Ojczyzno ma przez PO zarzynana... ahh jak wielka dziś twoja rana ahh jak długo cierpienie twe trwa
Ojczyzno ma
Kto dojdzie do władzy i tak nie istotne. Możemy głosować na każdą partię, a i tak wszyscy wiemy jak będzie po wyborach. Przykład Pana Korwina. Taki prawicowy, że aż sam nie wie o co mu chodzi. Wystarczy dogłębnie przeanalizować jego poglądy i te głoszone w programach ¯\_(ツ)_/¯. Póki to pokolenie wyborców, które jest w większości, czyli osoby głosujące dla zasady między PiS, a PO nie umrzę (nie życzę im tego) będzie jak będzie. BTW. najbardziej popularną partią wśród młodzieży (tej normalnej, nie mówię o kucach "patriotach") jest PiS o dziwo. Odpowiedź nasuwa się sama. Mentalność wyborców też ma swoją rolę w tym. Nikt obecnie nie zastanawia się nad tym na kogo głosuje, albo zaznaczają bo tak inni zagłosują lub kieruje się nieuzasadnionymi czynnikami.
Ojczyzno ma przez PO zarzynana... ahh jak wielka dziś twoja rana ahh jak długo cierpienie twe trwaJakbyś trochę się zastanowił nad tym co napisałeś, to byś odkrył że PO czy tam inna partia to My - Polacy. Kraj w jakim żyjemy jest kwintesencją naszej mentalności. Tu trzeba zmiany myślenia, która może nastąpi za kilka pokoleń. Myślenie, że jakakolwiek opcja polityczna to zmieni to jak wiara w latającego potwora spaghetti.
Jakbyś trochę się zastanowił nad tym co napisałeś, to byś odkrył że PO czy tam inna partia to My - Polacy. Kraj w jakim żyjemy jest kwintesencją naszej mentalności. Tu trzeba zmiany myślenia, która może nastąpi za kilka pokoleń. Myślenie, że jakakolwiek opcja polityczna to zmieni to jak wiara w latającego potwora spaghetti.
Jak zwykle Twoja błyskotliwość powala moją osobę na kolana aaammmmmmmmmmmm............. muj mirzcz , muj senpai.....muj góró
______________________________________________________________________________________________________________________________________
Co do tematu , polecam wszystkim zainteresowanym obejrzeć ten krótki materiał:
Nie ma co dramatyzować. Polska jako jeden z nielicznych krajów byłego bloku wschodniego się rozwija i trzeba mieć klapki na oczach żeby tego nie widzieć. Nie oczekujmy że po 25 latach demokracji będziemy na poziomie Niemiec czy Francji. Po za tym to ludzie najpierw muszą się zmienić i brać politykę na poważnie, czy to wina PO że 60% obywateli na głęboko w d*pie swój obowiązek, jakim jest udział w wyborach? A ten filmik co Deska wrzucił? No litości, jak brać na poważnie narratora, który sądząc po głosie nie ma jeszcze prawa wyborczego? No i jeszcze te wstawki z Władcy Pierścieni i Max-Kolonko, kisnę.
Jedno jest pewne. Wybory są ustawione tak samo jak głosowanie na ludzi którzy mają odpaść w tv showach.
Polska NIGDY nie będzie na poziomie Niemiec czy Francji z jednego prostego powodu:
Nasz kraj się wyludnia, wszyscy młodzi, zdolni, pracowici i wykształceni już dawno wyemigrowali, a reszta ma to w planach. Jeszcze kilkanaście lat, a w tym kraju zostaną tylko ludzie starzy, którym nie chce się już opuszczać ojczyzny, bo zwyczajnie nie ma to dla nich sensu.
Możecie się śmiać z Korwina, ale patrząc obiektywnie na niektóre z jego wypowiedzi, nie można się z nim nie zgodzić. Od 25 lat każda z partii sprawujących władzę dołożyła cegiełkę do bagna, w którym teraz żyjemy, ale mimo wszystko cały czas głosuje na te same świńskie ryje.
