Perm dla Saurena?

Siema, ja w sprawie Saurena, który dostał bana ponieważ posiada internet osiedlowy gdzie każdy ma te samo IP. Trochę śmieszna sprawa ale ban to nic ciekawego, jak możecie odbanujcie go. Prawdopodobnie przez jego brata to się stało, który pomylił konta.

On mógł dostać chyba tylko perma na konto

Sauren nie jest uzytkowinikiem sieci osiedlowej, a neostrady, dlatego nie zostanie odbanowany.

Siema, ja w sprawie Saurena, który dostał bana ponieważ posiada internet osiedlowy gdzie każdy ma te samo IP.

Bzdura, miał zmienne IP.

Witam! Z tej strony zbanowany Sauren. Bzdura to, to co wy wygadujecie. Jestem użytkownikiem sieci osiedlowej w firmie "omega" nie żadnej neostradzie. Ip mam stałe przez które łacze się z Omega a, że ich serwery mnie przekierowują lub ich rutery maja zmienne ip, to mnie nie ciekawi. Dostałem perma za nic, więc teraz oczekuje oddania mi konta. Nie oszukałem nikogo, wielu ludzi to potwierdzi! Nie jestem oszustem! I tak jak mówie! nie jestem jedynym użytkownikiem tego forum. Nieopodal mnie mieszka brat co ma internet też w Omega, więc nie wiem jak to zrobiliście, ale pogratulować wam mądrości, że bez sprawdzenia dostałem od was perma. Tak jak mówiłem... Oczekuje oddania mi konta! Jestem na tym forum od 2009 roku, nie było ze mną problemów, aż nagle wam coś odwala....

Z poważaniem Sauren.

Jakie itemy straciles w zwiazku ze zbanowanym kontem? A nie, zapomnialem, to nie gra, to forum ;0 Anyway, gz dla brata, jemu teraz placz

Co ma brat do tego? Ja mówie, że to mógł być brat, ale i też inne osoby w końcu jestem w sieci osiedlowej... A ty proszę nie udzielaj się tu bo nie z toba rozmawiam, a z administracja.

@Down

Chłopie mówiłem, że nie z tobą rozmawiam, więc nie nabijaj sobie darmowych postów bo najprawdopodobniej o to ci chodzi szczególnie, że nic nie wnosisz do tematu. Podania nie będe pisał bo nie mam takiej potrzeby, ani na tyle sensownych argumentów bym był w stanie wygrać:).

Oh przepraszam, trzeba było napisać gdzies na poczatku, ze masz zamiar rozmawiac tylko z adminami, mam nadzieje, ze nie napiszesz podania o zbanowanie mnie, odrazu mowie, ze to nie ja, mam osiedlowego neta

Ale jesteś żałosny,płaczesz na forum o to że dostałeś PERMA!,rozumiem gdyby to było zbanowane konto za które zapłaciłeś jakąś sumę pieniężną :)....

[media=]

-- Tylko nie świruj jak ten tutaj :)

@up słabe i udawane, btw. musi miec niemieckie geny xDDD

jesli pisze od kumpla to ok, ale jak widzicie nawet perma bany nie pomagaja na niektorych delikwentow

Hahah, multikonto ;D

@WujekKijaszek

Nie pisz bzdur, bo się nie znasz. Nic nie udawałem.

;D

Komu wierzyć jak nie moderatorom i adminowi? Tylko oni widzą nasze IP, więc nie za wiele przed nimi ukryjemy.

Implant moge być i dla ciebie żałośny zwisa mi to. Ja po prostu mam sentyment do niektórych rzeczy, a jedna z nich było własnie to konto. Nie zrozum mnie źle, ale będe o swoją własność walczył, w końcu to moje. Zresztą nie było by tego całego incydentu gdyby nie super moderatorzy którzy bez podstawnie banują. Nie udowodnią mi za żadne skarby, że niby posiadam multi konto co jest bzdura! Ja sam zaś moge udowodnić, że internet pobieram z sieci osiedlowej w której UWAGA mam stałe IP! I nikt mi nie wkręci, tak jak np. moderator Cree twierdząc, że owe IP jest zmienne. Rozumiem, że sprawdzacie IP z kilku dni, lecz wiecie dobrze, że nie tylko u siebie mogłem sie logować. W okolicy jest sporo znajomych u których także mogłem się zalogować np. w celu odpisania na pw. Sprawdzcie moje IP np. z tego konta i mógłbym się założyć, że to ja mam racje. A jak "Wam" ludzie nie odpowiada, że staram sie odzyskać to co do mnie należy to trudno, może wy nie potraficie docenic tego co macie, lecz ja jestem Polakiem i walcze o swoje!

