Odwołanie - zawiść Polaków

Ludzie, jak tak na to wszystko patrzę to ręce opadają... Zamykanie tematu w dziale HP bo się moderatorowi/części społeczności jego treść nie podoba?? To tak jakbym wywalił Umbrę z serwisu bo mnie i kilku osobom nie pasuje szop pracz w jego avatarze... O ile mnie (regulamin) nie myli to jest to dział poświęcony KAŻDEJ dyskusji nie łamiącej zasad forum. Sam osobiście czerpałem z tego tematu i bynajmniej nie zauważyłem, aby była to narzucająca się reklama serwisu (a o porównaniu do wielkiego neonu przed oknem już nie wspomnę...). Temat nie łamał regulaminu i nie naruszał niczyich uczuć/przekonań, a został usunięty bo "nie podobał się moderatorowi, który PRZYPUSZCZA, że był sztucznie podbijany przez fake konta"?? No przecież to już są za przeproszeniem jakieś "jaja". Nie podoba Ci się wątek w HP? To do niego nie wchodź - proste.

Pozdrawiam

Śmieszne jest to, że ludzie którzy nie wypowiadali się w żadnym innym temacie niż PV trafili tutaj, do zażaleń. Po to tylko by chronić biednego autora tematu o PV, mimo, że mieli wy***ane na inne fora/podfora. Głównie trafiali tutaj ludzie, którzy poszukują dramy i są już stałymi bywalcami na forum, bo można było się pośmiać. Teraz jednak jest inaczej, nagle ludzie przychodzą chronić wszystkim d*pę i nawet specjalnie się rejestrują by to zrobić.

Śmieszne jest to, że ludzie którzy nie wypowiadali się w żadnym innym temacie niż PV trafili tutaj, do zażaleń. Po to tylko by chronić biednego autora tematu o PV, mimo, że mieli wy***ane na inne fora/podfora. Głównie trafiali tutaj ludzie, którzy poszukują dramy i są już stałymi bywalcami na forum, bo można było się pośmiać. Teraz jednak jest inaczej, nagle ludzie przychodzą chronić wszystkim d*pę i nawet specjalnie się rejestrują by to zrobić.

Jeśli pijesz do mnie, to sprawdź sobie lepiej od kiedy jestem na forum. Nie piszę postów co nie znaczy, że nie śledzę forum/serwisu.

Od kiedy ? od wtedy gdy zaczął się ten cały cyrk z tym gównem na forum

Ludzie, jak tak na to wszystko patrzę to ręce opadają... Zamykanie tematu w dziale HP bo się moderatorowi/części społeczności jego treść nie podoba?? To tak jakbym wywalił Umbrę z serwisu bo mnie i kilku osobom nie pasuje szop pracz w jego avatarze... O ile mnie (regulamin) nie myli to jest to dział poświęcony KAŻDEJ dyskusji nie łamiącej zasad forum. Sam osobiście czerpałem z tego tematu i bynajmniej nie zauważyłem, aby była to narzucająca się reklama serwisu (a o porównaniu do wielkiego neonu przed oknem już nie wspomnę...). Temat nie łamał regulaminu i nie naruszał niczyich uczuć/przekonań, a został usunięty bo "nie podobał się moderatorowi, który PRZYPUSZCZA, że był sztucznie podbijany przez fake konta"?? No przecież to już są za przeproszeniem jakieś "jaja". Nie podoba Ci się wątek w HP? To do niego nie wchodź - proste.Pozdrawiam

Nie podoba się tematyka forum - to nie wchodź i nie pisz o czymś z tym nie związanym. Czemu macie taki problem z pójściem na forum o zarabianiu, czy jakiś biznesowych? Nie chcą was tam i wywalają raz za razem?

HP nie służy do pisania o wszystkim co z tematyką forum nie związane. Służy jako odskocznia dla normalnego użytkownika, ażeby ten poza samą tematyką forum mógł też znaleźć inne wspólne zainteresowania. Osoby z tematu PV miały tak mocno wylane na forum i to co się na nim dzieje, że nawet jak swego czasu była propozycja zmiany regulaminu, w celu zapobieganiu powstawania takich tematów, nikt z tam obecnych nie ruszył się wypowiedzieć. Macie w głębokim poważaniu nie tylko samą tematykę, ale też to jak forum funkcjonuje, bo nawet w momencie w którym była propozycja zmian dotycząca was, nikt się nie wypowiedział - a sama nazwa tematu mówiła jasno czego dotyka. Problemem więc jesteście Wy, jednopostowi użytkownicy, którzy dobrali złą tematykę forum. Tych o zarabianiu/biznesie myślę jest całkiem sporo, czemu więc tam nie pójdziecie?

