Pan guru i jego konkurs

Pewnie dostane zaraz warn, czy bluzgi lub jakieś irytujące komentarze, że płacze, ponieważ płacze bo nie dostałem klucza, więc na wstępie powiem, że nie zależy mi na wygranej lecz o samą idee konkursu, który nie był oceniany obiektywnie.

Dla nie wtajemniczonych wyjaśnie teraz wszystko:

Pan guru, ogłosił konkurs, w którym mieliśmy wymyśleć polski tytuł nadchodzącej gry Dragon Nest. Zabrałem się więc za wymyślanie tytułów. Pierwsze co mi przyszło do głowy to " Wejście Smoka " i wydawał mi się dobry zwłaszcza, że nikt przede mną go nie napisał. Dopisałem jeszcze w tym samym komentarzu dwa inne, wiedziałem, że i tak nie zostaną wybrane, ale warto zaryzykować.

O godzinie 15 wchodze i widzę, że tytuł "Wejście Smoka" został wybrany, ale był jakiś inny nick. Myśle sobię no może nie zauważyłem, i ktoś wcześniej napisał. Postanowiłem więc przejrzeć jeszcze raz i co widzę pan który wygrał podając mój tytuł napisał go około godzinę po mnie. Napisałem swoją opinię o tym na co pan guru odpisał, że robiłem wielki spam ( ach ten ogrmony spam stworzony 1 komentarzem tylko jak miałem podać swoje tytuły, telepatycznie?) i on nie toleruje tego więc nie wygrałem. Tak więc jeżeli jest organizowany jakiś konkurs powinien być on oceniany obiektywnie, a nie na podstawie, rzekomego spamu tak jak w moim przypadku, czym byłem bardzo zdziwiony, ponieważ żadko się udzielam.

Już o tym pisałem...

te forum się pogrąża.. ot co.

dobranoc.

Oj nie. To wy je pogrążacie. Nie wiem co się dziś stało ,ale nie dość ,że mamy problem w redakcji to wy wzniecacie jakiś bunt. Już drugi temat przeciwko nam. Kolego z tą sprawą pisz do guru ,a nie rozpoczynasz drugą aferę. Za chwilę zacznie się tutaj totalny chaos i obelgi przeciwko nam. Nikt was tutaj nie trzyma.

SerwisCoś Ci się nie podoba? Masz jakiś pomysł? Napisz to tu!

Tak nazywa się, dział w którym to napisałem. Po co istnieje skoro nie można pisać tu?

Ja wzniecam bunt albo pogrążam to forum? Z tego co wiem to pan guru zachował się nie sprawiedliwie.

No ale co ja tam wiem, to my jesteśmy ci źli, a redakcja jest święta i ma zawsze racje...

Nikt Ci nie broni tutaj pisać i dopóki nie będziesz używał słów uznawanych za obraźliwe to żadnego warna nie otrzymasz. Jeżeli mówisz prawdę to faktycznie doszło do pomyłki. Jedyne co mogę powiedzieć to, że sam już nie raz przy okazji organizacji różnych konkursów zaliczałem pewne wpadki. Przy tylu komentarzach w jednym newsie łatwo o pomyłkę.

Co jak co,ale jeśli chodzi o guru to jest chyba najbardziej uczciwym użytkownikiem tutaj,zauważ, że wszystkie newsy itp są pisane i publikowane przez niego, pomylił się jeden raz mogło to być spowodowane tym, że komentarzy jest na 26stron, więc pomyłka to nic takiego, pamiętaj że klucze były jego,i mógł z nimi zrobić co chcial.

No nie, żeby płakać o klucz...

Nie pomyliłem się. Nie toleruję spamowania, dlatego dpuściłem Twój komentarz i wybrałem następny. Cała filozofia. Jesteś tylko sam sobie winien.

Mogłem to rozdać znajomym, a nie dość, że dałem wam szansę, z której - niestety - nie wszyscy skorzystali, to jeszcze macie do mnie pretensje.

Gdzie ty tam widzisz spam?

Możesz sprecyzować "wam"? Jak na razie to jest jedna osoba, która tutaj płacze o klucz...

@brejdak napisał

"Smocza Wylęgarnia, Wejście Smoka, Smocze Gniazdo w Smoczej Krainie, Tabaluga Online."

To nie jest równoznaczne ze spamem? Przecież jasno napisałem wymyślić TYTUŁ, nie tytuły. Nie dostosował się do zasad zabawy, proste?

Możesz sprecyzować "wam"? Jak na razie to jest jedna osoba, która tutaj płacze o klucz...

Mówię o stronie głównej:)

Ponadto oznajmiam po raz kolejny, to nie był ŻADEN konkurs, tylko zwykła zabawa.