@up
A największym emigrantem jak narazie jest Donald Tusk okręt tonie szczury uciekają
https://www.youtube.com/watch?v=vjnzTPylkpw
Jakbyś trochę się zastanowił nad tym co napisałeś, to byś odkrył że PO czy tam inna partia to My - Polacy. Kraj w jakim żyjemy jest kwintesencją naszej mentalności. Tu trzeba zmiany myślenia, która może nastąpi za kilka pokoleń. Myślenie, że jakakolwiek opcja polityczna to zmieni to jak wiara w latającego potwora spaghetti.
To ty się zastanów co piszesz...
@up A największym emigrantem jak narazie jest Donald Tusk okręt tonie szczury uciekają https://www.youtube.com/watch?v=vjnzTPylkpwTo ty się zastanów co piszesz...
Bo taka jest prawda, Polacy wybierali PO 2 razy z rzędu, taka jest mentalność Polaków, że będą brać bezpieczną opcje, tak jak PIS jest totalna opozycją dla PO non stop do trybunału stanu chcą lecieć, non stop stoją w opozycji, a pojawia się Korwin ze swoimi bajkami i nie pierdzieli się w tańcu, co pasuje dla młodzieży która aż ze szczęścia sra po majtach, a potem w wyborach ma maksymalnie 3 procent, patrząc na internety powinien mieć z 20. Ludzie mają opozycje do PO której przecież (chodzi o partię) nikt nienawidzi, od zawsze, nazywa się PIS i nie widać żeby ktoś wspierał właśnie tą opcje polityczną która ma większe szanse na zdystansowanie PO i pożal się Sarumanie PSL, tylko rajcuje się dzieciarnia Korwinem, który w wyborach nie ma żadnych szans, a swoje dotychczasowe poparcie opiera tylko i wyłącznie na dzieciakach którym się podoba jego język i to że czasem komuś wytknie że jest gruby (przykład). Mowa tutaj że ciągle te same mordy w polityce, oczywiście że tak i jedną z tych mord co doją ten kraj przez x lat jest Korwin, wielki teraz prawicowiec i prowadir nowego pokolenia, a jest taki sam jak inni, od lat 80 siedzi w tym gównie i kombinuje jak tu najeść się z koryta, został odepchnięty, to znalazł inny sposób, tak jak oni wszyscy którzy z wiejską mają coś wspólnego. Więc nie posrajcie się tam, bo wszyscy politycy robią was w bambuko tylko zmieniają opcje na takie które są im wygodne i wyborców, target w który celują. Wszystkie te mordy tak samo doją kraj, opierają liczby w statystykach czyli wzrost gospodarczy na taniej sile roboczej i pomocy dla "elit" polskich. Każdy jest taki sam, jak by się nie zmieniła partia rządząca i tak będą w niej politycy którzy siedzą w biznesie od 30 lat, te same mordy, tu nie będzie rewolucji.
To skoro każda opcja jest zła to co trzeba zrobić waszym zdaniem ? Bo głosowanie na mniejsze "zło" nie ma sensu
To skoro każda opcja jest zła to co trzeba zrobić waszym zdaniem ? Bo głosowanie na mniejsze "zło" nie ma sensu
Nic, bo nic nie zrobisz, olej ojczyznę i spierdzielaj za granicę.
Nic, bo nic nie zrobisz, olej ojczyznę i spierdzielaj za granicę.
