Opłaca się zaczynać?

No teraz to już fanboye blizzarda nieco odpływają do krainy czarów, i grzybków halucynogennych. HOTS jest zdecydowanie najbardziej casualowym tytułem MOBA obecnie dostępnym na rynku. Czy to dobrze, czy źle, to nie jest istotne, ważne, że takie są fakty, a niektórzy próbują przedstawić tą grę jako ostatni bastion true gamerów. Żadne hard to master, nic z tych rzeczy...

Ja tylko bronię zdrowego podejścia do oceniania gry. Nie bronię Blizza, który ostatnio strasznie podpada. To, że na początkowych poziomach gra jest prosta jak drut to fakt. Dojdź do wysokich poziomów - zagraj ze zgranymi teamami. Potem się wypowiadaj w temacie, ok? Dla mnie nie ma słabej moby bo każda moba jak już ktoś wspominał wymaga taktycznego myślenia. A to nie pozwala już jednolicie pkreślić gry.

No teraz to już fanboye blizzarda nieco odpływają do krainy czarów, i grzybków halucynogennych. HOTS jest zdecydowanie najbardziej casualowym tytułem MOBA obecnie dostępnym na rynku. Czy to dobrze, czy źle, to nie jest istotne, ważne, że takie są fakty, a niektórzy próbują przedstawić tą grę jako ostatni bastion true gamerów. Żadne hard to master, nic z tych rzeczy...

To pograj sobie przeciw zorganizowanemu teamowi. Zmiotą was do zera. Tutaj walki trwają praktycznie non stop. Non stop musicie się pozycjonować, odpalać skille w odpowiedniej kolejności na odpowiednich sojusznikach/przeciwnikach, a nie na pałę jak leci. Tak jak wcześniej było wspominanie: Gra jest łatwa na wejściu, ale by ją wymasterować - potrzeba w pytę czasu ze względu na olbrzymią ilość opcji taktycznych. Jeszcze coś: Nie ma itemów, więc w tf liczy się tylko twój skill. Nie ma takiego czegoś, że jesteś słaby, a itemy wycarrują ci grę.

Aaa, 6 marca będzie PAX, na którym zostanie ogłoszony nowy content do HotSa:)

Zagrałem kilka razy. Postacie ciekawe, ale sama rozgrywka... Biegasz próbując coś tam przejąć lub zebrać. Walki są nudne. Jako stary gracz lola mogę tylko powiedzieć, że przed 'Hotsem' jeszcze dużo pracy.

Czyli zagrałeś w "potato bracket" gdzie każdy gra solo i robi co chce bez żadnej finezji itp. Coś w rodzaju LoLowskiego Bronze5.

Idealnie to ująłeś. Właśnie o to chodzi, że gracze grają w takim "brązie5", a potem mówią, że w grze nie ma żadnych opcji taktycznych i gra dla casuali. To tak jakbym teraz powiedział, że lol jest słaby, bo wszyscy się wyzywają, nikt się nie słucha i nie ma pojęcia co robi, kupują itemy bez pomysłu i zero taktyki, a tak w ogóle to nikt w to grać nie potrafi.

Śmieszne jest to, że ktoś ocenia grę po tym jak zagrał z randomami, które rozgrywają swój pierwszy mecz i które nie wiedzą nic o grze. Potem ktoś kieruje się taką opinią i hejci grę bo hejt jest taki cool.

Moim zdaniem HoT's, to wielka porażka blizzarda, a żyje tylko dlatego, że fanboye kręcą hype. Po za tym, coraz mocniej można zauważyć brak balansu między postaciami. Ludzie piszą do blizzarda, żeby coś z tym zrobili, a ten tłumaczy się, że nie mają zamiaru wprowadzać balansu, bo zniebalansowana gra bardziej podoba się graczom...

Ludzie piszą do blizzarda, żeby coś z tym zrobili, a ten tłumaczy się, że nie mają zamiaru wprowadzać balansu, bo zniebalansowana gra bardziej podoba się graczom...

