Pendrivy za konkurs na Twitchu

Nie trzeba akurat robić żadnych eksperymentów. Ja często coś wysyłam i listy zwykłe dochodzą po ok. 4 dniach (a góra po tygodniu) niezależnie od tego, skąd się je wysyła. Po prostu w pale mi się nie mieści, jak można nagrody w konkursie (a więc mimo wszystko dosyć ważne przedmioty) wysłać listem zwykłym. Mi raz zaginęła przesyłka polecona i poczta bez problemu wypłaciła mi odszkodowanie. Teraz Chmarus będzie musiał prawdopodobnie sfinansować nagrody z własnej kieszeni.

Pamiętaj, że żyjemy w kraju, w którym listy dostarczane przez pocztę polską (celowo małe litery) z np. USA przychodzą otwarte, przetrzepane przez pana Józka na sortowni. I zapewne tak stało się z pendrive'ami - ktoś je zwyczajnie na poczcie ukradł.

Durendal, gdyby listy były polecone, nawet taka sytuacja nie byłaby problemem, bo nadawca otrzymałby w odszkodowaniu równowartość tych pendrive'ów.

Nie ma co nad rozlanym mlekiem płakać. Chmarus dostał nauczkę, więcej tego nie zrobi :). Szkoda tylko, że tak się stało.

Może zostały na poczcie rozpoznane jako jakaś broń :P są metalowe i mają kształt przypominający jakiś sztylet

Ty się już bardziej nie pogrążaj, Chmarus. "Przepraszam" się należy :P.

Zaraz tam do Ciebie Chmarus CBŚ wpadnie.

Ja bym wysłała Magdę Gessler, niech zrobi z nim "rewolucję" :D.

Jak może dojść list który nie został wysłany??

Skąd pewność, że nie został wysłany?

A skąd pewność że został?? W takim razie nagrody zastępcze powinny być i wystarczy listem ekonomicznym wysłać....

Z tego, co wiem, tych pendrive'ów było kilka. Jeżeli zostały wysłane wszystkie, to na pewno przynajmniej jeden musiał dotrzeć do adresata. O nieuczciwość można byłoby Chmarusa podejrzewać tylko wtedy, gdyby nie dotarł żaden.

Bez przesady. Jeśli Guru Chmarus wciąż prowadzi ten portal, to raczej stać go na pendrive'a i nie musi kraść go z konkursu...

Nie zmienia to jednak faktu, że Chmarus urwał się chyba z choinki, skoro wysłał coś ważnego, zwykłym listem. Tego się w Polsce nie praktykuje.

Mógłby teoretycznie wmówić ludziom, że listy najwyczajniej zaginęły i to nie jego wina. Z tym, że nie przypuszczam, by Chmarus chciał aż tak bardzo działać na niekorzyść portalu.

Ale wy macie banie bez kitu. Przesyłka pocztą polską ponad miesiąc. Śmiech na sali. Mieszkam od Warszawy ponad 450KM. I przesyłka wysłana drogą ekonomiczną dotarła do mnie w ciągu 4-7 dni. I to nie jeden raz tylko większość listów wysłane pocztą dochodzą maksymalnie 7-10 dni. Więc nie zostały wysłane po prostu. Albo niech wyśle na forum SS'a z potwierdzenia z wpłaty.

Z tym, że on nie ma takiego potwierdzenia, bo wysłał te nagrody listami zwykłymi, a nie poleconymi. Ustalmy jedną rzecz - ile było nagród i ilu mamy poszkodowanych? Czy ktoś w ogóle dostał swojego pendrive'a?

Listem zwykłym czy ekonomicznym?? Dostaje listy z drugiego końca polski gdzie mam rodzinę i idą max 8 dni...

UP

kto najszybciej odpowie na pytanie dotyczące gry Age of Wulin ten ten staje się szczęśliwym nabywcą jednego z 8 pendriverów.
Chmarus wciąż prowadzi ten portal, to raczej stać go na pendrive'a i nie musi kraść go z konkursu...

Skoro go stać to z nagroda zastępcza nie powinno być problemu...

PS: Ciekawe kiedy temat zostanie zamknięty z bliżej niewyjaśnionych przyczyn....

Zwykłym. Zwykłym, czyli NIE poleconym.

Zostało zatem wysłanych 8 paczek. Kto nie dostał swojej nagrody?

Jak dobrze pamietam było 8 penków. Ja nie dostalem narazie żadnej przesyłki, a nie wiem jak reszta osób które wygrały tą nagrody.

Z tego co kojarzę, to chyba tylko dwie osoby się skarżyły że nie doszły. Pewnie zaginęły i tyle. Nie ma co drążyć tematu. Trzeba po prostu wysłać jakieś podarunki z przeprosinami :>