Path of Exile vs Diablo III & Diablo III vs Path of Exile - Dyskusja

Wydaje mi się że 60% hejtu jest z powodu AH, braku szybkiego wprowadzenia PvP oraz lootu. Te 3 rzeczy będą już trwale zmienione do premiery dodatku. Natomiast nie porównujmy 2 gier, inne byłyby opinie jak PoE było by płatne.

Prawda jest taka, że PoE brak 1 rzeczy, dynamizmu/animacji jak to zmienią to można porozmawiać.

nie ma dynamizmu ? w grales w party na mercilles na akcie 2-3? tam jest tak malo dynamizmu ze PC sie pali od animacji i efektów po za tym to HnS a nie non target to ze masz 20skilli i uzywasz ich w 5 sec na raz to nie dynamika....

Jak ja grałem w Diablo 1/2 to jakoś po przejściu trójeczki nie czuje tego czegoś :D.

3 część jest git... te filmiki, te potworki, te dialogi, ta muzyka to wszystko jest za***iste.

Ale po pierwsze za krótkie, po drugie ile można samemu wszystko robić, po trzecie gdzie ten klimat i mrok? po czwarte za szybko to wszystko się dzieje przez co człowiek się nawet ogarnąć nie może, a to już koniec.

Nie można się pospuszczać nawet troszkę nad umiejętnościami naszej postaci...

Bardzo git, ze Ryneczek szlag trafi bo moim zdaniem tak jak kiedyś to był plus tak teraz lipa totalna.

POE - klimat, klimat i jeszcze raz klimat...

umiejętności do kombinowania

mapki się jakoś lepiej czyści, ale nie wygodnie bo akurat w Diablo 3 mapki czyści się wygodniej i to duży + tak samo jak w poprzednich częściach.

Diablo 3 jest za bardzo odmłodzone no ale fakt faktem i tak myślę, że to dopiero początek i dopiero zaczną konkretnie nad nim pracować, ale to nie oznacza, że PoE będzie stać w miejscu

PoE jakoś mi lepiej wygląda, że od samego początku jest ten tryb Hardcore, a nie wiem czy w Diablo od samego początku można na czymś takim grać bo jakoś się tym nawet nie zainteresowałem.

No ale czekam na ten magiczny dodatek

W Diablo III możesz grać na Hardcore jeśli na Normalu masz postać z minimum 10 lvlem.

Dla mnie brak waluty z PoE jest kolejnym plusem. Trzeba trochę kombinować, płacić w różnych orbach czy za pomocą ekwipunku czy gemów. Co do grafiki w diablo 3 jest wręcz bajkowa (czyt. cukierkowa), a PoE zapewne ma grafikę, której diablo może pozazdrościć, ale chodzi tu o klimat, a nie jakość grafiki, bo ta w PoE jest niska w stosunku do optymalizacji. W PoE fabuła jest... Powiedzmy, że nie istnieje. Może twórcy gry coś z tym zrobią, może zostanie z tej gry po prostu genialny slasher.

PS.

To pierwszy grindownik który mi się nie nudzi.

A ja czekam na Dodatek, wierzę, że blizz nie zawiedzie i będzie wszystko Git dwójeczka do LOD tez nie powalała na nogi:).I nie zgodze się z kolegą z przed kilku postów RMAH zepsuł grę powiedzmy tak :) za niecałe 100 zł mam mempo z cc jakim cudem bez wysiłku wchodzisz sobie na allegro kupujesz jeden miliard golda za 90zł wbijasz na ah i czekasz aż jakiś mistrz wystawi mempo sam tak kilak razy zrobiłem pózniej sprzedałem takie mempo na rmah za euro i wyszedłem do przodu i takim piękny sposobem za kupionego golda z allegro kupowałem sprzęt za golda sprzedawałem za euro i nim się zoorientowałem zarobiłem 1200zł w miesiąc, ale okazało się, że czas jaki poświęciłem grze przez ten miesiąc to około 10h, a jakies 60-80h spędzilem na domu aukcyjnym.Dziękuję gdzie tutaj fun i radość z gry ???.Jeżeli myślicie ze ah nie zepsuł gry to poniżej macie żywy przykład.Itemów jest tyle, że wartość za item średniej jakośći jest praktycznie nic nie warty, a ultra dzidy od 100baniek w górę.To po co nowy gracz ma farmić się meczyć jak za jakieś 100 baniek można się ubrać całkiem przyzwoicie, żeby pograc na mp5-6.BARDZO SIĘ CIESZĘ, ŻE NIE BĘDZIE AH RMAH W KONUC GRA ZACZNIE BYĆ NORMALNA.BĘDZIE JAKIEŚ SPOŁECZEŃSTWO I LUDZIE ZE SOBĄ ZACZNĄ TAM PISAĆ.MAM NADZIJĘ ZE TO OZYWI GRĘ POBANUJA WSZYSTKICH FARMERÓW GOLDA I BEDZIE DLUGO FAJNIE I SZCZĘSLIWIE :) TO TYLE W TEMACIE :)

Uważam, że taki topic może być interesujący, proszę tylko o brak hejtu, aby nikomu nie uwłaczać temat brzmi

POE vs D3 i D3 vs POE.

Prosiłbym na wstępie jednak napisać czy grało się w 1/2gi tytuł i żeby zachować brak syfu

_______________________________________________________________________________________________________________________

Generalnie na chwilę obecną uważam PoE za lepszy tytuł, ponieważ AH znisczył sens dłuższej gry w Diablo.

Grałem w Diablo III i Path of Exile

Path of Exile

+ Duży świat jak na HnS

+ Genialny system postaci i umiejętności

+ Duża ilość sprzętu

+ Mroczny klimat

+ Podział na ligi, każdy znajdzie coś dla siebie

+ Olbrzymi poziom trudności na ligach hardkor itd. - Gra to wyzwanie

+ Twórcy są ambitni i słuchają graczy

- Silnik graficzny jest średni

- Dynamika pozostawia wiele o życzenia

- Brak rozbudowanego Lore, prawdziwej animowanej historii świata

- System handlu musi zostać ulepszony

Diablo III

+ Dynamika

+ Lore, historia swiata

+ "silnik graficzny

+ Dobry fun (do czasu :P)

+ Community

- Bardzo szybko się kończy i nie ma co robić, jak na grę za 120-180zł to bardzo duża wada

- Zbyt amerykańska grafika

- - - - - Auction House

- Praktycznie brak zróżnicowania postaci 90% graczy ma ten sam build i zestaw skilli

- Twórców bardziej interesuje zysk co jest dobre, ale zapominają o graczach i swoich obietnicach. (Lecą na marce, bo i tak D3 się dobrze sprzedało ale nic ich więcej nie interesuje, zobaczymy po dodatku)