Mogę prosić o link do tego?

Cały czas słyszę, że hots to porażka blizzarda i tylko fanboye kręcą hype. Może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego to porażka? 1. Gra jest w becie. 2.Argument, że to gra dla casuali, już obaliliśmy.

Fakty mówią same za siebie - HotS to jedna z gorzej zapowiadających się gier 2015/2016/soon (bo z Blizzardem nigdy nic nie wiadomo) roku. Mnie osobiście coś skręca jak widzę Diablo w przebraniu murlocka i do tego jeżdżącego na tęczowym jednorożcu. Humor w grach jest potrzebny, ale to nawet się pod niego nie kwalifikuje i jest to śmieszne raczej w negatywnym znaczeniu.

Ogólnie to gra z pewnością byłaby nazywana crapem gdyby nie naklejka Blizzarda. Ja bym na ich miejscu tą naklejkę szybko zdjęła i udawała, że ta gra nigdy nie istniała bo będą pośmiewiskiem na cały układ słoneczny... A nie chwila, już są przez Heartstone, Hots jeszcze dowalił swoje.

Z jednej strony nieco rozumiem Bli$$ard bo chcą zmienić swój target - wszak erę casualów mamy, jednakże ten target zmieniają w bardzo mało finezyjny sposób i aż powodują odruchy wymiotne. Powinni dostać jakąś nagrodę złotego casuala za najbardziej zcasualowane gry naszych czasów.

Hardcorowe gry jednak lepiej im wychodziły (Diablo 2, Starcraft, WoW TBC), niestety rynek się zmienia i starają się do niego podpasować, co na razie im średnio wychodzi.

Cały czas słyszę, że hots to porażka blizzarda i tylko fanboye kręcą hype. Może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego to porażka? 1. Gra jest w becie. 2.Argument, że to gra dla casuali, już obaliliśmy.

Gra to porażka bo nie dostało się klucza. Argument obalony.

Fakty mówią same za siebie. Jest ponad 9 milionów chętnych na betę i non stop żebry o klucze.

@ Hasira. najbardziej zcasualowione to masz swoje GW 2.

Hasira Podaj mi te fakty :D

Hardcorowe gry jednak lepiej im wychodziły (Diablo 2, Starcraft, WoW TBC), niestety rynek się zmienia i starają się do niego podpasować, co na razie im średnio wychodzi.
Średnio im to wychodzi? To czemu kolejne ich gry biją rekordy sprzedaży i rekordy pod względem ilości graczy ?
Śmieszne jest to, że ktoś ocenia grę po tym jak zagrał z randomami, które rozgrywają swój pierwszy mecz i które nie wiedzą nic o grze. Potem ktoś kieruje się taką opinią i hejci grę bo hejt jest taki cool.

Śmieszne jest to, że mimo swojego wykładu o hejcie, hejtujesz mnie. Poza tym "niewiedza kłamstwo rodzi", więc dla sprostowania mojej wypowiedzi napiszę coś więcej. Grałem z kumplem, który jakieś pojęcie o grze już posiadał. Kierował mnie podczas rozgrywki, więc od samego początku wiedziałem co robić. Owszem gra jest 'dynamiczna', ale tego OGROMU strategii nie dostrzegam. Jakieś przemyślenia stosować trzeba, ale tak jest w każdej tego typu gierce. Gra nie przypadła mi do gustu. Całe szczęście jest to beta i jeszcze sporo może się zmienić.

Nie ma jak to być hipokrytą narzekając na casuale od Blizza, jednocześnie grając w najbardziej casualowe mmo, czyli GW 2.

@Oynoki, czytałem to, bodajże, gdzieś na forum jakiś czas temu, jak wejdę na lapka, to potem poszukam.

Gra jest słaba, gdyż, przede wszystkim, nie jest zbalansowana. Kolejnym minusem jest sama rozgrywka, owszem, różnorodność map jest urozmaiceniem rozgrywki, ale niektóre 'mapowe zadania' za bardzo wpływają na rozgrywkę.

