Opłaca się zaczynać?

To jest dobra myśl.Gry MOBA, mają to do siebie, że tylko w nie grasz i możesz zagrać ze znajomymi... to samo łączy single player'a, a co lepsze czasem nawet nie wymaga neta.Tak samo tracisz na tym jak i tamtym.

Nie zbalansowana? Ktos tu w dupe dostal i zeby odbudowac swoje ego napisze na forum, ze gra ma zly balans.

Jedyny mocny champion w HotS którym gardze jest Nova. Brak mozliwosci budowania postaci i monotonnosc? Masz duzo talentów i za kazdym razem mozesz budowac postac inaczej, w innych moba co gre kupujesz praktycznie to samo okazyjnie cos zmieniajac, grasz non stop na tej samej mapie i robisz wszystko od nowa w kolko, co kazda gre.

Na przyklad w lolu, siedzisz na swojej linii 20 minut, bijesz turreta, potem kolejne, inhibitor, nexus koniec, w srodku jakis baronik, dwa moze trzy teamfighty 5v5. W hots tak jak koles wyzej wspomnial, albo defasz albo atakujesz, idziesz z druzyna do kopalni albo dajecie im ta kopalnie i defujecie, na mapie z monetami jak ktos ma duzo monet to robisz na niego zasadzke zeby je zabrac, duzo tego jest do pisania.

Nie zbalansowana? Ktos tu w dupe dostal i zeby odbudowac swoje ego napisze na forum, ze gra ma zly balans. Jedyny mocny champion w HotS którym gardze jest Nova. Brak mozliwosci budowania postaci i monotonnosc? Masz duzo talentów i za kazdym razem mozesz budowac postac inaczej, w innych moba co gre kupujesz praktycznie to samo okazyjnie cos zmieniajac, grasz non stop na tej samej mapie i robisz wszystko od nowa. Na przyklad w lolu, siedzisz na swojej linii 20 minut, bijesz turreta, potem kolejne, inhibitor, nexus koniec. W hots tak jak koles wyzej wspomnial, albo defasz albo atakujesz, idziesz z druzyna do kopalni albo dajecie im ta kopalnie i defujecie, na mapie z monetami jak ktos ma duzo monet to robisz na niego zasadzke zeby je zabrac, duzo tego jest do pisania.

Nova jest irytująca przez niewidkę i zasięg, ale idzie łatwo ją kontrować.

I resetujacy sie ult po kazdym zabiciu ktory sadzi Ci polowe hp.

Nova jest tzw. noob stomperem. W potato bracketach robi cuda, ale już na wyższym poziomie trzeba się nieźle naprodukować, by być very useful dla teamu.

Nova jest very useful, ale we schodzic troche z topic, wiec lets start to pisac cos on temat.

I juz can wyczuc this warn.

Mój Boże jak czytam te komentarze dotyczące hots to aż mi się serce kraja, nie wiem czy fanboy'e blizzarda są tak zaślepieni, ale łatwo zauważyć, że ostatnie gry wymienionej wyżej firmy są robione typowo pod causali... ostatnia gra która wyszła (nie licząc dodatków), która prezentowała jakikolwiek poziom rozrywki to starcraft 2. HS mimo, że fajny to jest banalnie prosty, tak samo hots który jest tak beznadziejnie łatwy, że mój 5 letni brat umiałby w niego grać, bo jedyne co tam się robi to spamuje skille... o d3 już nie wspomnę, w porównaniu do diablo 2 jest to spadek jakości, PoE prezentuje dużo wyższy poziom, niż diablo 3 i wcale nie trzeba kupować dodatku, a do tego gra jest f2p. W tym momencie nie płacimy blizzardowi za jakość rozrywki, ale za markę, która ostatnimi czasy nie oferuje nic świeżego...

Bylo juz mowione, jak nie masz 40 lvl, nie grales rankedów, to nie wypowiadaj sie, ze gra jest slaba i latwa.

Gry blizzarda sa slabe bo trzeba za nie placic albo placz bo sie klucza nie dostalo (wow, diablo, hots) taka logika wiekszosci ludzi tutaj.

Bylo juz mowione, jak nie masz 40 lvl, nie grales rankedów, to nie wypowiadaj sie, ze gra jest slaba i latwa.Gry blizzarda sa slabe bo trzeba za nie placic albo placz bo sie klucza nie dostalo (wow, diablo, hots) taka logika wiekszosci ludzi tutaj.

