobie sprawdzę