Dla jednych minus, dla innych plus, brak swobody w 'budowaniu' własnej postaci, przez co z czasem wkrada się monotonność. Jak wspomniał Hasira " Diablo w przebraniu murlocka i do tego jeżdżącego na tęczowym jednorożcu" - może dla wielu nieznaczące, ale, według mnie, psuje to klimat gry. Głównym minusem jest wspomniany przeze mnie brak balansu, a z tego jak blizzard balansuje inne swoje produkcje i z tego co wypisuje na forum, to dobrze sie nie zapowiada.

@Dropson, bo przyjęto regułę, ze wszystko co blizzarda, to z wysokiej półki i owszem, kiedyś tak było, kiedyś. Wielu ludzi ma jeszcze klapki na oczach i traktuje blizzarda jako wyznacznik dobrej produkcji, co mija się z prawdą.

*W ogóle bawi mnie to, że HoTs'a zażarcie bronią tylko ci, którzy mają avatar/miniaturę/sygnaturę nawiązującą do tej produkcji.*

Gralem za czasów alfy, na becie pare meczy tylko. Community z lola przyszło i zaczęły się hejty w grze. Nie mam siły się z nimi użerać, poczekam aż te mentalne dzieci lola wrócą na swoje podwórko. Gra jest świetna, wbiłem 40lvl i rozegrałem parę set meczy. Polecam wszystkim, którzy nie mają klapek na oczy i nie widzą tylko lola, jedynego króla.

Btw. Najlepsza jest Hasira która w wowie czekała 30minut dps'em na lfr, czego nie mogla znieść i od tamtej pory hejci wszystkie gry blizza. GJ ;)

@CicutaVenenum czekam na link :)

Pozdrawiam

No przeczytałem wszystko, i wiele osób ma rację jak i nie. Jedna osoba dobrze to ujęła, że blizzard słynie z czegoś nowego. Być może Hots będzie czymś innowacyjnym? Dajcie mu czas, jest jeszcze w becie, wszystko się może zmienić. Hots'a nie można porównywać do typowej moby jakimi są Dota, Lol, Hon. Tylko do tych przyśpieszonych casualowych Mob do której właśnie należy Hot's, Strife, Blood(coś tam, już zapomniałem nazwę gry). Więc ludzie nie spinać się i tylko czekać, gra się może jeszcze zmienić o 180 stopni( no może nie 180, bo hero nie zmienią XD)

@Karas5, ale nic już się nie zmieni w HoTsie, bo od alfy, jedyne co blizzard robi, to poprawia drobne bugi, wprowadza nowe postacie i mapy. Żadnych szczególnych zmian.

Gralem za czasów alfy, na becie pare meczy tylko. Community z lola przyszło i zaczęły się hejty w grze. Nie mam siły się z nimi użerać, poczekam aż te mentalne dzieci lola wrócą na swoje podwórko. Gra jest świetna, wbiłem 40lvl i rozegrałem parę set meczy. Polecam wszystkim, którzy nie mają klapek na oczy i nie widzą tylko lola, jedynego króla. Btw. Najlepsza jest Hasira która w wowie czekała 30minut dps'em na lfr, czego nie mogla znieść i od tamtej pory hejci wszystkie gry blizza. GJ @CicutaVenenum czekam na link Pozdrawiam

Nieee, ona prawdopodobnie hejci Blizza za swoje uzależnienie od WoWa za czasów WotLK. Nie wiem, czy z tego powodu straciła faceta czy co, nie wnikam. Faktem jest, że z powodu swojej słabej psychiki pisze głupoty.

Co do balansu HotSa, to akurat jest lepszy, niż w LoLu czy docie, co jest bardzo dobrym wynikiem jak na grę w fazie beta. Co prawda zostało jeszcze dużo do zrobienia, głównie optymalizacja silnika i nieszczęsnego kodu sieciowego, ale mam nadzieję, że uporają się z tym przed release.