Ocena pracy zespołu i serwisu MMORPG.org.pl w 2011 roku

6

Rok 2011 powoli odchodzi w niepamięć, więc czas na tradycyjne, 12-miesięczne podsumowanie lub ocenę funkcjonowania serwisu, forum, użytkowników, redakcji, moderatorów, a nawet samych adminów.

Kto/Co zasługuje na plusa, a Kto/Co wręcz odwrotnie? Co zmienilibyście w serwisie, a co powinno zostać bez zmian. Co powinno zostać usunięte od razu, a co chcielibyście zobaczyć w przyszłym roku?

Czekamy na Wasze opinie, także te krytyczne.

No i Wesołych Świąt:)

O ile praca na forum przebiega bardzo sprawnie, to tego samego o stronie głównej powiedzieć nie moge. Przydała by się jedna czy dwie osoby, których zadaniem było by przeglądanie komentarzy pod newsami, usuwanie obraźliwych komentarzy, i banowanie chamskich uzytkowników. Kompletne bezprawie się tak rozpanoszyło, i nikomu chyba nie chce się nic z tym robić.

CO do forum nie mam zastrzeżeń, fajna atmosferka, offtopy są szybko usuwane, warny sypią się gęsto.

Powinniście przywiązywać większą uwagę do userów piszących komentarze pod newsami , gdyż często powstają idiotyczne flame'y zupełnie nie dotyczące newsa. Najlepiej zatrudnijcie jakiegoś admina który będzie zajmował się tylko tym. Z miejsca powinno banować siętakich użytkowników jak Arden i wszystkie jego nowe konta ( _Arden ). Nadzór komentarzy powinien być taki jak postów na forum.

No co do tych komentarzy pod newsami i ja mam ogromną urazę. Wszystko ładnie gdyby nie chamstwo na stronie głównej.

4+/10 tyle moge wam dać

Tak jak up i pewnie jak tak down napisze

Podpisuję się pod userami nade mną. Forum jest dobre, ale komentarze pod newsami, w których użytkownicy się obrażają, klną, trollują, spamują itp. to jednak razi w oczy.

To samo co inni, z forum jest dobrze ale z portalem jest kiepsko właśnie od tych komentarzy, a do tego nieregularne newsy.

Portal- 2/6

Forum- 4/6

+ spora liczba newsów/dzień.

+ ładny wygląd strony. Wszystko przejrzyste i łatwo dostępne. O to chodzi.

+ duża liczba użytkowników. Myślę, że w 2011 jest ich znacznie więcej niż kiedyś.

+ "Ostatnie ogłoszenia z gier MMO"

+ Praca guru, który poświęca swój wolny czas by informować nas co ciekawego dzieje się w świecie mmo. Przynajmniej ode mnie masz głośne brawa i wielkie podziękowania. Krytyką internetowych napinaczy się zbytnio nie przejmujesz, dlatego stawiam tutaj kolejny plus + Oby tak dalej.

- nieaktualne informacje o niektórych grach,

- ankiety. Trzeba je doprecyzować i sprawić by miały jakiś sens :P

- Czasami strach czytać komentarze. Chamstwo i prostactwo. Przydałoby się coś z tym zrobić.

- mała liczba redaktorów. Ogólnie wydaje mi się, że liczba osób, które zajmują się tym portalem jest mała. Myślę, że warto to w końcu zmienić.

Jak mi coś przyjdzie do głowy to dopiszę. Reasumując, mmorpg.org.pl to najlepszy portal o grach mmo w Polsce. Mam nadzieje, że zmiany jakie na pewno kiedyś nadejdą, nie zmienią mojego zdania. Rozważnie i bez pośpiechu, a będzie dobrze.

Brawo.

mmorpg.org.pl 2011 7/10

Pozdrawiam, tomekm91.

Uff o kanale YT nikt nie pisze wiec ja z Miriadelem zadowoleni ;P

Zgadzam się z osobami powyżej, te komentarze na stronie głównej to prawdziwa masakra...

Jednak portal stoi na znakomitym poziomie, mnóstwo newsów, sprawnie działające forum i sporo okazji na zgarnięcie kluczy itp. :)

Ale jak już chyba ktoś mówił. W spisie gier powinno odbyć się porządne sprzątanie, spora liczba gier została zamknięta.

Nie trzeba oczywiście usuwać tytułów, jednak informacja iż serwery zostały wyłączone powinna znaleźć się przy opisie gry.

Co do komentarzy, to kilka osób z nas (w tym ja) ma możliwość ich usuwania. Jednak liczba takowych komentarzy jest ogromna i kasowanie ich zajmuje dużo czasu. Gdy skasuje się kilka to na ich miejsce dostajemy dwa razy tyle jeszcze bardziej debilnych komentarzy. Staram się je kasować ,gdy takie napotkam ,lecz moim zadaniem jest pilnowanie porządku na forum :)

Jakieś inne wypowiedzi, spostrzeżenia może jakieś ciepłe słowa dla nas też się znajdą :)?

Co do komentarzy, to kilka osób z nas (w tym ja) ma możliwość ich usuwania. Jednak liczba takowych komentarzy jest ogromna i kasowanie ich zajmuje dużo czasu. Gdy skasuje się kilka to na ich miejsce dostajemy dwa razy tyle jeszcze bardziej debilnych komentarzy. Staram się je kasować ,gdy takie napotkam ,lecz moim zadaniem jest pilnowanie porządku na forum Jakieś inne wypowiedzi, spostrzeżenia może jakieś ciepłe słowa dla nas też się znajdą ?

Bo swego czasu był pomysł, żeby komenty były akceptowane przed dodaniem, szkoda że umarł w butach :(

A może jakiś wystrój świąteczny? Bardzo by się sprawdził, umiliłby atmosferę.

No bo coś o nim cicho. Jak tak patrze to coś tam dodajecie, ale na stronie powinna być jakaś wzmianka o kanale. ;)

Po przeczytaniu tego tak sobie myśle by stworzyć grupe (jak redaktorzy, modzi itp) Ban Hammerow, osob, które będą zajmowały się tylko banowaniem, warnowaniem, i sprawdzaniem postów. Taki tam pomysł. Sporo jest z tym roboty, a modzi mają jeszcze inne rzeczy na głowie.

- Jestem tutaj x razy dziennie, ale nie wiem o co chodzi :P

Tak jak wiele osób już pisało powyżej. Potrzebny jest admin do ogarnięcia komentarzy pod newsami.

Fajnie by było jak by był kanał na YT.

Mało widoczny ten kanał, czy jak...

http://www.youtube.com/user/TheMmorpgLive

Mało widoczny ten kanał, czy jak... http://www.youtube.com/user/TheMmorpgLive

Ty żyjesz?!

A odnośnik do kanału powinien być na stronie głównej obok tych innych jak Artykuły, Filmy, Spis Gier itd.

Ogólnie podpisuję się do powyższych komentarzy (większości), ale doczepiłbym się do spisu gier: opisy są często powierzchowne, denne i nieaktualne. Przydałoby się to ogarnąć, zrobić porządne video-recenzje według jakiś wytycznych poczynając od samego producenta, a kończąc na community i powstawiać to jako opis. Z każdym newsem nt. gry dodać "*" np. "*Gra dostała nowy patch 2.0. Poprawił bugi sratatata, które były widoczne w filmie. Dodał także sratata" itp. Do takich filmów nie trzeba speców, wystarczy ktoś kto ogarnie wzorzec i montaż. A redaktorzy, gdy napiszą coś na głównej, od razu dodają wzmiankę.

Sam miałem coś takiego zacząć robić, ale straciłem wenę ;)