Pety oraz IS

Cześć,

zastanawiam się nad kupnem perełek 100 (ojro) oraz petów ewentualnie jakiegoś stroju, ale z tym raczej poczekam aż w końcu znajdę pasującą pod siebie postać. Aktualnie gram Strikerem i jest dosyć ciekawie, ale mniejsza z tym :D Jakie dokładnie pety polecacie, ile jakiego typu przykładowo 2 ptaki (hawk i ten mały ptaszek, podobno dają podwójny bonus na wiedzę) i wtedy kota i psa, czy może 2 koty, pies, ptak i red panda? Jak to wygląda, jak najlepiej połączyć oraz czy lepiej byłoby na początku kupić te tańsze pety za 900 perełek, ale po dwa aby od razu próbować je podwyższyć na tier 3, czy mimo wszystko na samym początku zostawić na tier 1 i kupić te za 1100 (mogę jeszcze wykorzystać 2 kupony)?

I inne pytanie, ale powiązane z IS czy warto na coś jeszcze zwrócić uwagę, zainteresować się jakimiś przedmiotami? Rzeczy typu podniesienie limitu wagi bądź slotów to mogę za loyality kupić.

Dzięki za pomoc.

P.S. Założyłem ten temat, ponieważ w komentarzu pod innym nikt nie był w stanie, nie zauważył bądź nie miał wiedzy lub nie chciał się nią podzielić (nie mam na celu nikogo obrazić) odpowiedzieć na ten temat, a sądzę że może się on również przydać w przyszłości dla innych graczy szukających podobnych informacji. Dzięki.

Pies, ptak, reszta obojętnie. (wykrywanie wrogów, pingowanie elitek)

tier 1 x 5 raczej starczy na początek, wyższe tiery są za drogie w stosunku do tego co dają

Pety + udźwig za perły + udźwig za loyalitki

reszta jest ci zbędna, jak ci się gra będzie podobać to możesz dopiero dokupić coś

ja tam np preferuję ptaki bo dają możliwość szybszego wbijania wiedzy na S :) tylko problem co gdy już mamy wszystko na S :D

co do ptaków podobno one szybciej zbieraja chodzi tu o animację ale nie wiem dokładnie jak to jest :)

ja tam np preferuję ptaki bo dają możliwość szybszego wbijania wiedzy na S  tylko problem co gdy już mamy wszystko na S 

co do ptaków podobno one szybciej zbieraja chodzi tu o animację ale nie wiem dokładnie jak to jest 

Po co ci wiedza na S? To nic nie daje.

Ja też zamierzałem kupić ale wole jednak poczekac na wersje ps4:)

Po co ci wiedza na S? To nic nie daje.

Podobno lepszy drop

na pewno lepszy DMG w moby oraz mniejsze hity się dostaje :)

Ponawiam pytanie :

Wizard nadal jest najlepszy w PVE jeśli chodzi o grind ?

Podobno lepszy drop

na pewno lepszy DMG w moby oraz mniejsze hity się dostaje 

Nope.

https://youtu.be/wGDUtW83swk

http://i.imgur.com/hm9ULyX.png

Inwestowanie energii w nody i wiedza z mobów albo kompletnie nic nie daje, albo są to tak znikome wartości, że ludzie zabijający po 40+ tysięcy mobków, aby to sprawdzić, nie zanotowali róźnicy.

o kurde nie spodziewałem się :)

Pies, ptak reszta obojętnie. Tylko pytanie czy aby na pewno, czytałem że pustynny lis zmniejsza lub niweluje karę za poruszanie się po pustyni, tylko pytanie czy jest to potrzebne, czy w dalszym etapie gry będzie sporo gridu właśnie na pustyni? I co dokładnie z red pandą, czy będzie sens ją wziąć? Pod jaką kategorię można podczepić króliki, żółwie i inne nowe cuda patrząc na podstawowe (kot, pies, ptak).

Ptaki maja wiekszy zasieg zbierania itemow.

Wbicie wiedzy na S zwiększa szansę na drop itemków.

Inwestowanie w node także zwiększa szansę na drop itemków.

To drugie dostanie buffa w którejś aktualizacji.

Weź sobie pieska, ptaszka, desert fox-a, jeża oraz albo darmowy pet które może będzie w kalendarzu (pingwin) albo miś polarny zwiększający udźwig, ewentualnie coś co chcesz.

Ptaki maja wiekszy zasieg zbierania itemow.

Tylko "Long-tailed Rosefinch" ma to w opisie.

Pomyłkowy post, usunąć.

Co do lisa to tak jak pytam wcześniej, jest bądź będzie dużo gridu na pustyni powyżej 56 lvl aby jego "specjalizacja", czy też zdolność miała większy sens? Do jakiej kategorii mogę podczepić jeża, czy ma on swoje indywidualne zdolności, jak tak to jakie? Pingwina już mam z zeszłego roku.

