Odwołanie - zawiść Polaków

XVXlvFE.png?1

Na wstępie ten screen i zamknięcie mojego tematu w dziale Hydepark - "Paiverts - Zarabiaj w domu"

Zgłaszam zażalenie i odwołanie od wymierzonej kary przed moderatora, którego widać wyżej.

Jak widać nie podał żadnych argumentów, nie dał dowodu na multikonta oraz spotykam się pierwszy raz z tym, że przeglądanie innych części forum po jakimś czasie grozi skreśleniem go z listy użytkowników...

Dodatkowo, proszę o przywrócenie tematu, daniu notki z regulaminu jaki kodeks złamałem oraz ukaranie powyższego moderatora za jego niekompetencję, bo "hejt" na mój temat zaczął się wczoraj a dzisiaj obudzili się moderatorzy...

Czyżby zazdrość zawiść i stękanie uderzyło kilku użytkownikom do głowy.

Pozdrawiam, Verson

EDIT: Panie "szanowny" moderatorze to nie panu ma się podobać temat ale ich użytkownikom, ty tu trzymasz porządek a nie wszczynasz konflikty.

Witam.

Podał argumenty - podejrzenie o multikonta i sztuczne podbijanie tematu. Widać posiadał wystarczające dowody na to.

Nigdzie też nie napisał o "skreśleniu z listy użytkowników". Jest to uzasadnienie argumentu o multikontach.

Warto pamiętać, że jest to forum o grach MMORPG, a nie zarabianiu. Tego typu fora istnieją i zastanawiające jest, czemu tam się nie reklamujecie.

Poza tym, spam w tym temacie od dawna prosił się o dokładniejszy przegląd.

Na koniec warto nadmienić, że Umbra nie jest moderatorem, a Junior Moderatorem i zajmuje się tylko jednym działem.

Nie widzę żadnych nieprawidłowości w jego pracy, ale ja to ja. Polecam napisać PW do umbry albo Salek w celu wyjaśnienia sprawy.

A, małe ostrzeżenie - to nie temat do narzekania na moderację forum. Wszelki spam będzie sukcesywnie usuwany i nagradzany punktami.

Pozdrawiam

Naszym użytkownikom temat się nie podoba, piszą w nim przeważnie osoby z forum nie związane. Cała reszta, która trochę na forum siedzi narzeka już od długiego czasu o czym pewnie nie wiesz w związku z tym, że samym życiem na tej pięknej stronie się nie interesujesz.

Temat "istaniał" w dziale "Podyskutujmy na każdy temat." więc nie musiał być związany z tematyką forum. Skoro istnieją dowody na multikonta chyba w tym temacie można te dowody przedstawić??

Naprawdę nikt nie każe innym czytać tego tematu, robię to z własnej chęci i nikomu nic nie każę...

Posądzanie a argumentacja poprzez dowody to dwie bardzo odległe wyrazy.

Sama nazwa działu, regulamin mówi o tym, że mogę pisać w Hydepark o czym chcę, jak chcę i z kim chce, nie obchodzi mnie to czy komuś to się podoba, mam konto, mam możliwość, nie łamię regulaminu a tym co się nie podoba nie proszę o wyświetlanie tematu.

To od kiedy jest limit pisania w poście, jak jest hype na jakiś temat ludzie piszą co chwilę w temacie, a jak u mnie napiszę się 30 wiadomości w dzień to już jest spam... Zastanówcie się co wy robicie.

Myślałem, że chociaż moderacja stoi na poziomie profesjonalizmu i wie po co tu jest a jest po to aby rozwiązywać problemy i spory. Cóż szkoda, że bez kompromisu...

EDIT: Jesli chodzi o strone, tak na forum nie czytam większości tematów, wolę to robić na głównym portalu gdzie ślędzę go dobre parę lat... więc proszę mi nie mówić, że jestem tutaj świeżak i przyszedłem się reklamować.

Dowody posiada umbra, proszę się zwracać do niego o to.

Spam - niechciane lub niepotrzebne wiadomości elektroniczne (źródło: Wikipedia). Mam nadzieję, że ten punkt wyjaśniłem wystarczająco.

Tak wiemy - jesteśmy nieprofesjonalni, karamy wszystkich bez dowodów, puszczamy płazem przewinienia stałym bywalcom i robimy wszystko na złość użytkownikom. Jeżeli nie wymyślisz nic nowego do tej listy, to, naprawdę, się nie przejmiemy.