I wszystko. To ludzie schodzą na psy, nie forum.

@up - nie wszyscy to rozumieją.

A później dziwić się, dlaczego Polacy są uznawani za głupków, debili i totalnych noobów.

Po 1 nie płacze o klucz ( pozdrawiam miłego użytkownika, który podarował mi klucz.)

Po 2 Guru się nie pomylił, ponieważ sam napisał, że ominał mnie za spam ( miałem tam 1 komentarz ale co tam przecież on wie lepiej)

Po 3 Po co robisz konkurs skoro oddasz go temu, którego sobie ty wybierzesz ( nie mówie, o wyborze tytułu tylko użytkownika), a wszyscy starają się ( prócz trolli itp.) wymyśleć najlepszy tytuł.

Jak już powiedziałem kiedy tworzyłem ten temat nie zależało mi na tym kluczu, zwłaszcza, że tamten użytkowniku musiałby mi oddać, a skoro ukradł mi pomysł po co miał by to robić. Dzięki życzliwości jednego z użytkowników dostałem klucz za co bardzo dziękuje i mam nadzieję, że jak tylko będę mógł w jakiś sposób się odwdzięcze.

Chodziło mi tylko o sam fakt nie uczciwego konkursu i ukazanie tego problemu, forumowiczom, którzy nie czytali komentarzy. Robiąc to dowiedziałem się, tylko, że użytkownicy są, źli, a redakcja zawsze ma rację...

to był konkurs - nagroda czyni to właśnie konkursem - tak mówi nawet prawo. Co więcej w takim momencie każdy "konkurs" musi mieć określony dokładny regulamin, nie był on tam wyraźnie napisany, więc automatycznie nie istniał brejdak jest w tym momencie ofiarą oszustwa, nikogo nie obchodzi czy to była Twoja wspaniałomyślność,że byłeś ot tak miły i postanowiłeś dać szansę wygrać klucz,ale przez ten czyn inna osoba została poszkodowana, a to jest karygodne, bo przecież to on wygrał / nie podałeś wyraźnie, że każdy może podać tylko jedną propozycję, w sumie to nic nie napisałeś poza wynikiem konkursu który i tak odbiegał - polski odpowiednik w łacinie? brawo! naginanie zasad konkursu? śmiechu warte.

z góry mówię, że ja klucz mam, tylko nie mogę patrzeć jak ktoś zachowuje się jak ostatni śmieć i działa na niekorzyść kogoś innego

Jeśli w taki sposób chcesz rozwiązywać problemy wynikające z Twoich niedopatrzeń, to użyję pewnego znanego zwrotu "иди нахуй"

Spam – niechciane lub niepotrzebne wiadomości elektroniczne.

Źródło wikipedia, gdyby ktoś nie wiedział co to spam.

Nie napisałeś dokładnie czy użytkownik może podać 1 tytuł czy kilka ( nie mówie tu o tym gdyby ktoś skopiował wszystkie tytuły i się podpisał pod nimi), tak więc prosiłeś o podanie tytułów, podałem je, według definicji podanej przezemnie powyżej nie była to " niechciana lub niepotrzebna wiadomość elektroniczna"

Etam... Guru i tak wie lepiej. W końcu to on jest tu wielkim dobroczyńcom z aureolą nad głową. To Brejdak jest tutaj tym z rogami i kopytami...

@DOWN: Niby kto zrobił nowe konto?

Ludzie robią nowe konta, żeby udzielić się w temacie. Desperacja...

Ile razy mam powtarzać, że to nie był żaden konkurs. Brak mi już słów. Dobra, ale jeśli ma wam to coś pomóc, to... PRZEPRASZAM. Wszyscy potraktowali to poważnie, a nie taki miałem zamiar.

@down - to nie była pomyłka:)

Coś jest dzisiaj nie tak. Połowa jakichś użytkowników, których widzę osobiście pierwszy raz podnosi jakieś dziwne protesty. Pomyłki się zdarzają. Tutaj trzeba zacisnąć zęby i się nie przejmować. Matko to tylko 6 dni a w sierpniu jest OB wiec dajcie już nam wszystkim dzisiaj odetchnąć, bo stwarzacie tylko niepotrzebny chaos.

P.S

Volt dodatkowo ma do mnie jakieś pretensje o to, że ironicznie wypowiedziałem jedno zdanie w temacie.

Zabawa czy konkurs co za różnica tak i tak zarzucasz mi coś czego nie zrobiłem, tak o to mi chodzi, a nie o ten klucz.

@up - Potrafisz czytać ze zrozumieniem? "Zaspamowałeś" cały komentarz kilkoma tytułami, dlatego Cię opuściłem.