Rzeczywiscie, kupilem go i myslalem ze wszystkie ptaszki tak maja :what:

Co do lisa to tak jak pytam wcześniej, jest bądź będzie dużo gridu na pustyni powyżej 56 lvl aby jego "specjalizacja", czy też zdolność miała większy sens? Do jakiej kategorii mogę podczepić jeża, czy ma on swoje indywidualne zdolności, jak tak to jakie? Pingwina już mam z zeszłego roku.

Dzięki desert foxowi nie muszę tak często wracać się do kowala(nie chodzi o unikanie debuffa z pustyni a o redukcje niszczenia się ekwipunku), dodatkowo przy afk fishingu przy wędkach też działa.

Jeż to jedyny P2W pet w grze, podwaja Ci zysk z np. ścinania drzew.

Dobra, to lis faktycznie jest godny uwagi, natomiast jeśli na chwilę obecną przynajmniej moim głównym źródłem dochodów jest łowienie oraz grid to co za zwierzaka właśnie oprócz lisa i pingwina byś polecał? Rozumiem, że dwa ptaki, a przynajmniej wspomniany

będzie miał sens aby dostawać szybciej loot.

Dobra, to lis faktycznie jest godny uwagi, natomiast jeśli na chwilę obecną przynajmniej moim głównym źródłem dochodów jest łowienie oraz grid to co za zwierzaka właśnie oprócz lisa i pingwina byś polecał? Rozumiem, że dwa ptaki, a przynajmniej wspomniany 

będzie miał sens aby dostawać szybciej loot.

Ptaka jednego, najlepiej jeżeli masz pierwszą wersje konta z lewej jak patrzysz na stronę, to gdy jest przecena ulepszenie konta masz za 10euro do tej wersji środkowej w niej dostajesz peta(do wyboru między innymi jastrzębie) i value packa na 30 dni oraz jakieś śmieci, opłaca się.

Ogólnie z ptakami jest taki problem, że według ludzi z reddita ptaki zbierają loot wolniej..

Ich animacje się buggują, według niektórych wystarczy wyłączyć ich skilla aktywnego szukania elit, miałoby to nawet sens.

Oprócz lisa i pingwina polecam tego właśnie jastrzębia z ulepszenia konta, do tego pieska oraz jeża.

Do tego zapraszam do nas do gildii CrimsonMoon.

A to już jak ktoś chce to zapraszam na pw.

codziennie doatajea silvera za wyezpione postacie 6 czy 7 postaci na 56 da ci 1m srebra dziennie

jak masz czas do gry wchodzic w jakims 6 godzinnym oknie np 19-1 to jest discors do bossow i bdzoesz mi dzwiek jak cos wtsanie

alty mozesz podstawic pod bossy 1 alt na dandeliona ciutke ubrany 2gi na drzewko giatha, 3 kzarka, 4 kutum(ale troche schodzi), 5 na nouvera, 6 alt pod cooking gotowanie na cp.

wiec sie alty nie zmarnuja i klasa ktora ci tam do 56.5 najabrdziej podpasuje graj dalej, jak bdziesz mial rozterle z wyborem to graj 1-2-3 nic nie tracisz wiecej srebra za darmo jak bdziesz off przez mc zawsze te 45m silvera.

w bdo wazne jest jak sie nie ma zamiaru grac codziennie i grindzic slugie godziny zeby sobie wlasnie dochow pasywny rkzbudowac. Oprocz tego masz ten system swoich pracownikow to ci da juz wieksze zyski ale tutaj potrzebujesz gotowac i cp zdobyc.

Gra spoko w pety warto zainwestowac, bizuteria tylko asula set z grindu na mediah helmy, mines i belt xhyba na elricach.

sopoki broni i heve seta lub grunila na tri nie zrobisz Zlotych main off i kzarki(glowny przyrost accuracy jak wyszlo z datamine) to nie dotykaj sie bizuterii

wep przyrost ap da ci w dziesiatkach kosztem przyrostu o 2-3 ulepszajac bizuterie.

Milej gry 5 petow ew jeszcze kup 2-3 pokojowki i udzwigi 50, 100, 150 i 200 lt to nie bedziesz musial schodzix ze spota. ale to juz (50 pety, kolo 80 udzwig jak pamietam z pokojowkami) czyli musialbys z 150e wydac.

O co chodzi z tymi tierami peta? Co one daja i jak sie je wbija?

O co chodzi z tymi tierami peta? Co one daja i jak sie je wbija? 

http://dulfy.net/2016/03/18/black-desert-pets-and-pet-food-guide/