Jak dla mnie, to umbra zrobił dobrze. Mimo, że tak w sumie miałem i ciągle mam wylane na to co się dzieje w hydeparku, to niesamowicie irytowaly mnie te wszystkie pseudo blogi, a zwłaszcza ci ludzie znikąd, którzy pojawili się akurat po to, żeby pochwalić to całe paidvers. Między innymi właśnie pan PolskiePiwko, i teraz jeszcze raczek. Skoro jak się okazało temat paidvers zyskał taka dużą popularność wśród nowych użytkowników, polecam znaleźć forum odpowiednie do tego tematu, bo grupkę juz macie.
Odwołanie - zawiść Polaków
Po co szukać forum? Niech sobie walną forum za te hajsy T.T
Temat by pewnie zginąl w tłumie gdyby nie osoby się w nim wtpowiadające (główńie autor) pojawili się z otchłani, wbili na forum o MMO i pierwsze co robią taki temat (baa tylko on ich interesuje). Od cała filozofia.
Takicz szkodników na forum niepotrzeba… starczy nam ta chmara jeleni ltóra jest obecnie.
P.S. Na innym forum (gdie tematyka nietyczy się zarabiania) dawno by taki szkodnik miał usunięy temat i wyleciał z forum (ban).
To jest tak, jakby postawili jebitny neon naprzeciw okna. A jakby regulamin byl w stu procentach respektowany, polowa uzytkownikow bylaby zbanowana.
Nie, to bardziej jakbyś nienawidził ryb i wędkarstwa i stał w galerii handlowej, w której w jednym tylko korytarzu znajdziesz wszystkie bardziej lub mniej interesujące cię witryny sklepowe. Masz sklep z komiksami, jakieś ubrania, księgarnię, sklep sportowy i jeden nastawiony ściśle na paintball, jakiś motoryzacyjny, market w którym możesz wrzucić coś na ząb oraz bar, do którego warto wpadać ze względu na towarzystwo... a i tak kończysz wychodząc wkurzony z jednego spośród setek innych sklepów "Świata wędkarza", z którego witryny chytrze łypie na Ciebie metrowy szczupak, a neony nie odstają w żadną stronę względem tych widocznych w innych sklepach.
PS.
tak zupełnym nawiasem, idąc dalej waszym tokiem rozumowania - forum to nie dotyczy również anime, filmów, sprzętu komputerowego, sportu, luźnych dyskusji (mhm), gier forumowych, publikowania swoich zdjęć, gier MOBA i innych spoza gatunku MMO, skoro samo forum nosi tytuł "Forum dyskusyjne o grach MMO". Nie mam racji?
PS2.
poza tym nieco idiotycznym wydaje mi się rada - chcecie się reklamować, załóżcie własne forum. Czyli rozumiem, że jeżeli kiedykolwiek w przyszłości będę chciał zareklamować swoją markę albo firmę w telewizji, to muszę najpierw stworzyć o niej swój własny kanał telewizyjny i dopiero tam wrzucić podobne treści? Chyba nie do końca tak funkcjonuje rynek, analogia w przypadku forum nadal obowiązuje.
Dochodzi tutaj do znacznych nadinterpretacji, nie ma sensu przecież. Wstrzymajmy się do odpowiedzi Salka.
I dobrze wyjazd z forum o grach MMO, mowie o tym caly czas. Macie swoje fora o zarabianiu wiec tam targajcie leszczy na wasze inwestycje
Moim zdaniem, jezeli w regulaminie JASNO nie ma napisane, ze zakladanie tematow o takich stronach jest tutaj karane, to moderator powinien zostac jakos ukarany za samowolke...
Jesli to forum ma być traktowane jako ściśle o mmo i niczym wiecej to po co dział hyde park? Zlikwidować ten działi bedzie po problemie... Jeśli natomiast dajecie taka możliwość userom a potem ich za to karacie to samowolka za którą powinni moderatorzy odpowiedzieć chyba że w regulaminie zaznaczycie że reklamowanie sie i inne podobne rzeczy sa zabronione to wstawie sie za moderatorem.... Narazie to jest jawne łamanie praw regulaminu które to user musi zaakceptować ale w razie potrzeby moderator moze sie do nich nie stosować... Brawo
Umbra zrobił bardzo dobrze....
Nie dość ze to REKLAMA to jeszcze sztucznie pompowana multikontami założyciela... Taki temat nie ma sensu na takich portalach. Spoko dałeś pomysł ale 1200stron o tym jest już zbędne
@Rogu, Nie, nie, nie to twoje multikonta i założyłeś je z czystej zawiści, żeby zniszczyć ten temat...
