Ocena pracy zespołu i serwisu vol.2

Witam

Koniec roku to czas podsumowań i stawiania sobie planów na kolejne miesiące, więc i tym razem chcemy prosić o wystawienie Nam (jako całemu zespołowi lub osobnym jednostkom) odpowiedniej "oceny". Ponadto, chcielibyśmy się dowiedzieć o:

- Ocenę pracy moderatorów/adminów/redaktorów?

- Czego/Kogo Wam brakuje w serwisie?

- Co moglibyśmy robić lepiej?

- Co robimy źle?

itp.

Wszystkie wypowiedzi (nawet krytyczne) mile widziane. No to do dzieła...

WitamKoniec roku to czas podsumowań i stawiania sobie planów na kolejne miesiące, więc i tym razem chcemy prosić o wystawienie Nam (jako całemu zespołowi lub osobnym jednostkom) odpowiedniej "oceny". Ponadto, chcielibyśmy się dowiedzieć:- Ocena pracy moderatorów/adminów/redaktorów?- Czego/Kogo Wam brakuje w serwisie?- Co moglibyśmy robić lepiej?- Co robimy źle? itp. Wszystkie wypowiedzi (nawet krytyczne) mile widziane. No to do dzieła...

- Ocena pracy moderatorów/adminów/redaktorów? Mody 8/10 Admin 9+/10 Redaktor 10/10

- Czego/Kogo Wam brakuje w serwisie? Póki co jest według mnie idealnie lecz brakuje mniej znanych tytułów gier.

- Co moglibyśmy robić lepiej? Redaktorzy (a zwłaszcza ty Guru są najlepsi) Mody bardziej mogą się przykładać do opieki forum ponieważ atakują nas dzieci neo ;/ Do admina zastrzeżeń nie mam lecz mógłby się częściej udzielać na forum(wiem, że to kwestia czasu ale jak do czegoś podchodzić to już na poważnie)

- Co robimy źle? Według mnie cały team sobie świetnie radzi bo niektórych ataków dzieci neo nie da się tak szybko ogarnąć. A dokładniej : Naboru na Modów wam potrzeba.

Ilu mamy redaktorów? Od wała, a kto się z nich udziela? Guru, Mac i może Iraasta.

Ogólnie pozytywnie.

Wszystko wporządku. Na szczególne wyróżnienie zasługuje Guru, bo odwala kawał dobrej roboty z tymi newsami. Brawo.

- Ocenę pracy moderatorów/adminów/redaktorów? Moderatorzy: 7/10, Administratorzy: 10/10, Redaktorzy 9/10

- Czego/Kogo Wam brakuje w serwisie? Większej ilości oraz jakości pracy moderatorów.

- Co moglibyśmy robić lepiej? Praca wykonywana przez większość redaktorów/moderatorów jest mało zauważalna na forum.

- Co robimy źle? Choćbym nie wiem jak bym myślał nie umie tutaj nic napisać.

Root admin - 9/10

Root admin dobrze wykonuje swoją robotę - wiem, że to na nim spoczywają wszelkie formalności i od niego głównie zależy rozwój witryny, a witryna ostatnio rozwija się dynamicznie.

Admini - 6/10

Admini wprowadzili ostatnio sporo zmian, niektóre były dobre, a niektóre spowodowały burzę, zwłaszcza wśród redaktorów, więc tylko 6/10.

Redaktorzy - 9/10

Do naszej pracy nie mam zastrzeżeń, ci, którzy mają czas piszą więcej materiałów, ci, którzy mają go mniej piszą mało tekstów,jednak każdy się stara.

Moderatorzy - 10/10

Nie zauważyłem w pracy moderatorów żadnych nieprawidłowości, reagują na czas i ich interwencje zawsze są skuteczne.

Redaktorów. Zdecydowanie mamy za mało redaktorów, i to nie jest kwestia jednej czy dwóch osób - potrzebujemy ich co najmniej ze 3-4.

W sumie nic, bo wszyscy się starają.

- Co robimy źle?

Administratorzy powinni uzgadniać ze wszystkimi z ekipy zmiany przed ich wprowadzeniem, poza tym wszystko w porządku.

- Ocenę pracy moderatorów/adminów/redaktorów? - Moderadorzy 8/10 admin 9/10 redaktorzy 9/10

- Czego/Kogo Wam brakuje w serwisie? - Za mało gier dodajecie

- Co moglibyśmy robić lepiej? - raczej nic , jest spoko

- Co robimy źle?

Ilu mamy redaktorów? Od wała, a kto się z nich udziela? Guru, Mac i może Iraasta.

O rly. :P

Jedyne co mi się nie podoba, to to, że na stronie jest mało wsparcia dla redaktorów i ich pracy. Wstawienie do jakieś gry recenzji przechodzi niezauważenie. Trza to zmienić.

Umieszczenie w newsach, da jako-taki ruch i wyświetlenia... tylko przez kilkanaście godzin. Istnieje dział artykuły na stronie głównej, jednak prawie nikt tego nie odwiedza. Innych opcji nie widzę.

Nie jest to jednak problem i naszego serwisu, więc...

7/10, 8/10, 3/10

Obserwując co tu się dzieje z redaktorami to podziękowałbym wszystkim prócz Guru i Mac70 ostatecznie jeszcze temu Irrasta(jeżeli źle napisałem, sorrka) dałbym odpokutować. Przede wszystkim ze względu na brak zaangażowania bo z tego co zaobserwowałem to większość z nich i tak jest często na forum, a swoją prace zrobią średnio raz na +3 miesiące, trochę to nieodpowiedzialne. Żeby uniknąć zaraz ciętych ripost napiszę, że ja bym tak zrobił gdybym szefował, a że nie szefuje, to pisze swoją opinie.

