NWO klasy,balans,opinie

Siemka.Mam pytanie skierowane do tych bardziej ogarniętych graczy Neverwinter online odnośnie klas w tej grze.Chodzi mi o wasze opinie na temat trudności a także skuteczności grania daną klasą zarówno w pve jak i pvp.Która klasa jest waszym zdaniem bardziej over powered w pvp,która robi duży damage na mobach itd?Jeszcze interesuje mnie kwestia zależności klasy od rasy,wiecie o co chodzi;]?Na razie zdążyłem jedynie porównać Control wizarda(na elfie,nie wiem czy ta rasa to dobry wybór)z Guardian fighterem(na krasiu,ten na pewno pasuje).Zauważyłem,że wizard robi piękny damage oraz dużo łatwiej i szybciej czyści moby niż guardian tracąc w tym samym czasie mniej hp.Jakie są wasze spostrzeżenia i opinie w tej materii?

jeszcze nie wiadomo, gra jest za świeża na takie informacje

ciekawi mnie do jakich lvl dobiłeś porównując te 2 postacie, max 15 ?

@up W sumie to tak około 12 levelu,praktycznie turtorial;]Wiem,że trochę ludzi grało wcześniej na cbt,może ktoś wbił już nieco wyższy level,ma swoje zdanie na temat konkretnej klasy i zechce się nim podzielić tu na forum.Fakt,że za wcześniej żeby wydawać kategoryczne wyroki w tej sprawie ale wstępna ocena przyda się na pewno.

Ja gram rogue i na pvp całkiem przyjemnie się gra, wczoraj wbiłem na tą arenę (dominacja) i miałem 8 fragów. Ogólnie dużo nie ogarów tam biega. Jeśli chodzi o PVE to też nie mam zbytnio problemu w solowaniu dungeon'ów. Co do rasy to wybrałem Pól-Orka ? coś takiego, wiem że ma pasywke do kryta.

Z tego co czytałem to ponoć mag jest op w pve i pvp, ale jakoś tego nie zauważyłem ;p pewnie dlatego, że cały czas w trafiam na jakiś leszczy którzy nie ogarniają swojej klasy.

@up Dobrze wiedzieć,że rogue się do czegoś nadaje,nie jest tylko statystą od robienia dobrego wrażenia z nożami w łapach :D.O to mi właśnie chodziło,żeby rozjaśnić odrobinę mroki niewiedzy.

Wizard jest delikatnie OP bo ma CC i nawet moby do niego nie podlatuja. Gram Clericiem i to pierwszy kleryk ktory potrafi porzadnie przylozyc a nie tylko healowac. Clerem do 35 sie gra dosyc przyjemnie,potem trzeba juz miec po prostu itemy na biezaco i troche ogarniac skille i tak dalej. Za latwo nie jest :)

Btw zapraszam do Gildii Shonen.eu gg w profilu

W sumie sporo zależy także od buildu i samych umiejętności graczy. Czasami na skirmishu/dungu jestem 1 jako CW, czasem jakiś rogal ma więcej dmg ode mnie, czasem cler. Zależy na kogo się trafi ;)

gram guardian fighterem mam 24 lvl granie nim jest wyśmienite , jak bylem instancji cloak of the shadow to tylko taunt obszarowy moby na mnie ( czyli świetnie trzyma agro :D ) a heal mnie świetnie hilał :D , na expienie też nie można narzekać :> , co do pvp to trzema mieć naprawde zgrany team bo nie jest łatwo

Witam

Pozwolę sobie na zadanie pytania w tym temacie by nie zaśmiecać forum, mianowicie jak dołączyć do gildii? chodzi mi o złożenie aplikacji do danej gildii, wyszukałem interesującą mnie gildie lecz nie ma tam żadnej opcji, do gracza z gildii też napisać nie mogę , chyba wymagany jest 15 lvl ;p

dodajesz gracza mogącego dodawać do gildii do friendsow :)

Mam 3 pytania do osób grających w neverwinter, które w tym krótkim czasie ogarnęły już grę:

1. Jak wygląda system craftu w grze? W jaki sposb zarabia się gold?

2. Jaka jest rola Devoted Clerica w hight lvl dungeonach? Czy gra nim się ciekawiej niż dps'ami?

3. Na jakim serwerze gracie?

1. Craft jest inny niż w innych grach. Wynajmujesz ludzia, który na 10m/45m/1h/2h itd. idzie i crafci za Ciebie. Dostajesz za to expa do craftu, expa, golda, diamenty (leadership) itp.

Gold nie jest tutaj ważny, główną walutą są tzw. Astral Diamonds, które zarabiasz poprzez:

Eventy (koło minimapki)

Daily questy (u odpowiedniego npc w Protector's Enclave) - Daily dung, skirmish, foundry, pvp arena.

Poza tym można je wymieniać na zeny i odwrotnie.

2. Devoted cleric w early to dobry dps i heal w jednym, potem jednak bierze się go raczej jako healera.

3. Sporo ludzi gra na Dragonie, jednak Mindflayer takze nie odstaje.

szukam polaków do grania razem, mój nick w grze : Uriel

Btw ,są jakieś polskie gildie na serverze Mindflayer?

Z tego co widziałem to jest Steel and Magic :)

A na dragonie zapraszam do Drunk Pandaz. :)

wbity 30 GWF i powiem tak ;p bardzo dobry do solo gry i PvP (oczywiście bez potów nie ma grania)

szkoda ze nie ma możliwości podejrzenia skilla przed dodaniem bo trochę zwaliłem drzewko... i sprawa że path będzie dodany jeszcze 1 trochę mnie irytuje bo nie wiem czy obecny jest lepszy czy dodadzą coś lepszego i będę musiał wydać na reset

jeżeli chodzi o resety

Featsy resetuje sie za niecałe 20k AD

Power (niestety) za 600ZEN w przeliczniku obecnym (4xx:1) wychodziło jakieś 340k AD

W które FEATS inwestować dla Guardian Fightera.Conqueror,Protector czy Tactician?To znaczy ,teoretycznie ogarniam,że Conqueror będzie najlepszym dps chyba,Protector to typowy tank,puszka;]Tactician pewnie taka hybryda,ale jak to wygląda w praktyce,czy opłaca się rozdwać punkty w każde drzewko po trochu aby wzmocnić naszą postać,czy należy skupić siętylko na jednym,konkretnym drzewku.W sumie jeśli chodzi o mojego Guardian Fightera na pewno nie zamierzam z niego robić defensywnej puszki,która daje taunt,stoi i zbiera tylko obrażenia :P.Chcę żeby zadawał trochę damage,był mobilny w pvp,ale miał też twardą skórę.Pewnie Tactician by był dobry dla tej opcji?

do takiej opcji to Conqueror, jest to tank jak i dobry dmg, Guardian ma to do siebie ( dla mnie to minus :( ), że praktycznie każdy jego stuff oparty jest na statach do tank'owania, nawet ten od pvp dlatego jeśli pójdziesz w conqueror to i tak nie będziesz cierpiał na tankowaniu w pve

Mieszaj. Ja aktualnie na moim CW mam tak i wątpie żebym zmienił. Jak już to tylko powersy.

hehehehv.png

Ok dzięki za porady,będę kombinować.Powiedzcie mi,pvp na razie tylko w wersji domination tak?To działa jako event,co jakiś czas,czy się idzie do npc i o każdej porze można się zapisać?Byłem raz z questa,ale nie pamiętam do kogo się szło dokładnie,wiem,że był dobry exp z tego,ale czy to działa non stop bez czasowych ograniczeń?