http://euw.leagueoflegends.com/news/champion-spotlight-darius-hand-noxus
Co o nim sądzicie?
Bo ja mam tylko jedno zdanie "Better nerf Darius"
http://euw.leagueoflegends.com/news/champion-spotlight-darius-hand-noxus
Co o nim sądzicie?
Bo ja mam tylko jedno zdanie "Better nerf Darius"
Ehym.
Będzie w darmowej rotacji i kazdy będzie nim grał -.-
Slow, pryciąganie, bleed i true DMG. Dżizas Christ >.<
ale i tak shaco op jungler dlatego nie gram rankedow bo lubię nim gangowac : ),
darius=garen+bliz+riven+talon gg
Cóż kolejna postać którą Riot wymyślał na niezłym kacu. Nie ma najmniejszego sensu grania dopóki ta postać nie dostanie nerfa (Chyba że ktoś ma mocne nerwy)
Moje zdanie "Darius = GG"
Riot specjalnie robi te OP postacie żeby ludzie kupywali RP i kupywali postacie.
I tak dopiero za 2-3tygodnie go znerfią.
umm, kolego wyżej nic nie mam do twojego wykształcenia ale pisze się kupowali*. Bo jakbyśmy rozbili twoje kupywali na człony pierwsze to wyszłoby "kupy" "wali". Sam wiesz jak to brzmi, ale nie ważne co do tego z RP po części się zgodzę
moze i dla was darius jest op, ale na wiekszym elo, czy tez z bardziej ogarnietymi graczami, darius nie jest niczym wiecej jak zwyklym champem, ktorego latwo counternac...
Grałem dziś z Dariusem ale nie jest aż takim opem jak mówicie.
@UP no nie wiem.Darius stackuje sobie na tobie passyva i true dmg.Jest to teraz jedna z najlepszych postaci na solo topa .
Jak wspomnial wyzej Maqes - wypuszczamy OP champa, ludzie kupuja bundle, nerfimy . Nie wydaje mi sie wlasciwie, zeby w late Darius byl jakims szalem, raczej early-mid.
Grałem jeden mecz z Dariusem i muszę powiedzieć, że hity ma niemałe, ale OP bym go nie nazwał, dlaczego? Dlatego, że łatwo go pokonać. (przynajmniej ja tak miałem, gdzie Ashe jechałem go bez problemu, gorzej było jak podszedł, ale wystarczył ult i odsunięcie się kawałek i spamowanie slowem)
Piotrek ma racje, też dzisiaj Ashe go kontrowałem. Bardzo podatny na slow'y, bez gap closera i do tego duży cd na E. Jedyna op rzecz to ten reset ulti. Może sporo namieszać w teamfight'cie.
OP a dziwne ostatnie champy nie byly tak op jak zawsze.... przyklad rene jak wyszed;^^ ale i tak LEAVE NOTHING BEHIND! OLAF ROX! ^^
Według mnie Darius jest postacią Early-Mid. Potem w Tf łatwiej to zabic. Czemu zawsze w moim teamie Darius to lama a u nich ogarnia? ENEMY IS GODLIKE W 14 min..
Darius szczególnie słaby jest kontra ad carry, dlatemu, że nie ma żadnego takiego dłuższego przyciągnięcia, jedynie to jego "e", które działa na małym zasięgu, chociaż obszar jego "q" jest dosyć sporawe, może jedynym problemem jest jego ulti, chociaż gdy jest na skraju wyczerpania many, to ma problem. Darius bez itemow pod survi jest niczym... Widziałem jak jeden typ lane'ował z malphitem, po prostu nie miał szans mu praktycznie nic zrobić. ^^
Jedynym jego minusem jest to, że nie ma nic do ucieczki^^
Ale wytłumaczcie mi, kto normalny chodzi dariusem na bota, albo ashe na solo topa ??
Wszystkie postacie jak się nafeedują są dobre (nawet soraka na ap..) tylko trzeba mieć jeszcze odpowiedni build dla postaci i dobrze nią grać.
No racja. Ale walić z ulta 50% hp dla Malphita przy złożonym Randinous Omen (nie wiem czy dobrze napisałem ^^) i Thornmailem to troszkę przesada A w early(3 lvl 3v3) jak mnie dorwał i uciekłem z 200-250 hp to zostało mi 45 hp przez ten jego pasyw
Darius jest strasznie OP, szczególnie ze względu na ult ale tak jak mówiliście niestety dobry tylko early/mid game. W TF nie przydatny, zero ucieczki i potrzebuje duzo survi bo wystarczy slow i nie zdazy nic zrobić.
dlatego jest offtankiem , i prawda w early jest troszkę op
A tam,jak dla mnie to ta postac ssie,jedynie jego ulti jest op.