Grunil nadal dobry do expienia?
Nowi gracze - seria pytań
w mediah spoko
Na Witch lepiej szkuać setu Grunil ale Ultimate (a jak tak to gdzie go szukać) czy bardziej brać bossówki rak red nose armor itp
?
Na Witch lepiej szkuać setu Grunil ale Ultimate (a jak tak to gdzie go szukać) czy bardziej brać bossówki rak red nose armor itp ?
Ja gram witch i jakoś sobie radzę.
Mi się wydaje że na początek Liverto / Alloria Aad Sphera (z questa na 56) i Steel dagger of crimson flame
Następnie Ultimate Grunil Set (najlepiej duo), a później zbierać na boss seta i bronie. Ultimate Grunil to zielony Grunil ulepszany kamieniem Ultimate Armor Reform Stone.
Jewele kompletnie nie wiem, coś tam mam.
Grając witch wiedz ze z tego co słyszałem od broni Liverto i jej bazowych statystyk AP przechodzi 50% do broni z przebudzenia. Dlatego po 56 witch dostaje dosyć mocnego kopa.
do broni z awka dodaje sie 50% ap z maina i to u kazdej klasy i z kazdej broni, nie tylko liverto
world bossy to jest odpowiednik tego co masz w rajdzie czy instancji tylko takiego world bossa trzeba znaleźć po to jest profesja łowcy potworów.
OMG.. ludki proszę piszcie prawdę, znaczy precyzyjnie. Nie musisz być żadnym "łowcą" by znaleźć bosa :P. ... ludzie
Odnośnie pve... Grind jest głównym elementem gry taki powiedzmy element wiodący. Na Terenie Valencji są 2 dungeony - są to miejsca gdzie każdy może wejść nawet jak ty już jesteś w środku // tutaj nie ma instancji, wszystko jest otwarte i każdy się może na ciebie napatoczyć// Te miejsca są dedykowane na party. Są dość ciężkie questy i powtarzalne questy oraz rarowy specjalny drop. Akhman Temple i Hysteria Ruins.
Odnośnie bosów, mamy Field bossy - respią się cyklicznie w określonych miejscach. Tak samo mamy z World Bossami - Karanda - królowa harpi, Kzarka, Kuthum, Nouver. Każdy z tych bosów dropi rarową unikalną broń.
Do tego na terenie Valencji mamy specjalne moby, tak jak wcześniej na innych terenach są to moby takie na minimapie oznaczone gwiazdką "*". Na valencji są o wiele mocniejsze i mają rarowy drop.
Przyszły kontent Kamasilva będzie jeszcze bardziej z naciskiem na party albo musisz mieć mega mocny gear na te moby by cokolwiek zrobić samemu.
Tego łowce się poprzez polowanie robi? I na jakiej to zasadzie działa
Hunting lvlujesz na specjalnych mobach do huntingu i na bosach huntingowych, Waleń na morzu i wielki nietoperz, który pojawia się w różnych miastach, do huntingu potrzebujesz mieć strzelby.
Czy Red Panda zwiększa ilość mobów jakie mogę mieć na aggro?
nie.
Czy Red Panda zwiększa ilość mobów jakie mogę mieć na aggro?
Z tego co wiem to jeśli chodzi o aggro to jedynie Tamerka ma fajnie bo pet jest bierze na siebie kolejne 8 mobów. Nie wiem jak pety od Witch/Wizard ale pewnie działają na takiej samej zasadzie
Takie pytanie jak ktoś piszę na chacie, że sprzedaje peta za pełną cenę to znaczy za ile ? Tyle ile w market czyli około 8mln ? I na jakiej zasadzie jest ten trade bo dość ciężko kupić tego zwierzaka na rynku xD
i jeszcze jedno mam Liverto staff ale troszkę słaby bo tylko +12 i moje pytanie czy nie lepiej wyciągnąć te stony z niego i nie kupić nowego ponieważ mam 17 durablity xD Chodzi mi o to czy nie lepiej enchantować go za pomocą tej drugiej opcji czyli na +10 itp zamiast jednego kamienia siadłoby te np. 10 bo o ile dobrze rozumiem to wtedy mam 100% szansy, że przedmiot zostanie ulepszony
Max. price to najwyższa cena na Marketplace. Wystawia się go tam, najczęściej o jakiejś konkretnej godzinie, gdzie jest szansa, że nikt inny go nie kupi bo Bid. Ewentualnie płaci się normalnie, a potem giftuje z IS.
Wyciągając black stones dostaniesz RNG ilość, min. 7, max. tyle, ile wsadziłeś. Możesz się na tym przejechać. Napraw sobie go Memorkami, które idzie wyciągnąć zewsząd. Stąd masz kilka dróg:
-Dobij do PRI
-Sprzedaj i kup +15/PRI
-Sprzedaj i kup +15/PRI Kzarkę
Co do metody - force enchanting i tak zbija durability, po prostu jak RNG Cię nie lubi może to wyjść taniej.
Czy wiadomo do kiedy jest przecena -50%? Bo trochę długo będę pobierał grę (2mb/s - nie polecam) i nie wiem czy kupić teraz starter package za te 5 euro czy pobrać normalnie przetestować ( mam guest pass ) i jak mi się spodoba dopiero kupić ( pewnie już za 10 euro )?
Czy wiadomo do kiedy jest przecena -50%? Bo trochę długo będę pobierał grę (2mb/s - nie polecam) i nie wiem czy kupić teraz starter package za te 5 euro czy pobrać normalnie przetestować ( mam guest pass ) i jak mi się spodoba dopiero kupić ( pewnie już za 10 euro )?
Masz 3dni, i 7h - zaloguj się, daj kup i pisze ci ile to trwa.. Nawet ślepy zauważy
event sylwestorwy o polnocy w bdo
fajnie wyszlof
ładnie napitalali :D:D
Powie mi ktoś jak to jest z tymi petami? Bo za 2 dni dostanę tego z eventu ale jeszcze nie jestem pewien do klasy jaką chcę grać i nie wiem czy jeżeli wezmę go na tej postaci to czy na następnej będę miał możliwość również korzystania z niego
Pet jest na wszystkie postacie, więc odpalaj bez problemu
Lepiej robić questy czy grindować, bo te questy mnie tylko zniechęcają do gry.