Overwatch - dyskusja ogólna

http://www.pcgamer.com/overwatch-cheaters-are-having-a-hard-time/
No no. Blizzard dobrze robi :D

B-R-A-W-K-O :D

Ciekawe ile czasu to potrwa. Mam nadzieje, że nie robią tego pod publiczkę, a za jakiś czas będzie wystarczyło kupienie kolejnej gry.

Up i tam ma być, reszta producentów/wydawców niech bierze przykład, jak się powinno traktować czituchy.

Kilka faktów z gry może się przydać, 2 punkt ostatnio udało mi się sprawdzić i działał, więc reszta też pewnie jest OK:

• Two Lucios will not heal you faster than one, but two Mercys will.
  • Reinhardt can pin D.Va's mech while it's self-destructing, moving it away from teammates. How selfless!
  • If you put one of Torbjorn's turrets over a health pack, it will use it to heal.
  • Reinhardt's charge can be stopped short by one of Junkrat's traps.
  • D.Va can block Hanzo's ultimate if she blocks the arrow with her shield before it turns into its Dragonstrike form.
  • D.Va can kill an opponent by calling in her mech while next to them
First, speaking on McCree, Goodman said that “McCree's flashbang plays an important role in being a strong option against very fast/agile teams (tracers/genjis/etc). It is also a nice tool to prevent close range devastating abilities and ultimates such as Reaper's Death Blossom. “That said, it’s probably a bit too good at dealing damage to higher health targets such as Tanks and barriers. I don't have any concrete changes yet, but I'm going to be testing some things internally to see how he plays.”

Ciekawy jestem jak poradzą sobie z ową kwestią. Wspomniano także o prawdopodobny lekkim buffku Divy. (;

Ciekawy jestem jak poradzą sobie z ową kwestią. Wspomniano także o prawdopodobny lekkim buffku Divy. (;

Ja to widzę tak.
1.zrobią mu PPM na CD ~5-10s
2.wywalą mu fikołka i w miejsce fikołka dadzą PPM z cd
3.zmniejszą ilość wystrzałów do 3
4.usuną kompletnie
5.dadzą coś innego

Drogi pamiętniczku...dzisiaj przekonałem się, że w Overwatcha grają ludzie...przepraszam - debile, którzy nie umieją czytać podpowiedzi co do składu (po co komu support, supportami grają cioty, piszesz, prosisz, bo nie chcesz grać 5 meczu pod rząd jako Lucio, cisza) oraz swoją uwagę skupiają na tanku, bo to w końcu najłatwiejszy cel, a trzeba napierdalać, a nie na snajperze, który z wysokości cały czas wybija całą drużynę. Dziękuje pamiętniczku, świat jest piękny.

Tak jak w każdej innej grze gdzie jest drużyna. Masz bardzo dużą szansę, że ludzie nie będą grali tak jak teoretycznie się grać powinno. Jednakże w overwatchu te podpowiedzi miejscami przeszkadzają, bo skład wcale nie musi być zbalansowany i dobry do wszystkiego. Czasami źle się dzieje jak próbuje sie wszystkie role wypełnić i to jest właśnie w tej grze fajne. Grałem już kilka meczy gdzie nie było składów pod linijkę z podpowiedzią, a i tak jakoś udawało się wygrać.

Ja wiem, ale jak chęć grania skilowym snajperem, którego zadaniem jest szukanie drugiego snajpera, a nie jak wszyscy myślą tylko szukanie fragów zaślepia człowieka, który nie stosuje się do próśb o zmianę bohatera, to meh, no no..

Popłakałem sobie, wyżaliłem się, ale wszedłem znowu do gry i już było fajnie :D

Dziś grałem przeciwko teamowi w którym było 4 x Trupia Wdowa (obrona) i powiem, że dawali radę :), ludzie zaczynają główkować i opracowywać ciekawe zagrywki lub po prostu mają farta :)

Jak grałem przeciwko pięciu wdowom, to była to najprostsza wygrana ever :D

Ja ostatnio grałem z teamem sześcioma smugami. Wygraliśmy :D

^ na smugi dobre są torbjorny, polecam

Witam. Aktualnie pogrywam w Black Desert ale zstanawiam sie nad zakupem overwatch'a. Jak duzy nacisk jest na team play (tak jak w cs?) Rozumiem ze jak mamy bande debili w skladzie to sie nie da gry wycarrowac?

Tak jak w każdej takiej grze. Grając na słabych graczy ze słabymi graczami w drużynie da radę wygrać, ale grając ze słabymi na tych co troche myślą już nie.

Wiec ogolem bez dobrej druzyny nie ma co grac.

Jest, tak samo jak w CS, docie, lidze etc etc

Bez druzyny nie ma co opalać meczy, miejmy nadzieje ze na rankedach sytuacji takich nie będzie :F Zrobi się 2 lol z bronzu na początku, każdy dps (oby nie)

A na rankedach czasami nie będzie tak że można dołączyć tylko jako 6 graczy premade?? słyszałem gdzieś takie info od blizzarda

XD

@up Na pewno nie.

Można grać bez ekipy spokojnie.