Wszystko jest kwestią gustu...
Od grafiki, poprzez mechanikę i skończywszy na celach gry.
Wyrażam tylko własne zdanie.
Grafika --->
Lokacje lasów, pól i wszelkich innych "wolnych" terenów bardzo mi się spodobały, natomiast miasto (stolica) wydało mi się brzydkie, puste (pomimo natłoku graczy podczas startu gry) i sterylne, ale ogólnie raczej na plus ![:)]()
Mechanika --->
Jedyne co mi się spodobało to możliwość samodzielnego rozdawania podstawowych statystyk, co prawdopodobnie przekłada się w "endgame" na możliwość zaskoczenia "buildami"
Reszta mechaniki, raczej standardowa do bólu, więc na minus ![:(]()
Sama walka --->
Jak na "Point and Click" to całkiem przyzwoicie, skille są dość ciekawe i ogólnie nie jest źle... jednak nie powaliło mnie to na kolana ![:(]()
![:)]()
Crafting, enchanting. "plusowanie" i inne takie --->
Jedyne co mi się spodobało to różnorodność potrzebnych surowców do craftu, a reszta.... rozczarowanie, zwłaszcza że nie widać w tych sprawach, niczego w czym można by było błysnąć, oprócz wsparcia się ITEM SHOPEM
:(
Cele w grze ---->
Tutaj mogę tylko przypuszczać... lecz z tego co zobaczyłem... wyczytałem (także na stronach RUS), usłyszałem, domyśliłem się i wyczułem, to "endgame" polega prawdopodobnie na tym że liczą się tylko duże gildie i tylko Ci którzy potrafią biegać i godzinami zabijać innych graczy na terenach "open PvP" bez żadnych trybów "wyjęty spod prawa" itd... po prostu czysta "napierdalanka"
Więc gra kładzie ogromny nacisk na lepiej, szybciej, więcej itd... zero przygody, unikatowych ścieżek którymi gracz mógłby podążać... a o odrobinie "sandboksowości" to nawet nie ma co marzyć.
:( ![:(]()
ITEM SHOP --->
Gram sobie... próbuję ulepszyć przedmiot... dyskretnie z boku pojawia się informacja o możliwości lepszego ulepszenia za pomocą "czegoś" z ITEM SHOPU...
Gram dalej.... udaję się do stolicy... próbuję innego rodzaju ulepszania przedmiotów... i znów wita mnie możliwość lepszego ulepszania za pomocą opłaty uiszczonej w ITEM SHOPIE....
No nic... myślę sobie... standard....
Gram dalej... na polanach... w lasach itd... znajduję różne skrzynie... w których rzekomo mogą być bardzo fajne skarby... z wypiekami na twarzy podbiegam do skrzyni a tam kolejna informacja... o zakupie kluczy w ITEM SHOPIE...
No cóż...
Ale gram dalej.... choć z niepokojem zaczynam się rozglądać czy nie pojawi się informacja... "jeżeli chcesz się poruszać, oddychać lub patrzeć, musisz zakupić w ITEM SHOPIE specjalną miksturę....
Ale grafika, lasów, strumieni... itd... naprawdę fajna ![:)]()
Pozdrawiam