Od kiedy ? od wtedy gdy zaczął się ten cały cyrk z tym gównem na forum

Rogu - Ktoś tu ma chyba kłopoty z czytaniem "xNiGhTwIsHx rejestracja 22 października 2010",

Nvminer - podoba, gdyby mi się nie podobała to nie miałbym tu konta. Nie podoba mi się tylko stale rosnąca liczba "moderatorów, junior moderatorów" i innych, z których większość ma własny pomysł na to forum. Nie interesowała mnie nigdy zbytnio tematyka zarabiania przez internet, ale gdy pojawił się wątek o pv, popisałem z jego twórcą i wydało mi się to całkiem sensowne. Nie wiem dlaczego temat w którym rozrasta się dyskusja o zarabianiu przez internet (wraz ze wskazaniem strony na której robi to autor wątku) ma być zamykany, a jak ktoś sobie pisze o mandze czy innych kucykach podając strony związane z nimi to jakoś nie ma problemu.

Albo wybiórczo czytasz, albo czytasz całkowicie bez zrozumienia, bo wszystko co zawarłeś w swojej wypowiedzi, jest jasno wypunktowane w mojej.

No fakt nie doczytałem daty mój błąd ^^ Tak czy srak Nvm ma racje. Forum nie jest stworzone dla "ekonomistów i biznesmenów" użytkownicy jasno się wyrazili w tej kwestii.... Mówiac użytkownik mam namyśli normalnych aktywnych ludzi a nie "jednopostowców" którym wszystko tu wisi i powiewa...

Nie wiem po co ten temat jest dalej ciągnięty Saluś już dawno powinien tupnąć nogą tutaj i pozamiatać

Co do MANGI.. większość z nas ludzi grających ma styk z anime/mangą więc i tematy o tym sa traktowane normalnie. Ludzi zajmujących sie scamem i zarabianiem 6 tysięcy miesięcznie przez strony tutaj praktycznie nie ma wiec tematy o tym sa zbyteczne

Nvminer - Nic z tego nie jest jasno wypunktowane w Twojej wypowiedzi, którą można streścić "Użytkownicy z małą ilością postów którzy wypowiadali się w temacie PV mają na wszystko wyjebane i jak im się coś nie podoba to won z tego forum". Gratuluje podejścia, wróżę Ci karierę wielkiego moderatora. Nie mam postów nabitych na koncie - to fakt, lecz staż na tej stronie mam dużo dłuższy niż Ty. I nie podoba mi się to co od jakiegoś czasu zaczyna dziać się na tym forum, ale to temat na inną dyskusję. Dalej obstaje przy tym, że temat zamknięty z kaprysu moderatora, bo dorabianie w internecie to zainteresowanie jak każde inne i nie rozumiem dlaczego kogoś drażni. Więc albo wgl usuńcie dział HP albo zmieńcie regulamin.

edit: Nikt tu nie mówił o zarabianiu 6 tyś miesięcznie, wątek znalazł swoje grono odbiorców co akurat powinno cieszyć bo generował ruch an stronie, a co do mangi to mnie np wgl nie interesuje ale jakoś nie płaczę i nie oburzam się gdy ktoś zakłada wątek na jej temat :)

Prosiłbym o wstrzymanie się już z wypowiedziami, jak wrócę do domu to rozwieje wszelkie wątpliwości.

jesli ktos jes zarejestrowany na forum to nie musi szukac konkretnego tematu przypominam ze to byl dzial Offtopowy czyli mozna pisac o wszystkim. Nie na miejscu jest pisanie o zarabianiu przez neta ale 10 innych tematow w tym "pisze bo moge" sa jak najbardziej w temacie forum MMO Litosci.... na tym forum problem szczeniackich moderatorow uwazajacych sie za bogof forum jest ambitnie rosnacy..... a na zadane pytanie dlaczego inny temat wiszacy raptem pare godzin zostal rowniez zamkniety nikt mi nie odpowiedzial. gdyby chlopak napisal swoj temat o zarobkach gdziekolwiek indziej to mielibyscie 100% racji a tak robicie z siebie wszechmoderatorow ktorzy moga naginac/lamac zasady regulaminu jak im sie podoba. Ktos to podbil do politykow i tak wyglada wladza w naszym kraju.... Zasady/przepisy maja w dupi Ci ktorzy sprawuja wazniejsze stolki. Forum jak na tak duzy portal ma znikoma aktywnosc ale nie dziwie sie juz czemu skoro moderatorzy nie przestrzegaja regulaminu , daja mozliwosci userom a potem za to karaja.... Ogarnijcie sie moderatorzy i admini bo to juz przestaje byc zabawne.