Nie możemy sprawdzić, jak długo jesteś na portalu, ale na forum jesteś od 4.11.2014. Swój temat promocyjny założyłeś... 4.11.2014. Więc - jesteś świeżak, który stworzył konto dla reklamy.

Już na początku się do niego zgłosiłem i nie dostałem jakiegokolwiek odzewu w tej sprawie, odpisał tylko, że mogę zgłaszać odwołanie, więc to robię.

Błędne koło się toczy ;)

Polecam wpisanie w regulaminie:

7.1 Zabrania się pisania ponad 10 postów na temat w czasie nie mniejszym niż 24h

Coś na tej zasadzie moderatorze, który sam się udzielałeś w moim temacie.I to jest ta interpretacja mojego spamu w temacie.

Jeśli tak to Wam przeszkadzało wystarczało napisać do mnie a nie zamykać temat bez jakiejkolwiek możliwości zadziałania i w tym właśnie jesteście gorsi.

Przepraszam za moje oburzenie, ale to naprawdę nie jest fair, gdzie staram się jak mogę trzymać porządek w temacie, pomagać w tematyce mojego tematu a tu wyskakuje moderator, który zamyka bo mu się nie podoba bo ma zły dzień i jest władcą "internetów"

Czy tylko ja uważam, że to powinno być zabronione? To jest portal o grach MMO, a nie jakieś forum biznesowe. Temat jest sztucznie podbijany i jak już umiera, to nagle pojawia się jakiś użytkownik z 1 postem, który zachwala i przepada zaraz po jego napisaniu. Niezłą sobie kopalnie złota znalazłeś.

I o co chodzi z tym podpunktem? Może stwórz kilka kont naraz i poczekaj kilka dni? Pospamuj nimi gdzieś w działach o grach MMO i dopiero wtedy napisz w temacie.

Brawo umbra! Nie daj się.

Szkoda tylko, że nie doczytałeś, do kogo składamy odwołania i w jakiej kolejności. Ale ok, każdy może niezauważyć

Nikt nie ma absolutnie nic co do ilości postów w temacie. Fakt, iż nie rozumiesz na czym polega zjawisko "Spamu" na forum jest smucący, ale to nie mój problem.

Nie rozumiem absolutnie ostatniego argumentu. Mam zakaz wypowiadania się w niektórych tematach? Zwłaszcza, że zrobiłem to na początku jego istnienia?

Interesuje mnie też, jak chciałeś zadziałać i jak "trzymałeś tam porządek"? Poprosić o zaprzestanie pisania w temacie? Usunąć niewygodne posty? Zamknąć temat? 2/3 tych rzeczy nie możesz zrobić.

Vampir, powstrzymaj się, proszę, od takich komentarzy. To ani nie czas, ani nie miejsce na nie.

Wiesz, krótko i na temat. Pisałem to już w innym temacie, ale że Ciebie nie interesuje nic poza Twoim tematem, to pewnie o tym nie wiesz.

Nie wchodzi się do klubu wędkarzy i nie zaczyna gadać o tym jak fajnie jezdzi Ci się na koniu. Nie wnosisz do tego przysłowiowego klubu zupełnie nic. Masz w d*pie tematykę, interesuje Cie tylko Twoje zainteresowanie. Nie dziw się więc, że ludzie Cie nie traktują zbyt dobrze. Sam nie lubię wszechobecnej ignorancji wylewającej się z waszej strony. Raz, że nawet w najmniejszym stopniu nie staracie się zrozumieć podejścia innych, to jeszcze nie szanujecie miejsca w którym przebywacie i które nie należy do was

HALO, ktoś tu jest strasznie nielogiczny. Przychodzisz na forum o MMO i piszesz o czymś KOMPLETNIE nie związanego z MMO. Tak, są działy do rozmowy o czymś innym ale po to, by były swego rodzaju odskocznią od MMO. Zanim wyprzesz mi brak logiki dodam, iż zarówno Ty jak i prawie wszyscy ludzie zainteresowani twoim tematem byli świeżymi użytkownikami (czytaj: z pierwszym postem). Skąd podejrzenie od multikonta? No na cholerę (chodzi o chorobę co by nie było, że przeklinam :D ) ktoś nowy wchodzi na forum poświęcony grom MMO, gdzie większość użytkowników się zna i na dodatek OCZEKUJE, że jakkolwiek zaakceptujemy temat tego typu (jako nowemu użytkownikowi uświadamiam Ci, iż nie lubimy tutaj refflinków i wszelkich tematów o zarabianiu) i RZESZĘ nowych użytkowników, którzy tak bardzo zainteresowali się twoim tematem, że postanowili założyć konto (czemu nie zrobili tego wcześniej, wszakże jest ich rzesza, więc albo ktoś ich tu sprowadził za pomocą magii, lub po prostu stworzył). Pomijam fakt, że ostatnio portal i forum boryka się z problemem botów.

