20 zł czy 1000 zł nieważne, ale jeżeli jest nadzieja, aby takiemu gnojowi dopiec to warto walczyć.A na przyszłość lepiej kupować z keyi czy z tego typu stron tam chyba jest większa pewność. Powodzenia.
Oszust 3 Keye CS GO
Heh, tylko pozazdrościć samozaparcia Mnie pod koniec maja oszukali na allegro, kupiłem d3 za 98 zł, klucza jak nie było, tak nadal nie ma i kaski również. Z aukcji ten klucz kupiło około 30 osób (bo sortowałem według popularności) i do tej pory nie byłem na policji, w sumie 100 zł w tę czy w tamtą xD Niech się nażre tą kasą.
Za 20 zł na pewno nie poszedłbym na policje, szkoda czasu - moim zdaniem.
Dla ciebie szkoda. To tylko 20 zl, wiem. Ale nie lubie oszustow : ) A co do diablo, sama probuje sprzedac swoje z dodatkiem za 100zl ; P i nie idzie : P
Nie mowcie, ze to tylko 20 zl, bo nie o to chodzi. Chodzi o zwykla, ludzka przyzwoitosc. Dzis kradnie 20 zl, jutro 100, bo wydaje mu sie, ze w sieci nikt go nie ruszy. Trzeba to ukrocic i dobrze, ze komus sie chce i ktos sie za to zabral.
Nic mu nie grozi, od przeszło roku staramy się dojechać typa który ojebał nas (około 15 osób.) na przeszło 100 zł od każdego, łączna kwota to przeszło 1700 zł. Policja jedynie wysyła sprawę dalej do Policji w jego mieście po czym odsyłaja do nas oddalenie sprawy. Polskie prawo, takie piękne
Nic mu nie grozi, od przeszło roku staramy się dojechać typa który ojebał nas (około 15 osób.) na przeszło 100 zł od każdego, łączna kwota to przeszło 1700 zł. Policja jedynie wysyła sprawę dalej do Policji w jego mieście po czym odsyłaja do nas oddalenie sprawy. Polskie prawo, takie piękne
Jezeli policja nie moze zdzialać, to polecam pozew z powodztwa cywilnego o oszustwo. Jezeli na prawde oszukał i posiadacie dowody, to nie musicie sie nic martwic. Za sprawy sądowe zapłaci oszust.
Walcz, walcz.
Sam nie cierpię oszustów. Koniecznie daj tu znać jak ci poszło.
Nie mowcie, ze to tylko 20 zl, bo nie o to chodzi. Chodzi o zwykla, ludzka przyzwoitosc. Dzis kradnie 20 zl, jutro 100, bo wydaje mu sie, ze w sieci nikt go nie ruszy. Trzeba to ukrocic i dobrze, ze komus sie chce i ktos sie za to zabral.
Dlatego się kupuje u zaufanych sprzedawców.
Lepiej dać trochę więcej i mieć pewność, że dostaniesz to co chcesz niż dać mniej i myśleć, że dostaniesz a tu taki *****
Dodam iż ludzie nie będą nie nabierać na takie auckje z nie samowitą małą ceną, to i mniej oszustów.
Żeby nie było, nie nawidzę oszustów, którzy żerują na naiwności innych ale takie serwisy jak allegro nie powinny nie których (np. gry które nie pozwalają na handel kontami, gdzie potem piszą w aukcjach, że sprzedają jedynie czas poświęcony tej grze) rzeczy dopuszczać do sprzedaży.
Ja lubię oszustów, bo oszukują naiwnych jak wy.
Doszukałem się w przepisach,
Gra nie warta zachodu, sprawa zostanie umorzona z racji niskiej znikomej szkodliwości czynu. Nawet twój klega w policji nic ne zrobi ponieważ policja nie jest organem decyzyjnym tylko sąd, i już powiem ci jak to będzie wyglądało:
- Twój ziomuś z policji składa wniosek o ukaranie oszusta z art 136 &1 za co grozi kara pozbawienia wolności bądź kara grzywny do 5000 zł.
- Wniosek trafia do e-sądu
- Sąd oddala wniosek ze względu na niską szkodliwość społeczną: " Podstawa Prawna" 6 czerwca 1997, KK Dz.U.1997,nr 88, poz 553 , art 53 &1 )
Także możesz sobie wsadzić twoją zemstę w tyłeczek A twój oszust może spać dalej spokojnie. Gdyby kwota przekroczyła 100 zł wtedy już jest inna sprawa ponieważ wówczas sprawa podchodzi już pod Kodeks Karny a nie Kodeks Cywilny.
Następnym razem nie daj się zrobić w wała.
