Nowi gracze - seria pytań

Pytanie do osób które mają mystica na wysokim levelu tak 40+ albo wyżej jak bardzo się różni od strikera?

Pytanie do osób które mają mystica na wysokim levelu tak 40+ albo wyżej jak bardzo się różni od strikera?

Awakening Mystica jest tylko na korei obecnie więc jak chcesz zobaczyć prawdziwe różnice to tylko youtube.

Ktoś coś wie na temat kiedy Mystic AW doleci do NA/EU?

Awakening Mystica jest tylko na korei obecnie więc jak chcesz zobaczyć prawdziwe różnice to tylko youtube.

nie awekingowo jest to samo tak znaczy skille do 56 są te same?

nie awekingowo jest to samo tak znaczy skille do 56 są te same?

No tak, ewentualnie animacja leciutko zmieniona, Mystic ładnie kopie.

yo,

Przestałem grać w bdo jak wyszła Valencia, więc mam kilka pytań:
- Jak obecnie sprawuje się sorc? Swego czasu na pvp nie miałem żadnych problemów, bo dark flame był OP :D Teraz widzę, że kilka nowych klas wyszło, więc pewnie dużo się zmieniło. Może warto zacząć jakąś nową klasą?
- Czemu Silver keye poszły tak w górę? 40k za jeden klucz, a mam ich chyba 2 tys.

- Nadal opłaca się łowić na afku? Czy spoty afk zostały znerfione? :P
- Na 58 lvl z 205 ap i 260 dp gdzie expic? Nadal piraty czy może Kamasilva?

- Można już mieć 4 aktywne pety?

yo,

Przestałem grać w bdo jak wyszła Valencia, więc mam kilka pytań:
- Jak obecnie sprawuje się sorc? Swego czasu na pvp nie miałem żadnych problemów, bo dark flame był OP  Teraz widzę, że kilka nowych klas wyszło, więc pewnie dużo się zmieniło. Może warto zacząć jakąś nową klasą?
- Czemu Silver keye poszły tak w górę? 40k za jeden klucz, a mam ich chyba 2 tys.

- Nadal opłaca się łowić na afku? Czy spoty afk zostały znerfione? 
- Na 58 lvl z 205 ap i 260 dp gdzie expic? Nadal piraty czy może Kamasilva?

- Można już mieć 4 aktywne pety?

Sorc bardzo skillowy ale nadal dobry

Był event na gold chesty i all wykupują by jakoś otworzyć te skrzynie xD

Opłaca się.

Piraty, niektórzy lataja na kamie, jak kto woli ;P

można mieć 5 petów.

Im dluzej gram, tym wiecej rzeczy dowiaduje sie, przez ktore odechciewa sie mi juz odpalac tej gry. Lagi serwerow to standard, p2w, boty na markecie/fishboty, PA/Kakao to gowno firmy nastawione na wydojenie graczy. Szkoda, bo trzeba naprawde duzo czasu poswiecic tej grze, ale chyba nie ma sensu tego robic, bo mimo dodawanego contentu, to raczej nie mozna spodziewac sie zmian na lepsze

Im dluzej gram, tym wiecej rzeczy dowiaduje sie, przez ktore odechciewa sie mi juz odpalac tej gry. Lagi serwerow to standard, p2w, boty na markecie/fishboty, PA/Kakao to gowno firmy nastawione na wydojenie graczy. Szkoda, bo trzeba naprawde duzo czasu poswiecic tej grze, ale chyba nie ma sensu tego robic, bo mimo dodawanego contentu, to raczej nie mozna spodziewac sie zmian na lepsze

najbardziej śmieszą mnie boty na markecie... po prostu jak to czytam to leżę na ziemi i zwijam się śmiechu :).

reszty nie będę komentował bo tematy rzeka.. tylko tyle powiem, że nowi gracze chcą mieć po chwili gry to co dwu-letni gracze i zazwyczaj narzekają z miejsca na IS i koszta :P

Narzekanie, że w grze mmo trzeba grindować jest najśmieszniejsza rzeczą jaką słyszałem. Ale no cóż oto są uroki casualizacji i WoW'a który miał na to duży wpływ.

