Overwatch - dyskusja ogólna

Powinien byc system taki jak w diablo 3 kupuje raz i mwm dostep do wszystkiego.

Powinien byc system taki jak w diablo 3 kupuje raz i mwm dostep do wszystkiego.

To akurat słaby przykład. Kupisz Diablo, a i tak musisz dokupić dodatek, bez niego gra raczej nie ma sensu.

Dodatek jak w kazdej grze. Ale nie musze dokupowac jakis innych glupot.

@UP
Problem w tym, że jest to inny rodzaj gry. B2P + sklepik ze skinami ok, ale konieczność wydania $ za każdą nową postać/mapę już nie w "grze opartej na bohaterach", gdzie trzeba się dostosować i wybrać kontrę na konkretnego bohatera :).

Nie wydaje mi sie zeby dawali postacie za kase, jak juz to za golda w grze. W innym przypadku mogą zapomnieć o tłumach na serwerach i esporcie. Sklepik bedzie z samymi skinami i moze jakimiś boostami do expa. Taka mam nadzieje.

Kaplan wyraźnie zaznaczył, że kupując grę otrzymamy wszystkie obecne postacie. Po co miałby to mówić, jeśli nie chcieliby coś przykombinować z przyszłymi postaciami?

Trochę podejrzana sprawa, nie?

Zauważyliście, że ostatnio wydają postacie w "paczkach" ? Dwójka śmieciarzy, a teraz trzech kitajców. Może będą w przyszłości sprzedawać takie paczki z bohaterami? Np. 3 rumunów po 10Euro itp.

Kaplan wyraźnie zaznaczył, że kupując grę otrzymamy wszystkie obecne postacie. Po co miałby to mówić, jeśli nie chcieliby coś przykombinować z przyszłymi postaciami?Trochę podejrzana sprawa, nie?Zauważyliście, że ostatnio wydają postacie w "paczkach" ? Dwójka śmieciarzy, a teraz trzech kitajców. Może będą w przyszłości sprzedawać takie paczki z bohaterami? Np. 3 rumunów po 10Euro itp.

A Kaplan przypadkiem nie powiedział, że tak obecne jak i przyszłe postacie i mapy, każdy posiadacz gry otrzyma za darmo?

Chociażby ta wypowiedź Kaplana może o tym świadczyć: "A lot of the free-to-play models that we were exploring involved people not having access to enough heroes to make those team compositions actually viable. We really didn't want to change the core gameplay and limit it in some way just to make the game free-to-play."

Nie wiem, ja słyszałem tylko to co przytoczyłem. Podczas ceremonii otwarcia. Może coś przekręciłem, albo niedosłyszałem.

Jeśli tak powiedział, to spoko.

Troszkę inna sprawa. Słyszeliście, że blizzard tworzy animowaną serię o Overwatch? Premiera w 2016 roku :)

https://www.facebook.com/video.php?v=561441510670522

Odnośnie tego co mówiłem.

https://www.youtube.com/watch?v=F2mYqL8Dh9g

54:35

Otrzymacie wszystkich obecnych bohaterów, mapy i wszystkie rzeczy które do tej pory zaprezentowaliśmy.

Przesłuchałem jeszcze raz cały występ i nigdzie nie padło, że otrzymacie "obecnych i przyszłych boahterów w cenie gry". Przypadek? Nie sądzę :)

Na moje oko szykują się DLC z nowymi bohaterami, albo coś podobnego. Teraz kupić można "podstawową wersję" (startową wersję) jak Kaplan powiedział.

http://www.polygon.com/2015/11/7/9688324/overwatch-buy-to-play-blizzard-pricing-model-plans

Ogólnie z wywiadu wynika że nie wiedzą nawet czy będą dodawać nowych bohaterów. Gra na razie jest jaka jest i taką sprzedają, nie wiadomo co będzie dalej.

