Overwatch - dyskusja ogólna

Ja miałem farta z hotsem, dostałem się na alphe.

Ja miałem farta z hotsem, dostałem się na alphe.

ja specjalnie ustawiłem 12 kont i na 10 był dostęp do alphe ;) rozdałem kolegom za symboliczne 100zł ;) (5zł tak na serio) i 2 konta jakimś typom na internecie za free ;)

Sry problem z netem dziś mam i zdublowało

Nie lubie ludzi co praktykują zakładanie 100 kont i tym samym zmniejszają szanse innym na dostanie sie. Bardzo egoistyczne i zero szacunku.

Btw wiec nikt sie jeszcze nie dostal na cbt?

@RayXX skad masz info o tym, ze flagowali konta?

Informacja o flagowaniu kont była na twitterze overwatcha.

Twitter.

Chodzą też ploty, że dostęp dostają ludzie którzy wcale nie zapisywali się do bety. W opcjach konta można zaznaczyć, żeby automatycznie zapisywało nas do wszystkich przyszłych produkcji Blizzarda. Dlatego PODOBNO są ludzie których beta wcale nie interesowała, a ich konta zostały oflagowane.

Co do kont to im więcej kont z jednego IP tym mniejsza szansa na otrzymanie "flagi" (ile w tym prawdy nie wiem)

Co do samej gry powiem, że po 6 godzinach stwierdzam, że jest dobra, ale nie jest jakaś mega genialna. Ot strzelanka zręcznościowa (plus za to, że postacie posiadają własne umiejętności, chociaż niektóre są troszkę OP np: blink od Tracer) Na razie sobie odpuszczę i wrócę do BF'a. Poczekam aż się troszeczkę rozwinie.

Mógłbyś wysłać jakiś dowód? :>

Nie wiem czym się tak podniecacie. Tak gra to zwykły klon TF2, albo gorszy klon Enemy Territorry, Quake czy Unreala, które umarły - nie bez przyczyny.

Bez jakichś elementów rozwoju postaci, albo ekwipunku ta gra będzie nudna po 10 meczach. Ale to może tylko ja tak mam. No ale ja nie lubię prostych gierek dla tzw. casuali.

Co do dostępu, to tak jak zapowiedzieli, to będzie mała beta, więc dostęp dostaną pierw pupilki Blizzarda. Czyli przede wszystkim streamerzy, ale głównie ci którzy streamują jakieś gry od nich. Potem dostaną ci co wydali najwięcej kasy na ich gry, a potem będzie open beta.

Potem pewno zamknięcie serwerów, bo ta gra zapowiada się na strasznie nudną. Nie żebym bezmyślnie hejtował, po prostu nie widzę dla niej szansy z tym co w obecnej chwili oferuje.

Nie wiadomo nawet czy będzie f2p, czy b2p. Jeśli b2p to RIP. A jeśli f2p, to dziwne, że nie ma jeszcze żadnych informacji na ten temat, ani żadnego sklepu w grze ze skinami itp. W HoTS już w Alfie Blizz trzepał kasiorę ze sklepiku.

Potem dostaną ci co wydali najwięcej kasy na ich gry

To moje konto powinno być już oflagowane z 3 razy.

No nic trzeba czekać, w piątek zaczyna się blizzcon to dowiemy się prawdopodobnie kiedy premiera.

Gra przypomina Quake'a, ktos gral i moze powiedziec czy to bedzie udany tytul na miare BlackOpsa/BF4?

udany tytul na miare BlackOpsa/BF4?

Czyli nieudany tytuł.

To moje konto powinno być już oflagowane z 3 razy.

Pewno jest dużo takich kont jak Twoje i musisz poczekać na swoja kolej, bo wejściówek nie ma dużo.

@FieryAngel

Quake i Unreal umarły? No nie wydaje mi się...

Nie ma elementów rozwoju postaci bo Blizzard ewidentnie poszedł w ilość postaci, a nie w ich rozwój. Dzięki temu będzie więcej postaci do wyboru kosztem braku wyboru umiejętności itd.

