Na początku, zanim zagrałem, to myślałem, że to będzie taka każualowa strzelanka, a nie żaden tytuł nadający się pod e-sport. Teraz widzę, że jest całkiem inaczej, gra idealnie nadaje się pod e-sport i coś może z tego być
Overwatch - dyskusja ogólna
Bardzo fajna gra, kupiłem i jestem zadowolony ++
Jak ktos chce popykac zapraszam Cinek#2216
Również już dawno zakupiłem i nie żałuję, to jest to czego oczekiwałem
Jestem po kolejnych kilkunastu grach i gra się wyśmienicie, zcekam na jakieś nowe epickie skórki a wtedy opening skrzynek będzie ciekawszy
Jestem po około 15h gry i jestem mega zadowolony, żałuję kupna tego crapa black desert zamiast od razu overwatcha, ale cóż zrobić. Póki co bastion i ten cholerny krasnal wydaja się mega op i według mnie tanki mają zbyt duży hp w porównaniu do dmg jaki robią.
Jak na razie gra łapie się pod moje . Wszystko czego szukałem tam jest - feeling strzelania, satysfakcja z zabicia, czy jakiś dobrych akcji, "śmiechowe" teksty, grafika, kooperacja (można dobrze grać z randomową drużyną), boskie mapy, grafika, muzyka, mnóstwo postaci, dynamiczna rozgrywka, oj mega, dobrze Blizzard, dobrze, rób mi tak dalej.
Ah no tak, zapomniałem, trzeba wydać 200 zł
Up trzeba wydać 200 zł więc ludzie "w większości" będą szanować swoje konta i postarają się nie oszukiwać :), plus mniej gimbazy, która woli darmówki XD
Magia gier B2P/P2P, chociaż na przykładzie De Diwiżyn widać, że ludziom nie jest szkoda kasy, jeżeli tylko można popsuć rozgrywkę innym.
Jestem po około 15h gry i jestem mega zadowolony, żałuję kupna tego crapa black desert zamiast od razu overwatcha, ale cóż zrobić. Póki co bastion i ten cholerny krasnal wydaja się k**ewsko op i według mnie tanki mają zbyt duży hp w porównaniu do dmg jaki robią.
Bastion już nie jest OP, wcześniej był gdy jeszcze miał shield, ale teraz nie. Torbjorn też mocny, ale OP nie.
W tej grze nie ma rzeczy typowo OP. Coś może się wydawać nie do pokonania, ale takiego bastiona wystarczy dobrze podejść i pada. Jest bardzo dobry do obrony jakiejś pozycji, ale nie jest w ogóle mobilny. Jeżeli chodzi o tanków - to typowy zabójca nawet nie ma co podchodzić, bo ma mało życia i DMG przeznaczony do zabijania papierów z przeciwnej drużyny, a tank jak to tank przyzwyczajony do stania i przyjmowania batów.
Batów? Może i czasami się zdarzy ale Reinhardt jest tak OP że kiedy dobrze wejdziesz rushem to jest czysty GG - 1 chargem wklepałem 4 typa w mur przy czym kolejnych 2 na ulti dociągnąłem
Jak się źle ustawiają to Twoje szczęście. Pozycja w tej grze jest bardzo wazna, pozycja dobre dobranie drużyny do potrzeb i kontrowanie przeciwnika.
Jako, że jestem biedakiem i dusigroszem to trochę poszperałem i podobno w Polsce oficjalny dystrybutorem ma być cdp.pl, jednak oni sprzedają tylko wersję pudełkową. Wiecie może, gdzie mógłbym kupić OW w wersji cyfrowej po 'okazyjnej' cenie? Jakbym kupił coś takiego, to będzie jakieś ryzyko, że nie będzie działać/Blizz mi zabierze?
Będzie działać, ale klucz dostaniesz dopiero podczas premiery. Wszystko jest legitnie
Panowie , chce zakupic preorder ale jeszcze sie zastanawiam. Gra ma przyszłosc czy bedzie hype jak z hotsem?
Hots jest i będzie dobrą grą, rozwija się scena esportowa, dodawany jest nowy kontent... Ale no właśnie, dodawany jest ten kontent i optymalizacja leży, gra się krztusi cały czas, non stop wydawane są nowe postaci i nowe mapy, a problem jest podczas samej gry gdzie bez względu na ustawienia graficzne klatki spadają praktycznie do zera i gra zaczyna mieć problem.
Overwatch jest grą ciekawą, dynamiczną, blizzard na pewno dołoży starań żeby gra nie umarła i jakoś weszła w bardziej sportowe rejony. Jest widowiskowa, łatwa do rozpoczęcia, ale trudna do materowania
HOTS wszedł na rynek w momencie w którym mieliśmy już LoL'a, Dote, smite, a mimo to i tak udało mu się w jakiś tam sposób zabrać kawałek rynku dla siebie. Overwatch natomiast nie ma żadnych konkurentów, więc ma łatwiejszy start.
OW pozytywnie mnie zaskoczył mimo tylu negatywnych komentarzy jakie przeczytałem. Mimo to 160 zł to ciut wygórowana cena jak dla mnie. Blizzard mógłby dać jakieś upusty dla graczy którzy maja wszystkie pozostałe gry na koncie
Jeżeli teraz Origins edition da się kupić za 160 złotych, a na oficjalnej dystrybucji kosztuje 60 euro, to standardową wersję będzie się dało kupić w granicach 120 złotych, a może i taniej.
Zresztą, jak dla mnie to taka cena daje mi jakiś tam gwarant na mniej toksyczną społeczność.
Ten klucz do Origins edition za 160 zl dojdzie dopiero 9 maja jak zakończy się open beta? Czy wtedy będzie oficjalny start?