Overwatch - dyskusja ogólna

Dobra, weekend rozpoczęty, kładę łapska na OW, oby mnie nie zawiedli :D

Ten klucz do Origins edition za 160 zl dojdzie dopiero 9 maja jak zakończy się open beta? Czy wtedy będzie oficjalny start?

Z tego co jest napisane to wynika, że klucz będzie dostarczony po premierze czyli po 24.

Klucz dostaniecie 24.05 czyli dokładnie w dzień premiery, pomiędzy 10-23 maja nikt nie będzie w stanie w to grać nie ważne czy kupił grę w sklepie Blizza czy na targu u Pana Janusza.

HOTS wszedł na rynek w momencie w którym mieliśmy już LoL'a, Dote, smite, a mimo to i tak udało mu się w jakiś tam sposób zabrać kawałek rynku dla siebie. Overwatch natomiast nie ma żadnych konkurentów, więc ma łatwiejszy start.

You say so? Team Fortress 2 - co prawda mało ludzi już grywa ale to jest praktycznie ta sama gra.

Paladins - nie grałem, ciężko mi się wypowiedzieć. Gameplay wskazuje że to jest taka sama gra.

DirtyBomb - klimat co prawda trochę bardziej przypomina jakiegoś tam CSa ale ogólnie to taka sama gra.

Battleborn - tak samo jak z Paladins.

Co jeżeli Valve nagle zachęci do gry w TF2 lub zaanonsuje TF3? - dostaniesz 4 inne gry dające taką samą rozgrywkę jak Overwatch. Baaa nawet znajdą się wersje F2P dla tych mniej majętnych.

HotS wszedł późno w rynek gier MOBA a utrzymał się tylko dlatego że to gra Blizzarda, a oni wiedzą jak ją zrobić i utrzymać na wysokiej półce.

You say so? Team Fortress 2 - co prawda mało ludzi już grywa ale to jest praktycznie ta sama gra. 

Paladins - nie grałem, ciężko mi się wypowiedzieć. Gameplay wskazuje że to jest taka sama gra. 

DirtyBomb - klimat co prawda trochę bardziej przypomina jakiegoś tam CSa ale ogólnie to taka sama gra.

Battleborn - tak samo jak z Paladins. 

Co jeżeli Valve nagle zachęci do gry w TF2 lub zaanonsuje TF3? - dostaniesz 4 inne gry dające taką samą rozgrywkę jak Overwatch. Baaa nawet znajdą się wersje F2P dla tych mniej majętnych.

HotS wszedł późno w rynek gier MOBA a utrzymał się tylko dlatego że to gra Blizzarda, a oni wiedzą jak ją zrobić i utrzymać na wysokiej półce.

Serio?

Paladins i Battleborn to gry typowo MOBA (no, może Paladins na początku nie był mobowy, ale community chciało aby zrobić z tego mobe i hirez ich posłuchał).

I nie rozumiem tego ciągłego porównywania TF2 do OW, przecież to dwie ZUPEŁNIE inne gry.

Serio? 

Paladins i Battleborn to gry typowo MOBA (no, może Paladins na początku nie był mobowy, ale community chciało aby zrobić z tego mobe i hirez ich posłuchał).

I nie rozumiem tego ciągłego porównywania TF2 do OW, przecież to dwie ZUPEŁNIE inne gry. 

Bardziej może chodzi tu o elementy charakterystyczne dla obu.

Rozumiem jak można się wkurzać w czasie porównania Battleborn/Paladins do Overwatch(inne kategorie),ale TF2 do OW?

Okej, w obu tytułach strzelamy, mamy podobną stylistykę, no i klasy postaci - które się różnią, jeżeli według kogoś to wystarczy aby uznać oba tytuły za bliźniacze to spoko, jego sprawa.

Overwatch wychodzi w idealnym momencie, żeby poprzeszkadzać Valve, które kończy pracę na trybem rankingowym w TF2.
Swoją drogą gra jest dla mnie miłym zaskoczeniem, syndrom jeszcze jednego meczu po każdej grze :D.

Mi bardziej podeszło do gustu Battleborn, w Overwatch mi czegoś jeszcze brakuję.... nie jestem do niej przekonany.

