Klucz dostałem już jakiś czas temu ale dopiero teraz ściągam hots'a i chciałbym się dowiedzieć czy opłaca się grać w ogóle w tę grę i czy ma jakiś ona potencjał? z tego co widziałem na esl'u są jakieś turnieje ale jak myślicie czy ta gra będzie mogła być w top 3?
Opłaca się zaczynać?
Powiem tyle, gra jest przyjemna jeżeli masz 4 kumpli do wypełnienia drużyny. Granie z randomami sprawia, że caly HotS to nic specjalnego.
Top 3 czego ? Hots to taka moba żeby sobie wejść i pograć dla rozrywki, nie ma tam statystyk, itemów itp. Nie czuć mocy w tych postaciach, tzn. rozgrywka wygląda tak że biegasz wciskasz co się tylko odnowi i powtarzasz tak długo dopóki przeciwnik nie padnie. Nie uświadczysz tam epickich combosów, wymaga mniej skilla niż taki LoL chociażby, po prostu robisz rollface po klawiaturze i tyle.
Czy opłaca sie zaczynać to głupie pytanie.. Wejdź i pograj ze 2 dni to sam sobie odpowiesz na to pytanie.
Jeśli szukasz gry która przyciągnie cie na grube godziny i będziesz mógł maniaczyć przed monitorem to raczej nie jest to gra dla ciebie ( choć wiadomo to kwestia gustu ), to bardziej gierka dla takich co chcą se zagrać od czasu do czasu gdyż gra jest prosta i wystarczy ci kilka minut by ją ogarniać. Gra jest banalnie prosta jeśli chodzi o przyswojenie mechanik itp. nie ma tam np. last hitow bo nie dostajesz golda i nie kupujesz itemow, liczy sie tylko żeby szybko je zabijać( no i oczywiście wykonywać zadania konkretnej mapy ) bo exp jest globalny a fidujesz sie poprzez wbijanie lvl drużynie.No i w moim odczuciu gra jest taka bardzo dziecinna co mi kompletnie nie podchodzi. Jest taka mapa gdzie jakiś śmieszny pirat każe ci zbierać takie wielkie monety, czuje się w tedy jak bym grał w kangurka kao.No i kompletnie nie czuć mocy postaci, coś tam chodzisz strzelasz sobie, bijesz mieczem i to wszystko, jakieś takie bez wyrazu to wszystko. Mi ten klimat kompletnie nie podchodzi i wydaje się być skierowany do dzieci ale jak mówiłem wcześniej, wszystko kwestia gustu.
Mi tam nie podeszła.
@kartago Widzę, że jesteś bardzo słaby w tę grę I nie do końca zrozumiałeś pytanie
Wszystko zależy od blizzarda, jeśli poświęci na rozwój esportu tyle hajsu, co na hs-a, to zdecydowanie warto.
Pograć można ale szału nie ma ... i tak jak pisali wyżej z randomami gra jest słaba jak sie ma 4 znajomych inaczej już się gra a sama gra nie powala... i nie oszukujmy sie gdyby nie to ze za ta ger odpowiada blizzard i sa tam postacie z Diablo starcraft i warcraft to gra upadla by po kilku miesiacach sa tu rozne nowosci i inaczej sie gra niz w lol czy dota2 ale byly ost tez moba ktore mialy podobny system czyli by szybko i latwiej wygrac mecz graj ciagle druzynowo i przejmuj na mapie dane obiekty czy zabijaj rozne bossy by pushowaly linie ale te gry padly i w tamtych tytulach byla mozliwosc kupowania przedmiotow dzieki czemu bylo widac ta sile bohatera nad innym bohatere a tutaj tego nie ma ... fakt mamy masterowanie konkretnych skilli ale co z tego skoro nie czuje sie mocy postaci Kartago ci opisal jak wyglada rozgrywka tu skilla nie potrzeba tylko ogarniac mapke co sie dzieje i chodzic z druzyna i pomagac i tyle ... ogolnie dali by przedmioty itp bylo by ok a tak to mnie jakos tak nie przekonuje dalej zostane przy dota2 i lol w hotsa bede pogrywal z godzinke dziennie i patrzyl co sie zmienia ale watpie ze mnie przyciagnie na dluzej i nawet same postacie i firma blizzard mnie do tej gry nie przyciagnie na tyle godz co dota czy lol pzdr
Czasem się zastanawiam, czy ludzie piszą takie rzeczy na forum bo to ich osobista opinia, czy mówią tak, bo taka się przyjęła...
A ja się zastanawiam po kiego wała porównujecie w swoich wypowiedziach HotSa do LoLa. Hots ma swój klimat, ma swoje uniwersum i to trzeba zrozumieć. Porównywanie do LoLa tylko stawia tą grę niepotrzebnie z złym świetle. Mi np. podchodzi, ponieważ nie mam zbyt czasu na produkt typu LoL.
Nie, gra jest słaba, i to chyba jedna z gorszych mob w jakie grałem. Fani Blizzarda jednak robią hype. Nie opłaca się.
Nie, gra jest słaba, i to chyba jedna z gorszych mob w jakie grałem. Fani Blizzarda jednak robią hype. Nie opłaca się.
Przede wszystkim co ma się tu opłacać? W sensie, że pograsz kilka miesięcy i sprzedasz konto za 3000 zł? Bo tak rozumiem pojęcie opłacalności w grach. Gdzie te czasu, kiedy grało się z gry z czystej pasji a nie z przymusu "bo się opłaca"?
