Co proszę? a ja głupia myślałam że przede wszystkim liczy się doskonały produkt, który ludzie z radością kupią, a dopiero potem marketing. Widać czasy się zmieniają.
Path of Exile vs Diablo III & Diablo III vs Path of Exile - Dyskusja
PoE>D3
Diablo 3 vs Poprzednie czesci tej gry? Jest to kompletnie inna gra, nie zauwazylem miedzy nimi podobienstwa nawet nie jest az tak mroczna... Smierc Blizardowi! Niech zdycha. Za bardzo nabija ludzi w butelke.
Patch of Exile? To prawdziwy nastepca serii diablo. Nie jest dopracowany, ale tworcy pokazali na co ich stac i moga zrobic jeszcze lepiej.
Wszystko przed nami a patche, ktore wychodza i beda wychodzic wniosa albo mam nadzieje ze beda wnosic swietne zmieny i akty.
A ten kto gra w gry tylko i wylacznie dla grafiki i ladnych efektow to niech idzie grac w gry typu single player (co do minusu przy grafice).
Mam nadzieje ze wydadza polska wersje Patch of Exile.
Ja bym do Diablo 3 nic nie miał gdyby nie nazywało się Diablo . Jest to najgorsza część serii. Obiecali tak wiele, a wyszło jak zwykle. Już na starcie gra była prawie zapomniana przez twórców. Patch raz na parę miesięcy naprawiający jakieś proste błędy. Gra w dniu premiery była wersją beta, która trwa do dziś i dopiero pewnie po dodatku sie to zmieni. Chwalą się jakie nowości po nowym rozszerzeniu będą, ale one powinny być od dniu premiery. Zaraz pewnie będzie komentarz nie grałeś w to, to się nie wypowiadaj, ale rozegrałem w tym 200 godzin. Zapoznałem się z tą grą dokładnie jako wielki fan HacknSlashy i Diablo, i jak dla mnie jest to czysty skok na kasę dzięki dobrze znanej marce. Uprzedzając kolejne pytanie, które pewnie będzie brzmiało, że nie powinienem narzekać skoro rozegrałem 200 godzin bo większość gier dzisiaj rzuca się po 20 godzinach. Niestety tak nie jest z HacknSlashami. Po rozegraniu tych godzin nie czuje żadnej ochoty do powrotu i kontynuowania rozgrywki, gdzie w Diablo 2 grało się z lekkimi przerwami od Laddera do Laddera przez kilka lat, w moim przypadku z 6. Możecie bronić ile chcecie Diablo 3 ale zapewne nigdy nie spędziliście w poprzednich częściach wielu godzin. Osoby co zostały przy Diablo 3 to w większości nie są starzy wyjadacze, a nowe osoby dla których jest to pierwsza styczność z serią. Miałem wielki szacunek do Blizzarda i jak dla mnie są oni cały czas najlepsi, ale po Diablo 3 stracili wiele w moich oczach. Zobaczymy co wyjdzie po dodatkach, ale już nie napalam się na to jak dawniej. Zobaczę oceny gameplaye to się zastanowię czy warto będzie wrócić do sanktuarium.
Co proszę? a ja głupia myślałam że przede wszystkim liczy się doskonały produkt, który ludzie z radością kupią, a dopiero potem marketing. Widać czasy się zmieniają.
to ne do końca prawda ale GGG p[ostawiło właśnie na jakość bez ISu bo nie ma nic co w jakim kolwiek sposobie ingeruje w rozgrywke nawet exp boostów a przec mogli naklepac boostów na item drop itp...
za to ich cenie maja w ISie pakiety po 12k$ sa ludzie/firmy ktore to kupuja a tak naprawde nic tam nie ma;p masz fajny wyglad do broni jakies tytuly pare przedmiotow wyslanych poczta do domu i mozliwosc zrobienia w grze wlasnego unique i moba wsio
Póki co PoE lepsze (miałem D3 i grałem w PoE), sporo czasu od premiery d3 za bardzo sie nie zmieniło w PoE, więcej nowości i raczej do premiery dodatku tak zostanie, choć z drugiej strony po premierze dodatku PoE przestanie się liczyć bo wrócimy do tego na czym PoE się wzorowało, a co może być lepsze od oryginału
A ja grałem mnóstwo czasu w Diablo II, grałem w Diablo I i PoE mnie znudziło całkiem szybko. Raz je przeszedłem, a kolejne podejścia inną postacią kończyły się wynikiem negatywnym. W Diablo III za to grałem całkiem długo i nie odepchnęło mnie tak szybko. Każdy następca gry jest uznawany za gorszy i że wcześniejsza była lepsza. Mnóstwo graczy gada, że D3 jest beznadziejne, ale też mnóstwo świetnie się bawi. I nie tylko nowi gracze, ale starzy też (w Diablo II grałem naprawdę parę dobrych lat). Tak naprawdę każda z tych gier może bawić jeśli się ma z kim grać. Przy graniu solo h'n's znudzi się błyskawicznie. Dlatego myślę DIII na konsole odniesie sukces.
Diablo III osobißcie wydaje mi sie, ze nie jest zle ale musza usunac aucion house i wrzucic gruby update.
Natomiast sama sprawa z POE ma sie tak, ze jest ona slabo ale to slabo zdynamizowana
POE słabo zoptymalizowane? Bzdura, gra komfortowo na 3letnim lapku bardzo średniej klasy. Na full ofc.
