Oszust 3 Keye CS GO

Na wstepie nie wiem czy to dobry dział.

Dzis pojawila sie oferta od Pana Alana Kosteckiego ze sprzedaje 3 klucze do gry CS GO. : )

Po kontakcie na GG, dogadaniu wszystkiego przelalam mu 20zł na konto prywatne w mbanku po czym zrobił sie offline i podał mi zuzyty kod do gry. Chcialam ostrzec przed nim a zarazem jezeli jeszcze kogos oszukal to prosze o kontakt. Byłam przed chwila z wydrukowana rozmową, filmem z rozmowy oraz potwierdzeniem wplaconych srodkow na policji (znajomy pracuje tam wiec wiem ze dobrze sie tym zajmą). Jezeli jeszcze kogos oszukal to moze sie dopiąć.

Pozdrawiam

A wystarczyło wpłacić 20 zł na Steam i by nie było tych nieprzyjemności.

Nie znam. Nie wiem nawet gdzie on mieszka. Nie lepiej było zostać przy CS 1.6?

Posiadam jego address ip ktory zostal uzyskany przez komunikator GG : ) wiec jezeli nawet konto nie nalezy do niego to sam sobie narobi problemow, wykroczenie bedzie w aktach : )

Chciał mi wcisnąć klucze po niższej cenie bo jak to powiedział:"To jego ostatnie klucze a klientów mało".

Na szczęście został zgłoszony przez wiele osób

A pieniadze i tak odzyskam, pojade po południu do banku i po sprawie : P to tylko 20 zł ale nie dam sie oszukać : P

W Internecie wszyscy mysla, ze sa bezkarni, bo niby anonimowi. Frajerzy. Taki mmorpg.org.pl tez sobie nabruzdzil i teraz ma problem z Vampirlordem, ktory ponoc juz byl w sadzie najwyzszy,

Który z tych Kosteckich jest oszustem? link

Jak Cię oszukał kupiłeś klucz i go dostałeś? :P Nie widziałem jego, oferty ale może tam jest że sprzedaje klucz dla kolekcjonerów.

No cóż. Obowiązuje na targowisku zasada "Na własne ryzyko".

W Internecie wszyscy mysla, ze sa bezkarni, bo niby anonimowi. Frajerzy. Taki mmorpg.org.pl tez sobie nabruzdzil i teraz ma problem z Vampirlordem, ktory ponoc juz byl w sadzie najwyzszy,

Nie zapominaj, że ma on znajomości w prokuraturze i w każdej chwili do każdego z rangą inną niż użytkownik mogą zapukać bagiety.

A ty nie zapominaj, ze on nie jest zwyklym vampirem, a prawdziwym lordem. Sen dla slabych.

warn_ico.png
offtop ~ NS

Zgodnie z art. Art. 136.§ 1. Kto przy sprzedaży towaru lub świadczeniu usług oszukuje nabywcę co do ilości, wagi, miary, gatunku, rodzaju lub ceny, jeżeli nabywca poniósł lub mógł ponieść szkodę nieprzekraczającą 100 złotych, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

§ 3. Usiłowanie wykroczenia określonego w § 1 oraz podżeganie i pomocnictwo są karalne.

Art. 24 k.w. stanowi , iż :
§ 1. Grzywnę wymierza się w wysokości od 20 do 5 000 złotych
§ 2. Jeżeli za wykroczenie popełnione w celu osiągnięcia korzyści majątkowej wymierzono karę aresztu, orzeka się obok tej kary również grzywnę, chyba że orzeczenie grzywny nie byłoby celowe.
§ 3. Wymierzając grzywnę, bierze się pod uwagę dochody sprawcy, jego warunki osobiste i rodzinne, stosunki majątkowe i możliwości zarobkowe

Z tego wychodzi iż roszczyć swoich 20 zł możesz na drodze postępowania z roszczenia cywilnego. Nie potrzebujesz umowy kupna/sprzedaży do tego ponieważ została zawarta umowa ustna sprzedaży co jest również wiążące co umowa pisemna z racji tego iż jesteś w posiadaniu kopi tej rozmowy.

Z 2 strony kwota 20 zł nie jest tego warta, chyba że chcesz kolesiowi zrobić świnie to zakladasz mu sprawę , i wygrywasz oczywiście koleś ponosi takie koszta:

-350 zł > koszt postępowania sądowego

- Koszt adwokata (200-1000 zł )

- Kara wymierzona przez sąd od 20 do 5000 tyś zł

Przepraszam za offtop ale z jaką sprawą Vampir, by miał tam iść?

warn_ico.png
Nie ma sprawy ~ NS

Wiec tak. Ogolnie bym sie w to nie mieszala, ale ze mam znajomego w policji ktory zajmuje sie przestepstwami gospodarczymi ( w internecie) to nabrudzę mu w papierach. Wyslalam juz dyspozycje o zwrot pieniedzy wiec pieniadze odzyskam, sprawa zostala tez juz zalozona. Co do "kolekcjonerskiego klucza' nie, pytalam na gadu gadu 3x czy kod jest do uzycia, i po nim dostane gre : ) Po czym dostaje zuzyty klucz.

Który z tych Kosteckich jest oszustem? link

Nie sugeruj sie tym ze takie podal dane. moga byc to fikcyjne, dlatego posiadam jego address IP co pomoze w ustaleniu jego danych osobowych : )

przestepstwami gospodarczymi ( w internecie)

Ale ty to kupywałaś przez gg.

Edit: Napisałaś DP, edytuj lepiej.

W jaki sposób można odzyskać owe wysłane pieniądze? Mogą ci je zwrócić? Na jakich warunkach?

Ale ty to kupywałaś przez gg.Edit: Napisałaś DP, edytuj lepiej.

Gadu gadu, allegro , czy cokolwiek. To podchodzi pod przestepstwo gospodarcze :) Ja tam sie nie znam , znajomy byl, powiedział, że zajmie sie wszystkim. I tyle : ) teraz czekac az oszust dostanie za swoje. Z 20 zł zapłaci znacznie wiecej, tak jestem świnią i tak będzie.

W jaki sposób można odzyskać owe wysłane pieniądze? Mogą ci je zwrócić? Na jakich warunkach?

Sa 3 opcje. 1 . Wycofanie dyspozycji jak przelew nie wyszedl z banku. 2. Wycofanie pieniedzy przez bank, tam jakas oplata jest. 3. Ustalenie po numerze konta oddziału gdzie zostało konto założone (co jest najlepsze dla mnie), Opcja 1 i 2 nie wchodza w gre. Gdyz przelew z tego samego banku od razu wychodzi.

Tutaj oszust założyl konto :D

• Nazwa banku: mBank SA
  • Oddział: O. Bankowości Detalicznej
  • Adres: ul.Mickiewicza 10, 90-959 Łódź

Dobrze robisz! Dojedź go to może za pare lat ludzie będą inaczej patrzeć na przestępstwa internetowe.

z tego co mi wiadomo niedługo ma być przecena na cs:go na steamie. Nie warto kombinować jeżeli można mieć grę za ~5zł