Takie oskarżenia nie powinny mieć żadnej mocy, jeśli nie przedstawisz dowodów.
Temat sprowadził na forum nowych użytkowników, zwiększył ruch w hydeparku, rozumiem, że statystyki nie mają znaczenia bo liczą się ludzie ale może część z nowo przybyłych zainteresuje się innymi działami.
Może w końcu będą mieli jakieś pytanie?(ściśle związane z tematyką forum) Po co mają rejestrować się na konkurencyjnym forum skoro tutaj mają już konto, są "zadomowieni". Przecież na tym to polega.
Nie mogę zrozumieć w jaki sposób temat szkodził tej społeczności, ludzie kulturalnie sobie dyskutowali o jakiejś tam stronie i zaczęli wadzić kilku frustratom...
Nie byłoby najlepiej zablokować wyskakiwanie tematów (o ile da się coś takiego zrobić) z Hyde Park'u w zakładce "Ostatnio na forum" na stronie i "Najnowsze tematy" na forum? Wyświetlane byłyby tylko te tematy związane z grami i serwisem. W ten sposób nie byłoby sensu podbijania takich tematów i trafiliby na niego tylko ci faktycznie zainteresowani.
Co do tematu zgadzam się umra. Hyde Park służy rozmawianiu o czymkolwiek a nie reklamawaniu.
Rozmowa o czymkolwiek to rozmowa o czym wedlug Was? czyz nie o czymkolwiek co Ci do glowy przyjdzie? nie ważne reklamowaniu siebie, swojej strony czy tez rozmowa o smaku lodów ;/ to bez różnicy bo na tym polega idea hyde parku na forach////.... Na forum moim (jesli moge to tak nazwac) tematyką są motocykle nic wiecej ale mamy dzial hyde park gdzie gadamy o wszystkim łącznie z pogodą ciekawostki o astrologii, kabarety jak i reklamy sklepow ciekawych propozycji marketingowych i innych pier**l ktore nijak sie maja do tematyki ogolnej forum BO DO TEGO JEST TEN DZIAL ........ PS. da sie zablokwoac zeby temat nie byl wyswietlany w ostatnio pisanych kwestia checi moderatorow a nie po prostej linii lamania regulaminu i usuwania postów .... ja za taka postawe dawno bym stracił funkcje moderatora bo to jawne łamanie praw użytkownika który musial akceptowac regulamin.
ZA jest to, że to hidepark przeciw sztuczne podbijanie tematu, multikonta, itp. - nie zdziwiłbym się, gdyby w.w. pan dostawał coś za przekierowywanie ludzi z tego forum, nawet jeśli nie dostaje refów (chociaż pewnie kilka osób złapał - przecież trzeba okazać wdzięczność panu który pomaga), nie ma nic za darmo, jak dal mnie temat powinien być usunięty na samym początku, a nie teraz - zawsze zalatywał sztucznością..... to jak z tymi reklamami z neta "zarabiaj 500zł dziennie nie wychodząc z domu, piszę to z wakacji na karaibach sam tak zaczynałem" xD
Decyzja jak najbardziej słuszna, tylko spóźniona i stąd ten problem, gdyby szanowni moderatorzy ogarnęli się wcześniej, to by nie było problemu, a tak wszystko poszło teraz na Umbra
ps witamy nowe osoby na naszym forum broniące tematu XD
ps nap MightTay wolała mi dać warna za zdanie gdyby zrobił cię pracownik blizzarda ....... - obraza użytkownika, ale co tam sakazm mode on to jest ważniejsza sprawa xD, a mody nie zajmują sie błahostkami o nieeeeeee - sarkazm mode off
podsumowując bierzecie przykład z umbra bo on najbardziej się tu nadaje lenie
ps3 patrze bałagan w komentach na portalu czyżby zmiana nastawienia, bo trzeba by było zbanować 70% użytkowników ? i wyświetlenia by zmalały
Ja nadal pytam do czego jest regulamin ?? To moze byc reklama nawet zarabiania przez piramide ale nie mozna zabronic czegos co w regulaminie nie jest ujete... Po to user to akceptuje by móc w zgodzie z nim postować..... a tu samowolka. Chlopak zalozyl temat w dziale wlasnie gdzie równie dobrze mógł opisać swoje doznania z dostania obstrukcji po świętach z przestroga czego nie jeść i moderator nie ma prawa mu tego usunąć bo po to jest HYDE PARK...... a dla broniących moderatora proponuje nie zagladac do tego dzialu lub zaglosowac nad usunieciem go bo jest tam sporo tematow nie związanych z tematyką tego forum ;/
Dodam tylko ze pierwszy lepszy temat z brzegu w HP ma tytuł pisze bo moge i totalnie nie wnosi nic do forum ale pokazuje że od tego jest ten dział ..... Niestety duma moderatora nie pozwala mu przyznac sie do bledu i pochopnego postąpienia przy usunieciu tematu ....
