Blizzard stawia właśnie na proste gry. Takie w które zagra zwykły gość bez jakichś wielkich umiejętności, łatwe do nauczenia, trudne do osiągnięcia mistrzostwa. Czemu? Bo na jednego takiego co mu się to nie będzie podobać bo nie ma jakich wymyślnych mechanik, jak koledze wyżej, przyjdzie 5 innych którzy będą to uwielbiać. 5>1, więcej graczy więcej hajsu.
Overwatch - dyskusja ogólna
To jest prawda.
Co więcej te banalnie proste gry od Blizzarda mają w sobie "to coś" co sprawia, że są niesamowicie grywalne. Pewno z Overwatchem też tak będzie, a ja wyjdę na zwykłego hejtera Spoko, jeśli tak będzie, to hejter będzie miał w co grać w przerwach od HoTSa
Ciężko oceniać kiedy się nie grało. Jestem jednak pewny, że overwatch, tak jak inne gry blizzarda, wciągnie mnie na długie godziny.
Ciężko oceniać kiedy się nie grało. Jestem jednak pewny, że overwatch, tak jak inne gry blizzarda, wciągnie mnie na długie godziny.
Jak będzie zbyt duży farming na 1 postać to będzie kicha. Na tym wtedy źle wyjdą nawet przy wpłatach z kasy IRL.
Próbowałem grę u znajomego i powiedziałbym,że dla mnie nie jest zła,ale też i nie dobra.
Puknijcie się w głowę wszyscy. Minął tydzień od rozpoczęcia baaaardzo zamkniętej bety, a wy oceniacie, czy gra jest dobra xd To jest tak głupie, że brak słów.
@Fleshpound
Skąd myśl, że postacie będą płatne?
Moim zdaniem (i wnioskujac po tych plikach które rzekomo wyciągnęli z gry) wszystkie postacie będą darmowe. Na postaciach będziemy nabijac poziomy dzięki czemu do odblokowania będą spraye, avatary i jakieś inne pierdolki. Płatne będą zaś skiny postaci i broni.
Dokładnie, to że postacie będą "odblokowane" od samego początku jest prawie pewne. Jedyne wątpliwości tyczą się do modelu biznesowego tej gry.
Dokładnie, to że postacie będą "odblokowane" od samego początku jest prawie pewne. Jedyne wątpliwości tyczą się do modelu biznesowego tej gry.
Na ps4 będzie? Jeeeeeeej, super
"Spring 2016", to już niedługo
Oprócz premiery Blizz pokazał też, że będą trzy nowe postacie.
D'Va, Mei o których Blizzard wrzucał już newsy i "samuraj" którego można zobaczyć choćby na obrazku Overwatcha w launcherze battle netu.
Hahaha! Overwatch będzie buy to play. Dokładnie tak jak prorok FieryAngel przepowiedział. Prorok obstawiał f2p, ale w głębi serduszka wiedział, że wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na b2p. I stało się tak zostało przewidziane.
Pozwolę sobie to tutaj wkleić.
Zdziwiłem się, że jeszcze nie ma sklepiku, ani informacji o systemie płatności, bo gdyby to miało być f2p, to przecież nie ma powodów, aby taką informację ukrywać. Ludzie chcą f2p i nikt się nie obrazi o taki właśnie system. Nie sądzisz, że dziwnym jest, że na takim etapie rozwoju, nie widać, żadnych skinów itp. ? Trochę dziwne.Obstawiam, że gra będzie f2p, ale mówię, tylko, że mają dziwne podejście do tego co daje powody do sądzenia, że chcą narobić, jako to gimbaza mówi "hype", a potem przywalić b2p. To moje zdanie na ten temat. Może się mylę, może nie
Hahaha! Overwatch będzie buy to play. Dokładnie tak jak prorok FieryAngel przepowiedział. Prorok obstawiał f2p, ale w głębi serduszka wiedział, że wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na b2p. I stało się tak zostało przewidziane.
No i co z tego, że B2P?
Będzie podobnie jak w CS GO, osobiście sądzę, że taki model jest najbardziej opłacalny tak i dla graczy jak i dla wydawców. Oby tylko nie było jakichś płatnych DLC, choć patrząc na tematykę gry jest to mało prawdopodobne, no ale blizzard, nigdy nic z nimi nie wiadomo.
Licze ze cena max bedzie 200 zl wiecej nie wydam na gre
Nie będzie tak jak w CS:GO, bo Global offensive to była kontynuacja dobrej serii, a Overwatch jest czymś całkiem nowym. Poza tym , cs go było do kupienia za 10-15 zł, a ktoś tu mówi, że Overwatch będzie oscylował w granicy 200, jeśli w ogóle będzie b2p.
Oczywiście dodatki nowe mapy,postacie będą płatne jak to u Blizzarda.
Podstawka będzie kosztować 40euro (170zł). Można już preorder zamówić.
Już cebulaki płaczą, że płacić trzeba. Tacy nahypowani, a jak zapłacić, to gra słaba się okazuje nagle. Btw, jakieś źródło, że gra jest b2p? Wydawało mi się, że jest f2p, tylko wersja pudełkowa z bonusami tyle kosztuje
Jak by dawali beta acces z preorderami to bym kupił od ręki a tak kto wie czy nie skończy się na innej grze
No i co z tego, że B2P?
To, że miałem rację. Wydedukowałem to po ich działaniach, gdy wszyscy inni sądzili, że gra będzie f2p. Mówiłem, że gdyby gra miała być f2p, to by to od razu powiedzieli. A że jest b2p, to ukrywali to przez długi czas i nakręcali reklamę.
A co do samego b2p, to nie mam nic przeciwko. B2p jest zawsze dobre. Moim zdaniem to najlepszy system płatności ze wszystkich.
Już cebulaki płaczą, że płacić trzeba. Tacy nahypowani, a jak zapłacić, to gra słaba się okazuje nagle. Btw, jakieś źródło, że gra jest b2p? Wydawało mi się, że jest f2p, tylko wersja pudełkowa z bonusami tyle kosztuje
Kto płacze? Widzę tylko twoje jęki tutaj.
Źródło - Blizzcon oraz sklep Blizzarda. No ale lepiej pieprzyć te swoje farmazony i obrażać innych zamiast samemu poszukać w Google.
Dla mnie nie ma znaczenia f2p czy b2p tylko zeby potem nie bylo ze bede czekal 5 min za meczem az znajdzie przeciwnikow