Witam. jestem świeży na forum. Założyłem konto w sumie tylko po to aby obronić racje chłopaka który zaczął temat. Zacznę tak....
Przeglądam to forum regularnie raz na pare dni i widze że moderatorzy maja problem z respektowaniem przepisów forum. Sam jestem moderatorem na forum motocyklowym i nie dopuszczalne są sytuacje jak powyżej. Nie ma napisane nigdzie że aby móc pisać w jakimś tamacie musze sie udzielać w innych.... Baaa nawet nie ma nacisku że muszę sie wypowiadać gdziekolwiek bedąć członkiem forum, mogę je równie dobrze przeglądać. Temat jak wyżej opisuje sytuacje gdzie użytkownik w dziale o rozmowach o tzw d*pie marynie wpisuje byle jaki temat. Jesli cenzura temu nie zabrania nikt nie ma prawa (zwlaszcza moderator) usuwać, zmieniac, banowac itd tematu jesli nie łąmie on zasad forum. Co do multikont to bez podania uzasadnienia opartego dowodem nie domysłem nie można karać a jeśli moderator jest przekonany o multikoncie użytkownika powinien go zbanować. Albo ktoś jest winny albo nie... nie można byc troche winnym i troche karać pozatym domniemanie niewinności to chyba rzecz normalna. Jeśli chlopak zlamal przepis to mu to udowodnijcie a nie zgrywajcie bogów forum.... Niestety takie zachowania są powszechną praktyką na forach publicznych gdzie w niepowołane ręce wpadaja uprawnienia moderatorów.... A użytkownicy którzy twierdzą że moderatorzy dobrze zrobili bo chłopak sie nie udziela zadajcie sobie pytanie ilu jest userów którzy są zarejestrowani, tylko obserwują czytają zdobywaja informacje i sie nie udzielają? A co jeśli taki ktoś po roku się odezwie w temacie o świętach i złoży wam życzenia w tym samym dziale? Tez dostanie kare bo nic nie wnosił do tej pory na forum i pisze o rzeczach nie związanych z MMO?? Trochę zrozumienia i ogłądy, odejdzcie od komputerów na troche i wyjdzcie do ludzi zeby nabrac troche umiejętności zrozumienia innych i komunikacji miedzyludzkiej. Pozdrawiam. R.
Dobra wypowiem się, choć moje stanowisko juz jest na print screenie szanownego jegomościa.
Hydepark mimo, że jest forum o wszystkim, to nie służy do reklamowania serwisów tego typu.
W domniemanie niewinności nie będę się bawił, bo to nie sąd. Poza regulaminem panują też ogolnoetyczne zasady. Wasz bądź Twój temat niczym się nie różnił od tych zakładanych przez boty. Tylko, że walka z botami jest juz prostsza, bo się tematu usuwa i może za miesiąc napiszą znowu.
Nasze forum jest tworzone przez użytkowników dla użytkowników, nikt w normalnym życiu nie lubi napastliwych reklam, czyli tego co wy uskuteczniacie. Ja rozumiem, że możecie być zatrudnieni przez jakąś zewnętrzna firmę i każą wam to robić. Jednak jak widzicie, nawet po tym temacie, ludzie nie są tym zainteresowani.
Regulamin, to nie jest żadna konstytucja. Jest wyznacznikiem jak działa forum, ale są również moderatorzy, którzy oceniają takie przypadki osobiście. Niestety w mojej ocenie taki temat jest smieciowy i nadawał się do kosza. Kurtuazja naszej strony było nie kasowanie go wcześniej. Kto się miał dowiedzieć o takiej formie zarabiania, to się dowiedział. Tematu od dłuższego czasu, był dyskusja dwóch osób, a nie na tym polega idea forum. Jeśli chcecie sobie powymieniac zdanie między sobą, to róbcie to na PW.
PRZYPOMINAM, ŻE TO FORUM O GRACH RPG MMORPG I OGÓLNIE O GRACH. Wy założyliście konta tylko po, to żeby zaśmiecać forum. Tego ja na pewno nie będę tolerował. Swojej decyzji w tym temacie nie zmienię. Nie będę również płakał o Wasze wybaczenie. Jeśli admin, czyli Salek widzi to inaczej, to będzie to jego decyzja i będzie to decyzja ostateczna. Wiec czekajcie na niego. Póki co tematy będą kasowane.