z takie reklamy sie płaci, zapłaćcie i po problemie wtedy możemy dyskutować ile wlezie XD
z takie reklamy sie płaci, zapłaćcie i po problemie wtedy możemy dyskutować ile wlezie XD
W życiu nie slyszalem zeby za reklame na forum sie placilo poniosło kolege
ps. mam tez pytanko dlaczego temat z przed kilkunastu godzin jest zamkniety? Chodzi mi o ten temat -> http://mmorpg.org.pl/forum/topic/69474-szukam-mmo-z-ciekawym-pvp/#entry529005
Raczek hmm kolejne konto broniące temat które założone jest DZISIAJ ! No nie wiem czy ja jestem podejrzliwy za bardzo.... MOZE....
paidVerts to scam i nikt go tu nie chce... więc moderatorzy wzieli pod uwage głos "ludu" a nie nowo założonych MC....
Po drugie takie "szukam MMO" jak byś był na tyle ogarniety już było... masz specjalny schemat zakładania tematu. No ale co ty możesz wiedziec jak jesteś tu pare godzin i masz w dupe czytanie tematów.
majt zamyka80% "szukam mmo" bo kazdy jest podobny jak nie taki sam i wystarczy CZYTAĆ co tam już jest aby znaleźć grę.
Jak dla mnie takie odwołanie bronione no-name'ami zakładaanymi tego samego dnia jest zbyt podejrzliwe... nie widze ty ani jednej osoby z paromiesięcznym kontem ciekawe co ?
Temat został zamknięty, bo wyglądało to podejrzanie. Większość osób piszących w temacie to zupełnie nowe osoby. Powiedzcie mi czemu ktoś miałby szukać tematu lub porad o zarabianiu przez neta na forum o MMO? Są strony, które na pewno lepiej się do tego nadają i raczej każdy by najpierw tam zajrzał. Nagle był wysyp zupełnie nowych osób. Śmierdzi to multi i tyle.
Jak nie widzisz? Jestem na forum od 2011 roku i jak widać nie udzielam się w ogóle. Czytam tylko to co mnie interesuje. W temacie PV może za dużo nie pisałem, ale jeżeli ktoś (ja albo inna osoba z forum) potrzebował pomocy albo pytał o coś ktoś na pewno mu odpowiedział. Moim zdaniem zamknięcie tematu jest trochę przesadzone bo to w końcu był dział HP.....
Regulamin Regulamin czyli podoba wam się to jak politycy oszukują kradną pieniądze wszystkich polaków,ponieważ jest taka luka w prawie która im na to pozwala i tu z działem HP też taka luka że nie sprecyzowane co można np.nie można wstawiać reklam i innych tematów które przynoszą korzysci materialne(naciągając niektórych nic nie wiedzących ludzi)to jest to samo co wyslij sms za darmo a potem ci z konta zabierają 15zł.Po za tym to na 100% są multikonta ponieważ kto normalny szukał by takiego tematu na stronie mmo,bo mi osobiscie nawet do głowy by nie przyszło.Co do moda poniżej komputerowi jest bliżej z tematem komputerów niż zarabianie na innych ludziach.
Temat został zamknięty, bo wyglądało to podejrzanie. Większość osób piszących w temacie to zupełnie nowe osoby. Powiedzcie mi czemu ktoś miałby szukać tematu lub porad o zarabianiu przez neta na forum o MMO? Są strony, które na pewno lepiej się do tego nadają i raczej każdy by najpierw tam zajrzał. Nagle był wysyp zupełnie nowych osób. Śmierdzi to multi i tyle.
A co z sytuacjami, w których ktoś nie poszukuje niczego konkretnego, ale zdarzy mu się trafić na coś interesującego? Ja na przykład składałem od zera zestaw komputerowy i mimo tego, że mogłem równie dobrze skorzystać z 10,000 innych for, tutaj poradziłem się Xardunka, a ten dopomógł mi od samego początku do końca.