To że normalni użytkownicy nie wypowiadają się w takich(tu powinno być słowo którego nie użyje)tematach w cale nie znaczy że aktywnosci jest znikoma,a wy dali byscie spokój bo nikt waszego tematu tu nie chce,a to że przez 3 lata wypowiedziałes się tylko 7 razy jest dziwne nawet bardzo.

ja przez 3 lata ? Konto jest swieze i wypowiadam sie poraz pierwszy do tej pory bylem obserwatorem. Ale jak ktos tak perfidnie traktuje z gory usera na forum i robi z siebie wszechmoderatora mnie generalnie drazni. Niestety mam takie same prawo do wypowiadania sie tutaj jak Ty i kazdy inny user. A czy temat ma branie czy tez nie nie jest wazne bo jest w kategorii Hyde Park czyli tam gdzie ktos chce chociazby kropke napisac ma prawo to zrobic..... Proponuje wstrzymac sie do czasu wydania postanowienia przez admina.

ja jakos sobie czytałem, ogolnie na forum jestem juz dlugo a ze pojawil sie taki temat ktory mnie zainteresował to sobie sprawdzałem i wrzuciłem AŻ 2 posty. Kiedy oskarżenia w moją strone ze jestem multi? albo lepiej oni są moimi multi bo konta byly zalozone pozniej, tak naprawde to ja sie wtopiłem w spolecznosc i teraz zasyfiam całe forum reklamami o paidvert w bogu ducha winnym JEDNYM temacie i to w hyde parku XDDDDDDDDDD

edit:wchodze w dział diablo a tam paidverts, wchodze w dział aiona a tam paidvrts, kurde wszedzie te paidverts zrobcie cos ok???????

mod_ico.png
kupilem ostatnio lodowke, przywiezli mi domu, rozpakowali, otwieram a tam paidvert. swoja droga duzy plus za drugi cytat z podpisu :3 ~PL

Pomijając już fakt, że sam nie wierzę w tego typu bullshit'y.

Opiszę swoje stanowisko w punktach:

1. W temacie o paidvertz wypowiadały się jedynie osoby nie związane z forum i z tąd moje pytanie. Po kiego grzyba się rejestrujecie skoro nie interesują was gry mmo (0 postów b*tch please)? Dla jednego tematu? Dla mnie takie działanie jest co najmniej dziwne, a napewno pozbawione sensu.

2. Temat był umyślnie podbijany i to było widać, stąd drugie pytanie dlaczego?

3. Temat został jedynie zamknięty, a osoby zainteresowane mogą dalej komunikować się poprzez 'wiadomości prywatne'. Dlaczego tak nie jest? Nie widzę problemu tym bardziej, że w samym temacie wypowiadały się 3 może 4 osoby ( nie oszukujmy się ).

5. Junior moderator umbra jest jednym z niewielu sprawiedliwych modów na tym forum (nie mniej szanuję również innych choć, za pewnymi osobami nie przepadam).

Był problem, jest problem, a naprawdę problemu nie ma.

4. Zawsze możecie przenieść się na inne forum, jak widać tu nie jesteście potrzebni. A każda krytyka bądź działanie według was odbierane jest jako zawiść co dla mnie jest osobiście śmieszne i pozbawione argumentu.

Tak więc żegnam ozięblę. Bajo.

PS: Takie jest moje stanowisko w tej sprawie i nikt nie musi się ze mną zgadzać.

Pozdrawiam.

Rogu - Ktoś tu ma chyba kłopoty z czytaniem "xNiGhTwIsHx rejestracja 22 października 2010",

Co z tego, skoro jesteś osobą, która w ogóle się nie udziela? Równie dobrze mógłbym wyciągnąć jakieś hipotetyczne nieużywane konto sprzed 5 lat i mówić, że jestem tu stałym bywalcem, więc mam prawo głosu.

A ja napiszę krótko. To, co działo się w temacie PV to po prostu sprytne korzystanie z luki w regulaminie. Temat był założony tak naprawdę przez niewiadomokogo - ot, osoba z zerową liczbą postów, która pisze tylko w temacie PV. Nie ma zamiaru uczestniczyć w życiu forum poza tym jednym tematem, więc jest prawdopodobnie zwykłym reklamowym kontem. I tak - temat zaspamowywał forum, w związku z czym wybijał się przy liście tematów na portalu.

