Nie rozumiem mieszania mojej pracy, do Twojego tematu. Czyżbym się mylił ? Proroctwo jest takie, że każda gra przejdzie na Freemium. Zobaczymy jak wtedy będziesz śpiewał, kiedy Twoje mmo wyjdą jeszcze drożej, a to , że sądzisz iż płatne są lepsze to tylko Twoja ambicja takie coś Ci wciska, coraz lepsze mmo wychodzą w wersji F2P, a P2P już są zgniecione lekko mówiąc Jeżeli nie mam na abonament to co, jestem biedniejszy i jestem gorszy ? Takie zdanie ma większość graczy którzy grają w P2P. Gracz, który gra na abonamencie to jest pro, a gracz który gra w darmowe mmorpg to jakaś ciota, bo woli przeznaczyć kasę na coś innego niż na wirtualne pierdoły w grach? Ale, tu nie chodzi o to czy się gra za kasę czy się gra bez kasy, bo tutaj trzeba umieć grać. Zobacz że 100% starszych tytułów dopiero niedawno wprowadziło super IS, ale ja gram bez niego, bo tutaj nie chodzi o tony gotówki, tylko to czy ma się skila czy nie. Nie chodzi o jak najszybsze wbicie lvl, tylko o przeżycia zdobyte w grze. Jeżeli Ciebie jara wyścig szczurów to pozdrawiam gorąco, bo w takim razie nie rozumiesz przeznaczenia gier. Gry są po to żeby dać rozrywkę, a nie po to żeby się ścigać wszelkimi możliwymi sposobami o miejsce w rankingu. Wbijaj do Archlorda, wbij max lvl i zobaczymy czy wytrzymasz bez kasy, nie bo nie wiesz jak się obejść bez tego co oferuje dystrybutor, a ja wbiję max lvl bez ani grosza wbitego w np ten tytuł. Pograj w Requiem, wbij max lvl bez Is. Nie wbijesz bo również nie oprzesz się bonom, a ja wbiję bez ani grosza. Daj mi obojętnie jaką grę, w której mam do czegoś dojść. Jeżeli tylko gra mi podejdzie to wbije HL bez is lub z drobniakami, a to co Ty wydasz na abonament, ja przeznaczę na biżuterię, kino i całą resztę spraw, które przydadzą mi się w życiu. To nie moja wina, że większość graczy gra teraz dla miejsca w rankingu, a nie dla zabawy. Nie o to chodzi ale to ich sprawa. Ja jestem zdania, że nawet najtrudniejsze F2P da radę się przegrać bez IS, co oczywiście nie tyczy się Freemium o czym wspomniał Kristal.
Up
Popieram.