Overwatch - dyskusja ogólna

Będzie reset na 100%

Czyli na dzień dzisiejszy, rzeczywiście mamy wipe kont. To w sumie nawet się cieszę, bo miedzy 5 a 9 maja będzie można spokojnie pograć w oficjalnej otwartej becie.

Nie porównuj gry F2P do gry B2P. Gry Blizzarda będące B2P/P2P zawsze mają reset przy oficjalnej premierze. Co do Overwatcha to ja już mam zakupioną grę, pozostaje czekać do 3 maja bo nie mam dostępu do gry 

No ja właśnie czekam do tego 5 maja i wtedy zadecyduję czy składam pre-order. To się jeszcze zobaczy, w zależności od wrażeń z OB właśnie.

No ja właśnie czekam do tego 5 maja i wtedy zadecyduję czy składam pre-order. To się jeszcze zobaczy, w zależności od wrażeń z OB właśnie.

Jeśli dobrze się orientuję to możliwość zakupienia Overwatcha w Pre-Orderze kończy się jakoś po koniec kwietnia, wiec po zagraniu w Open Bete jedyne co będziesz mógł zrobić to czekać do premiery i dopiero wtedy kupić grę ;)

Wiadomo jak będzie wyglądała przyszłość gry w stylu nowe postaci, tryby, turnieje?

Nowe postacie mają być regularniee dodawane. O trybach możesz poczytać na oficjalnej stronie OW i ogólnie w necie.

Polecam też oficjalny kanał :

https://www.youtube.com/channel/UCqjHsVw9tI_KYdb4_duF7Vw/videos

napisy po polsku. W ostatnim filmiku jest np. mowa o sezonach i systemie rankingowym.

Ja też już mam grę teraz tylko czekać :)

Edit:

Widzę właśnie doczytałem

O ile dobrze pamiętam dostęp wcześniejszy, czyli 5 maja będą miały tylko osoby które zakupiły preordery u blizza.

Jedynym innym możliwym sposobem przetestowania Overwatcha będą pewnie zaproszenia od osób, które grę już mają.

To źle pamiętasz. Od 5 do 9 maja może zagrać każdy nie ważne czy kupił grę czy nie. Osoby które zamówiły preordera w wybranych punktach sprzedaży (w necie można znaleźć listę) open beta będzie dostępna od 3 do 9 maja (czyli 2 dni dłużej niż dla reszty oraz dostaną one 1 dodatkowego keya, który umożliwi dostęp do bety od 3 maja).

mam pytanko, jak teraz kupię podstawową wersję overwatcha to mogę już od dzisiaj grać ? czy i tak musiałbym mieć ten dostęp do bety

mam pytanko, jak teraz kupię podstawową wersję overwatcha to mogę już od dzisiaj grać ? czy i tak musiałbym mieć ten dostęp do bety

Nie będziesz mógł grać, musiałbyś i tak mieć dostęp.

Jeżeli ktoś jeszcze ma zamiar zamówić pudełkowy preorder Overwatcha to nie radzę tego robić w oficjalnym sklepie Blizzarda na allegro który prowadzony jest przez cdp.pl. Dlaczego? Ponieważ nie otrzymacie tam kluczy na wcześniejszy dostęp do Open Bety.

Dodano 2016-04-12 19:47
Pula kluczy wczesnego dostępu do betatestów (od 3 maja 2016) na platformie PC została wyczerpana. Otrzymają je wyłącznie osoby, które złożyły zamówienie na wersję PC przed 12 stycznia 2016. Klucze zostaną wysłane tym klientom 28 kwietnia 2016. Otwarta Beta Overwatch będzie trwać w dniach 5-9 maja 2016.

Nie no dzięki wielkie, akurat ja swoje zamówienie złożyłem 2 dni przed pojawieniem się tej notki... Niby nic, ale na żadne CBT się nie dostałem to chociaż chciałem być w tej ekskluzywnej grupie która pocieszy się otwartymi testami dwa dni więcej no i w sumie wcześniej.

Oczywiście napisałem w tej sprawie do cdp.pl, a oto ich odpowiedź:

Kamil Kuc, 18 kwi, 14:51:
Dzień dobry, 
Dziękujemy za skontaktowanie się z Działem Obsługi Klienta CDP.pl

Zdajemy sobie sprawę, że oczekiwanie na grę przedłuża się każdemu z fanów i chciałby Pan jak najszybciej zagrać w wersję BETA. Jednak chciałbym poinformować, że klucz daje dostęp do wczesnej BETY w dniach 3-9 maja. 
Otwarta BETA dla każdego gracza będzie udostępniona od 5 do 9 maja. Dlatego każdy będzie mógł ją uruchomić i zapoznać się z grą przed premierą.

Na karcie produktu od samego początku nie było informacji o kluczach do BETY, ponieważ nie było pewności co do ich nakładu. Ze względu na bardzo duże zainteresowanie klucze skończyły się błyskawicznie i do zamówień złożonych od 13 stycznia klucze nie będą załączone. Informację opublikowaliśmy dopiero teraz, ponieważ niedawno uzyskaliśmy ostateczne informacje w sprawie rzeczonych kluczy.