EDIT: Panie "szanowny" moderatorze to nie panu ma się podobać temat ale ich użytkownikom, ty tu trzymasz porządek a nie wszczynasz konflikty.

W takim razie jestem za tym, by rangę użytkownika przyznawać po napisaniu ~20 postów. Ludziom, którym zależy na byciu częścią tutejszej społeczności i tak nie zrobi to różnicy.

Witam. jestem świeży na forum. Założyłem konto w sumie tylko po to aby obronić racje chłopaka który zaczął temat. Zacznę tak....

Przeglądam to forum regularnie raz na pare dni i widze że moderatorzy maja problem z respektowaniem przepisów forum. Sam jestem moderatorem na forum motocyklowym i nie dopuszczalne są sytuacje jak powyżej. Nie ma napisane nigdzie że aby móc pisać w jakimś tamacie musze sie udzielać w innych.... Baaa nawet nie ma nacisku że muszę sie wypowiadać gdziekolwiek bedąć członkiem forum, mogę je równie dobrze przeglądać. Temat jak wyżej opisuje sytuacje gdzie użytkownik w dziale o rozmowach o tzw d*pie marynie wpisuje byle jaki temat. Jesli cenzura temu nie zabrania nikt nie ma prawa (zwlaszcza moderator) usuwać, zmieniac, banowac itd tematu jesli nie łąmie on zasad forum. Co do multikont to bez podania uzasadnienia opartego dowodem nie domysłem nie można karać a jeśli moderator jest przekonany o multikoncie użytkownika powinien go zbanować. Albo ktoś jest winny albo nie... nie można byc troche winnym i troche karać pozatym domniemanie niewinności to chyba rzecz normalna. Jeśli chlopak zlamal przepis to mu to udowodnijcie a nie zgrywajcie bogów forum.... Niestety takie zachowania są powszechną praktyką na forach publicznych gdzie w niepowołane ręce wpadaja uprawnienia moderatorów.... A użytkownicy którzy twierdzą że moderatorzy dobrze zrobili bo chłopak sie nie udziela zadajcie sobie pytanie ilu jest userów którzy są zarejestrowani, tylko obserwują czytają zdobywaja informacje i sie nie udzielają? A co jeśli taki ktoś po roku się odezwie w temacie o świętach i złoży wam życzenia w tym samym dziale? Tez dostanie kare bo nic nie wnosił do tej pory na forum i pisze o rzeczach nie związanych z MMO?? Trochę zrozumienia i ogłądy, odejdzcie od komputerów na troche i wyjdzcie do ludzi zeby nabrac troche umiejętności zrozumienia innych i komunikacji miedzyludzkiej. Pozdrawiam. R.

co z tego że temat jest sztucznie podtrzymywany skoro to jest HYDE PARK gdzie posty sie nie nabijają... kto komu zabroni... co z tego że raczej tam sie nie udzielam ale regularnie czytam, kazdy ma to gdzies.

Proponuje wiec każdy bardziej popularny temat w hyde parku nie zwiazany z mmo poblokować i powiedziec ze jest sztucznie podtrzymywany i PRAWDOPODOBNIE multikonta.

tez tak sadze ze jednak bezsensu usuwać temat itp z działu który jest po prostu zbiorowiskiem wypowiedzi na temat inny niż mmo bo idą tym tokiem myślenia to wszystkie tematy w tym dziale powinny być usunięte a najlepiej zamknąć cały ten dział...ja na przykład jak nie chce czytać jakiś temat to go nie czytam a nie żale się do modow...druga spraw brak aktywności na innych częściach forach tez jest bezsensownym argumentem do zamykania tematu itp.

