Oceny w szkole zagrożenie rly?

Siemka z angola groźi mi zagrożenie,z takimi ocenami

233222435111

Bo nie przychodzę na sprawdziany czasami z jakieś 3 albo 4 razy ale je napisałem może 1 nie napisałem i jedynkę dostałem którą widać w tych ocenach.

Czy na podstawie tych ocen ma prawo postawić mi 1 ?

Jeśli te 3 oceny są za prace klasowe i biorąc pod uwagę twoje podejście do przedmiotu ("nie przychodzę na sprawdziany" xD), to jak najbardziej

Z ocen to między 2 a 3. Chociaż jak kolega wyżej napisał.

Owszem ma prawo Ci postawić 1 :D No no, uczyć się a nie grać w lola ^^

Ty tak na serio ? Jeśli tak, to bierz się za naukę, bo angielski to jeden z niewielu przedmiotów, który na prawdę przyda Ci się w życiu.
Poza tym średnią w szkole liczy się jak średnią ważoną, czyli każda ocena ma przypisaną swoją wagę, u każdego nauczyciela jest inaczej więc musisz się zapytać nauczyciela/cielki. Ja miałem tak, że pd, odpowiedz-1, kartkówka-2, sprawdzian-3, przypuszczam, że u Ciebie będzie podobnie bo sprawdziany zawsze bardziej się liczą do średniej niż kartkówki i odpowiedzi. Został jeszcze miesiąc+ nauki, więc jeśli naprawdę wychodzi Ci 1 to radzę wziąć się za naukę i wywalczyć na tę 2. Dużo byś też zyskał , gdybyś pokazał nauczycielowi, że Ci zależy na przedmiocie i przynajmniej starasz się uczyć, bo najgorsze co może być to olewanie nauczycieli i ich przedmiotów, jak są upierdliwi to mogą cię nawet nie przepuścić do następnej klasy.

Nie chodzi się na pierwsze terminy to tak jest. Nauczyciel widząc lekceważące twoje podejście do przedmiotu ma prawo wystawić ci jako propozycję ocenę niedostateczną i jeżeli twoje zachowanie się nie poprawi tą ocenę rada pedagogiczna może zatwierdzić na koniec roku szkolnego.

Takie rzeczy polecam zgłaszać wychowawczyni klasy, a nie na forum, bo tutaj znając życie nikt nie zna twojej sytuacji itd itd :P

Btw, niby jest coś takiego, że sprawdziany są najważniejsze, a dodatkowo można dużo ocen zebrać na mało ważnych pracach i pewnie jest tak, że większość z ocen zdobyłęś za jakieś prace na lekcji itp i babka ma ból d*py, że nazbierało Ci się tyle tgo, a na jakichś najważniejszych sprawdzianach nie byłeś :P Ale IMO dziwne by było to, gdyby Ci wystawiła 1 na koniec roku z takimi ocenami, mimo, że są za mało ważne rzeczy :D Po prostu chce Cię kobieta postraszyć i zachęcić do napisania tych egzaminów, no ale najlepiej zwyczajnie pogadaj o tym z wychowawcą + z tą babką się jakoś dogadaj.

U mnie w gimnazjum i technikum była średnia ważona.

Sprawdziany liczyły się po 0.6

Kartkówki i prace domowoe po 0.4

Nie wiem czy coś takiego u ciebie jest, ale jeśli średnia wychodzi ci powyżej 1.75 to dostaniesz 2.

A jeśli chodzi o Twoje oceny to lekki wstyd mieć takie oceny z angielskiego.

Każdy nauczyciel ma swój system :) Może ci chcę wstawić na wyrost i zamiast pisać na forum lepiej pogadaj z tym nauczycielem i zasięgnij porady wychowawcy.

Sytuacja jest dość prosta, a twoje oceny nic do tego nie mają. Tak jak powiedział Avitus - mógłbyś mieć same czwórki, ale twoje zachowanie i lekceważące podejście do przedmiotu skreśla cię w oczach nauczyciela. Osobiście, zrobiłbym to samo, co twój nauczyciel. Możesz olewać naukę, ale nie olewaj nauczycieli. To najgorsze co możesz zrobić, bo choć oceny liczą się, to przez dobre zachowanie i chęć poprawy można się z takiego łajna wygrzebać.

