Nowy update "Sky Pirates of Tyria"

http://www.mmorpg.co...-Announced.html

Jeszcze nie opadł kurz po Southsun Cove i Dragon Bash, a ArenaNet szykuje kolejny update na 25 czerwca, w skrócie:

-Nowy story mode dungeon

- Scavenger hunt, permanentny kontent w którym będziemy szukać jakichś poszlak, ma być to nawiązanie do ostatnio wydanej książki "Sea of Sorrows" by Ree Soesbee

-nowe nagrody

-będzie to największy patch w krótkiej historii GW2 balansujący skille i traity

-Areny i Spectator mode wychodzą z bety i lądują na live serwerach

-nowy skill na WvWvW "Mortar Mastery", zwiększa naszą efektywność w używaniu "mortarów" :)

Ogólnie jestem pod wrażeniem szybkości wydawania nowych aktualizacij, pozostaje jedynie pytanie, czy ilość przekłada się w jakość? Po takim czasie oczekiwał bym raczej jakiegoś konkretnego update...może nowego dunga ze story mode i 3ema ściezkami exploracji, nowych fraktali, a może nawet tego rajdu, o którym w innym temacie była mowa.

Tak jak jestem fanbojem GW2, tak umiem też spojrzeć chłodnym okiem na to wszystko, za dużo tych mikro updejtów, a za mało konkretów. Ja jestem chłop i potrzebuję pokaźnej sztuki mięcha, żeby zaspokoić swój głód, takie kabanosiki jak teraz wydają na długo nie starczą ;). Może teraz sobie zostawią cały lipiec w spokoju i na Sierpień, kiedy przypada rok od wypuszczenia GW2 wprowadzą w końcu jakiś mega updejt, który doda w ch*j kontentu, ale tego konkretnego, może nowa lokacja z dungiem i fraktale? Zawsze wierzyłem w ArenaNet i nadal będę, dlatego oczekuję czegoś mega :)

Mounty, mountów chce.

Takich, żeby można było na nich jeździć.... i skilli używać- na nich też.

Wierzchowców chyba nawet w lore nie ma :)

Nie wiem jak coniektórzy, ale wiele osób ma w d*pie lore ;] (np ja), sam chciałbym mounty lub wingi i walki powietrzne lub właśnie na mountach. zawsze jakiś dodatek do gry. Anyway, był artwork z Nornami ujeżdżającymi Dolyaki od ANet :D.

Może być ciekawie, ale to się zobaczy :P. Scav hunt? czyżby nareszcie dali ludziom precursory? ;)

@EDIT: Complete the scavenger hunt to earn five skill points. wtf seriously? skillpointy? -.-

Mi też się z tego chciało śmiać ;)

Jakie mounty?:P

Nie ogarniam, przecież jak było Halloween, to dali tą miotłę do IS. To był chyba mount xD

A tak w ogóle, to tylko ja mam taki problem, że w zadaniu z living story (pierwsze zadanie w Dragon Bash) gdzieś w połowie zacina mi się gra? Zazwyczaj jak już jestem w środku fortu i pojawia się pierwsza elitka. Jadę już na minimalnych, a to się dalej w tym samym miejscu zatrzymuje...

BTW: Light z tego update'a wygląda świetnie. Precz z sukienkami dla chłopa, mój mes idzie na łowy.

A tak w ogóle, to tylko ja mam taki problem, że w zadaniu z living story (pierwsze zadanie w Dragon Bash) gdzieś w połowie zacina mi się gra? Zazwyczaj jak już jestem w środku fortu i pojawia się pierwsza elitka. Jadę już na minimalnych, a to się dalej w tym samym miejscu zatrzymuje...
chyba tylko ty ja tak nie miałem oraz zakończyłem całe living story z dragon bash

Przeglądając Reddita, natrafiłem na ciekawy temat, w którym jeden z użytkowników zamieścił nieoficjalne patch notes z balansu klas.

Gram mesmerem i lubię tę profesję już od Guild Wars 1, ale czy Torment nie jest przegięciem? W połączeniu z confusion, to będzie udręka dla innych:

1. Zrób coś - dmg.

2. Nie rób nic - dmg.

3. Uciekaj - dmg.

ANet miała przekonać graczy do tworzenia nowych buildów i eksperymentowania, a jeszcze bardziej wzmocnili condi mesa...