Witam. jestem świeży na forum. Założyłem konto w sumie tylko po to aby obronić racje chłopaka który zaczął temat. Zacznę tak.... Przeglądam to forum regularnie raz na pare dni i widze że moderatorzy maja problem z respektowaniem przepisów forum. Sam jestem moderatorem na forum motocyklowym i nie dopuszczalne są sytuacje jak powyżej. Nie ma napisane nigdzie że aby móc pisać w jakimś tamacie musze sie udzielać w innych.... Baaa nawet nie ma nacisku że muszę sie wypowiadać gdziekolwiek bedąć członkiem forum, mogę je równie dobrze przeglądać. Temat jak wyżej opisuje sytuacje gdzie użytkownik w dziale o rozmowach o tzw d*pie marynie wpisuje byle jaki temat. Jesli cenzura temu nie zabrania nikt nie ma prawa (zwlaszcza moderator) usuwać, zmieniac, banowac itd tematu jesli nie łąmie on zasad forum. Co do multikont to bez podania uzasadnienia opartego dowodem nie domysłem nie można karać a jeśli moderator jest przekonany o multikoncie użytkownika powinien go zbanować. Albo ktoś jest winny albo nie... nie można byc troche winnym i troche karać pozatym domniemanie niewinności to chyba rzecz normalna. Jeśli chlopak zlamal przepis to mu to udowodnijcie a nie zgrywajcie bogów forum.... Niestety takie zachowania są powszechną praktyką na forach publicznych gdzie w niepowołane ręce wpadaja uprawnienia moderatorów.... A użytkownicy którzy twierdzą że moderatorzy dobrze zrobili bo chłopak sie nie udziela zadajcie sobie pytanie ilu jest userów którzy są zarejestrowani, tylko obserwują czytają zdobywaja informacje i sie nie udzielają? A co jeśli taki ktoś po roku się odezwie w temacie o świętach i złoży wam życzenia w tym samym dziale? Tez dostanie kare bo nic nie wnosił do tej pory na forum i pisze o rzeczach nie związanych z MMO?? Trochę zrozumienia i ogłądy, odejdzcie od komputerów na troche i wyjdzcie do ludzi zeby nabrac troche umiejętności zrozumienia innych i komunikacji miedzyludzkiej. Pozdrawiam. R.

Dobra wypowiem się, choć moje stanowisko juz jest na print screenie szanownego jegomościa.

Hydepark mimo, że jest forum o wszystkim, to nie służy do reklamowania serwisów tego typu.

W domniemanie niewinności nie będę się bawił, bo to nie sąd. Poza regulaminem panują też ogolnoetyczne zasady. Wasz bądź Twój temat niczym się nie różnił od tych zakładanych przez boty. Tylko, że walka z botami jest juz prostsza, bo się tematu usuwa i może za miesiąc napiszą znowu.

Nasze forum jest tworzone przez użytkowników dla użytkowników, nikt w normalnym życiu nie lubi napastliwych reklam, czyli tego co wy uskuteczniacie. Ja rozumiem, że możecie być zatrudnieni przez jakąś zewnętrzna firmę i każą wam to robić. Jednak jak widzicie, nawet po tym temacie, ludzie nie są tym zainteresowani.

Regulamin, to nie jest żadna konstytucja. Jest wyznacznikiem jak działa forum, ale są również moderatorzy, którzy oceniają takie przypadki osobiście. Niestety w mojej ocenie taki temat jest smieciowy i nadawał się do kosza. Kurtuazja naszej strony było nie kasowanie go wcześniej. Kto się miał dowiedzieć o takiej formie zarabiania, to się dowiedział. Tematu od dłuższego czasu, był dyskusja dwóch osób, a nie na tym polega idea forum. Jeśli chcecie sobie powymieniac zdanie między sobą, to róbcie to na PW.

PRZYPOMINAM, ŻE TO FORUM O GRACH RPG MMORPG I OGÓLNIE O GRACH. Wy założyliście konta tylko po, to żeby zaśmiecać forum. Tego ja na pewno nie będę tolerował. Swojej decyzji w tym temacie nie zmienię. Nie będę również płakał o Wasze wybaczenie. Jeśli admin, czyli Salek widzi to inaczej, to będzie to jego decyzja i będzie to decyzja ostateczna. Wiec czekajcie na niego. Póki co tematy będą kasowane.