Z rozmysłem nie obiecywaliśmy dostępu do wczesnej BETY, aby nasi klienci nie czuli się oszukani. Oczywiście może Pan w każdej chwili odstąpić od umowy, jednak jak wspomniałem liczba kluczy jest ograniczona a o ich liczbie dowiedzieliśmy się niedawno...

Wynika z tego, że oficjalny dystrybutor Blizzarda dostał jakieś 50 kluczyków i o więcej ubiegać się nie może? Przecież na blogu Overwatcha nigdzie nie było napisane, że takowe są limitowane. Napisałem więc w tej sprawie do Blizza i:

Zamówienia złożone bezpośrednio w sklepie blizzard na wersję Origins nie są ograniczone ilościowo i posiadają wczesniejszy dostęp do bety ( https://us.battle.net/shop/pl/product/game/overwatch ) 

Co zaś się tyczy innych dystrybutorów - niestety niemam informacji jak to wygląda po ich stronie więc wszelkie informacje będziesz musiał zasięgnać u nich.

Mam nadzieję, że udało mi się pomóc 
  Pozdrawiam serdecznie!
  --  Iga -- GM Roonajmitka --
     Blizzard Entertainment

Ta. Nauczka na przyszłość. Zawsze kupować wersje cyfrową i to tylko u oficjalnego dystry... wróć u samego wydawcy. Pozdro ; )

Up no właśnie jak tak zrobiłem, bo nie byłem pewny czy z innego źródła na pewno załapię się na bete 3 maja.

I jak tam opinie po testach?
Ja grę odpuszczam, gdyby kosztowała 50 zł, to może bym kupił, by raz na ruski rok sobie zagrać kilka meczów, a wydawac 180 zł nie zamierzam.

Ogólnie gra nie jest zła, ale szału na mnie nie zrobiła, może na jakieś przecenie ją kupie, ale na razie odpuszczam.

Plusy za Widowmaker i Bastiona, bardzo fajnie nimi mi się grało :)

Uwielbiam tą grę, świetna dla osoby, która nie wymaga nie wiadomo czego, od tak wchodzisz i tyrasz się z innymi, taki ciekawszy i żywszy Dirty Bomb. Też nie sądzę, żebym chciał na nią wydawać te 180zł więc również poczekam, może trafi się jakaś promocja, aczkolwiek jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tej gry i wiem, że prędzej czy później znajdzie się ona w mojej kolekcji. Bardzo spodobała mi się ta różnorodność bohaterów, każdy jest inny i to jest świetne, póki co najlepiej gra mi się D.vą, nie spodziewałem się tego. :D

I jak tam opinie po testach?
Ja grę odpuszczam, gdyby kosztowała 50 zł, to może bym kupił, by raz na ruski rok sobie zagrać kilka meczów, a wydawac 180 zł nie zamierzam.

Ogólnie gra nie jest zła, ale szału na mnie nie zrobiła, może na jakieś przecenie ją kupie, ale na razie odpuszczam. 

Plusy za Widowmaker i Bastiona, bardzo fajnie nimi mi się grało  

50 zł za grę ? i jeszcze MOŻE byś kupoił...nie mam pytań, Ty mentalnie żyjesz chyba dalej w 2000 roku...

Teraz każda produkcja kosztuje średnio 150 zł i nie inaczej jest z Overwatchem więc nie rozumiem skąd u was takie zaskozcenie skoro 99% gier AAA tyle kosztuje

Za 50 zł to Ty możesz co najwyżej zakupić dostęp do Battlenetu z grą Overwatch na Allegro + gratis wezwanie na komendę Policjii

Co do gry to nie przepadam z strzelankami a w Overwatch o dziwo gra mi się bardzo dobrze, teraz czekać tylko do 24 maja, pogram intensywnie w OW a potem wiadomo, LEGION :)

Mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego ta gra tak grzeje GPU? Nie ma znaczenia jakie odpalę detale (i tak wyciąganie te 100fps) temperatura GPU wynosi około 80*C. Posiadam R9 380 i za grzyba nie potrafię tego zrozumieć, skoro w Dark Souls 3 Temperatura karty nie przekracza 70*C(na max detalach). WHAT IS WRONG WITH YOU OVERWATCH

Ja na gtx 780 takich problemów nie miałem. Na ultra po +75 fps, a temp nie przekraczała 70 stopni. Możesz włączyć synchronizacje pionową, wtedy będziesz mieć max 60 fps, ale że jest to FPS, to raczej nie powinieneś tego robić :P

Mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego ta gra tak grzeje GPU? Nie ma znaczenia jakie odpalę detale (i tak wyciąganie te 100fps) temperatura GPU wynosi około 80*C. Posiadam R9 380 i za grzyba nie potrafię tego zrozumieć, skoro w Dark Souls 3 Temperatura karty nie przekracza 70*C(na max detalach). WHAT IS WRONG WITH YOU OVERWATCH

Włącz vsync.

Włącz vsync.

Zmniejszyłem skalowanie renderingu z 200% na 100% i temperatura nie przekracza 70* nie wiem jak to jest możliwe XD

Mi jak na razie gra się bardzo przyjemnie, szkoda tylko, że komputerek nie pozwala mi na wyższe ustawienia niż średnie (czas zmienić grafikę). Origins już kupione.

Ja też nie żałuje że kupiłem, to jest dokładnie to czego oczekiwałem :).