Obejrzyjcie ten film , on odpowie na 90% waszych pytań .... już pisałem o tym wyżej ale chyba nie doczytaliście
Obejrzyjcie ten film , on odpowie na 90% waszych pytań .... już pisałem o tym wyżej ale chyba nie doczytaliście https://www.facebook.com/video.php?v=1543005669299420
No dobra, no i co w związku z tym, co ten film wnosi, co mamy zrobić, co się zmieni po obejrzeniu tego filmu, przecież i tak każdy to wie. Tu nikt pytań nie zadaje, każdy wie że podatki są podnoszone, wiek emerytalny, doją, kłamią, nie spełniają obietnic wyborczych i co z tego że jakiś gnojek zmontował wulgarny film? Na jakie pytania on odpowiada? Przecież to jest populizm i nic więcej.
@3up
Jakim to trzeba być ścierwem aby sprzedać własny dom
No dobra, no i co w związku z tym, co ten film wnosi, co mamy zrobić, co się zmieni po obejrzeniu tego filmu, przecież i tak każdy to wie. Tu nikt pytań nie zadaje, każdy wie że podatki są podnoszone, wiek emerytalny, doją, kłamią, nie spełniają obietnic wyborczych i co z tego że jakiś gnojek zmontował wulgarny film? Na jakie pytania on odpowiada? Przecież to jest populizm i nic więcej.
W filmu jest prosta logika, jak się nie podoba to nie spierdzielaj za granice, jak mysz po miotłę, a weź się osobiście za naprawę kraju. Zagłosuj na inne partie może one coś zmienią ( wyjątkiem tutaj jest KNP na to gówno się nie głosuje ) . Bo łatwej jest spierdzielić za granice niż spróbować coś zrobić dla kraju
@3upJakim to trzeba być ścierwem aby sprzedać własny dom
Że każdy emigrant który sobie jedzie i zostawia ojczyznę to ścierwo? 9 lat stażu pracy w Polsce, płacone podatki regularnie, żadnych wyborów się nie omijało. Zapisany do związków zawodowych od 6 lat, czytuję książki Polskich autorów, kupuję, chodzę do teatru, filharmonii parę razy w roku, wspieram Polską kulturę I co z tego? Mała kasa, mam szanse i ofertę zza zachodu mówię sajonara, 6 razy większe zarobki i przyszłość inna. To co mam zrobić, jechać na wiece i opony palić? Walić to olewam Polskę i spadam, na święta rodziców odwiedzę i tyle. Mam krzyczeć w internetach i wyzywać innych, jak powiem że nie ma ktoś racji to od razu ścierwo, lewak. Ehhh, zobaczymy jak wy Polskę naprawiać będziecie, co zrobicie.
W filmu jest prosta logika, jak się nie podoba to nie spierdzielaj za granice, jak mysz po miotłę, a weź się osobiście za naprawę kraju. Zagłosuj na inne partie może one coś zmienią ( wyjątkiem tutaj jest KNP na to gówno się nie głosuje ) . Bo łatwej jest spierdzielić za granice niż spróbować coś zrobić dla kraju
jakie inne partie, powiedz jedną, ja sprawdzę kto tam siedzi i dam sobie rękę uciąć że będzie trochę "transferów" ludzi którzy już ze 2 ugrupowania obskoczyli i 15 jak nie 20 lat Polskę naprawiają
Powiedzcie na kogo wy głosować będziecie i jaka to partia taka rewolucyjna Ja powiem, będę głosował na PIS.
To zróbmy następny majdan. Zanim ruski przyjdą
jakie inne partie, powiedz jedną, ja sprawdzę kto tam siedzi i dam sobie rękę uciąć że będzie trochę "transferów" ludzi którzy już ze 2 ugrupowania obskoczyli i 15 jak nie 20 lat Polskę naprawiająPowiedzcie na kogo wy głosować będziecie i jaka to partia taka rewolucyjna Ja powiem, będę głosował na PIS.
No to wybrałeś sobie chłopie partię do wyborów ie powiem .......... to już lepiej zagłosować na zielonych lub KNP niż na PiS..... z Duda na czele za nim jarek na sankach a za jarkiem macierewicz który jest chory psychicznie ......