Piszesz, że nie lubisz prostych gierek. Mnie nie interesuje czy gra jest prosta czy krzywa ważne żeby dawała fun. Ty rozumiem w każdej grze nastawiasz się na to żeby być najlepszym.

Oczywiście, że Blizz jest nastawiony na trzepanie kasy bo to firma która musi zarabiać, a nie fundacja charytatywna. Trzepali kasę w becie HotSa bo ludzie sami kupowali. Blizzard nie kradł im pieniędzy z kont bankowych.

Quake i Unreal umarły? No nie wydaje mi się...

Wyszedł ostatnio jakiś nowy Quake, albo Unreal? Nie wydaje mi się.

Czy znam kogoś kto gra w jakąś z tych gier? Nie wydaje mi się.

Czy widziałem ostatnio jakiś popularny turniej w Q albo UT? Nie wydaje mi się.

Czy Q4 był popularny? Nie wydaje mi się.

Nie ma elementów rozwoju postaci bo Blizzard ewidentnie poszedł w ilość postaci, a nie w ich rozwój.

Jedno wyklucza drugie? O kurde!

A co z LoLem, czy HoTSem ? Tam jest sporo postaci, a jednak rozwój jest.

Poza tym póki co jest tam mniej postaci niż w HoTS, a w dniu premiery będzie co najwyżej tyle samo co w HoTS w dniu premiery.

Piszesz, że nie lubisz prostych gierek. Mnie nie interesuje czy gra jest prosta czy krzywa ważne żeby dawała fun.

Mi proste gry nie dają "funu". To można było wywnioskować z mojej wypowiedzi. Nie podołałeś.

I przeciwieństwem "prosta" w tym przypadku jest "skomplikowana", a nie "krzywa". Oj słabiutko, słabiutko Ci to idzie...

Ty rozumiem w każdej grze nastawiasz się na to żeby być najlepszym.

Oczywiście. Po co innego miałbym grać w gry multiplayer? Żeby robić za tarczę, czy za sztuczny tłum?

Trzepali kasę w becie HotSa bo ludzie sami kupowali. Blizzard nie kradł im pieniędzy z kont bankowych.

A ktoś twierdzi inaczej? Odnośnie czego to jest wypowiedź, bo chyba dotyczy to mojego posta?

Nie musi wychodzić żaden nowy Quake bo jest stary Quake III Arena w którego do dziś gra dużo ludzi. Na to, że ty nie znasz nikogo kto w to gra nic nie poradzę. Ja nie znam żadnego kucharza. To znaczy, że oni nie istnieją?

Porównujesz gry MOBA do Fpsa. Myślę, że do gry MOBA jednak łatwiej zrobić postacie i skille.

No widzisz tu się różnimy. Ty grasz w gry żeby być najlepszym, a ja gram dla samej frajdy ponieważ sprawia mi to przyjemność.

Tak to odnośnie twojej wypowiedzi bo dziwisz się, że jeszcze nie ma żadnego płatnego Item Shopu. Będzie na pewno i na pewno będą trzepac kasę. Gra nie upadnie i będzie się bardzo dobrze trzymać bo jest jeszcze dużo ludzi którzy grają dla przyjemności albo jak to napisałeś "robią sztuczny tłum".

Tak w ogóle to co mi slabiutko idzie?

Mam nadzieje ze zrobia wkrotce platny dostep do bety bo kto wie kiedy sie dostanie klucz...wole juz wydac 100 zl i grac od razu niz czekac i sie wkurzac ze nie mozna pograc

Ja nie znam żadnego kucharza. To znaczy, że oni nie istnieją?

Ale ja grałem w Quake i znałem mnóstwo osób tez grających. To jest ta różnica.

Porównujesz gry MOBA do Fpsa. Myślę, że do gry MOBA jednak łatwiej zrobić postacie i skille.

A to dlaczego? Przecież Overwatch to w zasadzie MOBA, tylko mapa jest inna. To samo tyczy się SMITE.

No widzisz tu się różnimy. Ty grasz w gry żeby być najlepszym, a ja gram dla samej frajdy ponieważ sprawia mi to przyjemność.