A skąd Ty wiesz czy nie wbiłem 40 lvl, albo czy nie mam większości gier blizzarda, z domysłów to możesz sobie może co najwyżej bajki opowiadać. Taka jest moja opinia więc nie gdybaj tutaj i jeżeli masz jakiekolwiek argumenty to podziel się nimi, a nie wymyślasz co by było gdyby...

Wbicie 40 lvl zajmuje troche czasu, i na pewno nie wygrywales gier spamujac skille.

W lola gralem 3 lata i tez spamowalem skille, bo oprócz tego i bicia turretów w tej grze nie ma nic do roboty, az sam sie dziwie co przez ten czas tam robilem.

Wbicie 40 lvl zajmuje troche czasu, i na pewno nie wygrywales gier spamujac skille.W lola gralem 3 lata i tez spamowalem skille, bo oprócz tego i bicia turretów w tej grze nie ma nic do roboty, az sam sie dziwie co przez ten czas tam robilem.

Ale czemu atakujesz inne gry, jak nie możesz wypowiedzieć się o hots'ie, myślisz, że mnie to zaboli? Dla Twojej wiadomości gram w Dote, która w porównaniu do Hotsa jest to jak niebo, a ziemia. Nie lubię się powtarzać, ale przytocz mi argumenty, a nie od razu zmieniasz temat. ;)

Rozumiem że wszyscy oczekują żeby gra była tak trudna że samo sterowanie postacią było na zaawansowanym poziomie i ogarnięcie zajmowało by z kilka tygodni ? Dla mnie to jak lol tylko po prostu inne uniwersum dość ciekawie pograć Diablo, Rehgarem pośmiać się z ich tekstów. Nie rozumiem diablo na jednorożcu to coś złego gra w tym wypadku ma cieszyć :) do poważnej gry to zapraszam do Diablo tam akurat jest inaczej ukazany choć w D3 tęczowe mapy no to mnie trochę też skręca. Jeśli lubisz takie uniwersum i prostotę zagraj nie będziesz musiał skupiać się na wielu istotnych rzeczach w grze jak np w LoLu lub w Docie a zajmiesz się taktyką i strategią. Jak ktoś mówił wcześniej jeśli trochę zależy ci na wygrywaniu meczy zgranej drużynie zagraj ze znajomymi razem raźniej :).

Hasira Podaj mi te fakty Średnio im to wychodzi? To czemu kolejne ich gry biją rekordy sprzedaży i rekordy pod względem ilości graczy ?

Odpowiedź krótka: bo Blizzard :) Zresztą wielokrotnie było to już pisane - fanboje Blizzarda nakręcają hype. Te 9 milionów, które czeka na klucze to przecież gracze WoWa i nikt więcej.

Zresztą... Właśnie odpisałam na komentarz jednego z fanbojów. Więcej już mnie nie sprowokujecie ^^

Aha i żeby was jeszcze bardziej wkurzyć to napiszę;

GW2, FF XIV > WoW, have fun ;D

Nie ma co pisac, lolowe i dotowe pacholki zawsze maja swoje zdanie. Gra jest w closed becie a tak czy siak jest be be. A bron Boze spróbuj tylko zaatakowac dote albo lola, dostaniesz na klate zmasowany atak bredni.

Plusem tego jest, ze beda ludzie do grania, gra bedzie funkcjonowala mimo tego ile jeszcze hejtu napiszecie. Niech zrobia ja jeszcze p2p to w ogóle takich cebul nie bedzie.

warn_ico.png
Obraza użytkowników ~ blaumro
Nie ma co pisac, lolowe i dotowe pacholki zawsze maja swoje zdanie.

Bucu jak nie umiesz wyrazić swojego zdania to od razu obrażasz innych, sam jesteś fanboy'em blizzarda który, wie tyle o grać co mu ludzie z blizzarda napiszą, na Twoim miejscu zamknąłbym się w końcu, bo z takimi argumentami... a zresztą co się będę z idiotą kłócił. Wielki pan gra na sunwellu w wowa i uważa się za nie wiadomo kogo, może tak nie jest, ale Twoim tokiem myślenia mogę sobie domyślać o Tobie co zechcę.

warn_ico.png
Obraza użytkownika ~ blaumro
Odpowiedź krótka: bo Blizzard Zresztą wielokrotnie było to już pisane - fanboje Blizzarda nakręcają hype. Te 9 milionów, które czeka na klucze to przecież gracze WoWa i nikt więcej. Zresztą... Właśnie odpisałam na komentarz jednego z fanbojów. Więcej już mnie nie sprowokujecie ^^ Aha i żeby was jeszcze bardziej wkurzyć to napiszę; GW2, FF XIV > WoW, have fun ;D

Nie wkurzyłaś mnie, zgadzam się z tym, że FF XIV > WoW ;)

Pozdrawiam

Ps Autor tematu coś się odzywa? bo nie widzialem.

panowie to jest BETA!!!! widać nie graliście w betę lola jak ja wtedy to było tak samo a teraz widać

Sugerujesz że w becie LoLa nie było itemów? Bo to chyba główny zarzut.