To tylko pokazuje (co potwierdzasz) Ze regulamin nie jest ważny a ocena moderatora ktory moze owy regulamin poprostu olac.... No nie ma to jak profesjonalne podejscie do tematu. A nie zastanawia Cie to że ludzie nie zakladali tamatu wczesniej tylko teraz albo gdy byl potrzebny jeden post do rozbicia? Moze forum wlasnie przez takie dzialania moderatorow odstrasza potencjalnych userow? Mnie jako ze tez jestem moderatorem na innym forum Twoje podejscie zniecheca. Regulamin jest po to zeby go przestrzegac a nie na swoje widzimisie oceniac tematy ..... Jesli jest On wam niei ptorzebny bo jak napisales jest tylko wyznacznikiem to go usuncie .... Temat byl zalozony w dziale o byle czym gdzie jest mnostwo tematow nie zwiazanych z mmo wiec idac Twoim tokiem myslenia reszte tez nalezy usunac. I jak ktorys kolega wyzej napisal jesli ktos tematu nie chce czytac to tego nie robi a zalic sie do moderatorow to szczeniactwo. Powtorze jesli regulamin czegos nie zabrania to moderator nie ma prawa dzialac inaczej jak szeryf i robic samosad tematu... pozwole tez sobie zacytowac .."Poza regulaminem panują też ogolnoetyczne zasady" W dzialaniu moderatora usuwajacego temat bo mu sie nie podoba mimo zgodnisci z regulaminem brakuje wlasnie etyki i moralnosci. Pozdrawiam. R.

"Tematu od dłuższego czasu, był dyskusja dwóch osób, a nie na tym polega idea forum."

Jakoś nie widziałem, aby tam 2 osoby się wypowiadały. Po za tym nie wiem jak 1 temat może zaśmiecać forum...

@umbra no tak stwierdzić brak zainteresowania tematu po tym jak powstał w nocy kiedy większość użytkowników śpi to naprawdę poważny argument. Druga sprawa tutaj jak widzimy wypowiadają się inni użytkownicy których po prostu powoli zaczyna denerwować sposób działa modów. Bo ogólnie temat tak jak ktoś pisał wcześniej nie naruszał żadnego z punktów regulaminu. A został usunięty z twojego widzi mi się, a jak nie chcesz by był tak "zaśmiecane" to forum tematami związane z tematyka inna niż gry MMO itp. to porusz sobie takie coś na rozmowach z admin i innymi mod by usunęli cały dział a nie rób sobie samowolkę

Nie miałem nigdy w sumie czasu wypowiedzieć się w pełni na post dotyczący samych refów przy okazji oddzielnego zażalenia, ale myślę, że w granicach rozsądku (do 1 tematu tego typu na użytkownika) powinno być na tym forum miejsce na luźne dyskusje, nawet gdy te pełnią funkcję czysto reklamową i nie godzą w sam regulamin. Hydepark, bądź co bądź, jest po to, by zbierać w nim tematy różnorakie, a sam jego opis jasno wskazuje na to, że nie musi on dotyczyć tematyki gier czy stricte gier MMO, do których nawiązujecie. Doskonale zdajecie sobie przecież sprawę, że tak samo offtopowe są dyskusje o anime, jak i, w tym wypadku, o inicjatywach quasi-biznesowych, niemniej jedne od drugich odróżnia jedynie fakt, że w przypadku tych drugich z jakichś względów godzi to w komfort przebywania na forum jakiejś tam grupy ludzi.

Porównanie tych ogłoszeń i tych tematów z działalnością reklamową też jest chyba nie na miejscu, bo wstęp do działu, a TYM BARDZIEJ do tematu jest opcjonalny. Ja szerokim łukiem omijam tematykę, która mnie nie obchodzi czy z jakichś powodów irytuje i dzięki temu z forum użytkuje mi się całkiem przyjemnie. Nie widzę powodu, dla którego miałbym z tego powodu zamykać ludziom do czegoś drogę. Czy to droga rozsądna natomiast - temat na inną dyskusję, ale w ostatecznym rozrachunku dajcie ludziom się o tym sami przekonać. Ja znam przypadki, w których tego typu serwisy przynosiły jakiś, wystarczający dla zainteresowanego zysk, więc tylko w jego gestii pozostawał wybór dotyczący kontynuacji podobnej działalności.

Koniec końców, nawet jeżeli uważacie podobne interesy za głupie... nie może wyniknąć z tego nic dokładnie złego albo szkodliwego, dlatego w kontekście swoich własnych kieszeni i wykorzystywania/marnowania własnego czasu, pozwólcie ludziom być głupimi (tudzież odwrotnie), jeżeli zechcą.

To jest tak, jakby postawili jebitny neon naprzeciw okna. A jakby regulamin byl w stu procentach respektowany, polowa uzytkownikow bylaby zbanowana.