Tak BTW zobacz sobie jakie w PiSe są wykształciuchy 90% po maturach 7 % mgr ( z historii ) DR, lub Prof z Historii , w PO jest tak samo
Wg mnie ale jest to obiektywna moja ocena zagłosowałbym na posłów niezależnych, którzy mają wiedzę z zakresu prawa,administracji lub kontaktów zagranicznych, jest w moim regionie taki jeden zwie się Adamczyk i na niego oddam swój głos.
To zróbmy następny majdan. Zanim ruski przyjdą
Jaki majdan, kto go zrobi? Wyjdź na ulicę i wygłoś mowę, tak jak przed parlamentem europejskim są wygłaszane codziennie, przejedz się do Brukseli zobaczysz, że wszędzie coś się dzieje, albo przed Pałacem Westminsterskim gdzie non stop są pikiety i jest nawet specjalny podest gdzie można głosić swoje poglądy i nawoływać ludzi do działania. Zrób tak, myślisz że masz rację i rewolucję przez internet wywołasz, pikieta u ciebie w mieście by się przydała, stań na placu ratuszowym wyraź swoje zdanie, zobaczysz jak ludzie zareagują. Pewnie akurat trafisz na samych lewaków i zdrajców co Polskę "sprzedali". Jacy ruscy? Gdzie oni mają iść? Jeszcze Rosjanami mnie straszyć będą Politycy jawnie, to obywatelstwo zmienię bo to już będzie parodia. Ja nie byłem orłem w szkole, porządnych studiów nie skończyłem, wiem na co mogę liczyć w swojej nędznej branży i to są moje błędy, wiem też że w d*pie mam ludzi rządzących tym krajem i ten kraj też, a co mit tam i jak mam okazje to zabieram się stąd, bo TU NIE BĘDZIE REWOLUCJI. Kraj oparty na taniej sile roboczej nabijającej statystyki do wzrostu gospodarczego i wybory w których i tak wygra ten co przy stoliku i flaszce został wsadzony na 1 miejsce to jest parodia i nic się nie zmieni.
No to wybrałeś sobie chłopie partię do wyborów ie powiem .......... to już lepiej zagłosować na zielonych lub KNP niż na PiS..... z Duda na czele za nim jarek na sankach a za jarkiem macierewicz który jest chory psychicznie ......Tak BTW zobacz sobie jakie w PiSe są wykształciuchy 90% po maturach 7 % mgr ( z historii ) DR, lub Prof z Historii , w PO jest tak samo Wg mnie ale jest to obiektywna moja ocena zagłosowałbym na posłów niezależnych, którzy mają wiedzę z zakresu prawa,administracji lub kontaktów zagranicznych, jest w moim regionie taki jeden zwie się Adamczyk i na niego oddam swój głos.
Zobacz z jakiej listy ten Adamczyk wystartuje i na którym miejscu będzie wsadzony. Tacy oni niezależni. Co jest takiego pięknego w zielonych i KNP? Populizm i 0 programu wyborczego.
Nie ważne na kogo byście zagłosowali, zawsze będzie tak samo źle. Dlaczego? Otóż system partyjny jest zły. 18-letnie prawiczki widzą oczywiście swego zbawce w osobie Janusza Krula, który a) nie jest wolnościowcem, jest hipokrytą, c) jest wyśmiewany przez prawdziwych wolnościowców (patrz chociażby pismo Liberte!). A tak, jest jeszcze 0,5% narodowych idiotów, którzy nie mają zielonego pojęcia o polityce
.
Nomenklatura była w tym kraju, jest i będzie - taka mentalność.
Jeszcze niech zaraz któryś "światły" mi powie, że jestem (o zgrozo) lewakiem, bo obrażam polityczne szmaty, to z chęcią łopatologicznie wytłumaczę wam, dlaczego w Polsce nie było, nie ma i nie będzie nigdy lewicy w głównym nurcie politycznym.