Śmieszne. I nie mówię tutaj o Saurenie, który próbuje odzyskać konto. Pal to licho że nie ma żadnej wartości, bo można założyć nowe i dalej korzystać z forum (póki nie dostaniemy bana na IP albo MAC, o ile ta druga opcja jest możliwa*). Ale spam i próba wyśmiania kolesia, że czepia się modów o niesłusznego bana... To nawet nie jest zabawne szczerze mówiąc, to jest żałosne. Banda "cfaniaczków", krzywa**.

* - pytanie do modów: macie możliwość właśnie sprawdzania ludzi po MAC? To by rozwiało wszelkie wątpliwości...

** - tłumaczenie z pewnego języka obcego.

@up słabe i udawane, btw. musi miec niemieckie geny xDDDjesli pisze od kumpla to ok, ale jak widzicie nawet perma bany nie pomagaja na niektorych delikwentow

Jeśli sądzisz, że udawane, to poszperaj w necie. To niestety prawdziwe. :D

Takie małe tech story. Z tego co widzę to twój dostawca internetu "Omega" nie jest dużym dostawcą internetu. I teraz tak:

Upierasz się, że masz stałe IP. Okej. Masz stałe ip WEWNĘTRZNE! przez które jesteś kierowany do nazwijmy to "rozdzielni" w Omega. Oni jako, że mała firma nie mają bezpośredniego podłączenia, więc uwaga MOGĄ i na 99% KORZYSTAJĄ z usług TP (neostrada), gdzie sygnał jest przekazywany po UWAGA ZMIENNY IP kierowanym przez neostradę.

Rysując schemat:

osiedle = wew. stałe ip

Omega= przetwarza twój sygnał na sygnał neostrady

neostrada= po zmienieniu IP na zmienny twoja informacja idzie dalej.

Więc co to może obchodzić adminów, czy ty masz takie czy inne IP. Oni widzą IP wychodzące. Więc sorry ale przegrałeś :)

Adres MAC to rzecz prywatna dla użytkownika, więc nie można tego sprawdzić. Poza tym, nie wiem o co chodzi, ale powoływanie się na takie rzeczy jak polskość, na forum o grach mmo przy wykłócaniu się o perma bana jest po prostu śmieszne.

Jeśli sądzisz, że udawane, to poszperaj w necie. To niestety prawdziwe.

Człowieku, to jest udawane, wiem, bo dałem suba kolesiowi który wrzuca te filmy na YT. Wiesz ile oni kasy z tego mają?

Co do tematu - Za co on właściwie dostał tego bana? Bo tak się zlewa to co on pisze, że nie ogarniam...

Samuraj13 wiem na czym to polega, ale ip zewnetrzne mam stałe. To nie pierwsze forum na którym musze udowadniać, że zostałem nie słusznie ukarany. Wystarczy, że kilka x dziennie sprawdzam testy prędkości w necie na których widnieje zawsze te samo IP. Zreszta sam mój dostawca potwierdził, że posiadam stałe IP.

Might Tay powołując się na polaka chciałem pokazać, że nie odpuszcze, tak jak Polska nie poddała się, gdy była na skraju.

Warcraft947 chodzi o to, że dostałem perma za multikonto mimo, że owego nie posiadam. No chyba, że w tej sytuacji liczyć to które aktualnie założyłem w celu obrony własnej. Moderatorzy postanowili wlepić mi bana po sprawdzeniu Ip które jest takie samo jak innego użytkownika na tym forum. Własnie z tego względu piszę tutaj, bo znajduje się w sieci osiedlowej gdzie każdy użytkownik posiada to samo IP, a ja za któregoś z nich zostałem ukarany.

n4zArh dzięki ci za dodanie otuchy tem postem:).

Proszę reszte użytkowników o nie hajtowanie mnie, gdyż nie piszę do was tylko do administracji. Jeśli chcecie nabijać posty to proszę zmienić temat.

A wracając do tego IP to moderatorzy rozumiem, że na liście u was widnieje kilka IP, ale to tylko dlatego, że loguje się co jakiś czas u kolegi co juz pisałem wyżej. Jeśli mi nie wierzycie (a naprawdopodobniej tak jest), to prosze o sprawdzenie tego konta. Jeśli wyjdzie, że jednak jest to zmienne IP to oddam wam honor i na zawsze usune wam się z drogi:).

Multikonto to aż takie wielkie przestępstwo? panowie oddajcie mu to konto co wam to przeszkadza,rozumiem jakby kogoś zwyzywał czy okradł a tu taki bzdet a debatujecie nad tym jakbyście w sejmie byli...