@ Edt
Pieniadze i tak odzyskam : P A co uda mu sie zrobic to sie zobaczy
Jeszcze jedno, jeśli tak to będzie wówczas TY ponosisz koszty procesowe 250~400 zł
Doszukałem się w przepisach,Gra nie warta zachodu, sprawa zostanie umorzona z racji niskiej znikomej szkodliwości czynu. Nawet twój klega w policji nic ne zrobi ponieważ policja nie jest organem decyzyjnym tylko sąd, i już powiem ci jak to będzie wyglądało:- Twój ziomuś z policji składa wniosek o ukaranie oszusta z art 136 &1 za co grozi kara pozbawienia wolności bądź kara grzywny do 5000 zł.- Wniosek trafia do e-sądu - Sąd oddala wniosek ze względu na niską szkodliwość społeczną: " Podstawa Prawna" 6 czerwca 1997, KK Dz.U.1997,nr 88, poz 553 , art 53 &1 )Także możesz sobie wsadzić twoją zemstę w tyłeczek A twój oszust może spać dalej spokojnie. Gdyby kwota przekroczyła 100 zł wtedy już jest inna sprawa ponieważ wówczas sprawa podchodzi już pod Kodeks Karny a nie Kodeks Cywilny.Następnym razem nie daj się zrobić w wała.
Acz dziwne, że tak potrafisz doszukać się takich informacji w internecie a na guru jeszcze nie doniosłeś, że kasuje potajemnie komentarze
Po co kupować z niepewnych źródeł skoro na Steam masz 100% bezpieczeństwa i gwarancji?
Skąpe społeczeństwo wolą łamać regulaminy żeby zaoszczędzić 5 dodatkowych złotych, a potem jeszcze udają poszkodowanych.
Pieniadze i tak odzyskam : P A co uda mu sie zrobic to sie zobaczy
Acz dziwne, że tak potrafisz doszukać się takich informacji w internecie a na guru jeszcze nie doniosłeś, że kasuje potajemnie komentarze
Sprawa portalu mmorpg.org.pl jest już w toku ale to już jest sprawa właściciela strony mmorpg.org.pl
Tak jak już powiedziałem kiedyś zabiorę się konkretnie za ten portal bo dużo tutaj cwaniaków jest
Nie wstawiaj białe pole.
Sprawa portalu mmorpg.org.pl jest już w toku ale to już jest sprawa właściciela strony mmorpg.org.pl Tak jak już powiedziałem kiedyś zabiorę się konkretnie za ten portal bo dużo tutaj cwaniaków jest
A co do tematu to trzeba mu nabrudzić by nie czuł sie zbyt pewnie.
Niby jakim cudem odzyskasz te 20 zł?? Bank raczej kasy Ci nie odda....Wystarczyło trochę ruszyć głowa bo oszuści byli są i będą bo zawsze znajdzie się jakiś naiwniak który dla zaoszczędzenia dosłownie kilku zł zostanie wydymany i zostanie z niczym....A gostkowi nic nie zrobią bo niska szkodliwość czynu....sory takie mamy prawo...
Po co kupować z niepewnych źródeł skoro na Steam masz 100% bezpieczeństwa i gwarancji?Skąpe społeczeństwo wolą łamać regulaminy żeby zaoszczędzić 5 dodatkowych złotych, a potem jeszcze udają poszkodowanych.
Jak człowiek chce zapłacić "więcej" niż normalnie to idzie do Steam.
Jak chce taniej to czeka na promocję albo szuka innego sprzedającego.
To co on teraz pisze to jest stek bzdur i głupot także nie wierzcie co on pisze bo chyba coś brał dziś rano.- Bank Ci nie odda kasy to po pierwsze - Kasę to może oddać ci osoba która cię oszukała z własnej woli bo żaden sąd nie wyda wyroku w takiej sprawie ze względu na niską szkodliwość społeczną - Przestań zgrywać cwaniaka bo masz kumpla z policji, cu*a ci da ten twój kumpel bo jest zwykłym trepem na patrolach a nawet jak nie i tak decyzję podejmuje sąd więc patrz wyżej. Mod zamknij ten temat bo to już kabaret ię robi, koleś stwarza jakieś bajki co on nie może a tak naprawdę gówno może tylko w gębie jest dobry
To co on teraz pisze to jest stek bzdur i głupot także nie wierzcie co on pisze bo chyba coś brał dziś rano.
- Bank Ci nie odda kasy to po pierwsze
- Kasę to może oddać ci osoba która cię oszukała z własnej woli bo żaden sąd nie wyda wyroku w takiej sprawie ze względu na niską szkodliwość społeczną
- Przestań zgrywać cwaniaka bo masz kumpla z policji, cu*a ci da ten twój kumpel bo jest zwykłym trepem na patrolach a nawet jak nie i tak decyzję podejmuje sąd więc patrz wyżej.
Mod zamknij ten temat bo to już kabaret ię robi, koleś stwarza jakieś bajki co on nie może a tak naprawdę gówno może tylko w gębie jest dobry
@Down
Dyskusja już się skończyła bo facet opowiada wam bajki a wy w to wierzycie. np:
Bank odda mi kasę .... jak to przeczytałem to:
Nie zamykać. Dobry temat do dyskusji na temat oszustów. Nie było żadnego tematu o oszustach, a dyskusja nie została skończona.