Jeżeli wprowadzą płatne DLC z bohaterami to sami sobie zaprzeczą. Przecież znakiem reklamującym overwatcha jest możliwość zmiany bohatera w każdym momencie gry. Przypuśćmy ze do gry zostaje wprowadzona postać która kontruje bastiona (który na dany moment jest imba) a ja nie moge się na nią przełączyć bo nie kupiłem dodatku. Zaprzeczyliby sami sobie. Jeszcze raz podrzucam cytat słów Kaplana: "A lot of the free-to-play models that we were exploring involved people not having access to enough heroes to make those team compositions actually viable. We really didn't want to change the core gameplay and limit it in some way just to make the game free-to-play."

Jeżeli wprowadzą płatne DLC z bohaterami to sami sobie zaprzeczą. Przecież znakiem reklamującym overwatcha jest możliwość zmiany bohatera w każdym momencie gry. Przypuśćmy ze do gry zostaje wprowadzona postać która kontruje bastiona (który na dany moment jest imba) a ja nie moge się na nią przełączyć bo nie kupiłem dodatku. Zaprzeczyliby sami sobie. Jeszcze raz podrzucam cytat słów Kaplana: "A lot of the free-to-play models that we were exploring involved people not having access to enough heroes to make those team compositions actually viable. We really didn't want to change the core gameplay and limit it in some way just to make the game free-to-play."

Bo co, bo Blizzard tak powiedział? Ja mogę stworzyć kalkulator z samym mnożeniem, a jak powiem, że służy do dzielenia to będzie to znak reklamujący czy nie?

To jest taktyczny shooter - z resztą jak zawsze Blizzard tworzy gry z nawiązaniem do fantasy i to takie z głową.

Nawet grając pojedynczo Rejnhartem nie zdobędziesz punktu, czy popchniesz cel tak słabo, że szkoda czasu. Właśnie w tym kierunku powinni iść - teamwork, jak tutaj postawić wieżyczkę czy wejść na plecy, czy bronić?

Jak się odpowiednio zrobi team to sobie możesz zmieniać: Czarna Wdowa, McCree, Smuga czy chociażby Bastiona - guzik to da jeżeli wróg ma odpowiednio zrobiony team. Chociaż pewnie będą jakieś boosty czy nerfy np. 97, ewentualnie będzie to postać dla największej lamy, by cokolwiek mogła zrobić.

Model płatności bardzo dobry B2P - nie będzie narzekań na brak pieniędzy, a ten kto to kupił będzie grał normalnie (porządnie) - a nie jak troll, afk czy noob.

Z resztą czegoś takiego się spodziewałem, bo gra ma dobre pole do popisu - tym bardziej, że taktycznych shooterów jest jak na palcu.

Smutne jest natomiast to, że ta gra nie ma jakiegoś super zainteresowania. Smutne jest to, że albo FPS to musi wymagać jedynie kosmicznego refleksu, a nie może być taktyczny, ale o takiego FPS'a trudno. No nic, część graczy jakoś umie jakoś połączyć szybkość z pomyślunkiem.

Zauważyłem u siebie możliwość pobrania Overwatcha ale gdy chce go odpalić wyskakuje mi błąd

22734425623249338340.jpg

Ktoś coś?? Usuwałem cache, odpaliłem jako admin, naprawiałem pliki gry i dalej lipton

Zauważyłem u siebie możliwość pobrania Overwatcha ale gdy chce go odpalić wyskakuje mi błąd Ktoś coś?? Usuwałem cache, odpaliłem jako admin, naprawiałem pliki gry i dalej lipton

A masz dodaną grę w profilu battlenet, czy tylko wszedłeś na zakładkę overwatch w launcherze battlenet? Jeśli tylko to drugie, to nie masz dostępu, dlatego masz błąd.

Wbiłem na konto na stronie i w zakładce moje gry mam overwatcha do zamowienia i overwatch beta więc chyba się dostałem xD

Wbiłem na konto na stronie i w zakładce moje gry mam overwatcha do zamowienia i overwatch beta więc chyba się dostałem xD

Spłoń :P

Chyba na pewno.

Reinstall launchera battlenet powinien pomóc.

Dostałem bete, właśnie się instaluje. :D

No to tylko pogratulować szczęścia. ^^