Wrażenia po kilku godzinach - bardzo pozytywne. Dodadzą 2 razy więcej postaci, to kupię :v

Fakt, cena zmaleje, dodadzą coś a'la smuga jako kontra i mogę kupić, ewentualnie więcej skórek, lubię takie rzeczy że wyróżniam się na polu bitwy :D

Nie rozumiem. Usuwając tło (grafikę czy dźwięki) to gra mechanicznie jest taka sama jak Team Fortress.

Do legendarnego TF'a tego nie porównuj :P

Dokładnie OW jest znacznie lepszy, a blizz już się postara nam urozmaicić rozgrywkę, ciekawymi mapami, bohaterami i trybami rozgrywki, już się nie mogę doczekać gier rankingowych :)

Czy jestem jedyna osoba, ktora uwaza, ze BASTION to postac na ludzi bez rak i honoru ? Jedyne co to stoisz w jednym miejscu i klikasz lewy przycisk myszy. Jak ja nienawidze tej postaci,,

Czy jestem jedyna osoba, ktora uwarza, ze BASTION to postac na ludzi bez rak i honoru ? Jedyne co to stoisz w jednym miejscu i klikasz lewy przycisk myszy. Jak ja nienawidze tej postaci,,

Weź sobie Genji który kontruje go w 100% i sam się zabije.

Każda postać jest bardzo silna na swój sposób, wystarczy że twoja skuteczność celowania jest na poziomie 50%+ i rozwalasz wszystko każdym bohaterem :)

Mi bardziej podeszło do gustu Battleborn, w Overwatch mi czegoś jeszcze brakuję.... nie jestem do niej przekonany.

Ranked Mode? Pewnie tego ci brakuję i więcej trybów......plus jeszcze jakieś specjalne skiny z aurą(może jako masterki :I)

Wrażenia po kilku godzinach - bardzo pozytywne. Dodadzą 2 razy więcej postaci, to kupię 

Jak by było tempo równe 2-3 postacie na 3 miesiące(tempo równe Marvel Heroes czy Dirty Bomb) to chętnie każdy kupi.

Fakt, cena zmaleje, dodadzą coś a'la smuga jako kontra i mogę kupić, ewentualnie więcej skórek, lubię takie rzeczy że wyróżniam się na polu bitwy 

Akurat robię projekt-sugestię odnośnie kontry smugi. Mała podpowiedź:Będzie to Polak ;D

Czy jestem jedyna osoba, ktora uwarza, ze BASTION to postac na ludzi bez rak i honoru ? Jedyne co to stoisz w jednym miejscu i klikasz lewy przycisk myszy. Jak ja nienawidze tej postaci,,

Bastion jest dobry do punktowej obrony/ataku jak i do bycia self tankiem(bo jeszcze sobie ponaprawia przez co healer może się skupić na innej grupie).

Dużo osób go rozwala,bo zwykle stoją w miejscu atakowanym z przodu z wielu stron lub na otwartym terenie i przegrywa.

Przykład:McCree rozwala go w sekundy przez rzut granatu i szybkie strzały.

Weź sobie Genji który kontruje go w 100% i sam się zabije.

Każda postać jest bardzo silna na swój sposób, wystarczy że twoja skuteczność celowania jest na poziomie 50%+ i rozwalasz wszystko każdym bohaterem 

Nie licząc Łaski.

Dokładnie OW jest znacznie lepszy, a blizz już się postara nam urozmaicić rozgrywkę, ciekawymi mapami, bohaterami i trybami rozgrywki, już się nie mogę doczekać gier rankingowych 

No nie powiedziałbym że OW lepszy od tf2 ale nie będę się kłócił, tf2 może ma bugi ale na dzień dzisiejszy trybami, mapami, tym że gracze mogą robić je sami i customizacją tf2 biję ow na głowę o 99% :) pewnie masz rację że OW przerośnie tfa i będzie lepszy bo valve ostatnio tylko czapki kolejne dodaje.

Myślicie, ze w dniu premiery cena będzie taka sama jak w przedsprzedaży, większa czy mniejsza? Zastanawiam się czy kupić od razu, czy czekać do premiery.

Będzie taka sama, to gra od Blizzard'a, cena nie spadnie dopóki nie wyjdzie jakiś dodatek ^^' Większa też na pewno nie będzie, bo to by się mijało z definicją pre-ordera, płacisz wcześniej, żeby mieć jakieś bajery kiedy gra już wyjdzie, ale nie możliwe, żebyś płacił za to mniej niż po premierze.