Path of exile. Garść ciepłych pytań

Nowy dodatek - nowy spam ludków do gry, toteż sam chcę liznąć w/w tytuł raz jeszcze.

Moje pytanka:

1. Steam czy standalone - co wybrać i dlaczego?

1.1. Gdzie populacja graczy jest większa? Steam czy SA?

2. Templar czarodziej czy ranger attack speed?

2.1. Jakieś ciekawe pomysł na build prócz tych oklepanych duelista i sciona?

Z góry dziękuję i pozdrawiam! :)

SA i steam to to samo
ranger attack speed nic nie mówi :P

SA i steam to to samoranger attack speed nic nie mówi

SA i Steam mają dwa mają tego samego klienta i tych samych graczy?!

rendżer ze spamującymi strzałami wydaje się być ciekawy - tylko trochu ubogi dmg.

1. zawsze to dodatkowe osiągniecia do zdobycia, ponadto mozesz polaczyc oba konta (gry i STEAM), przez co bedzie trudniej Cie zhakowac

1a. Userzy tej i tej wersji graja na jednych i tych samych serwerach.

2. Bez roznicy, bo wszystko rozchodzi sie o skille/gemy i Skill Tree.

Summoner? Ciezki na poczatek, pozniej miazga (sam nim gram, 86 lvl), Marauder na RF tez super postac, Marauder na EK - nie do ubicia.

Guru a co sądzisz o Marauderze z tarczą na full hp/block? Wiem, słaby solo game'ing, ale w party może być przydatny.

Templar summoner czy Witch tylko i wyłącznie?

Ja ma Sciona Summonera, ale Witch rowniez sie nada.

Full hp/block - bezsens, nic sam nie ubijesz. Wez w takim razie Maraudera na Eternal Knives: tarcza + wand, dobre eq: wyciagniesz sporo HP i nic Cie nie ubije.

Dobra, coś pokminię. Dzięki wielkie za odpowiedzi - w razie pytań, będę wiedział do kogo uderzyć :)

Czy wejście dodatku oznacza także wejście tego nowego sezonu ?

Mam witch summonera i gra później jest strasznie nudna...

Dobrze bawiłem się witch pod glacial cascade, bardzo dobry dmg(ok. 3k) bez żadnych specjalnych przedmiotów już na 50lvlu i przede wszystkim, build łatwy do ogarnięcia.

Vilczy - z tego co podsłuchałem to dwa nowe sezony mają być - mogę się mylić, głowy nie daję!

Kirai, zapewne standard i hc ;D

Mam witch summonera i gra później jest strasznie nudna...Dobrze bawiłem się witch pod glacial cascade, bardzo dobry dmg(ok. 3k) bez żadnych specjalnych przedmiotów już na 50lvlu i przede wszystkim, build łatwy do ogarnięcia.

Ogólnie gra summonerem jest strasznie nudna imo, biegasz w kółko albo stoisz a summony robią swoje.

Czy wejście dodatku oznacza także wejście tego nowego sezonu ?

Sezon dziewiąty ma podobno ruszyć krótko po starcie nowych lig/nowego dodatku.

@up

Sezon =/= nowe ligi.

tak

20 sierpnia startuja dwie 3-miesieczne ligi

Jeżeli masz gry i znajomych na steam to oczywiście, że steam - imho również na steam gra się o wiele szybciej aktualizuje. :) Widzę że spora ekipa się zbiera na PoE - ja również już się mentalnie szykuje :)

Można nawet pokminić jakąś mniej lub bardziej zgraną ekipę do wspólnej gry. W grupie zawsze raźniej, można pożartować, pogadać o polityce i tak dalej...

Nawet zastanawiam się nad rozpoczęciem zabawy w YouTube'a. Może to własnie odpowiedni czas?

A sa jakies gildie cy cos w tej grze? to jest na zasadzie GW1 chodzi o system gry ze w miastach widac ludzi a poza miastem tylko tych w party tak?

ja w sumie bym się pisał do jakieś ekipy mogę nawet od nowa zacząć nawet dzisiaj jak coś pisać na pw.

@Tysiac Tak, system jak w GW1 dokładnie jak opisałeś. A co do gildii to tak istnieją jednak jak na razie oprócz wartości społecznych nic nie wnoszą.

Teraz pytanie, czy opłaca się zaczynać DZISIAJ, czy lepiej poczekać na dodatek i zakosztować od nowa całego rebuilda?

Teraz pytanie, czy opłaca się zaczynać DZISIAJ, czy lepiej poczekać na dodatek i zakosztować od nowa całego rebuilda?

Lepiej poczekać bo nowe ligi będą, a nowe ligi to zawsze lepsza zabawa, każdy zaczyna od nowa i świeża ekonomia.