Mam pytanie:

Czy jeżeli mój kumpel kupi teraz GW2 to będzie wszystkie te updaty przechodził od nowa?

Rumcajs nie updaty taki jak np hallowen , super mystery box , dragon bash mozliwe sa do zrobienia tylko i wylacznie w ciagu ich trwania czyli np miesiaca. Pozniej eventowi npc znikaja

Te "update'y" (bardziej eventy niż update'y) jak Wintersday czy Halloween są sezonowe, czyli dostępne w określonym czasie (Halloween na listopad, Wintersday na zime, to chyba oczywiste). Oczywiście co roku będą inne, żeby nie wiało nudą, ale w tym roku będzie mógł pobawić się na Halloween czy Wintersday.

Jeśli jednak chodzi o Living Story to te update'y nie są sezonowe. Ich historia już nigdy się nie powtórzy. Jeśli nie byłeś nie robiłeś zadań związnych z Living Story, które trwały w określonym czasie, już nigdy ich nie zrobisz. Co prawda będziesz mógł odwiedzać miejsca (choć nie wszystkie), gdzie rozgrywało się Living Story, ale już nigdy nie zobaczysz konkretnego wydarzenia z Living Story.

Te "update'y" (bardziej eventy niż update'y) jak Wintersday czy Halloween są sezonowe, czyli dostępne w określonym czasie (Halloween na listopad, Wintersday na zime, to chyba oczywiste). Oczywiście co roku będą inne, żeby nie wiało nudą, ale w tym roku będzie mógł pobawić się na Halloween czy Wintersday.Jeśli jednak chodzi o Living Story to te update'y nie są sezonowe. Ich historia już nigdy się nie powtórzy. Jeśli nie byłeś nie robiłeś zadań związnych z Living Story, które trwały w określonym czasie, już nigdy ich nie zrobisz. Co prawda będziesz mógł odwiedzać miejsca (choć nie wszystkie), gdzie rozgrywało się Living Story, ale już nigdy nie zobaczysz konkretnego wydarzenia z Living Story.

Będzie można je zrobić jednak nie wszystkie. Te wydarzenia mają zostać wprowadzone do "fractali". Graczom GW2 nie trzeba tłumaczyć czym są fractale i jak powstają.

Osobiście, czuję się nieco... rozczarowany? Od Lost Shores z listopada mamy totalny zastój contentowy, liczyłem chociaż, że ten dung będzie permanentny.

A ja wciąż czekam jak ten głupek na jakiś Karka Event (oczywiście w lepszym wykonaniu), gdzie dostajemy nowy obszar do zwiedzania... a wciąż dostaję 5-cio minutówki w postaci "misji"...

Raczej prawdziwy balance:

http://www.guildwars...review-part-one

http://www.guildwars...review-part-two

Prasa miała dzisiaj dostęp do tego update, tak więc są bardziej wiarygodne niż te co były podane wcześniej. Oczywiście, mogą się jeszcze ciut różnić od tych które jutro dostaniemy. No i są tu niestety tylko traity.

Jak wam się podoba?

Pojawił się

dzisiejszego update'a. CANT WAIT !

Dungeon wygląda na fajny, szkoda, że będzie tylko do 19 lipca :(

http://www.gamerzine...ortnightly.html

Z jednej strony można się cieszyć, a z drugiej nie. Nie zdziwiłbym się jakby te contenty co dwu tygodniowe były nadal marne. Wolałbym już chyba żeby content był co ten 3 tygodnie, ale za to porządniejszy. Nic, zobaczymy jak to wyjdzie. Gadane w wywiadach mają jak zawsze dobre :).

Dzisiejszy patch jeszcze nie zagościł na serwerach, a już możemy zgadywać zawartość/fabułę następnego update.

Paczta na prawo

Więcej info 2 lipca

Nazwa aktualnego obrazka: 7c5e8SPoT_CurrentHero_NA.jpg

Nazwa następnego obrazka: aeddfBotFW_NextHero_EN.jpg

SPoT: Sky Pirates of Tyria

BotFW: Battle of the __ ?

Zgadujcie :P