Ja pytanie odebrałem jako, czy gra będzie wspierana przez blizza i czy ludzie będą w to grali
Przede wszystkim co ma się tu opłacać? W sensie, że pograsz kilka miesięcy i sprzedasz konto za 3000 zł? Bo tak rozumiem pojęcie opłacalności w grach. Gdzie te czasu, kiedy grało się z gry z czystej pasji a nie z przymusu "bo się opłaca"?
Udajesz, czy na serio jesteś taki tępy? Chodziło mu o to, że gra nie jest warta samego w niej grania, a nie o to, czy da się sprzedać konto za 3000 zł. Pograłem gra nudnawa, nie wiedziałem, że da się zrobić jeszcze prostszą MOBA'e...
Ja pytanie odebrałem jako, czy gra będzie wspierana przez blizza i czy ludzie będą w to grali
Odpowiedź na takie pytanie można jedynie wywróżyć z fusów.
@up kiedyś myślałem tak jak Ty. Potem zacząłem pracować i od gry wymagam głównie prostej rozrywki. Chcę się odmóżdzyć. Trudniejsze i bardziej skillowe to mam zadania jakie muszę wykonać codziennie w pracy:)
panowie to jest BETA!!!! widać nie graliście w betę lola jak ja wtedy to było tak samo a teraz widać
I co z tego że to beta ? Autor tematu pyta jak gra prezentuje się obecnie,a nie jak będzie się prezentowała za 2 lata.. idiotyczna logika.
Dla mnie hots to bardzo prosta gra, gdzie wciskasz q-w-e-q-w-e czasem r tak długo dopóki przeciwnik nie padnie, on robi to samo i jedyne co może cie zaskoczyć to gank na plecy.
Jeśli ktoś szuka przyjemnej gry na niedziele to może śmiało brać hotsa, natomiast ja zostaje przy lolu gdzie własne umiejętności maja znaczący wpływ na grę.
Jesteś casualem wybierz Hotsa, jesteś hardcorowcem wybierz dote, lola, hona.
W lolu i docie przy niektórych championach tez wciskacz qweqwe i czasem r dopóki przeciwnik nie padnie.
Sam jestem graczem lola, i tak bardziej mi sie hots spodobal, teraz w nic innego nie gram. W lolu do 20 minut spedzasz na farmieniu golda gdzie czasem jest jakis walka, hots jest bardziej nastawiony na akcje i walki masz co chwile.
Nie da sie robic combo, skad to ktos wzial? To moja opinia ale jak na razie przezucilem sie z lola do hotsa, wole doswiadczyc czegos fajniejszego niz lb albo fizz co gre jadacych Cie na skilla i francuzów/niemców ciul wie czego rujnujacych gry bo nie umia po angielsku zdania zlozyc. W top 3 nie bedzie bo smite jest w trzeciej osobie, dota 2 juz ma duzo ludzi, a w lola gra tyle gimbów, ze nigdy nikogo do gry nie zabraknie.
Zagraj sam to zobaczysz czy Ci pasuje czy nie.
Jesteś casualem wybierz Hotsa, jesteś hardcorowcem wybierz dote, lola, hona.
Myślałem, że padnę ze śmiechu:D I co jeszcze ciekawego masz do napisania?
Poziom gry określa poziom przeciwników a nie lista dostępnych skilli i modyfikacji. W kółko i krzyżyk możesz przegrywać raz za razem, kiedy twoim przeciwnikiem jest champion. Co z tego, że w Hotsie w prosty sposób się gra jak znajdą się lepsi od ciebie i cały czas będziesz przegrywał?
Ludzie, ta gra jest easy to play hard to master. To jest moba, która wymaga najwięcej taktycznego myślenia ze wszystkich. To, że na waszym 20 lvlu wygląda to tak, że pojawia się trybut i idziecie na trybut, nie znaczy, że na wyższym jest tak samo. Wcześniej musicie pomyśleć, żeby zrobić jakieś campy po to, żeby przeciwnik musiał zdecydować, czy bronić bazy, czy brać trybut. A może olać trybut i w momencie kiedy przeciwnik będzie zajęty, uderzyć całą siłą na jego baze. Możliwości taktycznych jest multum, a talenty zamiast itemów też dodatkowo to urozmaicają. Po wybraniu innych talentów gra danych bohaterem bardzo się zmienia i na taką zmianę przeciwnik musi zareagować. Możesz stać się całkowitym tankiem, albo dobrym dpsem, wszystko zależy od potrzeb teamu. Ktoś kiedyś powiedział, że jakby w hotsie były itemy, to ludzie by ją hejtowali za to, że jest taka sama jak inne moby, a jak wprowadzili różne innowacje to hejtują za to, że się czymś różni. W sumie się z tym zgadzam i denerwuje mnie to, że ludzie oczerniają grę nie mając o niej żadnego pojęcia.
No teraz to już fanboye blizzarda nieco odpływają do krainy czarów, i grzybków halucynogennych. HOTS jest zdecydowanie najbardziej casualowym tytułem MOBA obecnie dostępnym na rynku. Czy to dobrze, czy źle, to nie jest istotne, ważne, że takie są fakty, a niektórzy próbują przedstawić tą grę jako ostatni bastion true gamerów. Żadne hard to master, nic z tych rzeczy...