Siemanko, sciagam se własnie Aiona bede grał w to pierwszy raz, jaka najprostsza, najmniej kosztowna postac? I jak sie na pve na end game
Nowy gracz
Chanter powinien być całkiem przyjemny.
Chanter na pierwszą postać? Osobiście bym nie polecał.
Od siebie mógłbym jako tanią i bardzo podobno przyjemną postać na początek polecić gladiatora lub spirit mastera. Z czego ten drugi w późniejszej fazie będzie cięższy i kosztowniejszy do ubrania ale może zrobić dużą część instancji zrobić sam. W gruncie rzeczy... to każda postać nawet sin, ale niestety On jest problematyczny i potrafi wkurzyć... Zbyt dużej dokładności wymaga operowanie sinem Co kto lubi.
Sprawdze tego spirit mastera, a jak sie ma sprawa z pve? jakies raidy insty od ktorego lv? i jaki serwer wybrac?
Ważne żeby na pierwszą postać nie brać kleryka, bo healer to 90% odpowiedzialności w tej grze, a jest ona zdominowana przez starych wyjadaczy mających mało cierpliwości dla uczących się graczy. Generalnie możesz się spodziewać potrzeby udawania kogoś doświadczonego by móc dostać się do grupy przez LFG, co w przypadku wymienionych klas nie powinno być takie trudne szczególnie po poczytaniu/pooglądaniu jakiegoś przewodnika po instancji (w przypadku SM/barda ważne by ogarnąć skilla usuwającego buffy, na niektórych bossów po to właśnie jest SM!).
Sm ma przyjmne pve bo posiada peta ktory przytankuje , sm ma za zadanie nawrzucanie debuffow i dotow.
Polecam polski serwer Barus , gra duzo osob i jest calkiem dojrzale community
A te gold packi duza przewage daja? i czy dlugo sie farmi na taki
Gold pack jest denerwujący ale nie daje duzej przewagi , masz zablokowany handel i auction house wiec trudno zarobić na pierwszego gold packa.
Jeśli znajdziesz jakiś legion/kolege który ci kupi gold packa a ty mu oddasz hajs później to jest latwo wyfarmić(na 50lvlu już bedzie cie stać na gp o ile bedziesz mieć wcześniej "pozyczonego" gold packa ) .
To pewnie ciezko bedzie znalesc taka osobe, moze bym popytal i sie za gold z wowa wymienil czy cos
Możesz kupić pierwszego GP za bodajże 13 zł. nie ma sensu się katować... w samej grze mało prawdopodobne, że ktoś Ci zafunduje zważywszy na to, że jesteś nowy i być może Aion w ogóle Ci nie podejdzie i ktoś tylko na tym straci, bywały także przypadki, że ktoś wchodził do legionu prosił o pomoc w postaci GP i tyle go widzieli... sam rozumiesz... na drugiego GP w dalszej fazie gry zarobisz w 2, 3 dni nie wysilając się przy tym za bardzo...
A jak sie ma sprawa z pve i expieniem w ile to gdzies wyexpie
SM to swietna postac bo dobrze zarabia na high lvlu, zainwestuj w pierwszego gold packa nastepne kupisz za golda ;p
edit;
expienie troche zajmie po 40, do 40 bdb szybko nawet w 2 dni nolifem zalezy czy znajdziesz ludzi z tsem i kogos kto Ci pomoze;p
4tyg. grania na lajcie i powinieneś mieć max lvl jako początkujący Przynajmniej mi tyle zajęło expienie 1 postaci. A co do SM to, czy taki tani w zakuwaniu jest to nwm... Wiem, że glad jest tani. Zresztą sorc, bard, czy też gunner nie są trudnymi postaciami do expa.
A nie jest tak, że da się w grze kupić tego gold packa go nie mając? Mam na myśli to, że przynajmniej kiedyś to był jedyny przedmiot możliwy do kupienia bez aktywnego GP. Może to zmienili, ale nie wiem, bo już od jakiegoś czasu nie gram.
Ogólnie gold packiem zacznij się przejmować około lvl-u 60.