No teraz to już fanboye blizzarda nieco odpływają do krainy czarów, i grzybków halucynogennych. HOTS jest zdecydowanie najbardziej casualowym tytułem MOBA obecnie dostępnym na rynku. Czy to dobrze, czy źle, to nie jest istotne, ważne, że takie są fakty, a niektórzy próbują przedstawić tą grę jako ostatni bastion true gamerów. Żadne hard to master, nic z tych rzeczy...

Casualowy... mnóstwo casualowych graczów przegrywa mecze, bo ignorują jakiekolwiek objective'y na mapie i wolą siedzieć w miejscu, cały czas bezsensownie pushując jedną linię.

Fakty mówią same za siebie - HotS to jedna z gorzej zapowiadających się gier 2015/2016/soon (bo z Blizzardem nigdy nic nie wiadomo) roku. Mnie osobiście coś skręca jak widzę Diablo w przebraniu murlocka i do tego jeżdżącego na tęczowym jednorożcu. Humor w grach jest potrzebny, ale to nawet się pod niego nie kwalifikuje i jest to śmieszne raczej w negatywnym znaczeniu.Ogólnie to gra z pewnością byłaby nazywana crapem gdyby nie naklejka Blizzarda. Ja bym na ich miejscu tą naklejkę szybko zdjęła i udawała, że ta gra nigdy nie istniała bo będą pośmiewiskiem na cały układ słoneczny... A nie chwila, już są przez Heartstone, Hots jeszcze dowalił swoje.Z jednej strony nieco rozumiem Bli$$ard bo chcą zmienić swój target - wszak erę casualów mamy, jednakże ten target zmieniają w bardzo mało finezyjny sposób i aż powodują odruchy wymiotne. Powinni dostać jakąś nagrodę złotego casuala za najbardziej zcasualowane gry naszych czasów.Hardcorowe gry jednak lepiej im wychodziły (Diablo 2, Starcraft, WoW TBC), niestety rynek się zmienia i starają się do niego podpasować, co na razie im średnio wychodzi.

Od kiedy D2 było hardcorową grą? Od kiedy Starcraft był hardcorowy? To były zwyczajne (acz dobre, a w przypadku Starcrafta bardzo dobre) gry. Nie były ostoją wśród setek casualowych tytułów, bo takowych nie było.

Poza tym od kiedy Blizz jest wyśmiewany za HSa? Z tego co zauważyłem jest to obecnie najpopularniejsza sieciowa karcianka na rynku...

No przeczytałem wszystko, i wiele osób ma rację jak i nie. Jedna osoba dobrze to ujęła, że blizzard słynie z czegoś nowego. Być może Hots będzie czymś innowacyjnym? Dajcie mu czas, jest jeszcze w becie, wszystko się może zmienić. Hots'a nie można porównywać do typowej moby jakimi są Dota, Lol, Hon. Tylko do tych przyśpieszonych casualowych Mob do której właśnie należy Hot's, Strife, Blood(coś tam, już zapomniałem nazwę gry). Więc ludzie nie spinać się i tylko czekać, gra się może jeszcze zmienić o 180 stopni( no może nie 180, bo hero nie zmienią XD)

HotS nie celuje w bycie najlepszą wśród mniej popularnych MOBA, on chce zatrząść najpopularniejszą trójcą - i póki co celuje w coś nowego, w przeciwieństwie do setek klonów (to pierwsze MOBA które znam, w którym nie ma czegoś takiego jak pojedyncza feednięta osoba wygrywająca mecz). A biorąc pod uwagę, że mówimy o grze Blizzarda, to popularność mamy zapewnioną.

Mówienie o tym że to dopiero beta nie ma większego sensu, bo gra nagle nie zmieni swojego stylu i nie dostanie itemów albo indywidualnego XP.