I osobiście nie rozumiem problemu. Ktoś nie chce być bywalcem forum, a tylko reklamować i sztucznie utrzymywać przy życiu temat z jakimś magicznym zarabiającym serwisem? No to został potraktowany jak bot. Na odejściu jego osoby forum nie ucierpi nawet odrobinę. Jak odejdzie kilku strażników z liczbą postów poniżej 10 (w większości nabitymi w tym temacie - tutaj licznik też powinien być wyłączony, tak swoją drogą), to także nie będzie czego żałować. Przeszkadza wam to? Idźcie moderować na forach motocyklowych w lepszy sposób. Nawet jeśli będzie to oznaczało burdel związany z kilkoma tematami na podobne tematy w wykonaniu osób, które gówno się znają na motocyklach czy czymkolwiek innym.

Boty się popłakały, bo zamkneli im temat. Nie dobra administracja, robi dobre rzeczy na forum. Przecież w tym temacie udzielają się osoby, co mają po 1-10 postów. Zamkneli nam temat, robimy anty reklamę moderacji, a co tam niech mają za swoje.

a na zadane pytanie dlaczego inny temat wiszacy raptem pare godzin zostal rowniez zamkniety nikt mi nie odpowiedzial
Rogu odpowiedział zaraz po tym, jak zadałeś pytanie, polecam czytać ze zrozumieniem. A jeżeli dalej nie, to może ten temat odpowie Ci na pytanie: mmorpg.org.pl/forum/topic/69155-zamykanie-dzialow-w-dziale-szukam/
Prosiłbym o wstrzymanie się już z wypowiedziami, jak wrócę do domu to rozwieje wszelkie wątpliwości.
Cieszę się, że wszyscy słuchają admina, czytają i stosują się do jego wypowiedzi.

Zamykam, Salek się wypowie i (może) otworzy ponownie.

Dzięki Might.

Rozumiem rozgoryczenie z powodu zamkniętego tematu, baa przez chwilę nawet byłem pewny, że go otworzę. W końcu to Hydepark, to po pierwsze, po drugie nie będziemy Wam mówić byście trzymali się od takich stron z daleka (w 99% jest scam i syf). Po trzecie ma to małą działalność szkodliwą, zbyt małą by cokolwiek z tym zrobić, ponieważ zręcznie wykorzystuje lukę w Naszym regulaminie w którym napisane jest tylko o konkurencyjnych portalach (chociaż mógłbym sam stwierdzić, że jest konkurencyjny ^^).

Dlaczego zmieniłem zdanie? Otóż, przeczytałem rzeszę postów od użytkowników, którzy narzekają na taki temat, prawdopodobnie gdyby PV nie pojawiało się wszędzie gdzie tylko się da (blogi), to przeszłoby to bez takiego echa. Zmieniłem również zdanie dlatego, że stwierdziłem, że pan Verson żeruję na Naszym forum. Żeruję w sposób perfidny. Reklamuję nie tylko stronę PaidVerts(za co możliwe, że ma płacone, bardzo łatwo się zakręcić w takiej reklamie wiem z doświadczenia), ale również poprzez swoją osobę i swój temat nie wnosi całkowicie nic do Naszej społeczności. Gdyby Pan był osobą ze stażem na Naszym forum to możliwe, że sami użytkownicy podchodziliby do tego w inny sposób, bardziej przychylny, a tak to po prostu zwykłe sępienie na popularności Naszego portalu. Dziwne również jest to, że faktycznie większość osób, która się tam wypowiada ma również bardzo mały staż na forum (przynajmniej jeśli chodzi o posty). Dlaczego nie pójdzie Pan na fora związane z czymś takim? Biznes? Marketing? Może nawet reklama? Jestem pewny, że... chociaż w sumie to pewny jestem tylko tego, że wywaliliby Pana na zbity pysk. Tak niestety to wygląda. Staramy się być konstruktywni przy Naszej ocenie sytuacji. Moderatorzy również mają pewną swobodę decyzji. Muszą mieć. Bo czasami granicę się zacierają tak jak w przypadku tego tematu. Jedynym błędem(!) jaki tutaj popełnił umbra to fakt nie zamknięcia tematu natychmiast po jego założeniu.

Otworzę ten temat do dalszej dyskusji do jutra. Jutro albo ja albo któryś z moderatorów go zamknie.

Taka jest moja decyzja, wziąłem pod uwagę zarówno Wasze opinie jak i opinię innych użytkowników oraz Naszego zespołu.

Jak ja założę taki temat to on też zostanie zamkniety?? Często tam się również udzielałem tak jak jeszcze kilka osób które miały już trochę postów i nie żyły tylko tym tematem. Ktoś uważa że szkoda czasu marnować na coś takiego to ok rozumiem, nie musi wchodzić do tego tematu i nabijać się i wyzywać...