Diablo III osobißcie wydaje mi sie, ze nie jest zle ale musza usunac aucion house i wrzucic gruby update.Natomiast sama sprawa z POE ma sie tak, ze jest ona slabo ale to slabo zdynamizowana

Tu nie chodziło o słabą optymalizację tylko słabą dynamikę gry.
obie gry są świetne, a na moje oko hejt na diablo3 jest tylko przez to że... nosi tytuł diablo
Osobiście gram w diablo3 od stycznia tego roku gra ma swoje wady i zalety.Sam mam kilka postaci jedną na 100 paragonie więc myślę, że cos mogę na ten temat powiedzieć, a w diablo zaczynałem od jedynki na solo i pózniej od razu na LOD.Gra jest bardzo grywalna przyjemnie się farmi jednak właśnie Ten Auction house.Nie powiem na poczatku sam zarabiałem na tym trochę Euro jednak pózniej zauważyłem jak to psuje całą rozgrywkę biorąc pod uwagę to, że gold był poniżej 10zł za 100M golda łatwo było się uzbroić w dobry fajny sprzęt do farmy na MP10 bez zbędnego wysiłku i to właśnie jest problem sam uwielbiam, godzinami farmic i na koniec robić sobie ID itemów.AH ZEPSÓLO TĄ GRĘ ludzie grają tylko solo fak faktem możesz sobie zrobić open game ale na mp10 to nie ma sesnu uber runy ze znajomymi.Liczę , że od dodatku gra będzie taka jak ją opisują.Szkoda, że inni gracze też ucierpieli na dropie teraz jest katastrofalny ja mam 100 paragon i mam jakies 3-5 legend na H kiedyś wynik był jeszcze raz wyższy czyli 5-10 szkoda, jednak teraz mam przynajmniej czas wbić 100 paragony reszcie postaci.Gra jest fajna dobrze wciąga a ci co lubia hns sami znajdą sobie zajęcie można robić naprawdę sporo rzeczy:).Prawda taka, że w PoE gra więcej ludzi wiadomo bo za Free nie jesteśmy też aż nadto wymagający bo przecież nikt nie wziąl pod uwagę tego jak oceniali byście POE gdybyśmy płacili za nei tyle ile za diablo:).Osobiscie sam zacząłem grać teraz w PoE chcę się sam przekonać czy gra naprawdę bije D3 na głowę zobvaczymy ..To co mnie urzekło w PoE to drzewko umiejętności naprawdę trzeba się zastanawiać gdzie dać każdy punkt szkoda tylko, że sami się w to nie bawią ludzie tylko korzystają z buildów ja osobiscie rozdzielam pkt sam bez builda.Ja innaczej podchodze do PoE niż do Diablo
Diablo ma już Swoją renomę więc wątpie że jakaś gra go przebije.
na razie d3 ssie ale jestem pewien ze po wyjsciu dodatku nawet nie spojrzę na poe
Ludzie w PoE nie kupują itemków ( packów ) za kase bo coś dają ( bo nic nie dają), tylko niektórzy mają poczucie, iż jeśli z czegoś się korzysta i jest się zadowolonym, to powinno się wspomóc to w rozwoju / zapłacić firmie za swoją pracę. Ot Co. Niestety mentalność niektórych jest całkiem inna - przykre ale prawdziwe.
I tak, rozumiem że niektórzy nie mają pieniędzy itd, ale większość za piwo płaci 7zł w barze, wypijając ich 5, wraca do domu po 2ch godzinach zabawy i gra w grę przez 24h/doba i narzeka że nie ma kasy.
co do d3... dostabnie upa ktory ile czasu pozyje ? 2 tyg? PoE ma wielkie szanse i szybko sie rozwija
Magar twórcy d3 zapewnili ze beda pracowac na grą tak jak to bylo za czasów d2 by nie zawieść fanów! ja im wierze i wiem ze d3 bedzie lepsze pod kazdym wzgledem od PoE ( dobry balans pvp i juz PoE lezy )
a ja uważam AH w Diablo 3 za jeden z największych plusów tej gry. Błędem jedynie był system lootu w którym aby zdobyć 1 przydatny przedmiot trzeba było grać z 30h bez przerwy co powodowało sytuację w której łatwiej o przedmiot było na AH niż grając w grę. D3 kupiłem przedpremierowo i jedyny powód dla którego nadal ją uruchamiam to RMAH. od marca mają go zamknąć i to samo zamierzam uczynić z D3 na moim dysku kupować dodatek? po co? żeby pograć 10h a potem przechodzić tą samą gre 100 razy na innych poziomach trudności? kiedy był RMAH jeszcze miało to jakiś sens bo można było na tym przy odrobinie szczęścia coś zarobić. a osoby które twierdzą, że AH i RMAH robiłą z tej gry Pay to Win nie mają racji bo gra umożliwia zdobycie kasy trzeba tylko umieć grać i handlować z innymi. przykład? wyfarmiłem 100m golda lub kupiłem za 3 euro bez znaczenia skoro w 2 tygodnie mogę zrobić z tego 300m golda i jeszcze 3 euro odzyskać gdzie tu w takim razie Pay to Win?
By zmienić diablo, trzeba byłoby przerobić cały system kreacji / rozwoju postaci. Cały system loot-u i pewnie kilka innych pierdół
By zmienić diablo, trzeba byłoby przerobić cały system kreacji / rozwoju postaci. Cały system loot-u i pewnie kilka innych pierdół
Systemu rozwoju postaci nie zmienią,bo to by oznaczało tworzenie gry praktycznie od podstaw,a raczej nikt nie chce czekać na RoS tyle co gracze D2 na D3 ;](nie mówiąc już o dodatkowych nakładach gotówki za kolejne przepracowane godziny devów ;P ) A jeśli byś się interesował Diablo III,to byś wiedział,że loot system w RoS będzie całkowicie zmieniony.