Mi sprawia frajdę bycie najlepszym, a przynajmniej to, że staram się być najlepszy. Bo wiadomo, że zawsze są lepsi.

Tak to odnośnie twojej wypowiedzi bo dziwisz się, że jeszcze nie ma żadnego płatnego Item Shopu. Będzie na pewno i na pewno będą trzepac kasę. Gra nie upadnie i będzie się bardzo dobrze trzymać bo jest jeszcze dużo ludzi którzy grają dla przyjemności albo jak to napisałeś "robią sztuczny tłum".

Zarzuciłeś mi, że oskarżam Blizz o żerowanie na pieniądzach graczy i że mam im za złe, że trzepią kasę na grze f2p juz w fazie Alfy/CBT. A ja nic takiego nie powiedziałem. Zdziwiłem się, że jeszcze nie ma sklepiku, ani informacji o systemie płatności, bo gdyby to miało być f2p, to przecież nie ma powodów, aby taką informację ukrywać. Ludzie chcą f2p i nikt się nie obrazi o taki właśnie system. Nie sądzisz, że dziwnym jest, że na takim etapie rozwoju, nie widać, żadnych skinów itp. ? Trochę dziwne.

Obstawiam, że gra będzie f2p, ale mówię, tylko, że mają dziwne podejście do tego co daje powody do sądzenia, że chcą narobić, jako to gimbaza mówi "hype", a potem przywalić b2p. To moje zdanie na ten temat. Może się mylę, może nie :)

Tak w ogóle to co mi slabiutko idzie?

Czytanie ze zrozumieniem.

No i to, że twoi znajomi nie grają już w Quake'a nie znaczy, że nikt już nie gra.

Najwyraźniej taki jest zamysł gry żeby korzystać z dostępnych umiejętności i nie zaprzątać sobie głowy ekwipunkiem/sklepem.

Gdzie ja Ci to zarzuciłem ? Widzę, że nie tylko mi czytanie ze zrozumieniem idzie słabiutko. Dziwisz się, że nie ma jeszcze żadnego Item Shopu tak jak w HotSie to Ci napisałem, że (raczej) na pewno będzie. Podobno ludzie wyciągnęli z gry pliki z których można wnioskować, że będą skiny do postaci i tym podobne rzeczy.

Rozumiem, że ty już grałeś skoro możesz już napisać, że gra jest łatwa ? Bo jeśli nie to po czym tak wnioskujesz ?

Ja bym chciał, żeby były skiny i jakieś inne bajery. Lubię kupować te duperele, aby się wyróżniać :D

Najwyraźniej taki jest zamysł gry żeby korzystać z dostępnych umiejętności i nie zaprzątać sobie głowy ekwipunkiem/sklepem.

Najwyraźniej tak. Co nie znaczy, że musi misie to podobać, że mam to chwalić i że nie mogę mówić, że mi się to nie podoba.

No i to, że twoi znajomi nie grają już w Quake'a nie znaczy, że nikt już nie gra.

To, że 10 osób gra w grę sprzed 15 lat, której żaden sequel nie wyszedł, nie znaczy, że ta gra jest popularna.

Gdzie ja Ci to zarzuciłem ?

O, tutaj -> "Oczywiście, że Blizz jest nastawiony na trzepanie kasy bo to firma która musi zarabiać, a nie fundacja charytatywna. Trzepali kasę w becie HotSa bo ludzie sami kupowali. Blizzard nie kradł im pieniędzy z kont bankowych."

Podobno ludzie wyciągnęli z gry pliki z których można wnioskować, że będą skiny do postaci i tym podobne rzeczy.

O tym nie słyszałem. Spoko.

Rozumiem, że ty już grałeś skoro możesz już napisać, że gra jest łatwa ? Bo jeśli nie to po czym tak wnioskujesz ?

Nie grałem. Wnioskuje z gameplayów na YewTube.

I nie mówię, że jest łatwa... na bogów.... Mówię, że jest prosta(mało skomplikowana) i nudna.