O co właściwie chodzi?

Z tego co zauważyłem, na ta gierke jest spore boom, ale po gameplayach właściwie niczym się nie wyróżnia (no, może niedopracowanym non targetem, i dobrą grafiką, ale to chyba za mało). Mógł by ktos krótko opisac, co w tej grze jest takiego?

Ta grafika i niedopracowany non-target to więcej niż 98% gier wydawanych ostatnio prezentuje.

Mi osobiście podoba się, że większość klas posiada skille AoE, a moby padają szybko dzięki czemu grinduje się bardzo przyjemnie. I to, że nie jesteśmy ograniczeni w wyborze klas. Chcę pograć bobrem z dwuręcznym mieczem? Nie ma problemu. Nie znoszę jak nas twórcy ograniczają w ten sposób.

Nie nazwałbym TERY super rewolucyjnym MMORPG, ale z czym mogę ją porównywać jak wokół tony crapu?

Ta grafika i niedopracowany non-target to więcej niż 98% gier wydawanych ostatnio prezentuje.Mi osobiście podoba się, że większość klas posiada skille AoE, a moby padają szybko dzięki czemu grinduje się bardzo przyjemnie. I to, że nie jesteśmy ograniczeni w wyborze klas. Chcę pograć bobrem z dwuręcznym mieczem? Nie ma problemu. Nie znoszę jak nas twórcy ograniczają w ten sposób.Nie nazwałbym TERY super rewolucyjnym MMORPG, ale z czym mogę ją porównywać jak wokół tony crapu?

Ja powiem tak: kolejny crap na rynku.

Piszesz, że niby nie jesteśmy ograniczenie w wyborze klas. A to, że mamy wybrać między: Archer Berserker Mystic Lancer Priest Slayer Sorcerer Warrior to nie jest ograniczenie? To jest cholerne ograniczenie.

Ja uważam osobiście że gra jest ponad przeciętna na obecny rynek. Tak na prawdę w świecie gier nie dzieje się totalnie nic - a na obecną chwilę tera jest bardzo dobrym produktem. Jeżeli chcecie poczytać rzetelne artykuły o tej produkcji i zapytać o coś innych graczy którzy mieli z nią kontakt juz wielokrotnie podczas testów zapraszam na http://tera-europe.info

Ja uważam że nie jest to kolejny klon na rynku jak gw2, wow, everequest, czy inne 90% gier mmorpg które z technicznego punktu widzenia są takie same, gra ma bardzo grywalny system walki, świetna oprawę muzyczną i wizualną, wyzywające i dynamiczne (to też coś nowego) pve oraz coś zupełnie nowego w mmorpg...pvp gdzie "skill" ma znaczenie, normalnie szok, bo przez 6 lat takiego mmorpg'a nie spotkałem. Jedyny minus to bardzo mała społeczność roleplaying :(

Ja uważam że nie jest to kolejny klon na rynku jak gw2, wow, everequest, czy inne 90% gier mmorpg które z technicznego punktu widzenia są takie same, gra ma bardzo grywalny system walki, świetna oprawę muzyczną i wizualną, wyzywające i dynamiczne (to też coś nowego) pve oraz coś zupełnie nowego w mmorpg...pvp gdzie "skill" ma znaczenie, normalnie szok, bo przez 6 lat takiego mmorpg'a nie spotkałem. Jedyny minus to bardzo mała społeczność roleplaying

Mówiąc "skill" masz na myśli skill gracza?

Mówiąc "skill" masz na myśli skill gracza?

Nom, o dziwo to coś nowego dla starego wyjadacza mmorpg jak ja, nie trolluje po prostu za długo gram w ten typ gier

ja tam skilla nie widze a spam fest jak w DN fajny non target ma hunter blade i raiderz ta 1sza ma nawet fajne areny

hunter blade i raiderz jest nudne jak flaki z olejem (grałem w obie, w hunter blade nawet coś osiągnąłem :o tylko ze wzgledu na to że przypomina w komórkowym stopniu monster hunter) , skoro ty tam "nie widzisz" albo jesteś ślepy albo po prostu nie grałeś w tere,

hunter blade i raiderz jest nudne jak flaki z olejem (grałem w obie, w hunter blade nawet coś osiągnąłem tylko ze wzgledu na to że przypomina w komórkowym stopniu monster hunter) , skoro ty tam "nie widzisz" albo jesteś ślepy albo po prostu nie grałeś w tere,

Zapomniałeś tylko dodać że to jest tylko i wyłącznie Twoje zdanie, a inni mogą mieć całkiem inne od Twojego - to taki mały szczegół. (:

hunter blade i raiderz jest nudne jak flaki z olejem (grałem w obie, w hunter blade nawet coś osiągnąłem tylko ze wzgledu na to że przypomina w komórkowym stopniu monster hunter) , skoro ty tam "nie widzisz" albo jesteś ślepy albo po prostu nie grałeś w tere,

Masz rację, te nooby nie grały w TERĘ wogóle albo na krótką metę.

To nie żaden spam skilli bo wiele klas ma ograniczoną manę albo nie ma jej wogóle dopóki sobie jej nie nabije zwykłymi atakami. PvP może trwać bardzo długo albo bardzo krótko i to niezależnie od klas biorących w nim udział ale od tego jak ci ludzie grają.

