Overwatch - dyskusja ogólna

Gram od wczoraj i gierka calkiem zacna. Gdyby ktos chcial czasem w duecie lub w wiecej osob popykac to smialo zapraszac :>

BattleTag: hamulec#21435

Lipa. Mccree jest teraz troszke useless ma wiele trudności w 1v1 a jaka jest wasza opinia o jego nerfie? Każda postać ma w sobie coś op a kowboj właśnie to coś stracił bo po prostu orał każdego na solo.

Nie prawda, dalej jest OP i chyba żadne nerfy tego nie zmienią, taką ma mechanikę po prostu ;p Po nerfie oglądałem strima na dobranoc i gość jechał wszystkich jak chciał, nawet tanków więc tutaj raczej o umiejętności chodzi.

Mechanika gry Kowbojem się nie zmieniła, dalej wszystko wygląda tak samo, tylko czasem idzie przeżyć :D Cieszy mnie, że nie widzę tylu wdów. W końcu jak ktoś się na nią zdecyduje to jest większa szansa na to, że przed kompem siedzi ogarnięty gracz.

Nie prawda, dalej jest OP i chyba żadne nerfy tego nie zmienią, taką ma mechanikę po prostu ;p  Po nerfie oglądałem strima na dobranoc i gość jechał wszystkich jak chciał, nawet tanków więc tutaj raczej o umiejętności chodzi.

Umiejeśtności w combo mccree? jest to najprostsze kcombo na świecie E + right click. Jak już raz zrobisz je dobrze to nie da sie go zepsuć. Chyba że mówisz o strzale z LPM to co innego.

Właśnie o tym mowież ze Mccree ma prostą mechanikę i ciężko go znerfic, by musieli mu right click całkowicie przerobić bo to jak na takie łatwe użycie ma za duży dmg

Jak kogoś to interesuje to macie:

"Po tym jak wieści o Legend of Titan rozniosły się po świecie, deweloperzy ze studia Xian Vulcan Network Technology przekazali informacje, że to co zobaczyliśmy to tak naprawdę jedynie demo technologiczne, które nigdy nie miało być pełnoprawną grą. Celem był pokaz możliwości nowej technologii studia dedykowanej grom przeglądarkowym i znalezienie partnerów biznesowych.
Źródło: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=98761 "

http://masteroverwatch.com/news/19-preview-of-gold-weapons-competitive-mode-rewards-from-ptr
Wyciek z koreańskiego ptra.

No i fajnie :D Niestety czas pozwala na tyle, że mam tylko 41 lvl ale na rankiedy już czekam :D

Ciekawe jaki próg lvl będzie wyznaczony do grania gier rankingowych.

Ciekawe jaki próg lvl będzie wyznaczony do grania gier rankingowych. 

Gdzies czytalem ze rankedy beda od 25 lvl-a.

Gdzies czytalem ze rankedy beda od 25 lvl-a.

Myślę, że to trochę będzie takie hmm nietrafione?
Dość szybko można osiągnąć ten 25 poziom. Zwłaszcza, że niektórzy mają już prawie 200 jak nie większe.
Szczerze to myślałem, że co najmniej ten 50 poziom powinien być. Jednak to pewnie mało graczy by było na początku.

Może zanim wprowadzą te rankedy to niech się zajmą innymi dużo ważniejszymi aspektami takimi jak serwery, hitboxy i balans postaci przede wszystkim...

Może zanim wprowadzą te rankedy to niech się zajmą innymi dużo ważniejszymi aspektami takimi jak serwery, hitboxy i balans postaci przede wszystkim...

Co Ci nie pasuje w balansie ? opowiedz nam swoją historię :)

Pewnie bastion go zjada , albo wdowa dokucza, a może smuga jest za szybka, choć równie dobrze to reinhard może być za twardy XD

Jeżeli miałbym zaproponować jakiegoś nerfa dla kogokolwiek to własnie dla Smugi. Zmniejszyć jej ilość skoków do 2 i jazda. Wiem, że to właśnie mobilność tworzy tą postać, ale to co się wyprawia w połączeniu z cofnięciem czasu to masakra. No i jeszcze zrobił coś z ultem Mei, zamarza się zdecydowanie za szybko.

Pytanie mam jeszcze co do Smugi. Czy jej bomba może przykleić się do postaci?

Nie wiem czy tak powinno być, ale jak np. Farą się lata nad ultem Mei to on nadal zamraża.

I co się dalej dzieje? Spada na ziemie, czy zostaje w powietrzu:blink:? Nigdy nie miałem z tym do czynienia.

W sumie to wywodzenie się w tej sprawie jest bez sensu bo aktualnie każda dyskusja o ewentualnych nerfach postaci jest gaszona w zarodku poprzez jeden "święty" argument: "Każdą postać można skontrować inną postacią".

Mi po prostu nie pasuje idea ciągłego zmieniania postaci ponieważ wole grać niż co śmierć zmieniać postać. Natomiast widać wyraźną przewagę niektórych postaci nad resztą. Dla przykładu taka Mei która zamraża po 3 sekundach trzymania LPM po czym ma 2 sekundy żeby najechać kursorem na twoją nieruchomą głowę i kliknąć PPM. Brawo masz killa. Inny przykład: Wieprzu który wystarczy, że trafi Cię hakiem (co przy obecnych hitboxach jest piekielnie trudne) i zadaje Ci jednym strzałem 200+ dmg. No tak ale combo Mccree przy tych postaciach było zbyt op i trzeba było je znerfić...

@Ukryty Hehe. Się uśmiałem nawet "XD"...

Nie mam pojęcia co jest dalej, zawsze jak tylko dostałem zamrożenie to leżałem martwy.