Pewne przemyślenia:P

Jestem ciekaw co o tym myślicie:p

Jest sytuacja, że człowieka potrącił samochód i on zmarł. I teraz pytanie:

Co zabiło tego człowieka? Samochód, kierowca a może obrażenia, które doznał podczas uderzenia o samochód lub o ziemię albo to wszystko.

Drugie takie fajne(a może nie fajne)pytanie: Co zabija, broń czy człowiek?

Idiotyczne pytania, w obu przypadkach człowiek, za pomocą ww narzędzi.

+1

Już naprawdę nie miałeś porządniejszego tematu do założenia? :o

Pytania raczej nie są idiotyczne, bo wiele razy słyszałem w TV czy też w radiu, że to broń zabiła, samochód zabił.

@Inyenn Nie miałem, zresztą i tak posty nie są tu nabijane, więc nie widzę problemu:P

wiele razy słyszałem w TV czy też w radiu, że to broń zabiła, samochód zabił.

To akurat nie jest argument, media są zakłamane i od zawsze piszą co im bardziej pasuje, jak najmncniej manipulując ludźmi.

Pytania raczej nie są idiotyczne, bo wiele razy słyszałem w TV czy też w radiu, że to broń zabiła, samochód zabił.@Inyenn Nie miałem, zresztą i tak posty nie są tu nabijane, więc nie widzę problemu:P

Raczej są idiotyczne. Po 1, media nie są nieomylne. Po 2, broń czy też samochód, mogły po części same zabic. Uszkodzone narzędzia człowieka, nad którymi nie miał kontroli. Problem solved, kkthxb.

Uszkodzone narzędzia człowieka, nad którymi nie miał kontroli.

Bądź użyte celowo, co w dalszym ciągu robi zamknięte koło i powraca do tego, że to człowiek zabił.

No dobrze są idiotyczne, ale kogo to obchodzi?

To, że media sa zakłamane to już wiem od dawna.

W obu przypadkach człowiek zabił. Można dodać, że pośrednio a bezpośrednio obrażenia na które powstały za pomocą narzędzi takich jak samochód czy broń, które te były uzywane przez człowieka. Wniosek jest jeden.

Pójdźmy na całość! Człowiek potrącony na ulicy, został zabity przez kierowcę i przez twórcę samochodu.

Pójdźmy na całość! Człowiek potrącony na ulicy, został zabity przez kierowcę i przez twórcę samochodu.

Fail. Zabił go Nicolas-Joseph Cugnot, który stworzył pierwszy samochód z napędem mechanicznym. BIJACZ!

Sry, ale coś Ci to słabo wyszło. Załapałeś sarkazm? Nope? Trudno. Bijacz? W hydepark? Mhm.

PS: Po za tym mogłeś mnie tym słowem obrazić.

Sry, ale coś Ci to słabo wyszło. Załapałeś sarkazm? Nope? Trudno. Bijacz? W hydepark? Mhm.PS: Po za tym mogłeś mnie tym słowem obrazić.

Przepraszam serdecznie. Z góry chciałbym powiedzieć, iż jest mi niezmiernie przykro jeżeli ten komentarz także pana obrazi, panie VampirX4. Mam nadzieje, że wyjaśniliśmy to sobie. Nie chciałbym, by w przyszłości wynikły między nami jakieś konflikty, z tego oto powodu. Pozdrawiam. Warcraft947.

To ja może rozjaśnię o co mi chodziło:

Zniekształcona wymowa słowa "bitch" z ang. su*a, sz*a. Wymawiane z polskim akcentem z przedłużeniem "j".- Stary obadaj tą pannę koło warzywniaka.- Niezła bijacz.

źródło

Z wyrazami Szacunku, ubolewający w bólu,

VampirX4

to może każdy różnie interpretować, ja uważam, że człowiek zabija w takich wypadkach (chyba, że jest to wina np. popsutych hamulców), broń zresztą w zamyśle jest tworem służącym do zabijanie, ale jest tylko narzędziem w rękach ludzi rozumnych wykorzystywaną w jakimś celu. Sama broń lub samochód nie mogą zabić. Ale to moja opinia, każdy inaczej to może postrzegać.

Tak samo nóż, może polegać do smarowania masła, lub odcinania kończyn. Nawet zużytym kondomem da się zabić jak będzie się chciało -,-

@Jezus, jaki przykład :D

Zabija człowiek. Bo to on ma zamiar(przy planowanym morderstwie) wykonać cios. Koszulką, telefonem, nożem, kostiumem teletubisia, nie ważne.

Człowiek zmarł przez obrażenia spowodowane przy upadku na ziemie przez samochód który był prowadzony bardzo szybko przez kierowce Leszka M.

Pasuje?;D

Świetny temat - post tak treściwy jak wszystkie powyżej. ;]

Świetny temat - post tak treściwy jak wszystkie powyżej. ;]

A co mieliśmy napisać? Tak, masz rację, słyszałem jak w radiu mówili "człowiek został postrzelony przez pistolet". W ogóle, to ja jak wchodzę do domu rzucają się na mnie wszystkie przedmioty i chcą mnie zabić. Zaczynając od przedmiotów codziennego użytku, sprzęty RTV i AGD, na papierze do klopa kończąc.

Teoretycznie broń służy do samoobrony.