Nie zbalansowana? Ktos tu w dupe dostal i zeby odbudowac swoje ego napisze na forum, ze gra ma zly balans.Jedyny mocny champion w HotS którym gardze jest Nova. Brak mozliwosci budowania postaci i monotonnosc? Masz duzo talentów i za kazdym razem mozesz budowac postac inaczej, w innych moba co gre kupujesz praktycznie to samo okazyjnie cos zmieniajac, grasz non stop na tej samej mapie i robisz wszystko od nowa w kolko, co kazda gre.Na przyklad w lolu, siedzisz na swojej linii 20 minut, bijesz turreta, potem kolejne, inhibitor, nexus koniec, w srodku jakis baronik, dwa moze trzy teamfighty 5v5. W hots tak jak koles wyzej wspomnial, albo defasz albo atakujesz, idziesz z druzyna do kopalni albo dajecie im ta kopalnie i defujecie, na mapie z monetami jak ktos ma duzo monet to robisz na niego zasadzke zeby je zabrac, duzo tego jest do pisania.

A tu z kolei podajesz przykład z LoLa z pierwszych dwóch sezonów. Finały sezonu drugiego zmieniły oblicze LoLa - głównie ze względu na Azjatów, którzy wyskoczyli z bardzo agresywną i aktywną grą. Jeśli w LoLu grasz przez 20 minut na jednej linii, a później rozgrywasz 3 teamfighty - to znaczy, że grasz na wyjątkowo niskim poziomie.

Czemu o tym mówię? Bo twoja wiedza o LoLu jest tak samo uboga, jak wiedza innych na temat HotSa.

HotS jest grą dobrą, mimo że uproszczoną w założeniach (brak itemów, szybsza rozgrywka, większy nacisk na team i mniejszy na indywidualne statystyki, znaczne uproszczenie lub wręcz usunięcie mechanik takich jak lasthitowanie). Jedyny zarzut jaki mam do tej gry to polityka Blizzardu odnośnie sprzedaży bohaterów i skinów - ceny są chore, a większość kasy zdobywamy z Daily Questów... przy czym, jak to ktoś wyliczył (na forum blizza), średni zarobek z questów na dzień to ~440 coinów przy najniższym koszcie herosa równym 2000 (i najwyższych równych 10000...). Oczywiście można kupić ich za prawdziwą kasę - od 4€ do 10€, zależnie od kosztu w coinach...

Nie to że nie da się ich zdobyć inaczej. Chodzi o to, że koszt jest horrendalnie wysoki, bo nagroda za mecz to 20 coinów za przegraną i 30 coinów za wygraną. To jest strasznie mało i nagrody za wbicie leveli konta (łącznie 6000) oraz mastery bohatera (500 za każdego) nie rekompensują tego nawet w małej części.

A każdy kolejny post z inwektywami spowoduje zgłoszenie tego do moderacji, która może dawać warny. I nie będzie mi zależeć czy to będzie ktoś miły, czy mniej miły. Trzymajcie poziom, a nie róbcie bydło godne gimbazy.

W przeciagu tak krótkiego czasu zostalem nazwant fanboyem blizzarda i play station, niedlugo zostane fanboyem windowsa tylko dlatego, ze preferuje lepszy produkt.

Wyzywac mnie bedzie koles który sie pytal, jak dostac darmowego gifta od riotu, i ma GW2 dwa razy w opisie napisane ... paranoja.

Ogarnij suty kolego to sa tylko gry a bronisz ich tak jak by twoje zycie od tego zalezalo.

W przeciagu tak krótkiego czasu zostalem nazwant fanboyem blizzarda i play station, niedlugo zostane fanboyem windowsa tylko dlatego, ze preferuje lepszy produkt.Wyzywac mnie bedzie koles który sie pytal, jak dostac darmowego gifta od riotu, i ma GW2 dwa razy w opisie napisane ... paranoja.Ogarnij suty kolego to sa tylko gry a bronisz ich tak jak by twoje zycie od tego zalezalo.

"A każdy kolejny post z inwektywami spowoduje zgłoszenie tego do moderacji, która może dawać warny. I nie będzie mi zależeć czy to będzie ktoś miły, czy mniej miły. Trzymajcie poziom, a nie róbcie bydło godne gimbazy."

Więc stul japę lapsie (inwektywa, ale nie można być wobec tego chamstwa pasywnym), bo w wieku 16 lat o ile to prawdziwe dane powinieneś reprezentować wyższy poziom wypowiedzi i emocjonalny. Nie wiem czy masz jakieś kompleksy, ale powinieneś o tym porozmawiać rodzicami to może uda się Ciebie jeszcze odratować.

warn_ico.png
Obraza użytkownika ~ blaumro

http://eu.battle.net/heroes/pl/blog/17704484

Link na temat balansu w hots. Jakby ktoś myślał że jest to wyssane z palca.