Pierwszego Gold Packa kupujesz, albo na Allegro za jakieś 13zł, albo w grze u brokera ( na Barusie to jakieś 70kk ) to jedyna rzecz którą można kupić u brokera, nie mając GP ( Gold Packa ). Najprostrze na początek klasy to Gladiator ( fiz. ) i Zaklinacz czyli inaczej zwany Spiritmaster lub SM ( mag. ) Jak już wybrałeś klasę, polecam też jakiś legion, bo w kupie siła. Nieskromnie mogę polecić swój legion " Black Horizon " gdzie mając ts3, na pewno otrzymasz wszelką pomoc i wsparcie. Pisz do Agonya w grze, albo tutaj na PW to mogę pomóc. Z legionem jest łatwiej i prościej wszystko ogarnąć. sam 65lvl. wbijesz w max 2 tygodnie, zależy jak dużo grasz, ale szczerze to co Ci po tym, jak nie będziesz ogarniał postaci. Lepiej na spokojnie poznać swoją postać i nauczyć się grać. Pierwszy GP bym kupił koło 50lvl jak zaczną się insty z długim CD
Pozdrawiam.
2 tyg. na max lvl? Jestem początkującym graczem i mi tu zajęło 4tyg., a grałem jeszcze z kumplem ogarniającym to wbił w 3tyg. będąc w grze 24/7 prawie. Nie mówcie proszę rzeczy, które możecie robić WY.
2 tyg. na max lvl? Jestem początkującym graczem i mi tu zajęło 4tyg., a grałem jeszcze z kumplem ogarniającym to wbił w 3tyg. będąc w grze 24/7 prawie. Nie mówcie proszę rzeczy, które możecie robić WY.
Jako pierwsza klasę polecam Ci Rangera, nie Sm jak przedmówcy kto w ogóle poleca SMa na pierwsza klasę , przecież tam jest największa ilość skiliz e wszystkich klas, Grając Rangerem używasz głównie 5 skili atakujących + Buffy , Bardzo dobra klasa do PvP i PvE , szybko się expi i atakuje z dystansu co pozwala szybko expić solując elity w grze.
Zapomniales chyba dodac ze ranger ma buffa ktory ogranicza jego zasieg ataku do zasiegu praktycznie melasa na dodatek to tak straszny papier ze szkoda gadac. Rob gunnera to tak uniwersalna postac ze nie ma co gadac.
Ranger również nie jest prosty to bardzo delikatna klasa, a wciąż widuje rangerów stojących w miejscu podczas pvp... niemniej jednak klasa dająca ogromną frajdę, kiedy już się skuma co i jak trzeba robić, żeby byle liść od przeciwnika nie rozmazał nas na trawie:) tak naprawdę cały myk w tym, żeby wybrał klasę, która będzie mu sprawiała przyjemność bo inaczej będzie się męczył... nie ma najmniejszego sensu gdybać, że ta klasa za trudna bo może się okazać, że właśnie ta klasa będzie pasowała do jego stylu gry, a ta z założenia prosta wręcz przeciwnie...
Ranger również nie jest prosty to bardzo delikatna klasa, a wciąż widuje rangerów stojących w miejscu podczas pvp... niemniej jednak klasa dająca ogromną frajdę, kiedy już się skuma co i jak trzeba robić, żeby byle liść od przeciwnika nie rozmazał nas na trawie:) tak naprawdę cały myk w tym, żeby wybrał klasę, która będzie mu sprawiała przyjemność bo inaczej będzie się męczył... nie ma najmniejszego sensu gdybać, że ta klasa za trudna bo może się okazać, że właśnie ta klasa będzie pasowała do jego stylu gry, a ta z założenia prosta wręcz przeciwnie...
Sorry mistrzu ale Waving, oraz Slideshot to już wyższa szkoła jazdy.
Fakt Guner jest najprostszą klasą i kosą na PvP ,
So To jest SlideShot?
Używanie skili atakujących w ruchu:
Co to jest waving?
Używanie autoataku między skilami , myk polega na tym że ten autoatak nie ma animacji ))