TERA to czysty skill i zgranie drużynowe, nawet zwykły tank + healer z praktycznie słabym damagem jak są zgrani to rozwalą dwukrotną ilość przeciwników. Aż wstyd przyznać doświadczyłem tego jako jedna z ich ofiar.

prosze cie koneser ja juz powoli blocka na twoj nick wyrabiam sobie bo tere mam i h*ja w nia gram wbilem 30 i styka *** nie koneser z ciebie a tera to tank & spank a nie zgranie widac jak ty grasz przez polowe gry moby to zadne wyzwanie a jak tank tankuje to stoisz i tluczesz bossa nic wiecej zrob tak w raiderz gdzie moby cie moga zabic gdzie przy bossie stamina skacze jak szalona przez evady

Ja także gram w Tera online i jak dla mnie jest za***ista a kto uważa że jest inaczej to raczej się nie zna na grach mmorpg i w ogóle nie wiem co robi na tym forum. Co waszym zdaniem takie low gry jak GW2 lepsze z bugami w kosmos no kto powie że w betach Tery były jakieś bugi ... nikt wszystko grało w 99% a GW2 z 30 chyba. Tera miesza i będzie mieszać na rynku mmorpg i nikt tego nie zaprzeczy a reszty których nie stać na abonament nich się nie odzywają na temat tego czego nie widzieli albo nie nabili 30+ lvl.

Temat wyczyszczony ze zbędnych kłótni i samu, za następne takie posty będą już warny.

Nom, o dziwo to coś nowego dla starego wyjadacza mmorpg jak ja, nie trolluje po prostu za długo gram w ten typ gier

Nie chce tutaj nikogo obrazić, ale na prawdę wątpię w ten przydomek "stary wyjadacz mmorpg" jaki sobie przybrałeś skoro, możesz określić, że w TERA potrzebny jest jakiś skill gracza. Ja bym to określił jako takie ogarnięcie klawiszy. Jeżeli chcesz doświadczyć prawdziwego skilla graczy zobacz DFO. ;)

To nie żaden spam skilli bo wiele klas ma ograniczoną manę albo nie ma jej wogóle dopóki sobie jej nie nabije zwykłymi atakami.

I to nie jest spam? To jest nudny spam.

Mi się TERA podoba, lecz na dłuższą mete myślę że sie szybko znudzi, grałem w RAIDERZ też non-target i napoczątku było wszystko fajnie ale potem coraz nudniej. Zrobili by dobrze jak by uruchomili triala, w ciemno boje sie kupywać grę.

Uwaga! To jest subiektywna opinia i nie chcę się z nikim wdawać w zbędną dyskusję.

TERE zakupiłem dość niedawno, wbiłem Slayerem lvl 50ty, Archerem 40, Lanca na 25.

Jakieś pojęcie mniej więcej o grze mam.

Wszyscy piszą o spamowaniu skilli, że nie potrzeba skilla itd. Nikt jednak nie wspomni o świetnym systemie BAMów, World bossów, PVP Guild Vs Guild i Instancji. Jeśli mówicie że gra nie wymaga skilla to zagrajcie sobie Lancą na wyższym poziomie i utrzymajcie się przy życiu klepiąc WB z jednym Healerem.

TERA ma dla mnie najlepiej zbudowany system non-target jaki dotąd się pojawił, granie jest intuicyjne lecz trzeba pamietać co dany skill robi i kiedy go użyć. Gwarantuje że spamując skille na oślep szybciej ugryziemy glebe niż zrobimy jakiś DPS. Gra dopiero wystartowała więc jeszcze sporo patchy ją czeka ale i tak na razie dali nam kawał solidnej pracy włożoną w giere.

P.S: Przerywniki filmowe niekiedy miażdżą :)

Ja uważam że nie jest to kolejny klon na rynku jak gw2, wow, everequest, czy inne 90% gier mmorpg które z technicznego punktu widzenia są takie same, gra ma bardzo grywalny system walki, świetna oprawę muzyczną i wizualną, wyzywające i dynamiczne (to też coś nowego) pve oraz coś zupełnie nowego w mmorpg...pvp gdzie "skill" ma znaczenie, normalnie szok, bo przez 6 lat takiego mmorpg'a nie spotkałem. Jedyny minus to bardzo mała społeczność roleplaying

Co ty pitolisz kolego jaki klon ? Mozesz wyjasnic co miales na mysli ?bo nie kumam ...

@up naucz sie czytac.... "to NIE jest kolejny klon"

@upup ^^ a gra wrazenia nie robi tak czy siak system non target jest juz rozpowszechniony i w niektorych tytulach lepszy ta gre ratuje tylko grafa bo wynalazki takie jak PvP RvR GvG a skoro przez 6 lat nie grales w mmo ze skillem w PvP to sorry ale twoje zdanie ma najmniejsza wartosc bo takich gier jest sporo

@up naucz sie czytac.... "to NIE jest kolejny klon"@upup ^^ a gra wrazenia nie robi tak czy siak system non target jest juz rozpowszechniony i w niektorych tytulach lepszy ta gre ratuje tylko grafa bo wynalazki takie jak PvP RvR GvG a skoro przez 6 lat nie grales w mmo ze skillem w PvP to sorry ale twoje zdanie ma najmniejsza wartosc bo takich gier jest sporo

Czytaj ze zrozumieniem...

Pytam co uwaza za klon czego....a nie czy uwaza Tere za klon czy nie.