To jest własnie ogromny plus, że trzeba spędzić przy niej czasu, aby coś osiągnąć, a nie dzień lub dwa i masz wszystko. A najlepiej to jeszcze dać możliwość tradowania golda, aby można było kupować je od gold sellerów.

Lagi natomiast są wina twojego internetu. Gorzej jest natomiast, że gra nie lubi dysków magnetycznych co mocno daje się we znaki podczas ładowania czegokolwiek.

Gram od niedawna (ale chyba już na tyle, aby móc się już coś wypowiadać o tej grze) i powiem, że są tylko dwa duże bóle tyłka (obydwa powiązane ze sobą).

1. Pearl Itemy w markecie. Kakao umyślnie ogranicza i zniechęca ludzi do wystawiania tam czegokolwiek przez ceny i ograniczenia ilości sprzedaży. Można się naprawdę wkurzyć jak rzadko są value packi bądź pety. Choć prócz pkt 2 nie ma tam czegoś, co by zmieniło mój gameplay o 180 stopni. Bonusy z value packa są spoko, ale to nie pacc z tibii, gdzie bez niego nie da się grać. Choć ułatwia on życie jeśli chodzi o udźwig i miejsca w inventory.

2. Pety które naprawdę w znacznym stopniu ułatwiają życie, ale ich cena za $$$ jest z kosmosu, a w markecie potrzeba cudu, aby jakiegoś kupić, często zaglądam do marketu, czasami nawet tam afkuje co chwile zaglądając, czy ktoś nie wystawił jakiegoś i ANI RAZU nie widziałem jakiegokolwiek peta. Tylko od czasu do czasu jakieś ubrania i raz value packa.

Dodatkowo.

System afkowania nie jest zły. Natomiast na system energii jestem w stanie ponarzekać. Nie wiem po co on istnieje (czy może za mało gram, aby to zrozumieć). Bo głównie w czym mi przeszkadza to gathering/rozmowa z npc, ale przecież rozmowa nie jest czymś mega ekstra ważnym, a gathering to od tego zazwyczaj ma się workerów, którzy ci w tle pracują.

@DreamerDream

To tylko Ci powiem co i jak a czasami dlaczego ;)

Co do lagów, polecam sprawdzić ping do serwera gry: 5.79.111.113

Sprawdzić dokładnie trasę naszego połączenia, bo u nas może być wszystko OK ale wystarczy że któraś brama straci pakiety i jest problem.
Ciężko w tak dynamicznej grze, przy kompletnie otwartym świecie gdzie wiele elementów jest synchronizowanych a ludzie mieszkają po całej europie mają różne kompy i nety na to by wszystko działało wręcz idealnie i każdemu wszystko synchronizowało się tak samo. Czuję różnicę kiedy walczę z gościem co mieszka kilometry od serwera (Holandia) a kiedy z kimś chociażby z PL

ad. 1

Co do itemów z ISa na AH, to kakao po prostu po fali hejtu z forum podchodzi do tego ostrożnie, limit istnieje na ilość i zablokowana jest też cena właśnie z tych wcześniejszych powodów. Na KR strój kosztuje 100mln, bankowo chętniej byłby kupowany za perły i wystawiany niż jest obecnie, to samo z petami, które kosztują około 30mln. Ale właśnie, z racji fali hejtu, z racji bycia grą b2p jest jak jest... winimy kogo - > graczy tylko i wyłącznie. ValuePack, tylko dla osób totalnie grindujących i to wiele wiele godzin dziennie, jak ktoś siada do grindu na 1h dla zabawy niech sobie odpuści konieczność posiadania go.

ad. 2

W BDO pety jaki wiele innych elementów jest na konto/postać, nie jest czasowe, coś co raz kupisz i na co więcej kasy nie wydasz... to nie przynosi dochodu firmie, stałego dochodu. W wielu znanych mi grach pety były czasowe, coś trzeba było do nich dokupować by działały cały czas, tutaj nie dość że kupujesz raz to jeszcze masz to na konto, nie ważne na jaką postać się zalogujesz.

