Obraz

Zszedłeś z drogi tych bardziej przyjaznych tematów na te bardziej mroczne, ale to nic ... prace są jak na taki schemat wykonania dobre. Moim skromnym zdaniem twoje upodobanie do tej techniki wyrobi w tobie tylko ten jeden styl, z którego będzie ci ciężko potem "wyjść" ... albo zostanie rozpoznawalny tylko dla twojej osoby. Jeśli planujesz sobie przyszłość rysownika,grafika,plastyka ... to warto było by też spróbować czegoś innego, a być może wachlarz twoich umiejętności okaże się jeszcze szerszy.(ale to tylko takie moje gdybanie)

Nie twierdze że już tak nie jest i pokazujesz nam tylko te "twoim" zdaniem najlepsze prace ... bo być może posiadasz w swoim dorobku inne które twoim zdaniem są słabe (chętnie zobaczył bym je) i nie warto ich pokazywać ... a może być wręcz przeciwnie.

Jako plastyk twierdze że prace są Dobre choć mocno stylizowane, ale to kwestia wypracowania w tobie własnego oryginalnego "pazura"... a reszta to tylko moja ciekawość takie "zboczenie zawodowe".

Im więcej będziesz rysował,pracował nad własną "kreską" tym ona bardziej zacznie się wykręcać i tworzyć naprawdę ładne i ciekawe prace.

Widziałem już tu kilku naprawdę dobrze zapowiadających się rysowników.

Ps. to ostatnie to pastel,węgiel czy specjalnie imitowana opcja filtra z programu graficznego.

mrDarkness dzięki za opinię. Ostatnio obraz tworzyłem na tablecie używając węgla jako pędzel.

Zrobiłem kolejną rzecz na tabletku, tym razem jest to master yi:

jakby się komuś podobał to tu jest w 1280x1024 rozdzielczości:

http://i54.tinypic.com/33tq7ex.jpg

Zaczeleś od d*py strony.

rzuciłeś sie na tablet nie mając podstaw o rysunku.

Poszukaj na jakichs stronach ebookow o rysunku. na peb pl kiedys cos bylo.

naucz sie rysować proste kreski, proporcje trzymać, cieniować. a potem zobaczysz jak zmienia sie twoje "dzieła"

do całej reszty: lepsza konstruktywna krytyka niz bezsensowne lizanie d*py.

Zaczeleś od d*py strony.rzuciłeś sie na tablet nie mając podstaw o rysunku.Poszukaj na jakichs stronach ebookow o rysunku. na peb pl kiedys cos bylo.naucz sie rysować proste kreski, proporcje trzymać, cieniować. a potem zobaczysz jak zmienia sie twoje "dzieła"do całej reszty: lepsza konstruktywna krytyka niz bezsensowne lizanie d*py.

Jasne krytyka czasami jest potrzebna, a co do rad to czytam też jakieś poradniki jak rysować itp., ale lubię robić grafikę na komputerze i staram się w tym kierunku ćwiczyć, ale jeszcze mi dużo brakuję do dobrych grafik:)

naprawdę fajnie wykonane

nie jestem jakimś rysownikiem, ze sztuką mam tyle wspólnego że ohoho

po prostu oceniam czy mi się podoba czy nie

2v0g7c2.jpg

Jeszcze machnąłem sobie Ammumu, próbowałem można to powiedzieć w innym stylu trochę go maźnąć.

O i właśnie czegoś takiego po tobie oczekiwałem zmiany i jak wyszło sam wiesz najlepiej. Moim zdaniem nie umniejszając poprzednim pracom ... ta najlepsza ... może trochę z tego względu że sam preferuje taką kreskę i technikę.

Nie będę się czepiał szczegółów co jest nie tak, bo z czasem zaczniesz sam zwracać uwagę na swoje błędy i nauczysz się ich unikać ... a ja nie jestem tu od tego by ci je wytykać.

Ogólnie jest coraz lepiej ... oby następne były w podobnym wykonaniu.

@down: i o to chodzi sam wiesz co musisz poprawić ... nawet nie musiałem tego pisać :) i to się chwali.

dzięki następne prace postaram się robić w tym stylu bo chyba lepiej to wygląda, muszę jeszcze potrenować detale i cieniowanie.

Jak ktoś zrobie heimerdingera z turretami na 1920x1080, to wstawię sobie na tapetę :]

popróbowałem kolejną postać z lola. Staram się ćwiczyć cieniowanie itp.

Tym razem machnąłem sobie postać:

podejrzewam, że zanudzam was moimi bazgrołami, więc od teraz nie będę już zamieszczał w tym temacie moich prac, a jakby ktoś był zainteresowany to będę je wrzucał do galerii na tej stronie:

http://zax454.deviantart.com/

nie rob takich jakichs pseudo grafik na kompie. nie idz na skróty ziom. Naucz sie rysować. to podstawa. rysowac calego człowieka, proporcje, cieniowanie nosa rąk itp. potem możesz dopiero brać sie za robienie tego na kompie.

jak sie nauczysz rysować w kolejnosci: przerysowywać-> rysować z głowy to potem siądziesz na kompa i bedziesz potrafił wykozystać możliwosci graficzne. ale bez podstaw nie pójdziesz dalej niestety.

rysowanie jak widzisz idzie ci lepiej niz na kompie.

Ten 1 rzeczywiście mi przypomina logo DreamWorks a drugi natomiast logo Mortal Kombat :)

tak btw. dwie postacie z LOLa robiłem na kompie.

Witam, wczoraj z nudów namalowałem sobie można powiedzieć obraz, przemogłem się i chce wam "to coś" pokazać, oceniajcie czy jest to żałosne, czy może komuś się podoba.