Pendrivy za konkurs na Twitchu

Witam. 14 Września był przeprowadzany konkurs na Twitchu polegał na tym że kto najszybciej odpowie na pytanie dotyczące gry Age of Wulin ten ten staje się szczęśliwym nabywcą jednego z 8 pendriverów.

Zaraz w pierwszym pytaniu udało mi się odpowiedzieć dobrze i jak najszybciej przez to "wygrałem" jednego pendriva.

I tutaj się pojawia moje pytanie jak na dzień dzisiejszy wygląda sprawa z wysyłką tych pendriverów? Zostały już wysłane czy nie jeszcze?

Idzie już 3 tydzień od zakończenia konkursu i ani słychu o przesyłce.

Czy któraś z osób które również "wygrały" dostały już swojego pendriva? Czy jest to mój indywidualny problem z przesyłką?

Próbowałem się skontaktować z osobą odpowiedzialną za to czyli z chmarusem ale niestety brak odezwu z jego strony.

P.S Nie wiem czy wybrałem dobry dział,dlatego prosze Moderatorów o ewentualne przeniesienie do dobrego działu.

Wszystkie penki zostały wysłane pocztą polską.

czyli albo zgubią albo przyjdzie niebawem ;>

Ze wskazaniem na to drugie :P

Zależy jak został wysłane jak zwykłą przesyłką to możliwe że jeszcze poczekamy, a jak piorytetem to szybką przychodzą.

No ja Chmarusie już dość długo czekam na swoją "zastępczą nagrodę. Nie licząc kolegi.

No właśnie, panie Chmarusie co z tymi pendrivami które zostały "wysłane"?? Bo za 2 dni mija miesiąc od konkursu i penka jak nie było, tak dalej nie ma.

Wstyd i hańba byś się Chmarus odezwał CIACH a nie ludzie czekają na zmiłowanie boskie. A jak nie to zorientował się jak wygląda ich status wysyłki. Nie leć sobie w wafla. Jak się nie da po dobroci to walczyć siłą. Powodzenia Wam.

warn_ico.png
Zluzuj emocję drogi użytkowniku bo Ci żyłka pęknie. Skoro temat Cię nie dotyczy nie wypowiadaj się. Salek

Jeśli Chmarus napisał, że pendrivy zostały wysłane to na pewno tak było. Cierpliwość jest cnotą.

Nawet jakby wysłał wtedy co napisał to już powinny dawno być. Poza tym ja nie twierdze że nie wysłał, tylko niech się zainsteresuje całą sprawą gdzie są te penki w tej chwili. A nie ma to daleko gdzieś a ja czekam dalej jak gupi. Bez przesady ale czekać miesiąc na przesyłke to mi nikt nie powie że jest to normalny czas przesyłki nawet Pocztą Polską.

Pocztą Polską to może i rok iść, albo w ogóle nie dojść takie są właśnie uroki tejże poczty. Po za tym słyszałem, że komuś doszło także myślę, że i Wam dojdzie. Abstrahując gdy ja dostawałem koszulkę teamowską to również czekałem dość spory okres czasu - uroki PP.

No ej, ale żeby się nawet do nas nie odezwać jak mu piszemy na PW? Mógłby nam chociaż podać identyfikator paczki jeśli wysłał i miałby spokój... Ja się go pytałem 2 razy na PW czy wysłał paczke to cisza. Według mnie coś tu nie gra.

Wszystkie penki zostały przeze mnie wysłane pocztą. Jak ktoś czegoś nie dostał to niestety nie mam na to wpływu. Cała ta sytuacja nauczyła mnie tego, że następnym razem nadam paczki z opcją otrzymania potwierdzenia odbioru, dzięki temu będę mógł się ubiegać od poczty o jakieś informacje odnośnie listu.

Jestem ciekaw czy wogóle dojdzie...

Prosze o zamknięcie tematu.

silve, mam nadzieję, że dojdzie choć nieukrywam, że tak długi czas jest niepokojący. Mam pretensje do siebie, że nie ogarnąłem tego potwierdzenia bo przynajmniej mógłbym teraz "oczyścić" się z zarzutów typu "dałeś pendrivy rodzinie".

Wystarczy wybrać opcję przesyłki poleconej, wtedy w razie nie dostarczenia można ubiegać się o odszkodowanie.

No spoko, ale nie mogłeś wcześniej odpisać...

Do mnie pan też wysłał?

Jak wspomniałem wcześniej nie twierdze że nie wysłałeś. Myślałem jednak że masz jakiś wgląd gdzie aktualnie dana paczka się znajduje ale jeśli jest tak jak napisałeś to miejmy nadzieje że przyjdzie

Wszystkie penki zostały przeze mnie wysłane pocztą. Jak ktoś czegoś nie dostał to niestety nie mam na to wpływu. Cała ta sytuacja nauczyła mnie tego, że następnym razem nadam paczki z opcją otrzymania potwierdzenia odbioru, dzięki temu będę mógł się ubiegać od poczty o jakieś informacje odnośnie listu.

Chcesz przez to powiedzieć, że wysłałeś nagrody listem zwykłym, a nie poleconym? Nie mieści mi się w głowie, jak mogłeś być tak... nierozsądny. Jeżeli nie dotarły w ciągu tygodnia, będziesz musiał pomyśleć o jakiejś rekompensacie.

Wkońcu ktoś z administracji nas wspiera.

Ja jakoś nie wierze w to, że pan je wysłał. Poprostu nie, jak list może iść dłużej niż miesiąc.

Jest pan dorosły to powinien pan pomyśleć jakie mogą być konsekwencje wysłania listu normalną pocztą (zagubienie)/czy oddania tych naszych nagród komuś/czy tej ku*** nie potrzebnej paplaniny na forum bo pana i tak to nie rusza. Nie wiem.

Tak z ciekawości zrobiłem eksperyment z kumplem z Katowic (ja koło Krakowa). Wysłał normalny list jak pan Chmarus i przyszedł do mnie po 4 dniach. No dobra pan mieszka dalej, ale kolega na to już miesiąc czeka i...

Tak sobie wkleje zasady konkursu:

http://www.przepisy.gofin.pl/przepisyno,819,72894,26,26,20130924,2,1.html