Overwatch - dyskusja ogólna

@kamikadze112

Też miałem problem ze znikającym interface, po jakimś czasie ogarnąłem o co chodzi. Jak piszesz w OW to nie używaj polskich znaków :D Kombinacja (Coś w tym stylu) alt+z chowa interface i krzaczy grę. :)

Czy też wam dropi dużo skrzynek gdzie jest 1 niebieski jako drugi od prawej strony? :D 6 z rzędu a ogólne lekko ponad 10.

Czy też wam dropi dużo skrzynek gdzie jest 1 niebieski jako drugi od prawej strony?  6 z rzędu a ogólne lekko ponad 10.

Tak, ~80% moich skrzynek tak wygląda, białe itemki + jeden niebieski, drugi od prawej strony.

Fakt, nigdy nie miałem niczego niebieskiego z lewej strony :D
Otworzyłem jeszcze 4 skrzynki i już tylko jedna fioletowa emotka :c Passa się skonczyła

Nie wiem czy tu sie pojawiło takie pytanie ale macie jakieś programiki które zapisują potgi i zwykłe sceny z archiwum? fragowanie łaski i fary na ulcie genjego w locie jest mega ale niestety przepadło.

Jeżeli masz kartę zielonych, to shadowplay - z tym że musisz grać na pełnym ekranie, innego nie znam bo nie korzystam.

1. Headshoty działają z każdą bronią? Czy tylko colt tego kowboja, łuk, karabin itp.?

2. Jest jakaś możliwość odpalenia minimapki?

3. Są jakieś addony pokazujące liczbę zadawanych obrażeń? Albo strony z wypisanymi obrażeniami wszystkich broni, wartościami tarcz itp.?

@Mam coś: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EhzhJ2dyf86PLqE8_PbL3QlPEAazvxBUanmIcLPsKC0/htmlview?sle=true#

1. Wydaję mi się, że chyba tak, no może oprócz broni białej (młot Reina) no i rakiet Fary oraz granatów Złomiarza. Nigdy za ich pomocą heada nie trafiłem, no chyba, że nie zauważyłem. No może też temu, że nie celowałem w głowę.
2. Nie.
3. Raczej nie. Chyba jeszcze na to za wcześnie.

Podbije temat i znowu się pochwalę. 15 skrzynek = 4 złote i 1 fioletowy skin, like a baus. Skin do Fary useless, bo nią nie gram, ale do statystyk się liczy :D

Utwierdzam się w przekonaniu, że samemu też można bardzo fajnie pogierzyć, nawet nie trzeba pisać na chacie. Każdy wie co ma robić i się to klei! A o dziwo gra zamiast się nudzić to wciąga jeszcze bardziej.

1. Headshoty działają z każdą bronią? Czy tylko colt tego kowboja, łuk, karabin itp.?

2. Jest jakaś możliwość odpalenia minimapki?

3. Są jakieś addony pokazujące liczbę zadawanych obrażeń? Albo strony z wypisanymi obrażeniami wszystkich broni, wartościami tarcz itp.? 

@Mam coś: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EhzhJ2dyf86PLqE8_PbL3QlPEAazvxBUanmIcLPsKC0/htmlview?sle=true#

1. Prócz reinhardta winstona i symmetry. ( reinhardt ma młotek a winston i symmetra jakieś gówno którym nie muszą celować) rakietami da sie trafić w głowe tak samo kulkami analnymi złomiarza tylko żę jak wybucha na ciele to może cie 1shotować. zwykłe trafienie to biały X a w głowe X jest czerwony jak by co.

2. Nie i bardzo mi tego brakuje

3. Obrażenia zależne są od odległości i wątpie że ktoś zrobił wykres czy coś w tym rodzaju.

Mam takie same odczucia. Moze dlatego ze gram po 2-3 h dziennie to cały czas czuje to co na początku :D Mimo ze gram z randomami to jest przyjemnie ale nie zawsze jest jakiś tank czy healer wiec W/L mam ujemne :P ale sama rozgrywka jest bardzo wciągająca.

Jakby ktoś kompletował team to mogę spróbować.

A te skrzynki to mam wrażenie że sa zbugowane.. dostałem duplikat legendy do genjego :'( (zauważcie że bardzo dużo genji ma skina nomada) tak jak ktoś pisał około 80% skrzynek to 1 niebieski jaki drugi od prawej strony a reszta to coś fajniejszego

Może komuś nie chciało się wymyślać jakiegoś skomplikowanego algorytmu do skrzynek.. :>

A te skrzynki to mam wrażenie że sa zbugowane.. dostałem duplikat legendy do genjego :'(  (zauważcie że bardzo dużo genji ma skina nomada) tak jak ktoś pisał około 80% skrzynek to 1 niebieski jaki drugi od prawej strony a reszta to coś fajniejszego

Ja do genjiego dostałem jedynie skórkę zmiany koloru na żółty.

Tez mi się zdarzyło dostać duplikat

Japierdziele już sie osrałem ze 2 legendy z 1 skrzynki a tu taki pech omg

http://prntscr.com/bbeor7

Jaki pech? Dwie legendy dostałeś, takiego farta to chyba nigdy nie będę miał.

no wiesz ale kurde to w sumie 1 skin z 2 kolorami i jeszcze do postaci ktora wgl nie gram xD

Ona i tak najlepszy ma basic skin. Ja wczoraj miałem niesamowitego farta trafić trzy te same ikonki w jednej skrzynce. Dwie przerobione na tego golda ingame. Ogólnie ja swoje szczęście wyczerpałem w necie od kiedy gra wyszła same niebieskie lecą, a podczas nety kilka legend.

Ja wychaczyłem chyba 4 legendy narazie w tym jedna to było 500g. Btw trochę to głupie, że skórki legendarne kosztują 1k, a jak dostaniesz legendarną skrzynkę z goldem to tylko 500.

1.5k golda mam do wydania, ale jeszcze nie jestem pewien na co.