I widzisz... trochę za mało jednak grasz, gethering jest ważny i dlatego tam potrzebna jest energia, bo jest wiele rzeczy, których worker ci nie przyniesie i musisz to robić ręcznie, bo zakup z marketu to też ze świecą szukać, do tego dochodzi lvlowanie nody, kupowanie od night wendora.

Kiedy energię zużywałeś dosłownie na każdy aspekt life skilli.

osobiście mam duże zapotrzebowanie na ręcznie getherowanie mięsa i innych rzeczy, ale po prostu brakuje na to czasu... :(

@Dreedzik

Wszystko co mówisz to ma sens, jednak wciąż nie rozumiem po co ograniczenie life skilli przez energie? Jedyne co mi przychodzi do głowy, to ograniczenie no-lifów, aby cały dzień, całą noc nie grindowali, ale to trochę durne w mocno grindowej grze.

gdzie niby narzekalem na grind? nie chce poswiecic masy godzin, ktora predzej, czy pozniej zniszczy do konca chciwy wydawca. weterani, a sami nie macie pojecia o grze... nie ma limitu na farby, ktore schodza po kilka milionow z marketu, to stamtad brali sie ludzie z bilionami silverow w grze. Zreszta to co napisalem wczesniej, to chyba kazda normalna osoba wie i jest po prostu pogodzona z tym, nawet ludzie po tysiacach godzin w grze potrafia przyznac to na serwer czacie w grze, forach itd. Ale widze, ze fanboje klapki na oczach maja i nie ma sensu dyskutowac o niczym. Gra sama w sobie jest swietna, wydawca jest zalosny

A ja mam pytanie o Muse, czy muszę być wyposażony w łuk? Czy jest on jakoś bardzo użyteczny czy można się spokojnie bez niego obejść?

Na czym polegają failstacki? Chciałbym wbić item na +16 mam 2 shardy, ale jest mały % na wbicie tego, coś słyszałem o failstackach ale nie wiem na czym to polega

Na czym polegają failstacki? Chciałbym wbić item na +16 mam 2 shardy, ale jest mały % na wbicie tego, coś słyszałem o failstackach ale nie wiem na czym to polega

Im więcej failstacków tym większa szansa na upgrade. Na +16 i 17 nie jest tak ciężko. O ile pamiętam przy 20-25 stackach masz już ~50% szansy na wbicie z 15 na 16.

bug

A ja mam pytanie o Muse, czy muszę być wyposażony w łuk? Czy jest on jakoś bardzo użyteczny czy można się spokojnie bez niego obejść? 

Musisz, masz dodatkowe bonusy(ap,dp itd..)

Jak ulepszasz item i ci pali to nabijają ci się failstacki..

Zielony item by wbic na pri dajesz spokojnie 10/duo-20

gdzie niby narzekalem na grind? nie chce poswiecic masy godzin, ktora predzej, czy pozniej zniszczy do konca chciwy wydawca. weterani, a sami nie macie pojecia o grze... nie ma limitu na farby, ktore schodza po kilka milionow z marketu, to stamtad brali sie ludzie z bilionami silverow w grze. Zreszta to co napisalem wczesniej, to chyba kazda normalna osoba wie i jest po prostu pogodzona z tym, nawet ludzie po tysiacach godzin w grze potrafia przyznac to na serwer czacie w grze, forach itd. Ale widze, ze fanboje klapki na oczach maja i nie ma sensu dyskutowac o niczym. Gra sama w sobie jest swietna, wydawca jest zalosny

Wciąż narzekasz, że musisz grindować. Poza tym to tylko farbi, a ty to przezywasz, jakby one miały ci zapewnić miejsce w top 3 xD. A silver jak silver jest wiele sposobów na zdobycie go.

Failstacki zwiększają szansę na upgrade. Dostajesz je, kiedy ci upgrade nie wejdzie i one są na postać, a nie na item więc ludzie sobie z tym kombinują.

Tu masz rozpiskę (chyba aktualna)

bdo_fail_stacks.png.d2280d49a9556270326f