Odpowiedniej dobierać osoby na stanowiska.

- Co robimy źle?

- Co robimy źle? Bo jak piszecie dziesiaty raz taki sam temat, to zostaje on zamkniety. Przed napisaniem tematu w dziale Szukam MMO, user ma obowiazek przeszukac inne tematy, a ze ludzie tego nie robia i pisza swoje topici, gdzie inni szukali juz gier o takich samych cechach...To wtedy zamykamy, bo mamy dbac o forum, a nie pozwalac na jego zasmiecanie. Amen.- Ocenę pracy moderatorów/adminów/redaktorów?O moderatorach sie nie wypowiadam, bo sam nim jestem, wiec to byloby smieszne. Admini- podoba mi sie praca Rimejka, Chamur wprowadza ustalone juz zmiany troche wolno, ale jednak to robi. Niech bedzie 8+/10. Redaktorzy: Sorry koledzy, ale troche za mala aktywnosc (nie chodzi o posty na forum), dlatego tylko 5/10. - Czego/Kogo Wam brakuje w serwisie?Recenzji, zapowiedzi, beta testow. Chyba trza wiecej redaktorow. Jeden mod tez by sie przydal.- Co moglibyśmy robić lepiej?j.w- Co robimy źle?Nie piszecie tekstow : P.

Stosunkowo rzadko zaglądam na forum, więc napiszę jak postrzegają Was "niedzielni" użytkownicy.

Przede wszystkim poziom kultury jest zatrważająco niski. Od dłuższego czasu nawet nie zapuszczam się w rejony shoutboxa. Zauważyłam też, że pozwalacie użytkownikom folgować sobie w sposobie i dosadności wyrażania myśli - przekleństwa i przeróżne inwektywy są na porządku dziennym.

W żaden sposób nie zachęcacie nowych do odwiedzania forum, które na chwilę obecną jest wymarłe. Trzydziestu aktywnych na krzyż. Jak na tak obszerny portal tematyczny, to mało.

Do pracy moderatorów nie mam zastrzeżeń. Redaktorzy mogliby częściej zamieszczać jakieś ciekawe prace na forum, a administratorzy powinni częściej się udzielać.

Włóżcie w to trochę więcej serca ;) Pozdrawiam.

Edit: Zapomniałam o podsumowaniu. Nie jest super, ale dajecie radę - 6+/10

Ze swojej strony powiem tylko tyle, że muszę doszkolić się większą odrobinę w programowaniu. Jak już to zrobię to nowe funkcje będą wprowadzane o wiele szybciej.

Poziom kultury nie zalezy od ludzi zarzadzających tym forum xD

Oceniają to w skali szkolnej 4+ [w mysl tego, że na 6 potrafi Bóg, na 5 Czak Noris]

Wzorowa strona i forum, pracuja tutaj ludzie z pasją... miło sie tutaj zagląda.

Co mozna robic lepiej? Znaleźć drugiego tak napalonego jak Guru człeka który szukałby po necie newsów z rynku MMORPG.

Poziom kultury nie zalezy od ludzi zarzadzających tym forum xDOceniają to w skali szkolnej 4+ [w mysl tego, że na 6 potrafi Bóg, na 5 Czak Noris] Wzorowa strona i forum, pracuja tutaj ludzie z pasją... miło sie tutaj zagląda. Co mozna robic lepiej? Znaleźć drugiego tak napalonego jak Guru człeka który szukałby po necie newsów z rynku MMORPG.

Newsy zostawmy Guru, tutaj jest ktoś potrzebny do recenzji itp.

nie jest źle, mogłoby być znacznie lepiej.

Modzi: skąd mam wiedzieć jak 95% modów jak to nazwał Dzz jest NINJA. Z modów Dzz ocenie na 9/10

Admini: Co jakiś czas widzę Rimejka oraz ventisa nic więcej. Gdzie jest Bax i Hania?

Redaktorzy: Czy ja wiem, jak już większość osób wypisała - aktywni są tylko guru oraz mac70 (ew. iraasta)

Ocena 4/10

PS. Czasami mam wrażenie że modzi mają nas userów za przeproszeniem w d*pie...szkoda gadać.

Bax to nie jest użytkownik.

Ooo jeden z tych ninja właśnie się ujawnił, ciekawe poco?

- Czego/Kogo Wam brakuje w serwisie? Obserwując co tu się dzieje z redaktorami to podziękowałbym wszystkim prócz Guru i Mac70 ostatecznie jeszcze temu Irrasta(jeżeli źle napisałem, sorrka) dałbym odpokutować. Przede wszystkim ze względu na brak zaangażowania bo z tego co zaobserwowałem to większość z nich i tak jest często na forum, a swoją prace zrobią średnio raz na +3 miesiące, trochę to nieodpowiedzialne. Żeby uniknąć zaraz ciętych ripost napiszę, że ja bym tak zrobił gdybym szefował, a że nie szefuje, to pisze swoją opinie.

Była o tym rozmowa na Zespołowym i wnoisek jest jeden - NIE będzie recenzji po dobiciu do 10 poziomu. Trzeba dobić przynajmniej 3/4 w przypadku typowych MMO. Nie będziemy pisać gniotowych recenzji, żeby były częściej.