TL;DR - Do roboty, leniu. Twoja wina, nie nauczyciela. Miał pełne prawo wystawić taką ocenę.

Hah oceny masz zarabiste, ja jestem na roszrz ang i mi dopiero grozi zagrozenie... Bo babsko sobie uwalilo ze od 50% jest 2 a my same sprawdziany piszemy, i to takie trudne pod mature roszrzeszoną, orłem nie jestem to wiem, ale boje sie bo został mi miesiac a mam same pały i jedną dwóje co gorsza dzisiaj pisalem sprawdzian oczywiscie dwu godzinny z słuchania/ czytania i rozprawki po ang <3 a i tak gówno napisałem. Co sie dziwić Mat-geo-ang + niem :/ 2 klasa

w niektórych gimnazjach nauczyciele wystawiają oceny po swojemu, w moim technikum mamy średnią ważoną, więc pod koniec roku nie muszę się budzić z ręką w nocniku, u mnie w technikum miałbyś 3 :]

@karolek488 to po co wybierałeś się na rozszerzony angielski? dwója od 50% to standardowy prób jak dla klasy rozszerzonej, tak to jest że masa osób przypomina sobie dopiero miesiąc przed zakończeniem roku że ma zagrożenie i może warto by było poprawić oceny, a trzeba było je poprawiać na bieżąco

Nie wszystkie te 111 to za sprawdzań z każdego chociaż dostaje 3,4 nigdy z spr nie dostałem 1 jak ppisałem z ang

A ile sprawdzianów napisałeś i jakie miałeś z nich oceny?

I ile jest tych sprawdzianów, których nie napisałeś jeszcze?

W ogóle dobry nauczyciel zawsze robi tak, że rozplanuje sobie cały rok do przodu i nie rozdaje ocen na lewo i prawo, żeby pod koniec roku nie robić uczniom problemów o to, że sprawdziany (wg niego) najważniejsze zgubiły się w masie ocen z innych, mniej ważnych rzeczy. Jak sobie zrobił/a tak ma. Dlaczego nie myślał/a wcześniej, jak rozdawała tę masę ocen? O.o I po co je rozdawać skoro nie są brane pod uwagę? Nie widzę opcji, żeby wystawił/a Ci 1 :D No ale w polskich szkołach różnych patologii wśród nauczycieli nie brakuje, także działaj tam :P Nie wiem ile wy tam macie jeszcze do końca roku, ale domyślam się, ze jeszcze jest trochę czasu i nauczyciel/ka wypisała pewnie zagrożenia wszystkim tym, którzy czegoś tam nie pisali, żeby zmobilizować ich do zrobienia tego. Takie o widzi-misie nauczyciela, bo jeśli obliczyć średnią ocen, to nawet jeżeli wszystkie te które masz byłyby za coś słabego, to Ci pozytywna ocena wyjdzie. Nawet gdyby dopisał/a Ci te 1 za niepisane sprawdziany ;] Sama ta 5tka którą masz daje Ci bardzo dużo.

Pałka jak malowana! Tutaj napewno jej nie poprawisz ^^

Angielski to BARDZO WAŻNY przedmiot , który naprawdę się przydaje więc lepiej weź się za niego :)

I tak ma prawo wystawić Ci 1 chociaż według mnie wychodzi tam 2 :P

Napisz dokładnie, co masz z czego. Twoje zachowanie na lekcji też się liczy. Osobiście myślę, ze wychodzi Ci 2, ale nauczyciel chce Cię troszeczkę zmobilizować.

U mnie, olewając nauczyciela i takie oceny, miałbyś banie, a on robiłby wszystko, by Ci życie utrudnić. I tak powinno być.

Daj coś od siebie, zaproponuj poprowadzenie lekcji, zrób jakąś pracę dodatkową. Może jeszcze na 3 wyjdziesz.

PS. Nie wiem, jak można mieć takie oceny z angielskiego. Ja nic w domu nie robię, nie mam zeszytu, a mam 6 z tego przedmiotu.

SLuchaj chodzi o to że często mnie nie ma na lekcij,

Siedzę spokojnie nie gadam,piszę co trzeba i robie co trzeba a sprawdziany na których nie byłem piszałem i piszę

Ale jesteś chorujesz, czy zwyczajnie nie przychodzisz?