Nie mam słów co do tego co tutaj piszecie. Po pierwsze , nie możecie mówić że jakiś produkt jest dobrym produktem jeżeli przez bardzo długi czas jego użytkowania nie spełnia wymagań jakie stawia przed nim jego użytkownik, nawet jeżeli później te wymagania zostaną spełnione. Po drugie hots jest uproszczoną mobą która jest produktem typu pick and play. Dużo ludzi odstrasza od grania w mobę( w sensie lane pusher ) to że są to gry wymagające przyswojenia ogromu informacji żeby czerpać z nich przyjemność - spowodowane jest to jednym elementem bardzo charakterystycznym dla tego typu rozrywki, który hots bardzo finezyjnie obchodzi. Jest to kontrbudowanie , dobry gracz w mobę buduje swoją postać tak aby jak najbardziej efektywnie działać na swoim lane'nie odpowiadając na możliwości i build swojego przeciwnika. Niestety kontrbudowanie jest umiejętnością wymagająca wiedzy o interakcji wielu przedmiotów między sobą i postaciami jakie mogą je nosić i jak one wpływają na ich możliwości. Hots zamienia system przedmiotów na system talentów przez co uniemożliwia kontrbudowanie, ale jednocześnie zmniejsza nacisk na ten element rozgrywki przez przeniesienie gry z lane'u na grę o punkty kontrolne na mapie. Dzięki temu nie ma sie jako takiego partnera na lini z którym zmierzenie miało duży nacisk na resztę rozgrywki. I dla tych co podniosą głos - ale w HOTS można kontrbudować się, zadam jedno proste pytanie - co mam zrobić jako Tyrande jeżeli mam przed sobą drużynę przeciwników która non stop mnie stunuje? W normalnym moba wziąłbym przedmiot lub zaklęcie które osłabia wpływ CC, tutaj nie mam takiego wyboru, nie mogę w żaden sposób odpowiedzieć na taką drużynę przeciwną. Jeżeli wzięło by się normalne moba i ograniczyło graczy do kupowania tylko polecanych przedmiotów i ewentualnych zaklęć dla danych postaci, i zmniejszyło ważność wyniku walki na laneach a zwiększyło ważnośc wprowadzonej walki o punkty kontrolne - wyjdzie nam hots.

http://eu.battle.net/heroes/pl/blog/17704484/wieści-zza-kulis-brak-pełnego-zbalansowania-bohaterów-jest-fajny-26-01-2015 Link na temat balansu w hots. Jakby ktoś myślał że jest to wyssane z palca. Nie mam słów co do tego co tutaj piszecie. Po pierwsze , nie możecie mówić że jakiś produkt jest dobrym produktem jeżeli przez bardzo długi czas jego użytkowania nie spełnia wymagań jakie stawia przed nim jego użytkownik, nawet jeżeli później te wymagania zostaną spełnione. Po drugie hots jest uproszczoną mobą która jest produktem typu pick and play. Dużo ludzi odstrasza od grania w mobę( w sensie lane pusher ) to że są to gry wymagające przyswojenia ogromu informacji żeby czerpać z nich przyjemność - spowodowane jest to jednym elementem bardzo charakterystycznym dla tego typu rozrywki, który hots bardzo finezyjnie obchodzi. Jest to kontrbudowanie , dobry gracz w mobę buduje swoją postać tak aby jak najbardziej efektywnie działać na swoim lane'nie odpowiadając na możliwości i build swojego przeciwnika. Niestety kontrbudowanie jest umiejętnością wymagająca wiedzy o interakcji wielu przedmiotów między sobą i postaciami jakie mogą je nosić i jak one wpływają na ich możliwości. Hots zamienia system przedmiotów na system talentów przez co uniemożliwia kontrbudowanie, ale jednocześnie zmniejsza nacisk na ten element rozgrywki przez przeniesienie gry z lane'u na grę o punkty kontrolne na mapie. Dzięki temu nie ma sie jako takiego partnera na lini z którym zmierzenie miało duży nacisk na resztę rozgrywki. I dla tych co podniosą głos - ale w HOTS można kontrbudować się, zadam jedno proste pytanie - co mam zrobić jako Tyrande jeżeli mam przed sobą drużynę przeciwników która non stop mnie stunuje? W normalnym moba wziąłbym przedmiot lub zaklęcie które osłabia wpływ CC, tutaj nie mam takiego wyboru, nie mogę w żaden sposób odpowiedzieć na taką drużynę przeciwną. Jeżeli wzięło by się normalne moba i ograniczyło graczy do kupowania tylko polecanych przedmiotów i ewentualnych zaklęć dla danych postaci, i zmniejszyło ważność wyniku walki na laneach a zwiększyło ważnośc wprowadzonej walki o punkty kontrolne - wyjdzie nam hots.

Wyskakuje blad 404.